Lehet, hogy csak én vagyok szokva a gyerekekhez, de szerintem egész normálisan lett feldobva a téma. Etetés után tán lehetne csorrókámra áldozni három mondat értelmet is. Mindegy.
Konkrétumok teljes kerülésével:
Sphyrexhys wrote:
Először DJként kell próbálkozni, hogy producerként is befuss, vagy teljesen mindegy?
Mindegy. DJ-zni elötte azért nagyon jó, mert az ember beletanul a hangzásba (!), számok felépítésébe, stb. Ezenkívül ismeretségeket szerez, megmutatja az arcát, stb.
Sphyrexhys wrote:
Lehet-e külföldni labelekkel biszniszbe kezdeni, mikor esély sincs rá külföldre költözz?
Lehet, de kiforrott és átdolgozott hangzás kell hozzá. Sok eszkimó, kevés fóka tipikus esete. Kismillió hobbiproducer van, persze hogy a kiadó csak azt karolja fel, akiröl sejti hogy a szubkultúra valamelyik niche-e elfogadja, ergo el tud adni lemezt, mp3-t.
Sphyrexhys wrote:
Vagy mire számíts ha emaileket küldesz kiadóknak, hogy hé itt a zeném, tudtok tanácsot adni, hogy helyezkedjek el?
Természetesen attól függ, hogy hová küldöd. Egyesek nem fognak válaszolni, mások visszaírnak, hogy, nakisfiamezendógozzámégszépen. Ha nagy-nagy szerencséd van, akkor valaki esetleg ír egy rövidet arról, hogy min kell még hegeszteni, hogy jó hangzás legyen. Neadjisten megmondja, hogy melyik haverjának küldd majd el ha kész.
Sphyrexhys wrote:
És különben is, miképpen működik ez az egész?
Mint már ezt nálam okosabb emberek kifejtették, ez egy szubkultúrális filteren keresztül megy. A színtér, az azon belül áramló trendek bizonyos hangzásokat írnak elö. Ezek minnél jobb megismerése, az azokba való beilleszkedés, illetve azok kreatív továbbfejlesztése a lényeg.
Hallgass kurva sok d'n'b-t, járj el bulikba, ismerkedj meg kiadók és producerek neveivel. Próbáld meg behatárolni, hogy te melyik stílusirányzathoz állsz legközelebb, hallgasd át az azon belül aktív kiadók katalógusát, kövesd nagy figyelemmel a befutott producerek kiadásait.
Hasonlítsd *alaposan* össze a te hangzásodat a kiszemelt kiadóéval.