i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 03:18, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 49  Next
Author Message
 Post subject: ReCycle 2.1 MAcOsX
PostPosted: 14:19, 23-01-2009 
ujonc

Sziasztok

Segítséget kérnék mielőtt ízzé porrá törnék itt mindent.

Akai s3200 am van,amiben van scsi DE a recycle persze,nem kezeli az s3200at scsin keresztül csak midin.

Felteszem akkor az iMacre a recycle 2.1 et,megnyitom,és mitlátok???

Hát kurvára nincsen benne se sampler opció,nemhogy még sampler transmit.Neten kb semmi sincsen.csak hogy recicle naggyon jó,feltod vele szegecselni a mintáidat amit aztán a szempleredbe tudsz exportálni.

Fantasztikus.

DE HOGYAN ha nincs benne sampler export?:D

Profile  

Post subject: Re: ReCycle 2.1 MAcOsX
PostPosted: 16:12, 23-01-2009 
corebreak

Hermit wrote:
Sziasztok

Segítséget kérnék mielőtt ízzé porrá törnék itt mindent.

Akai s3200 am van,amiben van scsi DE a recycle persze,nem kezeli az s3200at scsin keresztül csak midin.

Felteszem akkor az iMacre a recycle 2.1 et,megnyitom,és mitlátok???

Hát kurvára nincsen benne se sampler opció,nemhogy még sampler transmit.Neten kb semmi sincsen.csak hogy recicle naggyon jó,feltod vele szegecselni a mintáidat amit aztán a szempleredbe tudsz exportálni.

Fantasztikus.

DE HOGYAN ha nincs benne sampler export?:D

2.1-től kivették a funkciót és csak az USB-s Akai-kat támogatja.
2.0-áas kellene neked, de az meg csak OS9 alá van, és szólok, nem megy classic env alatt a transfer sajna...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:01, 31-01-2009 
original nuttah

valakinek a segítségét kérem aki jobban értenek a hw-es dolgokhoz, szerintetek egy Korg Poly-800 megfelelne első vasnak ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:37, 31-01-2009 
corebreak

.damz wrote:
valakinek a segítségét kérem aki jobban értenek a hw-es dolgokhoz, szerintetek egy Korg Poly-800 megfelelne első vasnak ?

Nekem első szintim volt. El kellet adnom mert nem volt elég pénzem arra hogy egy komolyabb Akai samplert vegyek...

Annyit mondok hogy azóta is próbálok értelmes áron (nem 30-40-esen merhogy ez szép állapotban van...) találni egyet.

Én a mai napig a bass-eim 90%-át azokból a mintákból építem fel amit akkoriban felvettem a Korg-ból.

Nekem még tuti lesz, iimádtam. Egyszerű, gyors, jó hangja van, és leviszi az ember feját a Chord gomb. Nagyon, ajánlom...2VCO van benne, rezo filter, noise generátor, chorus, ADSR hanghoz, meg filterhez, LFO, meg egy egyszerűbb szeki, ami sokkal jobb eszközzzé teszi mint az Aplha Juno.

Lépd meg, majd elhozod jammelni:D:D:D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:05, 31-01-2009 
ujonc

ha ezt véletlenül nem ismernéd, sztem itt olvasd el a hozzászólásokat:

http://www.vintagesynth.com/korg/poly80 ... nts_anchor

(de ocsmányul néz ki amúgy ez a szinti :D)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:20, 31-01-2009 
corebreak

Ha gondoljátok sampleswapra tudok felrakni pár mintát belőle, amik még megmaradtak, ha ez segít a választásban...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:33, 31-01-2009 
original nuttah

Snaper :igazából eldöntöttem hogy meglepem magam vele amint így a suli melletti diák munkából megtudok venni egy jobb állapotú szintit.
a mintákat megköszönném, és ha meg lesz a jammelés is megoldható :wink:

FM : kösz, már néztem a kommenteket de én kiváncsi az ipc-sek személyes tapasztalatára is , meg tényleg nem egy szép darab de hát nem dekornak lesz :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:56, 31-01-2009 
corebreak

Tényleg randa, de kábé ha itt minden potira lenne kitolva amit tud, akkor nagy gondok lennének vele pár év múlva, így meg tök egyszerű. Nem élvezetes a programozása, de egyszerű...ha minden igaz nekem is jön egy igen érdekes szinti ide, olyan szintézistechnológiával, amit nem sok helyen láttam, és igaziból pontossan nem is tudom hogy működik, szal dual jam is lehet:d

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:03, 01-02-2009 
ujonc

nemtom, én ezért tuti nem adnék ki pénzt, főleg, hogy ha még gyűjtögetni is kell rá, akkor már inkább kihasználom azt az időt és energiát és jobban kiismerek egy adott szoftot, a pénzt meg hangfalakra és hangkártyára költöm

de persze ez egy túltárgyalt téma, izlések és pofonok, sztem itt is az a lényeg, hogy ne vegyél semmit készpénznek akárki is mondja, hanem találd meg a saját utad (pl.: snaper is nyilvánvalóan elfogult ezen a téren)

szerk:
ha meg már hardver-t vennék akkor valami olyasmit mint a roland sh-201, aminek letiszult a kezelőfelülete, minden funkcióhoz tartozik egy poti, sztem ebbe van a hardver lényege, a jam-elésbe, hogy gyorsan fel tudsz vázolni egy hangötletet, vagy csak szórakozol a hangok csavargatásával, anélkül, hogy egy egérrel kéne baszkurálnod, ellenben a leírások alapján elég szenvedős ennek a korg-nak a programozása. oké van benne dco oszcillátor, de analóg oszcillátor mintákkal teli van a net ha már mindenképpen ehhez ragaszkodsz

Last edited by fm monk on 00:30, 01-02-2009, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:27, 01-02-2009 
original nuttah

engem jobban vonzanak az analog dolgok mint a szoft témák, meg így közösködünk haverral neki van faszás hangkarija meg monitorhangfala. itthon nem is nagyon írok zenét ha igen azt úgyis nála véglegesítem mint eddig is. de ha esetleg mégsem tetszene akkor eltudom adni hozzá csapok még kreditet és tudok valami mást vásárolni belőle.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:54, 01-02-2009 
corebreak

Egy P800 az filléres dolog.

Kb 2 diszkóbelépő az ára. Én személy szerint inkább otthon maradok casvarni, mint bulizgatok...hideg is van most, a zenék sem annyira jók...

Ha JÓ/KORREKT áron tud valaki hozzájutni, akkor jó vétel.

De sok nagyon használható vintage vassal van ez így, hogy baomi olcsón meg lehet venni...

Ha meg DAMZ testvérünknek nem jön, én vevő leszek rá TUTI, mert akármennyire is randa, meg nehéz programozni, leviszi az ember fejét az egypercesbasspreset...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:43, 04-02-2009 
ujonc

Vót poly800-am. Én inkább érdekesnek hívnám, mint jónak.

Igazán jól csak a négyszögjele szól, mert igazából csak azt tud. A fűrészt úgy állítja elő, hogy több oktáv távolsávú négyszöget rak egymás fölé (gőzöm nincs, milyen áramkörrel oldották ezt meg). Ez egyedivé teszi, de inkább olyan, mint egy nagyon aliasos, nagyonnagyon rossz digitális fűrészfog (leginkább mély hangoknál... sípol).

Egy analóg szűrője van, ami monofón... hiába polifónikus a szinti, minden billentyűleütésed triggerelni fogja a szűrőt, ami így minden hangra hatni fog.

Az envelope-ja is digitális, és sajnos nagyon lépcsős. Lassabb lecsengéseknél határozottan csúnya.

Öljetek meg: szerintem túl sok helyet foglal azért, amit nyújt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:32, 04-02-2009 
corebreak

9b0 wrote:
Vót poly800-am. Én inkább érdekesnek hívnám, mint jónak.

Igazán jól csak a négyszögjele szól, mert igazából csak azt tud. A fűrészt úgy állítja elő, hogy több oktáv távolsávú négyszöget rak egymás fölé (gőzöm nincs, milyen áramkörrel oldották ezt meg). Ez egyedivé teszi, de inkább olyan, mint egy nagyon aliasos, nagyonnagyon rossz digitális fűrészfog (leginkább mély hangoknál... sípol).

Egy analóg szűrője van, ami monofón... hiába polifónikus a szinti, minden billentyűleütésed triggerelni fogja a szűrőt, ami így minden hangra hatni fog.

Az envelope-ja is digitális, és sajnos nagyon lépcsős. Lassabb lecsengéseknél határozottan csúnya.

Öljetek meg: szerintem túl sok helyet foglal azért, amit nyújt.

:D

Asszem pedig neked már MKII-őd volt delay-vel...Nekem tetszett na. A joy-al emberfeletti dolgokat lehetett kihozni a kis szarból. Nekem rá volt dugva egy DS-1 pedál...iszonytos mocsok dolgok jöttek ki belőle...de igazad is van, bár ennyi pénzért?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:20, 04-02-2009 
ujonc

MKI vót az. csak chorus volt rajta.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:28, 04-02-2009 
corebreak

9b0 wrote:
MKI vót az. csak chorus volt rajta.

Akkor benéztem, bár mintha úgy emlékeznék mintha az aprókat böngésztem voln annó, mintha te árultál volna mk2-őt, de mindegy. Nem ez a lényeg...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:49, 04-02-2009 
pokemon

Snaper_OFF wrote:

Én a mai napig a bass-eim 90%-át azokból a mintákból építem fel amit akkoriban felvettem a Korg-ból.

Nekem ez eleg meggyozonek tunik.... :D

Nem vot meg,de lehet,hogy lessz...
DCO,VCF..... :D ,a polyphonia nem erdekel :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:53, 04-02-2009 
droid

komolyan szerintetek minden jo ami kulso dobozba van?

minden szemet szart megvesztek aztan osztjatok az eszt h mekkora kiralyak vagytok. Attol h veszel egy vasat megha jot is nem lesz jobb a zened. Ezt talan ideje lenne belatni.

Szerintem ne vegyel poly800at mer a hulye gombjaitol es a szegmenses kijelzojetol egy eletre elmegy a kedved a szinti programozastol. Nekem volt egy dx7-em ami hasonlo jellegu (2 soros lcd, gombok) es hat 1 het utan meg is untam a francba :D
Szerintem sporolj es vegyel egy waldorf pulse+-t vagy valamit amin potik vannak(virus a,b mar eleg kedvezo aron van.) vagy rendes editor szoftver (pl alpha juno)

Azt meg mar csak csendbe merem megjegyezni h Skynet pl a q&a-ban vilagosan megfogalmazza mitol van az emu sound es hogyan lehet emulalni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:27, 05-02-2009 
corebreak

Svindler wrote:
komolyan szerintetek minden jo ami kulso dobozba van?

minden szemet szart megvesztek aztan osztjatok az eszt h mekkora kiralyak vagytok. Attol h veszel egy vasat megha jot is nem lesz jobb a zened. Ezt talan ideje lenne belatni.

Szerintem ne vegyel poly800at mer a hulye gombjaitol es a szegmenses kijelzojetol egy eletre elmegy a kedved a szinti programozastol. Nekem volt egy dx7-em ami hasonlo jellegu (2 soros lcd, gombok) es hat 1 het utan meg is untam a francba :D
Szerintem sporolj es vegyel egy waldorf pulse+-t vagy valamit amin potik vannak(virus a,b mar eleg kedvezo aron van.) vagy rendes editor szoftver (pl alpha juno)

Azt meg mar csak csendbe merem megjegyezni h Skynet pl a q&a-ban vilagosan megfogalmazza mitol van az emu sound es hogyan lehet emulalni.

Most mondanom kellene valami csúnyát, már csak azért is, mert ilyen nagy HW mániás lévén ezt sokan el is várják tőlem, de NEM fogok, mert nincsen értelme.

Az én véleméynem hogy ha neki van X összege egy P800-ra, milyen jogon mondjam én neki azt HOGY AZ EGY SZAR, MERT ...

Énnekem volt, nekem tetszett, szerettem nagyon.

Flame-et nem akarok ebből mert okos gondolat volt a Pulse és az AJ ajánlása (szintén listások mindketten nálam), de gondolom ennél kicsit alacsonyabb a költségvetés, és konkrtan azzal sem vagy előrébb...(értsd. : hiába van csillivlii editor szoftvered, az AJ, a Pulse és a Virusok hangját is külön kell rögzítened, ergó a csavargatás élménye elmarad az editor szoftvereknek hála, viszont a vasazásból következő szopás megmarad...(midi, recording...))

És az alapkérdésre a válaszom Svindler : IGEN.

Én személy szerint szeretek MINDEN SZART ami külső dobozban van...

... nem vagyunk egyformák, de Istenem, ezért gyönyörú ez a planéta:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:31, 05-02-2009 
corebreak

Egy kicsit amúgy OFF, de most gondolkodtam el azon hogy mikor éppen kezdene kialakulni egy kisebb mag, akik használnak (vagy akarnak) HW-t (is),rögtön jön valaki aki hirtelen betámad valakit (általában engem ugye), és leszid, mert "osztom az észt"...

Megkérdeztek, válaszoltam legjobb tudásom szerint...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:51, 05-02-2009 
droid

csak aztan jott valaki es elmondta, hogy miert rossz az a cucc...
ugyanis nem mindenki azert akar vasat, mer'hogy lehet tekergetni, hanem mert elvileg szebb hangokat lehet kihozni belole, mint virtualis tarsaibol

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 49  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]