A január 17-én következő
Merlines LtC! vendége
Nicholas Chaix, ismertebb nevén
I:Cube, esetleg
Faceball 2000, de sokaknak mint fél
Chateau Flight lehet ismerős, ahol
Gilb’R-rel közösen alkotnak egy egészet. Csapatunk vele készített egy gyors interjút.
Először jársz Magyarországon?
Igen, és már tűkön ülök, hogy meglátogathassam országotokat.
Különlegesebb számodra egy fellépés, ha olyan helyen/országban játszol, ahol addig még soha?
Persze. Valamilyen módon, mindenhol másképp, el kell találnom a hangulathoz illő zenét, hogy mind én, mind a közönség ugyanarra a programra kapcsolódjon - általában elég jól működik. Innentől fogva bármi történhet. Nem játszom másfajta zenét egyik országban sem.
Van valamiféle élményed, találkozásod a magyar zenével, legyen szó tradicionális, klasszikus vagy éppen elektronikus zenéről?
Hogy őszinte legyek, csak Bartók Bélát ismerem.
Január 17-én milyen hangvételű szettre számíthat tőled a magyar közönség?
Tánczenére 1979-től 2009-ig. House-ra és technora, és mindenre eközött: középkori diszkókrautra, minimal phunkra, hipnotikus socára.
Mely stílusokban, kiadókban, alkotókban látsz manapság fantáziát, és melyektől mászol a falra?
Francia színtéren Pépé Bradock, Joakim, Discodeine és Cosmo Vitelli borzasztó izgalmasak. Egyébként Maurice Fulton, Carl Craig, a Soundstream és az Ame mindig erős kedvenceim voltak. A kiszámítható zenét nem kedvelem, a funkcionális tánczenét pedig egyenesen utálom.
A Versatile kiadó legelső művésze vagy, társproducer a Chateau Flight-ban, az eltelt 12 évben melyik kiadványodra, kiadványotokra vagy mind a mai napig nagyon büszke?
A Chateau Flight tagjaként, emberemmel Gilb’R-rel egyszerre mondanánk, hogy a Cosmic Race-re. I:Cube-ként Acid Tabletet mondok.
Van valamilyen meghatározott filozófiád, ami motivál, vezet a zenéid elkészítése során?
Hülyülök, kísérletezem, szórakoztatom magam, nem kotlok egy tracken túl sok időt. Ennyi. Semmi mélyfilozófia.
A Versatile kiadványok a tartalmukon kívül rendkívül sajátos, és igényes artwork-kel bírnak. Ki dolgozza ki ezek koncepcióját, a kivitelezést már bevált grafikusra bízzátok vagy körültekintően keresitek az új arcokat?
Ez attól függ. Néha magam csinálom a saját kiadványaim borítóit, néha Gilb’R kér fel grafikusokat, hogy foglalkozzanak a lemezborítók egyediségével, ez történt például a Machine-nél és a La Bocánál.
A zenén kívül milyen művészeti ágban próbáltad vagy próbálnád ki magad?
Valószínűleg grafikai tervezésben vagy illusztrációban, hiszen a suliban is azt tanultam hosszú évekkel ezelőtt.
---
A buliról bővebben:
http://minimalmusic.hu/news.php?extend.437