i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:42, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 01:45, 05-02-2009 
corebreak

suti wrote:
csak aztan jott valaki es elmondta, hogy miert rossz az a cucc...
ugyanis nem mindenki azert akar vasat, mer'hogy lehet tekergetni, hanem mert elvileg szebb hangokat lehet kihozni belole, mint virtualis tarsaibol

Jogos. Ezért is írtam hogy NEKEM bejön a hangja, de komolyan bepostolom azokat a megmaradt intáimat sampleswap-ra, nekem tetszik.

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04:01, 05-02-2009 
droid

Ne értsd félre. Én is vennék vasat, volt is lesz is. DE én azt az elvet vallom, hogy inkább spórolok, gyüjtök és veszek vmi jót.
Lehet ez meg neked fáj :D

Rögzíteni kell. Igyvan. De nálad sincs meg a megfelelő felvételi lánc... és barátunk 20e forintos szinti mellé vajon mit fog használni? mer ha vasra nincs pénz akkor konverterre mért lenne.

debil már megfogalmazta h mért nemjó, nekem egy haveromnak volt és ő is aztmondta h még véletlenül se.

Szoval inkább szopok egy pulse-al mert annak van értelme mert ugyszól hogy befosol. (és ez saját tapasztalat)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:04, 05-02-2009 
original nuttah

A vasaknál én is úgylátom, hogy szelektálni kell úgyan úgy mint szoftoknál. Gondolom itt az emberünk egy 'használható' cuccot szeretne. Na most a poly800 pl biztosan kiváltható egy normálisabb vstvel (és itt most nem az a lényeg, hogy kimilyen áhitattal szereti tekergetni hanem, hogy annak valóban mennyi a haszna). Csak azért szerintem ne vegyen valaki vasat, mert hogy csak legyen. Ha csak ennyi pénzt tud így elkölteni hasznosabb helye is van annak a dellának. Erre a cuccra ez pénzkidobás. Esetleg tényleg célszerű gyűjtögetni és gondolni arra is, amit szintén írtak....felvételi lánc (és lehallgató). Egy konverteren minden előnyöd elveszhet amit a vastól remélsz (már ha van egyáltalán előnye...jelen esetben nincs szerintem).
Ezekbe a régi vasakba amúgy az a baj, hogy ez nem olyan mint a bor, hogy minnél régebbi annál jobb. Akár mennyire is furcsa a vasakat alkatrészekből gyártják (kondik ellenállások etc). Ezeknek lábai idővel oxidálódnak a kondik kiszáradnak stb. ezek mind a megszólalás kárára fognak menni arról nem is beszélve, hogy ezeket szinte full lestrapálják (amiket meg vitrinbe tartottak azoknak nem földi ára van). Lötyögnek a potik, megkell pöckölni hogy működjön blabla.

Aki ilyen régi cuccokat vesz az biztos nem a hangminőség miatt teszi hanem szenvedélyből, gyűjtögetés végett.
Én ha ilyenbe gondolkodnék már alapból belekalkulálnám a felújítás díját (ha használni is szeretném), szóval az elöregetedt alkatrészek cseréjét, a kontaktok átforrasztását etc. de ez már kicsit off.

Én is azt tanácsolnám, hogy költse el hasznosabban azt a pénzt persze tudom, hogy Snapinak se a rábeszélés a célja én elhiszem neki, hogy tényleg tetszett, de ő egy fanatikus. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:20, 05-02-2009 
metalhead

Snaper_OFF wrote:
ezért gyönyörú ez a planéta:D

OFF
Gyönyörű?
Te melyik bolygón vagy most, Snapi?
ON

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:41, 05-02-2009 
original nuttah

köszönöm a tanácsokat , pont ezért írtam ide mert annyira nem értek a témához és ezért kérdeztem meg olyan embereket akik értenek hozzá. akkor gyűjtögetés lesz és akkor megnézem azt a Waldorfot.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:36, 05-02-2009 
corebreak

Felraktam a mintákat sampleswap-ra.

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:08, 05-02-2009 
ujonc

én szerettem a poly800-am, mint minden hangszert, ami a kezem alatt megfordult. ez szubjektív. ennek alapján csak olyan embernek ajánlanám, akit ismerek személyesen, és tudom, hogy neki is bejön. ezek a hibák igenis tudnak szexik lenni. a programozása meg nem bonyolult, mivel az egész szinti olyan egyszerû, hogy befosok. :D csak szokni kell picit. objektíven viszont nagyon nem versenyez egy kis Pulse-al.

DX7-em is volt, Korg Polysixem is, azokat is szerettem (utóbbit nagyon). Yamaha CS1x-em most is van, bár soha nem használom. van, és ez jó érzés. 12 évesen arról álmodtam, hogy majd lesz olyanom. most van, és igazából kiröhögöm (potik nem interpoláltak, nevetségesen érzékenyek, akusztikus hangok nagyon mûek, a szintetikusok meg ugyanúgy szólnak... nagyon fura a szûrô hangja), de mégis: hozzá tudok kötni egy élményt, amitôl ez az egész pozitívvá válik. nekem az égvilágon semmi szükségem nincs vasakra.

viszont kizárólag anyagi okok miatt váltam meg azoktól, amiket eladtam (vinylt sem hallgatok már otthon, mégis van több, mint 2500).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:37, 05-02-2009 
pokemon

Engedjetek meg,hogy megprobaljam szavakba onteni gondolataimat... :oops:
A hardware-ezesnek varzsa van,ami vagy megerint,vagy nem...
Muveszetet lehet tanulni,de ha ugy allsz hozza,hogy utalod picasso-t
mert az hogy nez ki,meg annal meg az ocsem is jobbat
csinal,na meg en is a photoshop-al,akkor nem sok ertelme van koptatni az iskolapadot...
Jobb ha hazamesz,oszt megeteted a disznokat meg mielott kezdodik a Szomszedok...hej

Mindazonaltal en szemely szerint nem gondolom,hogy attol lessz jobb a produktum
mert az vassal keszult.
De szerencsere vannak meg olyan emberek
akik a nem tul nagy multal rendelkezo elektronikus zene keszitesben elonyben reszesitik a
tradicionalis vasak hasznalatat es ezaltal kulturat es hovatartozast teremtenek a jovonek.
Mert gyokerek nelkul ugye,uj hajtas sincs,
muveszet es kultura nelkul,az elet is csak egy fing...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:49, 05-02-2009 
corebreak

BYBASS wrote:
muveszet es kultura nelkul,az elet is csak egy fing...

Ezt imádom!!!

Amugy igaza van a debilnek nagyon...de nem igazán tudok objektív lenni, sajna sem a témában, se 9b0-val szemben sem, egyrészt ugye mert ahogy a Petike drága barátom írta én egy fanatikus vagyok, így a vasak iránti tiszteletem, áhítatom, imádatom abszolut, ugyanakkor ha jobban belegondolok talán Gyutai fivérek ide irogató tagja az egyetlen akinek adok a véleményére, mármint komolyabban.

Minden vasnak megvan a maga hangja, a maga feelingje. Ez valakinek vagy bejön, vagy nem. Én is használtam már sokmindent, és azt tudom mondani hogy elsőre egy p800 az pont jó. Nem tud sokat, és tényleg 10 perc kiismerni, valamint a segítségével betekintést nyerhet a felhasználó egy eddig számára ismeretlen világba...ha ezt le akarom egyszerűsíteni akkor azt mondom inkább egy p800-n bukjon 1-3 ezrest ha netán mégsem jön be az úrnak a kábelezés, a midi, a felvétel, stb.

Volt nálam Pulse, igaz csak sima, de lesz még, az tuti. Én is anyagiak miatt adtam el cuccokat, de pl az Emu az sztem velem temetődik majd el...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:22, 06-02-2009 
pokemon

sztem ha valakinek izgatja a fantaziajat a vasazas, akkor probalja ki vmi olcso cuccal, amivel nem bukik nagyot, ha esetleg meg sem tetszik majd annyira.

En nemregiben vettem egy s2000 akait, nagyon orultem neki, nagyon reg ota vagyam volt egy szempler, nagyon sokat sz*ptam vele, de most is nagyon elvezem, hogy van egy ilyen kutyum.
Valoban ki lehetne hozni masbol is hasonlo hangokat, sot...

sok minden "keletkezett" a jatszadozasaim soran amik amugy sose m szulettek volna meg. araban sem volt sok (legalabbis biztos nem tobb mint egy szoft legalisan)

sokszor nem is a vegeredmeny a lenyeg, hanem a metodus elsajatitasa a lenyeg. es addig ugyse nyugszik az ember amig a fantaziajat ki nem elegitette...

Profile  

Post subject: Re: hardware
PostPosted: 17:59, 13-02-2009 
corebreak

Na ha Damz barát nem vette még meg akkor valszeg jövő héten elnézhet hozzám akár jam-elni egyet, mert én meg annyira belemásztam a nosztalgiába hogy vettem egyet:D (p800-at mármint:D)

Profile  

PostPosted: 18:09, 18-02-2009 
pokemon

mpc 1000, 2500, 500

http://mpcmaid.sourceforge.net/

kotelezo

http://www.myspace.com/trafikhiphop

Profile  

PostPosted: 16:45, 05-03-2009 
ujonc

Nem tudom jó helyen járok-e :D de azt kérdezném, hogy midi billentyűzet van-e 10-20 között valahol újan? Használtat nem nagyon akarok venni. Csak annyira kéne hogy könnyebb legyen rezsózni :D

Profile  

PostPosted: 17:05, 05-03-2009 
pokemon

http://www.absolute.hu/midibillentyuzet

itt nezz szet

Profile  

PostPosted: 19:41, 05-03-2009 
corebreak

zsebhoki wrote:
Használtat nem nagyon akarok venni.

Pedig nekem pont van egy fölös...

Profile  

PostPosted: 21:43, 05-03-2009 
droid

szerintem az engem érdekelne!!
Nem akarok még újatvenni, csak azért működjön!!

Image

Profile  

Post subject: Re:
PostPosted: 13:01, 13-03-2009 
ujonc

CJ Ice wrote:
sztem ha valakinek izgatja a fantaziajat a vasazas, akkor probalja ki vmi olcso cuccal, amivel nem bukik nagyot, ha esetleg meg sem tetszik majd annyira.

En nemregiben vettem egy s2000 akait, nagyon orultem neki, nagyon reg ota vagyam volt egy szempler, nagyon sokat sz*ptam vele, de most is nagyon elvezem, hogy van egy ilyen kutyum.

sok minden "keletkezett" a jatszadozasaim soran amik amugy sose m szulettek volna meg. araban sem volt sok (legalabbis biztos nem tobb mint egy szoft legalisan)

sokszor nem is a vegeredmeny a lenyeg, hanem a metodus elsajatitasa a lenyeg. es addig ugyse nyugszik az ember amig a fantaziajat ki nem elegitette...

S2K jo valsztas,de azt tudnod kell a mesa csak maccel mukodik normalisan,egy ido utan csavargatod a potikat benne es kurvara nem reagal a gep:S

Eleg szar volt anno seggelni es 4 ora utan alligatni finomra a delayt ugy hogy kozbe az elso csavarasnal lefagyott :)

Amikor en vettem hallod,vettem kettot elvielg uresen,az egyik csak full volt,a masikba csak 8 kimenet :D

Tipikus ilyen:Midi olvaso gep,tartozassal fizettek vele,nemtudom mukodik e

NA,pajtas akkor,csinaljal nekem egy kepet a fenekerol a kislanynak

Akai Rulzz

Profile  

PostPosted: 13:27, 13-03-2009 
ujonc

Egyik pajti emu X et nyomat emu kartyarol,es a kovetkezoket mondta nekem:

Most ezt tenyleg nemertem.Lehet a konfigom a szar,vagy kartyabol kellene jobbat venni,de nekem ez kurvara nem szol ugy mint az e5k,pedig az abbol kiszedett preseteket tolom rajta...

Nem akarok osszeugrasztani senkit,ez csak egy maganvelemeny:)

Profile  

PostPosted: 14:02, 13-03-2009 
pokemon

nekem csak ram bovites van benne, de sajnos azt eleg gyorsan meg tudom tolteni. Viszont nem okoz gondot 2soros kijelzon se beallitani.
dobokra nagyon vad. En nagyon megkedveltem magat az s2000-et es ugy altalaban a hardware temat.
Mar nezelodok egy emu utan is.

Profile  

Post subject: Re: Re:
PostPosted: 14:54, 13-03-2009 
corebreak

The Fishman wrote:
CJ Ice wrote:

S2K jo valsztas,de azt tudnod kell a mesa csak maccel mukodik normalisan,egy ido utan csavargatod a potikat benne es kurvara nem reagal a gep:S

Eleg szar volt anno seggelni es 4 ora utan alligatni finomra a delayt ugy hogy kozbe az elso csavarasnal lefagyott :)

Amikor en vettem hallod,vettem kettot elvielg uresen,az egyik csak full volt,a masikba csak 8 kimenet :D

Tipikus ilyen:Midi olvaso gep,tartozassal fizettek vele,nemtudom mukodik e

NA,pajtas akkor,csinaljal nekem egy kepet a fenekerol a kislanynak

Akai Rulzz

Én MAC user vagyok de a MESA OSX alatt az sose fog menni az tuti. OS9-et kell felrakni hozzá. A meg az X duálbootban halálos...szóval én programoztam azt a szart a 2 soros zöld hátterű kijelzőn, meg toltam át a dobokat MIDI-n...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]