i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 07:38, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 474 posts ]  Go to page Previous  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Next
Author Message
 Post subject: Re: Hangfal
PostPosted: 19:22, 19-03-2009 
ujonc

Alex Dragoo wrote:
okés köszi a választ
olyan komolyabb hangfalat nem akarok venni mert több mint 100 ropi és hát nem nagyon van rá keret

talán mégis akad ha keresel 100 alatt bőven !

http://www.absolute.hu/apro/apro.php?type=1&sel=1

Profile  

PostPosted: 22:02, 19-03-2009 
droid

Alex Dragoo wrote:
okés köszi a választ
olyan komolyabb hangfalat nem akarok venni mert több mint 100 ropi és hát nem nagyon van rá keret

a pár m-audio 100kb párban :D újonnan

Profile  

PostPosted: 15:24, 22-03-2009 
ujonc

Sziasztok!

Szerintetek a jelenlegi árak mellett mennyiért lehetne eladni egy pár PM5-öt?

Profile  

PostPosted: 15:40, 22-03-2009 
son of nitrous

szabolcs2 wrote:
Sziasztok!

mennyi idős menyire van lezuzva,találsz e elég nagy balfaszt :fog:
de sztem 100 lehet plafon kifigástalan állapotnál

Profile  

PostPosted: 15:49, 22-03-2009 
ujonc

N. wrote:
szabolcs2 wrote:
Sziasztok!

mennyi idős menyire van lezuzva,találsz e elég nagy balfaszt :fog:
de sztem 100 lehet plafon kifigástalan állapotnál

Azért nem olyan rossz az.:) Adamra való upgrade miatt válnék meg tőlük.
Nem kicsit győzött meg a kisebbik, de holnap megnézek egy A7-et, s lehet, h az lesz. :shock: :D

Egyébként teljesen megkíméltek az Emu-k, egyiknek most járt le a garija, a másik pedig pár hónapja volt cserés, szal olyan másfél év van még rá.

Profile  

PostPosted: 04:53, 10-05-2009 
partiarc

dynaudio-t vagy genelec-et nem is probaltal ?
adam elvileg eleg "harsany" a fenti kettohoz kepest. a kulon tweeter technologia miatt.. de valoszinu ez, h harsany vagy nem csak preferalas kerdese.

talan az a baj dynaudioval es a genelec-el, hogy alapvetoen dragabbak.

Profile  

PostPosted: 10:36, 10-05-2009 
droid

nekem m-audiom (bx8a) van de teljesen meg vagyok velük elégedve és az ára is baráti és szerintem és sub sem kell hozzá mert eléggé átjön rajta minden, de persze ez is mint minden megszokás kérdése.

Profile  

PostPosted: 08:18, 11-05-2009 
ujonc

Nem nagyon próbálgattam mást, mert azonnal "átjött" a kisebbik Adam is. :wink:
A PM5-höz képest óriási a különbség. Nem találom harsánynak, vagyis amennyire mégis, annyira bármilyen más monitoron is tapasztaltam egy hifihez képest, pl:Silk Genelecjei is kicsit magasabb hangerőn már (inkább zavaróan)belemásznak az arcodba.
Nagyon bejön az A7, s nem elhanyagolható, h ment a sub is a speakerakkel, mert ennél már sztem kihagyható. Próbálgattam a PS12-vel, de nem sokat tett a képhez. Ráadásul azzal mindíg bajban voltam, mert sosem sikerült optimálisan belőni.
A lényeg az, hallgatni is sokkal jobb, meg úgy mindenben. :hah:

Profile  

PostPosted: 19:57, 11-05-2009 
droid

az a lényeg neked legyen jó a te füled mit hall te dolgozol vele és neked kell megszokni, de mint minden ez is megszokás kérdése

Profile  

PostPosted: 22:14, 11-05-2009 
ujonc

Na ja. Ez az ami a PM5-el nem sikerült. Megszokni.

Profile  

PostPosted: 13:32, 12-05-2009 
partiarc

Szerintem valójában akkor dôl el, hogy mit tudsz az Adam-mel, amikor megcsinálod az elsô rendert és meghallgatod más rendszereken. Gondolom ezt az E-Mu-nál sem hagytad ki, és ezért váltasz, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy jobban mûködik-e a dolog. Én számítok a gonosz meglepetésekre, mióta tudom, mennyit számítanak a beállítások, hely, a felhasznált soft-ok, hardware-ek és persze a hangkártya. Oszd meg majd a tapasztalataid, tényleg érdekelne. Én kifejezetten élvezem a munkát az E-MU-val, és most ott tartok, hogy upgrade esetén a megszokott sztenderdek adhatnak úgy többet, hogy az megbízható is, tehát kb. Dynaudio és Genelec. Hallgattam az Adam-eket, de nekem nagyon az amerikai style-t hozta. Persze azért a meggondolandó kalapba tettem, mert nem rossz, inkább azt mondanám "más", mint amit tudásban kerestem.

Profile  

PostPosted: 08:25, 13-05-2009 
ujonc

Nem szoktam renderelni, hanem inkább felveszem.:) Na de a viccet félretéve, teljes mértékben egyetértek veled. Azt, h nem tudtam megszokni azt úgy értettem, h valamire rábólintottam, h ez így már jó lesz, de másnap, vagy akár egy óra múlva már máshogy éreztem. Egyszerűen nem jutottam dűlőre, miközben a hifinél sohasem volt ilyen érzésem. Ezzel nem azt akarom mondani, h nem lineáris, vagy nem elég részletes(mert az!), hanem nem éreztem. Lehet, bennem van a hiba, de az Adamnél ez máshogy van. Itt már szabályosan tapasztalom azt a feelinget, mint a Hitspaceos (nagy)Geneleceknél. Pl:mikor Silk beleEQ-zik nemcsak azt hallom, h kell, hanem határozotta(bba)n hallom azt is, h mennyit.
Ami még sokat számít, h (sztem)ez már nyugodtan el van sub nélkül is, pláne home körülmények között.
Egyébként, h mennyire nem sztenderd, nem tudom, de a CM-es és az FM-es videókban 3producerből 2-nek Adamje van, szóval nem hinném, h csak divat.
Mindenesetre biztos, h mindent meg kell szokni, nekem ez hamar sikerült. :lol:
A lényeg úgyis a végeredmény. Jobb zenét nem ettől fogok csinálni, de nem mindegy, h h érzi magát az ember a környezetében, mert az igenis sokat számít.

Profile  

PostPosted: 09:54, 13-05-2009 
droid

segy észrevétel szerintem egy producer soha nem mondja azt a zenéjére, hogy késsz mertmindíg talál benne valamit ha mondjuk csinál egy jobbat és visszatekint akkor egy csomót tudna alakítani azon amit csinált. szóval szerintem ez normális.

Profile  

PostPosted: 16:11, 13-05-2009 
ujonc

Igen, igen, de én természetesen nem a dal felépítésére gondoltam, és nem is plusz hangokra, hanem a hangzásra.

Profile  

PostPosted: 17:15, 13-05-2009 
partiarc

a4s wrote:
Hallgattam az Adam-eket, de nekem nagyon az amerikai style-t hozta.

:coolglass: en nem vagyok otthon az ilyen trendekben, fejtsd mar ki ez mit jelent :) mainstreem hangzas, vagy egy tipikus amerikai studio kellek ?
amugy valamelyik riportfilmben az Adam valami fejese dumalt. genuine german accent ott figyelt :)

amugy en a krk vxt sorozatot is meghallgatnam, de jelenleg ugy vagyok vele, h RP5 G1-rol nem KRK lesz a kovetkezo update.

Profile  

PostPosted: 17:41, 13-05-2009 
ujonc

Alesis m1 620 ba ruháztam be és eddig nagyon tetszik. Szerintem alapigazság, hogy az 5" osokhoz kell mélynyomó afölött meg már nem nagyon. Nagyon szép hangja van, nagyon jó a sztereokép igen apró hangerőkülönbségeket képes "megmutatni". Hasonlítási alapom nem nagyon van max az AKG füles. De eddig nagyon elégedett vagyok vele, főleg az árához képest.

Egyszer hallottam egy alap "bölcsességet" veszel egy olyan hangfalat ami fedi a teljes hallható tartományt szépen (sztm 100 körül már lehet szerezni), csak azon hallgatsz zenét (lehetőleg olyat amit referenciának tartasz). És ahhoz képest keversz. Például sejted hogy XY zenében a szub az max közelben van, akkor nyílván arra még rárakhatsz de ha viszonyítasz akkor be tudod tartani a határokat.

Különösen amikor basszust szerkesztek el szokott szaladni a ló velem, olyankor mindig meghallgatok valamit amiben tudom, hogy k.va sok basszus van és ha annál durvább akkor az már valószínűleg túl sok. :)

a4s wrote:
mióta tudom, mennyit számítanak a beállítások, hely, a felhasznált soft-ok, hardware-ek és persze a hangkártya.

Hát igen. Én pl.: utálom a reason hangját. Szerintem bármilyen samplet töltesz bele rajtahagyja a bélyegét és mind1, hogy min hallgatom egyszerűen nem tetszik. Ez valószínűleg nem univerzális nem véletlenül olyan népszerű a Rízön :)

Profile  

PostPosted: 18:45, 14-05-2009 
partiarc

noit wrote:
a4s wrote:
Hallgattam az Adam-eket, de nekem nagyon az amerikai style-t hozta.

:coolglass: en nem vagyok otthon az ilyen trendekben, fejtsd mar ki ez mit jelent :) mainstreem hangzas, vagy egy tipikus amerikai studio kellek ?

Ezt így nem lehet megválaszolni - vagy csak én nem tudom - de pl. a Genelec-hez és a Dynaudio-hoz képest valahogyan más "beosztású" a hangképe, ahogy jó néhány márka inkább ezt a fajta hangképet rakja össze. (szerintem a krk is, úgyhogy valszeg neked ilyen az ízlésed :) ) Ha hallgatsz mindkét fajtából, szerintem érezni fogod a különbséget. Robosztusabb sound, broadcast frekikre kihegyezve. Egyik hozzáállás sem jobb, mindkettôbôl vannak zseniális meg szarabb cuccok is.

Profile  

PostPosted: 20:35, 15-05-2009 
partiarc

akkor a kovetkezo. háu duju min broadcast frekvencia :) de most kimcsira ezelett mit kel lerteni. radio meg teve studiokban tobbet hasznaljak ? sztem nem erro lehet szo.

Profile  

PostPosted: 22:53, 15-05-2009 
ujonc

noit wrote:
akkor a kovetkezo. háu duju min broadcast frekvencia :) de most kimcsira ezelett mit kel lerteni. radio meg teve studiokban tobbet hasznaljak ? sztem nem erro lehet szo.

Ez engem is érdekelne.
Sztem arra gondolhat, h netán még hallgatni is jó. Úgy általában....
Szóval nem olyan száraz.

Profile  

PostPosted: 23:39, 15-05-2009 
piper

noit wrote:

azért ezt kétszer el kellett olvasnom,h megértsem...sötétben gépelsz? :badthumbs:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 474 posts ]  Go to page Previous  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]