Icewind Dale miert is BG lite ? mert nem 6CDs ? ne viccelj mar

ebbol a szempontbol annyi, hogy szamszeruen kevesebb betu van benne. Egyebkent meg egy Crystal Shard ujrairva. a lenyeg, hogy sztory szempontbol egyaltalan nem szarabb a BG-tol, annyi, hogy nem 10ezer unalmas mellekkuldetes van, hanem csak szaz.. (de amugy nezd meg az itemeket, milyen szepek es van kulon tortenetuk az artifactoknak..uniqe cuccok... forditottak rajuk figyelmet)
es ha mar sztory akkor inkabb a Crystal Shard es egy nevtelen kalandozo csapat, mint a BG meghatarozott sztorija. (szinte megmondjak ki vagy, meszabjak ki a neveloapad, a barataid... a hulye felisten sztori, es akkor a vegen persze majd el kell dontsd, hogy evil vagy good vagy... ez a koredteremtet gejj sztori, meg a kis pin4 Imohen es a tobbi felkegyelmu npc... urameg...
ilyen alapon konzolra is csinalhattak volna a jatekot. annyira linearis es determinalt. elersz A pontba, ott valaszthatsz X lehetosegbol, ok, onnan mesz B pontba, ott megint X valtozasi lehetoseg van... annyira kiszamithato..)
Fallout - BG, eltero jatekstilus ? ugyanaz a ketto, csak az egyik DnD szabalyrendszer es kalandozo csapat, a masik meg par NPC, es folyamatos belso ido, amibe ha belenyomsz egyentert akkor belep combat mode-ba. Azonkivul, hogy le tudod pause-olni BG-t mi a kulonbseg: semmi.
ugyanugy karakterlap, isometric view es alapvetoen turn based mind a ketto. kerdezel, valaszolsz, olvasol....
szoval teljesen eltero jatekstilus? ugyanaz a ketto

ja nem. a BG egy kalap szar
egyebkent elkezdhetunk vitatkozni azon, hogy mi az az RPG, de szerintem nem vezetne tul messzire. csak annyit, hogy amikor egy FPS-t jatszol single playerben akkor is role playingelsz, amikor konyvet olvasol akkor is beleeled magad a szereplok helyzetebe, nem ?
innentol kezdve... lehet kategorizalni, de minek.
szerintem jo jatek van, meg szar.
heroes: teljesen jo role playing game, ott vannak a heroe-jaid, a neped, ott is ugyanugy van sztori, attol fugg ki volt a palya editor. csak annyi hogy kicsit osszetettebb a jatek, es maskepp van megoldva a
korokreosztott strategia. egyebkent nem mintha a heroes egy olyan nagy strategiai jatek lett volna. akkor mar a CIV.
es ha belegondolsz, ilyen alapon BG is strategia, ott is strategiazol a karakter statjaiddal, a skillekkel, a varazslatokkal, a party memberek elhelyezkedesevel, stb-stb.
ejnye, szetesnek az erveid baratom

ja, a Black Isle-es dologhoz. En is johetnek a Bioware (es az interplay) folytatolagos alazasaval, es amugy el is kezdtem irni, az elozo posztban csak mar inkabb visszatoroltem mert minek.
de akkor tessek. nezd meg a BG credit-jet, vagy csak a jatek dobozanak a boritojat, van egy masik logo is a Black Isle mellett. szted mi?

Bioware. hoppa.
ja es nem a Black Isle a BG kiadoja, ezt nem tudom honnan szedted. Az Interplay az.
Az icewind dale volt az utolso pure Black Isle produkt, csak valamilyen erthettlen oknal fogva az Interplay ugy gondolta, hogy ha csinalnak egy DnD alapu hack&slash-t akkor azzal nagyot fognak szakitani, es meg jol sporol is a bereken, mert tisztan lathatoan fele annyi ember sem dolgozott a projekten, mint a Fallout-on. legalabbis az iroi reszelgen biztos.
de egyebkent megegyszer mondom, a jateknak baromi jo hangulata volt. csak ures volt sztori-ugyileg
Es akkor meg arrol, hogy miert is vitatkozunk 10 eve megjelent jatekokon. nagyon egyszeru: mert azota sem jelent meg jobb. igaz alapvetoen en is kevesebbet jatszok mostanaban, de ha belegondolsz igy van.
az uj FPS-ek kozul Call of Duty ujabb reszei talan, es par egyeb masik jo game van, engem szemelyesen a TF2 kot le valamennyire, illetve a WOW lenne az igazi dope, de abba bele se kezdek, mert se ido se penzt nincs ra. illetve lenne mind2, de inkabb megsporolnam maganak oket. a herkat sem azert nem probalja ki az ember mert ugy gondolja hogy szar lenne...
szoval visszaterve kezdo gondolatra: hivhatod aminek akarod, RPG-nek strategianak vagy realt time-nak, mindegy, az a fontos, hogy faya legyen. es ilyet meg nem sikerult csinalnia a Bioware-nek.
de, habar elegge szkeptikus vagyok, varom a javulast.
nesze neked kisregeny.