i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 07:23, 20-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 280  Next
Author Message
 Post subject: Re: hol tart ma a szcena?
PostPosted: 10:00, 24-06-2009 
piper

a dnb halott!

és most zombi (therapy)

majd jön d-bridge tündér és varázspálcájával újraéleszti

:lollipop: :rose: :brokenheart: :shut:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

PostPosted: 10:36, 24-06-2009 
metalhead

rob:n wrote:
phreeq wrote:
de nyugi, a norvég diszkó hamarosan úgyis térdre kényszerít mindenkit.

mi az a norvég diszkó? :nemtom:
mindjárt jön valaki, hogy ezt ne ide, de akkor gyorsan mondom: elsősorban lindstrøm és prins thomas, másodsorban az ő holdudvaruk, todd terje, daniel wang, stb.
120 bpm-et ritkán túlhaladó nu-space-diszkót gyártanak, szintén erősítve az egyetemes lassulás tényét :)

http://twitter.com/torpotroh
http://twitter.com/mc_blend
http://www.facebook.com/mcblend

Profile  

PostPosted: 11:43, 24-06-2009 
poszthumusz

big playah ceezar wrote:
gergo wrote:
mas producerek majd kiragadjak ezekbol a zenekbol a nekik tetszo otleteket

na, jo hogy felhoztad ezt a "kiragadósdit"
visszatérve erre a old school szett dologra,ezek a mai zenék nekem olyanok mintha a régi zenék egy szeletét kiragadták volna,és annyi maradt mára dnb-ből h rövid intro,drop,bumm-bumm,stb. stb...
ugye azóta már x generáció felnőtt,mai producerek közül sokan már ezen a zenén nőttek fel, és ahogy jönnek az ujabb és ujabb producerek,ugy lesz egyre szegényebb az egész,mert mindegyik kiragadja a magának tetsző kis momentumot,és abból csinál teljes zenét.
pl régen imádtam a jump up-ot,majdhogynem avval szerettem meg ezt az egészet.akkoriban még egy intro volt vagy 3 perc vagy több,és tele volt mindenféle hip-hop elemmel,vokálokkal,stb-vel,és állítom több ötlet volt abban a 3 percben mint a mai zenékben összvissz...
aztán jött egy generáció aki ebből márcsak annyit hallott h uva uva wumm wumm,és mára annyi lett a jump up h 32 bar intro és mehet a röfögés.ugyanez a neurofunkkal.nem is értem mitől funk ma már,mer régen még tele volt jobbnál jobb funk chordokkal,érdekes breakekkel,meg volt egy ilyen igazi koszos funk érzés benne,amiből mára maradt egy kibaszott reece,és ennyi,merthát a reece-nek már topikokat nyitnak meg a faszom,mintha számitana...

valahogy így, de én nem hiszek abban, hogy ez szükségszerű, meg elkerülhetetlen lenne. meg most aztán majd mindenki csak kiragadni fog és egy dobfajtából új stílus születik blabla. voltak, vannak, lesznek producerek, akik érzik, hogy ez ötlettelen és több kreativitást, új dolgokat csempésznek a zenékbe, nem pedig csak bedobják a jól megszokott alapnyagokat aztán had szóljon. az viszont valószínű, hogy ezért néznek (hallgatnak) nagyon sokan vissza mostanában, amit itt leírtál.

Profile  

PostPosted: 12:45, 24-06-2009 
ujonc

ezt a sok "bezzeg a mi időnkben" nyugdíjast...

Profile  

PostPosted: 13:04, 24-06-2009 
original nuttah

laca wrote:
tovabbra is vannak kurva jo breakek, csak sajnos keves, nagyon utana kell jarni : )
az hogy a sok regi jo producer szar zenet csinal az szani sajnos, de ha ez kell a nepnek akkor ok megtalaltak a kozonseguket.
evilnine rakas szart csinal szvsz, megis gecisokan vannak a bulikon ami breakbulinak van hirdetve aztan full puNpa az egesz :hah:

word!

Profile  

PostPosted: 13:04, 24-06-2009 
droid

ginger joe wrote:

az elektronikus zene (szinte mindegyik fajtája) a 90es években élte a virágkorát, legkreatívabb korszakát, azóta csak az addíg kitaláltakat sikerült turbózni vagy ugyanazt másnéven eladni.
így gondolom érthetőbb miért van a sok "bezzeg" hozzászólás.

Profile  

PostPosted: 13:33, 24-06-2009 
metalhead

cutoff wrote:
ginger joe wrote:

az elektronikus zene (szinte mindegyik fajtája) a 90es években élte a virágkorát, legkreatívabb korszakát, azóta csak az addíg kitaláltakat sikerült turbózni vagy ugyanazt másnéven eladni.

én szívesen látnék egy top akárhányt ami mondjuk az elmúlt 2 évből szelektál és
sokak szerint "előremutató" zene :innocent:

Profile  

PostPosted: 13:40, 24-06-2009 
ujonc

Fuzz wrote:
cutoff wrote:
ginger joe wrote:

én szívesen látnék egy top akárhányt ami mondjuk az elmúlt 2 évből szelektál és
sokak szerint "előremutató" zene :innocent:

a helyedben ha nem lennék képes találni magamtól ilyeneket akkor inkább elgondolkoznék egy kicsit magamban mi lehet a gond velem

Profile  

PostPosted: 13:50, 24-06-2009 
impulsecreator.hu

ginger joe wrote:
a helyedben ha nem lennék képes találni magamtól ilyeneket akkor inkább elgondolkoznék egy kicsit magamban mi lehet a gond velem

word... de azert gyorsan atfutottam nehany tracklistamat, szerintem pl ezekben a zenekben van nehany ujitasra torekvo jo otlet

Commix - Life We Live /Soul:R/
Lynx & Kemo feat. Tali & Vaceo - The Real Thing /Soul:R/
Blu Mar Ten - Above Words /Blu Mar Ten/
Commix, Nu:Tone & Logistics - Ghost Snare /Hospital/
Proxima - Vital Signs /Cylon/
Randomer - Blind /Med School/
Martsman - Trueschool Drumkit Wonder /Med School/
Commix - Rack It /Hospital/
Logistics - Cocoon /Hospital/
Martsman - Aeiro /Breakin/
Randomer feat. Reds - Autonomy /Med School/

Profile  

PostPosted: 14:24, 24-06-2009 
tapir

menta altal soroltakon tul

Alix Perez feat Kemo - I m Free - Shogun
Instra:Mental - No Future - NonPlus+
Instra:mental - Thugtronik - Exit
Instra:Mental - Sepia Tones EP - Darkestral
Sabre - God Fearing - Metalheadz
Sabre - Global - Subtitles
Sabre - Original Sin - Critical
Lynx & Kemo ft Henree - Deez Breaks - Soul:R
Subwave - Think - Shogun
SpectraSoul - Organizer - Critical
Salmz - Travel In The Far East - Misspent
Bop - Song About My Dog - Med School (meg ugy altalaban a med school megjelenesek mostanaban nagyon is ujitoak)
Martsman - Disharmonic Anti-Anthem - Offshore (martsman maga egy ujfele megkozelitest kepvisel)
Lomax - Too Real - Soul:R
Sub - Crystal - Synchopatic (a kb ket ertekes digitalis kiado egyike, viszonylag gyakran friss hangzasu dolgokkal)
Sinistarr - My Thoughts Exactly - Inside
Data - Muted - Metalheadz
Spinline - Rat Ride
Proxima - You Aint Ready - Shogun
Rufige Kru - Memoirs Of An Afterlife EP - Metalheadz

egyebkent a fenti zenek producerei szinte mind egy-ket - vagy mondjuk inkabb ket-harom - ujfele idea kore csoportosulnak, de ettol meg mindegyik jol elkulonitheto sajatos hangzast, erzest produkal

huuu es meg annyit tudnek sorolni...

Image

Profile  

PostPosted: 14:28, 24-06-2009 
droid

gergo wrote:
nehany ujitasra torekvo jo otlet

Szerintem ezen van a hangsúly, egy stíluson belül szerintem nem is lehet nagy újítás...Maximum más stílus beleépítése, szebb hangzás kialakítása, minőségi javulás.

Profile  

PostPosted: 14:38, 24-06-2009 
impulsecreator.hu

reni wrote:
(meg ugy altalaban a med school megjelenesek mostanaban nagyon is ujitoak)
(martsman maga egy ujfele megkozelitest kepvisel)

ezekkel abszolut egyetertek
es tenyleg lehetne meg sorolni boven

Profile  

PostPosted: 14:39, 24-06-2009 
impulsecreator.hu

critical!

(és az organiser nagyon meleg azzal a robothanggal :villa:)

Profile  

PostPosted: 14:45, 24-06-2009 
ujonc

sztem minden alstílusban voltak vannak jók most is
csak nyitott füllel és aggyal kell mászkálni és nem keseregni itt a fórumon :fog:

Profile  

PostPosted: 14:46, 24-06-2009 
impulsecreator.hu

apropo, most ugrott be a med schoolrol
meg tavaly ev vegen szerettem volna egy terjedelmesebb cikket osszehozni a kiadorol, amibol termeszetesen nem lett semmi, es nem is lesz a kozeljovoben
a label pr-osat, ash-t faggattam kicsit, altalanos dolgokrol, semmi extra info, de a spoilerben aki akarja, elolvashatja

How did the idea of Med School born? Who are the people who stand behind and what are their jobs with the label?
We were receiving a wide range of quality music that we couldn’t possibly fit into the already hectic Hospital release schedule. So Hospital boss Tony Colman aka London Elektricity decided we needed a vehicle which would give these tunes the exposure they deserved and Med School was launched in September 2006. I deal with the day to day running of Med School, the A&R activities are shared between myself, Tom, Chris and Tony.

What are the main goals of Med School? What does the label want to reach?
Med School was set up to push exciting new music that other labels weren’t adventurous enough to put out. We wanted to build a home which would give established artists a platform to release experimental work, but at the same would allow new artists to flourish. We try to set trends in d&b rather than follow them, but our primary aim is to put out quality music, whether it’s for the dancefloor or simply to listen to on your iPod.

How many copies are sold of the release? Which release was the most popular, and what do you think why is that?
I can’t go into specifics about sales figures, but we have been pleasantly surprised with the success of the label when it comes to music downloads on iTunes, etc. Sometimes it’s hard to say why one release does better than another, I guess good music speaks for itself.

Do you think that you have some kind of benefits next to other leftfield/drumfunk/experimental dnb labels becouse of the fact, that Med School is Hospital's sister label? If yes, what are those benefits?
I think a little of both. Being linked to a label as prestigious as Hospital has obvious advantages, but sometimes it can work the other way. We don’t want to be dependent on Hospital and the idea is that the label is self sufficient, we want to develop a sound and a following of our own. We have to take a different approach with Med School, we can’t run it in the same way as Hospital. Ultimately, we just do what we can to the best of our ability and it seems to be working.

Just like the early Hospital times, all of the release has the same design. Are you planning to release the vinyls always with different artworks, like Hospital does now? Who is responsible for artwork at Med School?
The Med School artwork is coordinated and executed by Chris Goss and Ricky Trickartt who are also responsible for much of the Hospital art. All our releases come in the Med School 12” house bag, which got redesigned after Craggz “My Detroit” (MEDIC6). When starting up a new label and building its catalogue, it’s vitally important that your releases have continuity both audibly and visually. Providing we can come up with something that is as unique and striking as our music, it’s entirely possible we may release different artwork in the future.

Name 5 tracks from Med School discography, which can describe the label the most, or it's important in the label's life becouse of some kind of reason.
It’s hard to pinpoint exact tunes given we have only released 12 records. All our releases are quite unique, but I have to say the “New Blood” EP (MEDIC7) was a very successful moment for us. Not only did it out perform our expectations, it was the first double pack (2x12”) to be released on Med School and it featured two brand new artists (Randomer and Minotaur) who both went on to release solo 12s for us.

What are the plans for 2009? What kind of new projects and artists can we expect?
2009 should be big for Med School, our next release will be out towards the end of January and arrives courtesy of Trisector from Finland. This will be his first d&b release having made an impact on the breaks scene as part of production duo Takomo, The beautiful “Morning Rain” has got proper old school Good Looking roll out styles and flipside “Structured Light” is a more neuro/techy affair with squelching synth work and tough beats.

Also in January we are hosting room 3 at Fabric as Hospital Takeover the entire venue on Friday 9th January. You can catch Marcus Intalex, Klute, Icicle, Martsman, Instra:mental and Randomer in the Med School room, full details on the Hospital website.

There’s also plenty more music and new artists in the pipeline too, most of which I can’t reveal just yet. However, I can confirm there will be another release from Randomer after his massive Med School debut with “Blind” and “Jobless” and we’re working towards a Martsman album… watch this space!

One other thing I would like to mention is that Martsman has crowned an excellent year by being nominated for two awards at the Future-Music.net Awards 2008. You can show your support by voting here before December 15th… http://www.future-music.net/awards2008/abstimmung/

Please make sure you keep it locked to the Med School surgery by hitting our website (http://www.medschoolmusic.com/) and our MySpace page (http://www.myspace.com/medschool). We’re also on Facebook too, so check out our group and our fan page.

Profile  

PostPosted: 14:49, 24-06-2009 
souljah

gergo wrote:
ginger joe wrote:

word...

bocsássatok meg a kérdésemért, de miért evidencia, hogy én magamtól álljak neki az innovatív nevek kiszűrésének?

szerintem a jó zene megtalál. az én személyes tapasztalatom, hogy bármilyen zenéről, irányzatról, előadóról legyen szó, én a kezdeti lökést mindig egy havertól kaptam aki mutatott egy zenét, mert azt MEG KELL HALLGATNI!!! és ha véletlenül életemsorán én találtam ilyen zenét, hát én is vitem körbe mint a véres kardot. itt mintha elfelejtenétek, vagy nem is tudnátok róla, hogy a zene így is tud terjedni.

elnézést kérek a zavarásért.

Profile  

PostPosted: 15:23, 24-06-2009 
tapir

semmi problema teknikolor
minden szemelyeskedes nelkul megjegyeznem, nekem ugy remlik pl neked (is) probaltam felhivni a figyelmed zenekre, de az volt a valaszod h te mar ezereve nem hallgatsz dnbt, mert szar :) ...nem tudom valaha is meghallgattal e barmit amit emlegettem
tapasztalataim szerint eleg sokan ereznek hasonloan. egyszer kiabrandultak, pl pendulum vagy mittomen miatt es becsuktak maguk utan az ajtot
tulkepp en is igy vagyok ezzel a breaknel annyi kulonbseggel h elso hallasra kiabrandultam :D (vicc)

Image

Profile  

PostPosted: 15:39, 24-06-2009 
ujonc

teknikolor wrote:
gergo wrote:
ginger joe wrote:

word...

bocsássatok meg a kérdésemért, de miért evidencia, hogy én magamtól álljak neki az innovatív nevek kiszűrésének?

szerintem a jó zene megtalál. az én személyes tapasztalatom, hogy bármilyen zenéről, irányzatról, előadóról legyen szó, én a kezdeti lökést mindig egy havertól kaptam aki mutatott egy zenét, mert azt MEG KELL HALLGATNI!!! és ha véletlenül életemsorán én találtam ilyen zenét, hát én is vitem körbe mint a véres kardot. itt mintha elfelejtenétek, vagy nem is tudnátok róla, hogy a zene így is tud terjedni.

elnézést kérek a zavarásért.

egy átlag sima zenehallgató bulizó embernél nem evidens természetesen
de aki itt elmélkedik és fejtegeti a dnb múltját jelenét és jövőjét stb annak azért illik önnállóan is keresgélni szerintem

Profile  

PostPosted: 15:46, 24-06-2009 
souljah

jepp, igaz!

fuzz, érezd magad lebaszva!! :D én pedig már itt sem vagyok természetesen

reni: azért 2-3 műsorodat becsületesen végighallgattam pár éve.

Profile  

PostPosted: 15:48, 24-06-2009 
allnightbreakz

teknikolor wrote:
jepp, igaz!

fuzz, érezd magad lebaszva!! :D én pedig már itt sem vagyok természetesen

reni: azért 2-3 műsorodat becsületesen végighallgattam pár éve.

itt okoskodsz amikor sharapova meccs van a sport1en? :shock:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]