Elsősound, bejövős hangulat, koncertekről rendszeres lemaradás vagy nem emlékezés - valójában lehet égő, de én azt se tudtam ki az az underworld, mobit talán 8 szökőévente egyszer hallgatok, nagyszínpadosok közül kraftwerk érdekelt, és nem is csalódtam (bár a Berlini koncertdvd pontos másolata volt a show, de azért mégis más élőben)... a hangulat ha jól emléxem minden nagybetűs névnél igen komolyan jó volt... Ami még maradandó az a Five Corners Quintet, Mesterházy "mélyelektrója", Cadik Palkó, FCB Kevin Live megőrülése és Kebabék dubstep komolysága. Aréna kimaradt. Naga-Beta megismételte a tavalyi témobil teraszos őrületet burnéknél utolsó nap - gyönyörű zárás, kár hogy 4 körültől nem emeléxem semmire :S. Persze mindenhol dominált a házmuzik, de még ez sem zavart.
Mindenesetre éppen azon gondolkodám a színpadok között lavírozva, hogy mennyire meghallgatnék most egy jó Stivs vagy Rotator vagy Venetian vagy mondjuk akár I:gor performanszot. Nekem az a véleményem, hogy lenne nekik is helyük valamelyik eldugott sarokban (kemping mellet?! >:])... tudom, ez már a legtöbbeknek nagyon underground (pedig nem, mert mondjuk ha egy Masonnát vagy Merzet kérnék, akkor jogos lenne a felvetés). Nem is kellenek nagy nevek, csak legyen valami más is (akár a magyar szcénában mozgók jeles képviselőitől ala Failotron vagy Mesterházy "nemsav" arca

- vagy egy kis nyugisabb IDM - annyi lehetőség lenne még. Pándi úr, nincs kedved intézkedni?

(tudomhogynincs). Erre az alternatív kisszínpadra nagy jó példák voltak pl. Kebabék - az alapvetően 4/4 központú rendezvényhalmaz ellenére viszonylag sokan voltak a kilógó dubstep funon, de a hangulatra biztosan nem lehetett panasz...
Sokszor felmerült, hogy ugyan mitől nevezik "prémium" fesztiválnak a Soundot. Bevallom 2 éve voltam utoljára magyar fesztiválon (VOLT) és nagy-nagy különbséget tapasztaltam. A klotyókkal semmi gond nem volt (legalábbis a konténeresekkel), a piszoár nagy ötlet sokat redukált a toi-sorokon. Zuhanyzókról nem tok véleményt alkotni, nem sátras megoldást választottam. A vízpart pedig rengeteget dobott a hangulaton, ideértve a chillező zónákat is (amiből azért lehetne több). A csajok meg szintén prémium kategória (és nem a már emlegetett "szőkeciklonokra" gondolok).
Összegezve kicsit mégjobban: nem elsősorban a fellépők miatt, hanem inkább a hangulatért voltam ott, a grizzlik meg a csíkszeműek nem zavartak különösebben, békesség volt végig - meg jobb ha nem szólok semmit, van aki bogyót dob, elfüstöl egy rocketet meg van aki fényt/sört/páleszt nyel (likeme) nem érzek orbitális különbséget a végeredményben viselkedési szempontból). Dnb nekem nem hiányzott, nem is voltam ilyen esemény közelében.
Jövőre ugyanitt, remélhetőleg némileg változatosabb programmal, de a hangulat már önmagában elegendő szerintem egy kis kikapcsolódáshoz.
Videók kicsit visszaadják a hangulatot:
http://www.sziget.hu/balatonsound/video