henrik wrote:
Kurvajó film, szerencsére előtte én sem olvastam róla semmit. Sok képregényfan bánkódott, mert
nem ugyanaz a vége a filmnek, szerencsére ez engem nem érint.

Azt kicsit sajnálom, h Ozymandias-ra nem jutott elég idő, sztem 2X2, vagy akár 2X3 órában (mint pl a Kill Bill) még jobban működött volna, de így is messze felülmúlta a várakozásaimat.
Ez a több részes/több részletben dolog nekem is átfutott az agyamon...lehet jó lett volna.
Viszont ez a "szerencsére nem olvastál előtte róla semmit...etc." Hát nem tudom. Elgondolkodtam én is ezen és persze ütne úgy meg minden, de így a képregény után nálam nemigazán rúgott labdába a movie.
Én még a végéért nem is háborogtam. Tetszik ez változat. Ami nekem főként hiányzott az a karakterek megismerésének hiánya.
Jó persze a képregénybe "volt erre idő" de hát pont ettől volt teljes az egész. Barátnőmnek ott kellet ecsetelnem hogy miért van ez meg amaz. Egyik jogos folyton feltett kérdése volt pl hogy: Ha ez egy reális világ, olyasmi mint a miénk akkor miért ilyen erős ez meg azaz ember. pl Ozymandias...etc
Azt ecsetelhettem neki h Mi az a Vedit módszer... stb.
Részemről ezért volt inkább csalódás a film.
Aztán még ilyen kisebb minimális felcserélések is furcsán hatottak nekem. Vártam hogy a végén
a történtekről...etc de hát nem így volt. :/
De ami meg tetszett az a képi világ. Teljesen korrekt volt minden.
Nagyon sok olyan kocka volt ami egy az egyben a képregényhez hűen lett megcsinálva, visszaadva. Ezek viszont nagyon tetszettek és ez éreztette hogy a készítők mindent megtettek hogy hűek maradjanak a műhöz.
Roki <-
Ezek ellenére tény hogy nálam is többször nézős ez a film és a képregény is természetesen többször forgatandó. :]