null wrote:
blowfish wrote:
Majdnem elsírta magát 40 ezer ember, súly volt kinn lenni... régen voltam ennyire magam alatt sport miatt.
én is kinnt voltam, de szvsz még döntetlent sem érdemeltünk. Koeman ezt elkúrta, de nagyon.
itt azert alljunk meg egy szora.
koeman azt tudta jatszatni, aki rendelkezesre all, de ugy is fogalmazhatnek, h szarbol nem lehet varat epiteni. el kene fogadni vegre, h ennyit tudunk es nem megint felbiztatni az embereket, h igy nyerunk meg ugy nyerunk. ezt ugylatszik minden eb es vb selejtezon el kell jatszani, h telthaz legyen es a baratok kozt utan se kapcsoljon at a tv2-re az ember, meg ha ott a dzsekit csen sokadik ismetlese is megy.
ezek a svedek se egy vilagvero alakulat, de tolunk azert sokkal magasabb szinten jatszak a futballt.
fizikalisan szemmel lathatoan is mindenhol gyengebbek vagyunk, meg lehetne nezni, h hany 1-1 elleni parharcot voltunk kepesek megnyerni. technikai tudasban szinten: ha elore rugtuk a labdat, az vagy kiment, vagy a sved veoke lett, masik terfelen szinte mindig megvartuk meg lekezelik a csatarok es utanna hatralva probaltuk semlegesiteni, ami vagy sikerult, vagy mellerugdostak. pontatlan atadasbol elveszett labdara szinten ok erkeztek oda elobb. ergo, ha mindig csak szaladsz a labda utan jobban faradsz, mint ha folyamatosan nalad lenne.
ezen kivul fejben is sokkal gyengebbek voltunk, eleg ha a bekapott golt nezzuk: mindenki tisztaban volt a meccs elott, h ibra a svedek kulcsfiguraja, megha borzaszto modon forman kivul is jatszik (szerintem, ha ola toivonent jatszatja a sved kapitany, mar az elso felidoben eldol a meccs). ha barki felrugta volna az utolso szituacioban, nem kapunk ki.
ezen kivul, akinek a legtobbet kellett volna dolgozni nalunk es osszefogni mindenkit, az dardaj lett volna, de o jatszott a leggyengebben, ezert le is hozta koeman. a magyar aranylabdas hajnalrol szinten ezt tudnam elmondani.
ha egy tolunk sokkal erosebb es jobb csapatot le szeretnenk gyozni, akkor tobb embernek is kiemelkedoen jo teljesitmenyt kellett volna nyujtani, ezt torghellen es dzsudzsakon kivul en nem lattam masnal. a legtobben nem jatszottak rosszul, csak ez keves.
osszegezve ezek a problemak egyreszt alapkepessegekre, fizikai adottsagokra es psziches problemakezelesi hianyossagokra vezethetoek vissza. ha meg is van/lenne ez valamilyen szinten, ahogy hogi mondta, alig-alig jatszanak klubjukban, veszitenek ezen kepessegeikbol, ill. nem fejlesztik tovabb.
most en nem ugy ultem le a meccshez, h nyerunk (valoszinuleg a portugalok ellen is ez lesz), de 1000%-ig biztos voltam benne, ha mindket meccsen kikapunk, akkor megint mindenki eloveszi a kapitanyt, mint azt eddig minden eb es vb selejtezon eljatszottuk mar eddig is.
ezen kivul sajnalom azt a rengeteg embert, aki kiment a stadionba, teljesen ertheto az elkeseredettseguk.