|
Szokas szerint nem fogalmaztam eleg pontosan de akkor most elmondom, hogy mi a velemenyem az egesz helyzetrol. Henryt jelen esetben felre lehet tenni, nyilvan megtette volna a helyeben mindenki, raadasul elismerte, hogy kezezett, ami bar nyilvan semmit sem er, azert megis csak jelez valamit. Ha mast nem azt, hogy lelkiismeretfurdalasa volt.
A baj a FIFA-val van, ami ugy rohad, hogy elmondani nem lehet. Az egesz ezzel a kiemelessel kezdodott (persze nem, de jelen eset talan igen) ami egyertelmuen azt szolgalta, hogy a nagycsapatok konnyebb ellenfelet kapjanak, miutan kiderult, hogy nem sikerult egyenes agon kijutniuk. Ez mar alapban a fair play (hahaha) megcsufolasa volt, amire csak raerositett a korabbi evekben tapasztalt belenyulas a meccsekbe (Chelsea-Barcelona, Torok-Magyar Gera kiallitasa, stb.). Varhato volt, hogy itt is lesz valami ilyesmi. A vilag nagy resze ugyanis "glory hunter", vagyis mindig az epp aktualis nagycsapatnak, vagy egy nagycsapatnak szurkol, es tokeletesen elegedett, ha a 32-es dontoben egesz elete soran ugyanazokat a csapatokat latja, es ugyanazok nyernek. Persze emiatt ok is hozzak a nezettseget, igy aztan adott a cel.
Lassuk be, ha lenne videobiro (ami nem olte meg se az NFL-t, se a rugbyt - azt meg kevesbe - se mast) aminek ugye epp Platini (a fokocsog) a legnagyobb ellenzoje, a franciak ma nem biztos, hogy ott lennenek Del Afrikaban, a Barcelona nem jatszott volna tavaly BL dontot (amit ugye _mindenki_ akart) es a tobbi. Ez a csalas szandekos volt, mint ahogy szerintem a tobbi is az volt. Itt rengeteg penzrol van szo, es mivel a jatekszabalyokat is Platiniek diktaljak, ugysem lehet oket megfogni, ugyhogy nincsenek illuzioim. Erre mondtam, hogy nem bizonyitja be nekem senki, hogy veletlen volt.
Ja, es meg valami. Tobbek kozott ezert is nezek egyre tobb rugbyt meg hasonlot. A futballbol sajnos kiveszett a tisztasag es mar nem hiszek benne, mert tul sokszor lattam, hogy amikor nagyon kell, jon egy biro, es megoldja, hogy ugy legyen, ahogy a hatalmasok (szponzorok, UEFA, FIFA, stb.) akarjak.
Bocs, ha hosszu lett.
_________________ "Rugby is a thugs' game played by gentlemen, football is a gentlemen's game played by thugs." Anonymous
|