i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 11:58, 15-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Miloopa (PL), Realistic Crew @ A38 2009.11.19.
PostPosted: 11:18, 16-11-2009 
tapir

Miloopa (PL), Realistic Crew @ A38 2009.11.19.

A kiváló Wroclavi elektro-akusztikus Milloopa és magyar testvérzenekara, a Realistic Crew közös estén táncoltatják meg a nagyérdeműt jazz-es, drum'n'bass-es, és helyenként szívfájdítóan romantikus zenéjükkel. Az első száz vendég a Rézangyal jóvoltából hangulatjavítót kap!

Miloopa (PL)

Bár bébiételt enni bizonyos kor után nem a legmenőbb dolog, a 17. Szigeten lesz olyan drum'n'bass tápszer, amely életkori megkötések nélkül egy életen át nyugodt szívvel fogyasztható. Lengyelország kedvenc csecsemőporciójáról nevezte el magát a Natalia Lubrano énekesnő vezetésével lágy drum'n'bass hullámokkal hódító Miloopa zenekar.

Akik a Moloko, a Kosheen vagy a Portishead audio-táplálékán nőttek fel, egész biztosan újra jóllaknak majd a 2000-es évek elején kifőzött együttes ellépésével, ahol az intenzívebb drum'n'bass darabok nyers lendületét a jazzes zenei megoldások keverik édesre a színpad előtt rugdalózó közönség számára. Ugyan a Miloopa még csak tavaly jelentette meg második albumát Unicode címmel, de a Faith No More-ral, a Smashing Pumpkins-szal, Björkkel, a New Orderrel és még számos nagy zenekarral rendszeresen együtt dolgozó Roli Mosimann producer neve garancia arra, hogy a több generációt jóllakató lengyel tápszerhez hasonlóan a formáció zenéjén is több nemzedék nőjön fel szving-békében, drum'n'bass-egészségben és elektro-szeretetben.

A wroclavi zenekar zenéjében jazz alapú downtempó keveredik friss jungle és drum'nbass ütemekkel.

http://www.myspace.com/miloopamusic
http://www.miloopa.com/

Realistic Crew

Az együttes központi magját a nyolc éve együttműködő Vranik Krisztián (Krizsó) - Kalotás Csaba páros alkotja. Szellemi testvériség köti össze őket, gyakori vitáikkal is csak egymást inspirálják. Bár dalaikat a mai napig külön – külön írják, a végeredmény mégis egységes és harmonikus egész.
Hosszú út vezetett odáig, míg valódi együttes szerveződött köréjük. A Szemle nagydíjas Fekete Keféhez írt filmzenéjük kapcsán váltak ismerté. Az ezzel egy időben megjelentetett Testiles&GrowGrow című első EP-jük még pusztán a szólóanyagaik összekapcsolásából született. Amikor felvetődött bennük a koncertzenekar ötlete, nem tervezték meg előre, hogy melyik posztra melyik játékost hozzák a csapatba. Budapest nagyfalu jellemző alternatív helyszínein lépésről lépésre bővült ki a gárda, Kárpáti Dodi (trombita), Hegyi Dávid (zongora), Márkos Albert (cselló), McZeek és Berger Dalma (ének) csatlakozott hozzájuk.
Az új felállásban készült Overcome című albumukat az elismert berlini Kitty Yo kiadó idén januárban jelentette meg. A glastonbury-i meghívás ennek az anyagnak volt köszönhető.
Krizsó és Csabi zenéje - a támpont keresők kedvéért - absztrakt, kísérletező hiphop, triphop és jungle elemek különleges egyvelege. Rodin Gondolkodója Realistic Crewt hallgatna az iPodján, ha volna neki. Akármilyen hangulatban is kezdünk bele, az Overcome borongós, realisztikus, urbánus zenei világa észrevétlenül beszippant minket. Az apró zajok, széttördelt ritmusok, jazzes futamok végül azt az érzetet keltik bennünk, mintha egy nagyvároson keresztül futó folyó partján állnánk, az ipari környezet neszező csendjében.
Az instrumentális zajfutamokban bővelkedő Overcome-hoz képest a dallamot és a szöveget emeli előtérbe a Freedom Eats The Soul című második lemezük, amely 2009. június 15.-én, ingyenesen letölthető formában jelent meg. www.realisticcrew.net
A hangzás jazzes elemekkel gazdagodott, miközben nem vesztek el a széttördelt ütemek, mélysötét tónusok, atmoszféra teremtő zajfutamok sem. Az új dalok súlyosabb kifejező erővel, kevesebb neszezéssel és melankóliával rántanak ki minket a besztondult városi milliőből.
A tradícionális verse/refrén szerkezet és az ének sokkal hangsúlyosabb szerephez jut, mint az instrumentális, hangulati elemekben bővelkedő Overcome albumon.

A lemez felvételeinek befejeztével váltás történt a frontvonalon. A zenekar és Berger Dalma útjai elváltak. A Realistic Crew új énekesnője a számos produkcióból és a Beat Dis éléről is ismert Judie Jay, akinek első RC-s fellépése a május 21.-ei, teltházas Cinema Touron volt.
Krizsó, Csabi és Hegyi Dávid két, a 40. Filmszemle versenyprogramjába beválogatott nagyjátékfilm (Vranik Roland: Adás és Daniel Young: Pinprick) zenéjét is jegyzik.

Tagok:
Vranik Krisztián – programming
Kalotás Csaba – programming, basszusgitár
Hegyi Dávid- zongora
Kárpáti Dodi - trombita
Márkos Albert – cselló
Judie Jay - ének
MC Zeek - mc
Szőcs Gergő – dob

Diszkográfia:
Testiles&GrowGrow /2005/
Overcome /2008/
Freedom Eats The Soul /2009/

www.myspace.com/chabzkrizo
www.realisticcrew.net

Elővétel: 1300 Ft
A fellépés napján: 1600 Ft

http://www.a38.hu/?p=programok&id=1900

Image

Profile  

Post subject: Re: Miloopa (PL), Realistic Crew @ A38 2009.11.19.
PostPosted: 12:18, 16-11-2009 
original nuttah

:villa:

Profile  

PostPosted: 12:47, 16-11-2009 
a38

"Berger Dalma újra a Realistic Crew-ban

Az énekesnő néhány hónap kihagyás után visszatért a zenekarba, és már a formáció, jövő heti, A38-as fellépésén is ő éneke"

http://est.hu/cikk/74149

Profile  

PostPosted: 18:51, 19-11-2009 
Misspent Music

ha nem lennek ilyen hulla faradt..

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

PostPosted: 03:19, 28-11-2009 
original nuttah

..Leertem a Miloopa kezdese elott kb. 10 percel, igy sajnos a Realistic Crew-rol mar megint lemaradtam :\

myspace-en meghallgattam a lengyelek nehany zenejet, buli elott pedig egy haveromnal az utobbi albumrol is nehany tracket, ugy voltam vele ez tok zsir lesz, mindenfelekeppen lenezek (nem is csalodtam).

azert szamomra meg is volt nehany fura dolog..
amikor elkezdodott a koncert, a csajt azonnal kiszurtam, jee, majd ezzel egyidoben el is kapott a Good Looking erzes, kesobb azonban furinak ereztem a csaj kiejteset, de ezzel rovid ido utan megbekeltem, mert az angol akcentusa nem volt tuti, de a hangja karpotolt... meg a rucija is :)

a csapat egy bass gitarosbol, egy billentyusbol, egy effektprocesszorosbol (egyben egy srac mc-bol), es egy sequenceresbol allt (2 macbook proval) - o neha nyomatott valamilyen torzsi utos hangszerrel is nehany hangot.
Mindenkinel volt legalabb egy macbook pro, az enekes csajnal pedig egy hangosbemondo (nem tudom a pontos nevet), es egy effekt proci amivel ferfi hangot tudott elovarazsolni a sajat hangjabol (talan vocoder? - nemtudom). hasznalt meg telefont is a hangja 'elé", de az annyira nem utott..

mozgott a hajo, eskuszom neha beparaztam.

Nem vagyok nagy szaktero, a kezdes utan hamar atgondoltam az egeszet es arra jutottam,hogy nem csak, hogy egy ujabb franko elmennyel lettem gazdagabb, hanem, hogy szivesen keszitenek remixet akarmelyik zenejukbol :D

meg sok ilyet es hasonlot! 8)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]