i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 19:50, 19-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 291  Next
Author Message
 Post subject: Re: .:filmklub:.
PostPosted: 14:39, 09-12-2009 
original nuttah

Azért a mai filmeket sem kell félteni (No country for old men és hasonlók). :)

Profile  

PostPosted: 14:50, 09-12-2009 
metalhead

Man from the Earth :!:
Talán még az én éves fizetésem is elég lenne a leforgatásához, és mekkora mozi már...

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

PostPosted: 15:02, 09-12-2009 
pokemon

ha már az olcsó filmeknél tartunk ott az ideglelés! http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=9644&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=2

35 ezer dolláros amatőr költségvetésből forgatták, és hihetetlen sikert aratott előbb Amerikában, majd az egész világon - és bevétele csak az amerikai mozikban meghaladta a 140 millió dollárt.

Image

Profile  

PostPosted: 17:24, 09-12-2009 
souljah

Image

nem kell olyan messzire menni ez sem lehetett sokkal több......és a fenti két filmre reagálva..innentől ízlés kérdése h kinek mennyi pénzt ér meg egy alkotás...bennem egyik sem hagyott maradandó nyomot.

growvinyl

Dry But Funky # Facebook
dry but funky # Soundcloud

http://www.kalimarimusique.info/#!KALIMARI

Profile  

PostPosted: 17:55, 09-12-2009 
original nuttah

Ehhez képest a 2012-re meg dollárszázmilliókat költöttek, aztán látjuk, h mennyire jó film lett...

Profile  

PostPosted: 18:34, 09-12-2009 
pokemon

henrik wrote:
Ehhez képest a 2012-re meg dollárszázmilliókat költöttek, aztán látjuk, h mennyire jó film lett...

a saját műfajában annyira nem volt az rossz, csak a vége felé lett :heh:

Profile  

PostPosted: 19:26, 09-12-2009 
original nuttah

Sztem végig egy vicc volt, max egy arcade videójáték színvonalával ért fel. :)
Amikor meg nem a pusztulás előli mindigéppenhogysikerülő megmeneküléseket és egyéb grandiózusnak szánt cgi-demonstrációkat mutattak, akkor elsütötték a világon létező összes lehetséges katasztrófafilm-klisét. Értem én, h ennél többet nem kell tőle várni, de ettől még ez nem lesz jó film.

Profile  

PostPosted: 22:13, 09-12-2009 
droid

jamamura szadakó wrote:
Gebass wrote:
Napokban estem be a "média márkás üzletbe"...kibaszott felháborítónak tartom, hogy pl egy hofi tükrét 4400Ft/DVD áron van pofájuk árulni, amit pár éve még karácsonyra vettem faternak 1500ért...de még sorolhatnám a példákat. Kis hazánk nagyon elszállt

no, ettől a képmutató szűklátókörűségtől hányni tudnék. több ezer film kapható az országban (már ha épp nem menekülnek el innen a stúdiók) és ennek 99%-a messze a normális piaci ár alatt. a magyar piac 95%-át utaló multik néhány sikerfilmet leszámítva semmit sem hajlandók belistázni 990 ft-nál magasabb áron és ezt a remek tendenciát még az is erősíti, hogy arányaiban ott vagyunk a legnagyobb letöltők között. de azért te nyugodtan alszol, mert a media markt listaáron merészeli árulni a hofi tükrét.

Mi az, "médiamárktos" vagy, vagy mi a ffff??? Jössz itt a kétszer kettő józanságával, de a mondataid meg zavarosak. Több ezer film meg piac 95% meg 990Ft meg listaár (légből kapott adatok). Tanulmányozd már egy kicsit a gvh honlapját és deffiniáld újra magadban a listaár fogalmát! ( de segítek: listaár: a médium által az egyes hirdetési felületekre hivatalosan megadott ár, más néven tarifaár ( koránt sem ennyibe fáj az adott boltnak a termék...)
Szerinted, ha listaár alatt árul, akkor sajnálnom kéne szegény médiamárktot, amikor az már busásan megfialta magának a hasznot már kb az első 100 dvd-n és utána már beszerzési ár alatt árulja a következő pár porosodó fost ami megmaradt az árukészletén?
Hánnyál nyugodtan én meg valóban nyugodtan alszom. Ez magyarország 'batátom'. De legyen igazad...
Téma lezárva

Last edited by Gebass on 22:41, 09-12-2009, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 22:36, 09-12-2009 
poszthumusz

Gebass wrote:
jamamura szadakó wrote:
Gebass wrote:
Napokban estem be a "média márkás üzletbe"...kibaszott felháborítónak tartom, hogy pl egy hofi tükrét 4400Ft/DVD áron van pofájuk árulni, amit pár éve még karácsonyra vettem faternak 1500ért...de még sorolhatnám a példákat. Kis hazánk nagyon elszállt

no, ettől a képmutató szűklátókörűségtől hányni tudnék. több ezer film kapható az országban (már ha épp nem menekülnek el innen a stúdiók) és ennek 99%-a messze a normális piaci ár alatt. a magyar piac 95%-át utaló multik néhány sikerfilmet leszámítva semmit sem hajlandók belistázni 990 ft-nál magasabb áron és ezt a remek tendenciát még az is erősíti, hogy arányaiban ott vagyunk a legnagyobb letöltők között. de azért te nyugodtan alszol, mert a media markt listaáron merészeli árulni a hofi tükrét.

Mi az, "médiamárktos" vagy, vagy mi a ffff??? Jössz itt a kétszer kettő józanságával, de a mondataid meg zavarosak. Több ezer film meg piac 95% meg 990Ft meg listaár. Tanulmányozd már egy kicsit a gvh honlapját és deffiniáld újra magadban a listaár fogalmát!
Szerinted, ha listaár alatt árul, akkor sajnálnom kéne szegény médiamárktot, amikor az már busásan megfialta magának a hasznot már kb az első 100 dvd-n és utána már beszerzési ár alatt árulja a következő pár porosodó fost ami megmaradt az árukészletén?
Hánnyál nyugodtan én meg valóban nyugodtan alszom.
Téma lezárva

halkan megjegyzem, hogy a 990 forintos dvd-k beszerzési ára 7-800 forint körül van.

Profile  

PostPosted: 22:44, 09-12-2009 
droid

halkan megjegyzem, hogy a 990 forintos dvd-k beszerzési ára 7-800 forint körül van.[/quote]

Hiányosan fogalmaztam...valóban...

:arrow: hozzászólásom javítva

Profile  

PostPosted: 23:06, 09-12-2009 
pokemon

Image

Profile  

PostPosted: 23:48, 09-12-2009 
poszthumusz

Gebass wrote:
halkan megjegyzem, hogy a 990 forintos dvd-k beszerzési ára 7-800 forint körül van.

:arrow: hozzászólásom javítva[/quote]

zalusnak szólt elsősorban. meg ezek a filmek legnagyobbrészt minimum 5 évesek, ergo már nem a megtérülésről szól a történet.

Profile  

PostPosted: 04:35, 10-12-2009 
partiarc

ezt inkabb ide, mint humorba.
amolyan tribute :)

Profile  

PostPosted: 10:43, 10-12-2009 
droid

zalusnak szólt elsősorban. meg ezek a filmek legnagyobbrészt minimum 5 évesek, ergo már nem a megtérülésről szól a történet.[/quote]

Akkor sorry :) Amúgy pont ezt akartam én is mondani...hiszen majd egyszer minden film arra a sorsra jut, hogy kis papír tokban lesz kapható 99Ft-ért és kb annyit fog érni mint amire ráírták (tisztelet a kivétlnek)...és kurvára nem kell félteni sem a forgalmazókat, sem a filmek gyártóit...én ezért sem értettem 'jamamura úr' képzavarát, hogy mit akar pár kartoték adattal sugallni meg a hányásával... 8)

Profile  

PostPosted: 11:19, 10-12-2009 
souljah

Hajjajj Image

growvinyl

Dry But Funky # Facebook
dry but funky # Soundcloud

http://www.kalimarimusique.info/#!KALIMARI

Profile  

PostPosted: 12:03, 10-12-2009 
partiarc

Profile  

PostPosted: 14:33, 10-12-2009 
droid

Chris Jones 8 éves munkája 7 percben :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 15:08, 10-12-2009 
pokemon

Gebass wrote:
Chris Jones 8 éves munkája 7 percben :thumbsup:

Nagyon komoly az aranyhal :lol:

Profile  

PostPosted: 02:46, 11-12-2009 
line up?

Gebass wrote:
jamamura szadakó wrote:
Gebass wrote:

Mi az, "médiamárktos" vagy, vagy mi a ffff??? Jössz itt a kétszer kettő józanságával, de a mondataid meg zavarosak. Több ezer film meg piac 95% meg 990Ft meg listaár (légből kapott adatok). Tanulmányozd már egy kicsit a gvh honlapját és deffiniáld újra magadban a listaár fogalmát! ( de segítek: listaár: a médium által az egyes hirdetési felületekre hivatalosan megadott ár, más néven tarifaár ( koránt sem ennyibe fáj az adott boltnak a termék...)
Hánnyál nyugodtan én meg valóban nyugodtan alszom. Ez magyarország 'batátom'. De legyen igazad...
Téma lezárva

a media markt és a többi multi általában 30-40%-os haszonnal dolgoznak, ami nem kevés, de mégsem az a 300%-os dolog, amit a HOFI TÜKRE alapján feltételezel. ezt a kiadványt a hungaroton forgalmazza a mai magyar dvd-s árszínvonalnál jóval magasabb, európai szinten egyébként egyáltalán nem kiemelkedő áron. egy dvd esetében a listaár pedig nem nagyon haladhatja meg az ajánlott fogyasztói árat, ha a forgalmazó azt akarja, hogy a termékét a viszonteladók felvegyék a kínálatukba.

ez már plastiknak is szól: a mai magyar dvd-piacon a hollywoodi blockbusterek 2.990 ft-ért jelennek meg, egy-két kiemelkedő darab - kiszerelésének vagy annak hála, hogy kétlemezes - 3.990 ft-ért: ez utóbbi mondjuk évi öt-tíz filmet érint. emellett az összes megjelenés (a függetlenek termékei és a katalóguscímek) 990 - 1.990 ft-os áron történik: ez utóbbi fél év után átkerül budget (990 ft-os) kategóriába. a universalnál, pontosabban a universal filmjeit forgalmazó selectnél a 2.990 ft-os film egy év után kerül budget kategóriába. ezt a tendenciát a többi kiadó is kezdi felvenni, mivel a legnagyobb multi, a tesco már csak külön polcbérleti, kihelyezési díjak és egyéb "kenőpénzek" mellett hajlandó csak belistázni olyan terméket, amely ennél magasabb árkategóriába tartozik. ráadásul mostanság már meg sem veszik a filmeket, csak átveszik bizományban, ami aztán főleg kényelmes nekik. de hát magyarországon ők diktálnak, a lengyelek ezért is járnak jóval előrébb, mint mi.

egyébként egy 990 ft-os film átadási ára nettó 420 ft, de ez a nagyobbik szelet (habár nagynak éppenséggel nem nevezhető, ugyanis a kiadónak minden költségét ebből kell fedeznie, míg a többiek csak árulják a filmeket :), 372 ft-on osztozkodik a terjesztő és a viszonteladó, 198 ft meg ugyebár megy az államnak.

Profile  

PostPosted: 02:53, 11-12-2009 
line up?

plastik wrote:
Gebass wrote:

:arrow: hozzászólásom javítva

zalusnak szólt elsősorban. meg ezek a filmek legnagyobbrészt minimum 5 évesek, ergo már nem a megtérülésről szól a történet.[/quote]

5 évvel ezelőtt még más volt a történet, habár már akkor is lefelé siklott a dolog, de a filmeknek még volt életútjuk. manapság egy nem gigamozit már öngyilkosság 1.990 ft-nál magasabb áron kiadni, s ezen az áron mondjuk el lehet passzolni belőle 2.000 db-ot - ebből 995 ft megy a kiadónak, ami mondjuk egy 200.000 ft-os authoring, egy 3.500 ft-os percdíjjal készülő szinkron, egy feliratozási költség (extrák esetén ez akár hatványozódhat), egy borítókészítési és egy 1-200 ft-os gyártási költség mellett kismiska - és a programtartalom jogdíjáról még nem is beszéltünk, ami lehet 3.000 euro, de akár 30.000 is. naná, hogy le kell olcsózni 6-9-12 hónapon belül, mert budget termékként a viszonteladók több helyre hajlandók kihelyezni, többet lehet belőle eladni, de nehogy azt hidd, hogy tízezres számokat.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 291  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]