gyurmapok wrote:
mostanában magamhoz képest rengeteg filmet néztem, igyekszem bepótolni sok-sok lemaradásom ezen a téren. konkrétan ezeket:
Metropolis, Coffee and Cigarettes, Babel, Brazil, The Quite Earth, Eraserhead, Whale Rider, Hotel Rwanda, Dirty Harry.
Jó volt mindegyik, a Metropolis és Eraserhead különösen nagy hatással volt rám.
Fuhh... szép kis merítés! : ) Metropolis tényleg nagy, egy élmény az egész. A Hotel Rwanda hibátlan a maga műfajában, a Whale Rider-re már nem nagyon emlékszem, a Babel jópofa, meg nagyon szép, viszont a Coffee and Cigarettes-től jóval többet vártam volna. Persze van benne 1-2 zseniális jelenet, de a nagyja inkább csak olyan 'oké'. (a The Quiet Earth-ről és a Dirty Harry-ről sztem semmit nem tudok, de most ránézek)...az Eraserhead-et meg én már tartogatom pár hónapja, ideális körülményekre várva (hátha adják moziban, vagy legalább sok haver legyen, nagy képernyő, jó hang etc). Érdemes várni a tökéletes első élmény kedvéért asszem : D ...durva lesz (pár hónapja megvolt tökéletes körülmények között a Lost Highway, a Mullholland Drive meg az Inland Empire... már alig várom, hogy elfelejtsem, hogy milyenek voltak és újranézhessem őket)
(ha szabad neked ajánlanom kettőt, akkor a The Bothersome Man-t meg a Synechdoche New York-ot pótold ha még nem lett volna, de arra figyelj, hogy ne teljes letargiában nézd őket!)
Én ezeket néztem mostanában:
Megtört Ölelések (legutóbbi Almodovár) ...a legelső filmem tőle, és bár azt mondja mindenki, hogy eléggé alulmúlta magát ezzel, én azért nem fogok kapkodni, hogy megnézzem még egy filmjét. Ez eléggé kritikán aluli volt. Az elvárásaimhoz képest leaglábbis mindenképpen.
The Cove - eléggé jól meg van csinálva, jó lenne sokaknak megmutatni, bár nem tudom, hogy van-e esély arra, hogy ez a szélmalomharc valódi küzdelemmé váljon. (kösz az ajánlást... asszem talán ICR)
Metropolis itt is 2 hete volt kb, volt a kötéltáncos-dokufilm Wire. Jól megcsinált doku, szép képekkel, megkapó sztorival, de azért valahogyan mégiscsak felemás lesz. Volt egy Tavasz Nyár Ősz Tél Tavasz Kim-Kidouk-tól, eléggé szép, szerintem abszolút ajánlható. Sokan mondják, hogy vontatott, de szerintem ennek ilyennek kell lennie, senki sem húzza a sztorit, inkább csak érleli. Aztán volt egy Oldboy, ami felháborítóan szar volt... legalábbis én egyáltalán nem ilyenre számítottam. Nagyjából semmit nem találtam benne amit értékelni tudnék. Persze némileg trükkös akciófilmnek nagyjából oké, de azt hittem ettől többet lehet várni.Ja meg a Los Cronocrimeros is volt (amit szintén itt ajánlottak, sztem szintén ICR). Na az poén volt, nagy poén! : D Kösz. Meg egy jó kis Taxi driver mozi is becsúszott nemrég, az meg persze eléggé rendben van, bár azért kicsit furcsa volt a történetvezetés, főleg a közepe-vége fele...