(amellett hogy természetesen még mindig szeretném ha ez az egész őrület egy tollvonással kukázódna és kidolgoznának a jogalkotók egy olyan törvényt ami 2010-ben nem sírvaröhögés kategória:
http://mahasz.hu/data/jogok_jogdijak/mahasz_jogdijkozlemeny_2010.pdf)
... attól még azt is gondolom, hogy igen, ellenőrizzük pl., hogy feketén megélhetési dízsé-e a józsika vidéken és elveszi bárány "sz***** le" attila kenyerét. de ebbe ne legyünk a fenti rendszer szerint (matricádvan tisztavagy vs. nincsnemkérsz védelmet: bűnözővagy) belekeverve.
abszurd, hogy megírok egy zenét a buli előtt és nem tudom játszani aznap (vagy ha igen bűnöző vagyok), mert a hivatal már zárva. (jeszkó válasza erre tavaly: ilyen nincs - ill. "na jó ha találunk egy matricátlan cd-t nem szólunk be" - tehát elismeri, hogy rossz a rendszer burkoltan). ne legyen az se, hogy a mahasz hatalmaskodik felettem és visszaküldi a saját zenéimet, átalánydíjjal fenyegetve, miszerint "tisztázatlan a forrás". (haverral megtörtént szintén) - emiatt is csak a rívás van, mert nincs érdekvédelmi szervezetünk.
abszurd, hogy kapok a buli napján egy promót és nemtudom játszani, mert zárva a sóhivatal (jeszi tavalyi válasza erre: ilyen nincs, egy dj nem kap napi 15-20 promót)
legyen elég egy jogállamban az, hogy cc alatt zenélek vagy a promóimat zenélem (honnét tudnák ellenőrizni egy audio CD-n amúgy is hogy a trekk promó vagy sem), és ne várjak a hazai sóhivatal "jogosítására" (akkor "üres kazetta díj" vagyis a hologram marhaság minekvan a cd-ken? jeszkó válasza: "az egy másik díj, ez meg a nyilvános előadás díja". ja lol, akkor minden a legnagyobb rendben) vagy hadd reggeljek online mondjuk egy kódot amit felmutatok ha jön a kommandó - mindenféle "jogosító" sztiker helyett.
erről (is) kéne dumcsizni szerdán a szerzői jogi törvény alapvető jogi aggályai mellett és a "tolvajadó" (~üreskazetta díj) ill. a monopolhelyzetről ami miatt az EU jogeljárás alá vonta kishazánkat 2008-ban... szükségünk lenne jogászokra és összefogásra, hogy alapítsunk egy civil szervezetet is a nagyotgondolás mellett.

ma összeírom a "felszín" abszurditásait is - mert ugye eddig az alapvető aggályok vasát vertem csak - egy "máskülönben bűnöző vagyok" c. posztban.