2010.07.31-ei
Hydrophobe party vendégével, az
INCIDENT-tel készítettem egy interjút, ahogy megígértem. Kellemes olvasást / ismerkedést.
1: Hogy ismertétek meg egymást, hisz elég messze laktok egymástól?
INCIDENT: Szervusztok, üdvözlünk minden kedves olvasót!
STEPS: Egy elég emlékezetes este volt számunkra, hiszen, Győr életében nem volt valami meghatározó a drum and bass, és mivel akkor már mind kettőnk foglalkozott vele egy SKC buliban futottunk össze. Fegz egy warm up settel kedveskedett a nagyérdeműnek, ami nekem is igencsak megtetszett! Amikor végzett a settel, egyből odamentem és megszólítottam, h mi lenne ha mixelnénk együtt stb... Fegznek ez volt az első közönség előtti dnb zenélése!
FEGZ: Természetesen össze is hoztuk ezeket a mixelős találkozásokat, és közben kiderült h Steps mezőkövesdi csak Győrben lakik albérletben, én meg győri, csak egy Egyetemre járunk.
2: Honnan jött a formáció neve?
INCIDENT: 2005 év vége felé alakult meg az Incident formáció, először még 4 taggal, de aztán lassan leredukálódott 2őre azaz ránk. A névválasztás picit nehézkes volt, mindenki agyalt h mi legyne hogy legyen és a döntés az INCIDENT szóra esett ami egy "új jelenséget" jelent.
3: Hogyan jött be az életetekbe a zene?
FEGZ: 2004 óta foglalkozom zeneírással, az elején csak hiphop beateket gyártottam fruity loops programmal, amit ma is nagyon szívesen használok, és csak később kezdtem bele a dnb zenék készítésébe, úgy 2005 tájékán.
STEPS: 2003-2004 körülre tehető az az időszak amikor elkezdtem foglalkozni zeneszerkesztéssel. Mára sokat változott minden, lecseréltük régi programjainkat, pénzt fektettünk a hangfalainkba, és egyéb dolgokba, mára már nagyon sokat fejlődött a hangzásunk, de persze ennél csak jobbak leszünk.
4: Miért éppen Drum And Bass, hogyan ismertétek meg? hajlotok más stílusok felé is.
FEGZ: A drum and bass számomra egy új érdekes irányzatnak tűt, egy nagyon régi Ltj Bukem Progression Session mix, ami akkora hatással volt rám, h elkezdtem lemezeket vásárolni, mixelgetni őket. 2002 volt az az év amikor elkezdtem HipHop -ot mixelni, ami a mai napig is megmaradt!
STEPS: Régebben alternatív rock, metál zenéket hallgattam, bár ez a mai napig jelen van

, Mezőkövesden Snatch -ék csináltak bulikat, és egy ilyen bulira eltévedve beleszerettem a DNB -be!
5: A Dj-zéssel, vagy zeneírással kezdtétek?
INCIDENT: Mind 2en először DJz-tünk, és csak később kapcsolódott be a zeneszerkesztés!
6: Mikor jelent meg első zenétek, melyik az, és hogyan értékelnétek az azóta kiadottakat?
INCIDENT: 2006 év végén jelent meg az első signolt zenénk a Neverland, amit Basstikal adott ki a Phunk Phiction jóvoltából. Ezt a zenét nagyon szeretjük még most is, bár ez a zenénk még Reasonben készült, de a Reasont leváltva mára már csak Cubaseben dolgozunk, és a zenéink, hangzásvilága is nagyon sokat változott. De persze van még mit javítani!

7: Hogy érzitek, mi hozta meg nektek a sikert, ez kirobbanó volt vagy fokozatosan ívelt felfelé?
INCIDENT: Sikerről nem igazán beszélhetünk még, de ami késik nem múlik, számos komoly hazai és külföldi producerrel készülnek most munkáink, amik végeztével talán nagyobb elismertségre tehetünk szert!
8: Mi a véleményetek a Magyar DNB szcénájáról, kultúrájáról, életéről? Milyen a kapcsolatotok velük?
INCIDENT: A Magyar DNB szcénáról naphosszat lehetne áradozni, hiszen világszerte híres producerek és dj-k élnek országunkban, akik az évek alatt nagyon sokat letettek az asztalra pl: Chris.Su, SKC, Spinline, Jade, Mindscape
Munkáink kezdetén ezektől az emberektől rengeteg szóbeli segítséget kaptunk, és mára jó barátságok alakultak ki a magyar élvonalbeli DJ-kel!
9: Külföldön is jártatok már. Milyen különbségeket éreztetek a hazai és a kinti bulikban?
INCIDENT: Külföldön más a mentalitás, idősebb emberek járnak bulizni nem tinik, a vendég dj-knek lesik minden gondolatukat, és a szett végén hatalmas elismerés fogadja őket, itthon ez nincs így, tini kavalkádok a bulin, mindegy mi szól csak zúzda legyen, kicsit eltűnt az a régi varázsa amit mi kedveltünk itthon! Ha jobban vissza is gondolunk, akkor 2010ben 2szer többször játszottunk külföldön mint itthon!
10: Milyen a kapcsolatotok a nemzetközi szcénával?
INCIDENT: Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a külföldi producerekkel, készülnek is collabok, mint ahogy már eddig is készültek! Pár név akikkel most dolgozunk: Dan Marshall, Command Strange, Maztek stb...
11: Mivel foglalkoztok a hétköznapokba? Mi az ami érdekel titeket, a zenélésen kívül? Ételek, játékok, filmek, sorozatok, egyéb?
STEPS: Jelenleg Kövesden élek megint, hazaköltöztem, mert már csak a diplomamunkám van, és itt nyugiban írhatom. De persze azért lefoglalom magam zeneírással sorozatokkal, és perce PC -s játékokkal

FEGZ: Jelenleg az E.ON - nál dolgozom Győrben, terveim között szerepel ahogy Stepsnek is h összeköltözünk Budapesten, de ez még picit várat magára, addig is ott az internet

szabadidőmben, zenéket írok, mixelek, és próbálom pihenéssel tölteni, a szabadidőm a győri barátokkal.
12: más stílusokból is várható kiadandó zenétek?
INCIDENT: Nem igazán készítettünk, még más zenéket, nekünk a DNB a fő profilunk, de nem kizárt h később más stílusban is kipróbáljuk magunkat!
13: A cd vagy lemez lejátszót részesítitek előnyben?
INCIDENT: a CD-t részesítjük előnyben, hiszen rengeteg promo, és megjelenés előtt álló zenét megkapunk kiadóinktól, és a producer barátoktól, így nagyon minimális zenére van szükségünk ezek mellett, amit természetesen az mp3 vásárló helyeket vásárolunk meg!
14: Mit lehet tudni rólatok a jövővel kapcsolatban
INCIDENT: Még mi sem tudjuk h mit hoz a jövő, de annyit elárulhatunk, h nem ragadunk meg ezen a szinten, és arra törekszünk, h sokkal jobb zenéink legyenek, amikkel talán még jobban megismer minket a nagyérdemű!

Köszönet az INCIDENT- nek érte!
Đennew