megacrash wrote:
Roki wrote:
es az, hogy hdcamre forgott, meg tuti, h nagyon fajdalmas es mexikoi-szappanopera-szeru lesz, hdtvn nezve.
Bar kurvara nem neznem meg meg egyszer.
ezt mar a zalus blogjan kifejtettem hosszan, a hdcamet emlegetni 2010ben teljesen irrelevans.
manapsag mar szinte minden 'hdcamre' forog, ha nem az egesz film akkor egy resze, pl a trukkfelvetelek, a lassitasok, meg csomo olyan helyzet amire mar boven jobb a digitalis. meg kell nezni imdb-n, ott van a leirasban minden film mellett, panavision genesis, arri d21, red, phantom HD. es senki nem veszi eszre. a wanted forgatasan lottek osszehasonlito teszteket video es 35mm kozott, es az operator nem tudta megmondani melyik melyik.
pl a planet terrorra,a shutter islandre, vagy a che guevara filmre se mondta senki hogy videos pedig ugyanigy 'hdcamre' forgattak, ugyanigy a tvben futo komoly reklamokra se, pedig onnan, par kiveteles esetet leszamitva mar szinte teljesen kihalt a 35mm formatum. a volt egyszer egy mexiko, a collateral, a star wars, a sin city, meg a kamera miatt volt 'videos'. ma mar ilyenrol nem beszelunk. az viszont siman lehet hogy koklerek csinaltak az utomunkat. pados gyula tiz eve BETA kamerara olyan anyagokat forgatott amirol mindenki azt hitte hogy 35mm film.
legjobb pelda:
http://www.imdb.com/title/tt1130884/technicalmeg:
http://www.youtube.com/watch?v=JwmbxXS3w_cde mostmar tenyleg megnezem a filmet, kurva kivancsi vagyok. ha 'videos' lesz, irok egy haborgo levelet az arrinak hogy szarok a filmkopiaik..
En elhiszem, hogy egy csomo filmnel ezt siman elerik mar, de hidd el, hogy legalabb annyinal nem - ergo egy nagyobb hdtvn sokszor kurvara latszik.
HBO-s AvsPR-be neztunk bele asszem multkor, es egeszen valoszinutlenul rohejes volt. Mint valami baratok kozt maszkos resz, vagy mexikoi remake :-D
Avatarnal meg dobenetesen kilogott a CGI (foleg az urhajoknal, jarmuveknel, gepeknel), pedig a moziban gyonyoruen termeszetesen simult a kepbe...
A Predatorsnal meg szinte biztos vagyok benne, hogy tvn nezve gagyi lesz, de legyen maskepp.
ja, a reklamokrol ne is beszeljunk

azok egeszen hajmeresztoen viccesek igy