|
Milan egy t ekikatona, Panka - nem összetévesztendő a rettenthetetlen erdeizsivány, Rumcájsz kedvesével - egy lány, aki vkinek nagyon kedves
(gyanítom, hogy ő is megállná a helyét a már sokat emlegetett dnb ki- és továbbképző táborban)
Grabovec bácsi békésen hajt kocsijával Jicsinvárosa felé, mikor elébe toppan a rettenthetetlen erdeizsivány, Rumcájsz.
- No te Grabovec, szállj csak le a bakról, aztán verd ki a farkadat, de azonnal! - közli óhaját Rumcájsz.
Grabovec nagyon megijed, de azért megpróbál ellenkezni:
- Ugyan Rumcájsz, ne tegyél velem ilyet, hiszen már 65 éves aggastyán vagyok....
- Ne feleselj Grabovec, mert itt a bikmakkal megtöltött pisztolyom, és menten keresztül lőlek, mint egy kutyát!
Grabovec bácsi nem is mer többet feleselni, letolja a gatyáját, és nekiáll rejszolni. Alig telik el fél óra és már sikerül is megvalósítania a tervet. Éppen mászna visszaa bakra, mikor megint megszólal Rumcájsz:
- Hová olyan sebesen te Grabovec ? Szállj csak le szépen, azt' verd ki még egyszer a farkadat!
- De hát, mán az előbb... Négy gyermek apja vagyok... Öregember vagyok én má'...
- Emlékszel még remélem, mit mondtam a bikmakkokról! - ripakodik Rumcájsz Grabovecre ujjai körül pisztolyát forgatva. Az nem is mer szólni többet, ismét nekiáll, és egy röpke óra alatt sikert ér el. Nagy komótosan mászna vissza abakra, erre megint megszólal Rumcájsz:
- Csak ne olyan hevesen Grabovec! Gyere le, azt verd ki mégegyszer a lompost!
Grabovec bácsi már nem is szól semmit; gatya le és nekiáll a dolognak. Mikor végez úgy két óra múlva, és már éppen szedelőzködne össze, Rumcájsz azt mondja:
- No, várjon csak még egy kicsit ! - aztán elkiáltja magát a csalitos felé:
- Előjöhetsz Panka, Grabovec bácsi bevisz téged Jicsinbe!
|