tomanek wrote:
Orson Scott Card: Végjáték 3 – A Holtak Szószólója
... Amúgy lehet, hogy most lenne érdemes megállnom ezzel a történettel? (Mintha azt olvastam volna a neten, hogy a többi kötet már kevésbé lenne jó, mint az első három, amelyek tényleg tetszettek, ahogy pl az a Galaktika-szám is, amiben csak Orson Scott Card elbeszélései voltak.)
...azért csak elolvastam még ezt is:
Orson Scott Card:
Fajirtás
Ahogy a sorozat mindegyik része, ez is mutatott valami újat, és szépen ír Orson Scott Card, szóval ennek az elolvasását sem bántam meg. Ha jól sejtem, akkor ezzel ki is fújhatott az Ender-saga és Árnyék-sorozat
többi részének magyar megjelenése, úgyhogy egyelőre akkor elég is lesz belőle ennyi.
Utána kicsit lelassított az év eleji irodai hajtás, de ezt a három könyvet még elolvastam:
John le Carré:
Az üldözött
Az nem volt rossz, hogy nem hidegháborús kémregény, hanem kb a napjainkban játszódik, de azért nem kötött le annyira, mint pl a Zebra dala le Carrétól.
Arthur C. Clarke:
Szigetek az égben
Annyira ifjúsági jellegű kalandregény, hogy az ősrégi, Delfin könyvek sorozat ugrott be róla (tényleg, ha már megemlítettem azt, akkor az abban a sorozatban megjelent, Delfinek szigete c. regényt sem olvastam még Clarke-tól, pedig az is vár már egy ideje a sorára!

). Egyébként volt benne néhány rész a geostacionárius műholdakról is (azok egyik legnagyobb propagálójától, akkor, amikor azok még javában nem léteztek). A néha azért már az olvashatóság kárára menő, túl erős ifjúsági jelleg ellenére is megy a riszpekt a Galaktikának a hiánypótlásukért, hogy így, a 2010 őszi kiadással sikerült 60 éven belül magyarul is megjelennie az '52-es könyvnek.
Dennis Lehane:
Sötétség, fogd meg a kezem
Igen erős, kemény és sokszor beteg darab, az eddigi legjobb könyv Lehane-től, amit olvastam. Már a Vihar-szigetnél és az Egy pohárral a háború előttnél is szemet szúrt, hogy jól ír a szerző (és szépen fordítja a delta- és agaveblogos sorai alapján szintén jó tollúnak tűnő Huszár András aka Gaines), ez a gyanúm ezzel a kiváló könyvvel most csak még jobban megerősödött. Jöhetnek majd a következő darabok is a Kenzie-Gennaro sorozatból, remélem azokba is belefutok majd egyszer 500 Ft-ért, ahogy az első kettőbe sikerült a tavalyi könyvheti Agave-standnál, köszi nekik azért az akcióért.
Most meg ezt, eddig biztatónak tűnik, hogy inkább a Túl a kék eseményhorizonton, mint Az átjáró és a Találkozás a hícsikkel színvonalát fogja hozni:
Frederik Pohl:
A hícsik krónikái