i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:48, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 280  Next
Author Message
 Post subject: Re: hol tart ma a szcena?
PostPosted: 23:12, 11-04-2011 
metalhead

rob:n wrote:
C.J. wrote:
az a baj, hogy felnott egy generacio, aki nem tudja hogy mi az a lemezbolt.

az arc kb 30 éves ha nem több

Molnar Krisztian
Born on 31 October 1983

amugy ja, elkepzelheto, hogy topikot tevesztettem a dologgal, mert "semmi koze a szcenahoz", de egyreszt jobb helyet nem talaltam meglepetesemben, masreszt szerintem igenis ide valo.
engem nem is csak az csapott arcon a tortenetbol igazan, hogy ezt csinalja, hanem a reakcioja a lebukasara, hogy meg o volt megsertodve..
na meg az, amit mar emlegettunk itt, hogy hiaba gurizunk, ha az ilyenek visszarantanak es miattuk nem jutunk egyrol a kettore (akar a mahasz ugyben, akar mas teren)

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

PostPosted: 23:22, 11-04-2011 
metalhead

gec

Profile  

PostPosted: 00:54, 12-04-2011 
droid

boc valld be, félsz, hogy a pozíciódra tör az olcsó vidéki munkaerő. :)

Profile  

PostPosted: 05:02, 12-04-2011 
partiarc

a srác teljesen embermódra, már-már középszerűen reagál arra, hogy tilosban kapták.
önigazol. gőzerővel.
ha valaki felelőségre vonná, azonnal belátná, h hülyeséget mond és csinál.
inkább azon van a hangsúly, hogy ez a felelősségre vonó ne Jeszenszky meg a többi önjelölt bohóc legyen.
ennyi.

meg lehet pl, hogy kéne egy természetesebbnek vett, jobban működő, elektronikus "adózási forma", ahol mondjuk az adód nagyobb részével dönthetsz úgy, hogy erre vagy arra menjen. ne pedig csak bele a közösbe, amiről majd szavaznak valakik, hogy mi legyen vele.

a zinternetet remélem soha nem fogják beszabályozni.

viszont lehet esetleg felnőni sem ártana az emberiségnek ehhez az egészhez. meg ilyenek.

Profile  

PostPosted: 12:59, 12-04-2011 
ujonc

eyto wrote:
Ha már egyszer megint felvetődik a téma akkor - attól függetlenül, hogy a srác nyilvánvalóan el van tévedve - néha érdemes lenne továbbjutni a "hülye buzi vegye meg ha már én is megveszem" + "ajómunkásember megvette <vállvereget>" típusú leegyszerűsített beidegződéseken. Pláne, hogy ennél azért lényegesen érdekesebb kérdés a szellemi termékek jövője ebben a radikálisan megváltozott világban (ami többek között egy olyan világ is, ahol sajnos a Lemezboltot még az se tudja megismerni aki akarja - hogy a legutolsó hsz-re reagáljak).[/quote
gergo wrote:
tok szep fogalmazas ez eyto, de eleg semmitmondo
hova jusson tovabb a sajat vallat veregeto munkasember? vazolj vmi izgi tervet legalabb :)

Sztm. arra gondolt, hogy - kicsit leegyszerűsítve - mindenki fúj mindenkire ebben a témában: akik megveszik a zenét - mert ez eleve nem kérdés, és fel sem merül bennük a kérdés, hogy miért kell megvenni - , azok fújnak azokra, akik nem veszik meg (mert tudatlanok, hülyék, sumákolnak, átalánydíjat fizetnek, tulképp mindegy); akik megveszik a lemezt, azok fújnak azokra, akik mp3-at vásárolnak; akik mp3-at vásárolnak és kiírják CD-re, azok fújnak azokra, akik mp3-at vásárolnak, de laptopról játszanak; és olyat is hallottam/olvastam már, hogy ami régen csak bakeliten jelent meg, de most kiadják digiben is és azt veszi meg valaki, akkor az is bad guy, mert "hát én anno megvettem ezresekért a lemezt, te meg most 1.99 $-ért már viszed is, pfejj..." Szóval még ezen a szinten is megy a karate (féltékenység, irigység?), és nincs egyetértés, nemhogy úgy általában véve.
Pedig ennél tényleg lényegesebb az, hogy ha valaki magával a szellemi termék fogalmával nincs tisztában, és még életében nem fizetett egy fillért sem a szűkebb/tágabb értelemben vett kultúráért, annak nem fogod tudni elmagyarázni, hogy miért nem jó az, ahogyan ő gondolkodik.

Maximum Selecta Facebook
---------------------------------------------

Profile  

PostPosted: 15:08, 12-04-2011 
partiarc

tökmind1, milyen formában veszi meg. evidensnek kellene lennie a zenevásárlásnak akkor, ha komolyan gondolod a zenélést. én személy szerint lenézem azokat, akik ezt nem értik meg. nincs harag meg ilyesmi, csak mélységes szánalom, aminek előszeretettel adok hangot. ilyenkor persze jön a magyarázkodás, h így meg úgy, de onnantól az illető totálisan lejáratta magát előttem.
arra nagyanyámat is meg tudom tanítani, hogy lekalózkodja a legfrissebb zenéket, aztán beatmixre összerakja, ettől nem lesz vki dj. hasonló érzéseket táplálok azok iránt, akik soha életükben nem láttak lemezjátszót, se lemezt... azok mitől dj-k? mert cdj-n összehúznak két zenét... wáó

Profile  

PostPosted: 15:15, 12-04-2011 
original nuttah

Akkor kijelenthetjük, hogy az utolsó dj-k korát éljük. :)

Profile  

PostPosted: 15:22, 12-04-2011 
partiarc

én sem akarok elmélázni ezen, meg nagyon belefolyni sem, de
flag wrote:
azok mitől dj-k? mert cdj-n összehúznak két zenét... wáó

nagyjából igen, attól.
szerintem :)
most tudom, hogy ez hülye példa, de mondjuk lehet, hogy a jövőben a mi gyerekeink már csak elektromos autókat fognak vezetni. akkor majd azt mondod, hogy azok már nem is vezetnek, mert nem v6-os TDI dübörög a seggük alatt?
ez nem állja meg a helyét.

Profile  

PostPosted: 15:38, 12-04-2011 
droid

azt viszont nem értem, hogy a laptopozás miért annyira lenézett dolog? (tegyük fel emberünk kikapcsolta az autowarpot és kézzel húzkodja össze a pénzért vásárolt wavjait) akkor az mitől kevesebb/rosszabb/értéktelenebb/könnyebb, mint vinylről vagy cdről mixelni? szerintem valami tulok kitalálta annak idején, hogy "a laptop ciki", aztán mindenki elhitte.

Profile  

PostPosted: 15:47, 12-04-2011 
partiarc

noit wrote:
én sem akarok elmélázni ezen, meg nagyon belefolyni sem, de
flag wrote:
azok mitől dj-k? mert cdj-n összehúznak két zenét... wáó

nagyjából igen, attól.
szerintem :)
most tudom, hogy ez hülye példa, de mondjuk lehet, hogy a jövőben a mi gyerekeink már csak elektromos autókat fognak vezetni. akkor majd azt mondod, hogy azok már nem is vezetnek, mert nem v6-os TDI dübörög a seggük alatt?
ez nem állja meg a helyét.

tényleg hülye példa

Profile  

PostPosted: 16:01, 12-04-2011 
ujonc

cutoff wrote:
azt viszont nem értem, hogy a laptopozás miért annyira lenézett dolog? (tegyük fel emberünk kikapcsolta az autowarpot és kézzel húzkodja össze a pénzért vásárolt wavjait) akkor az mitől kevesebb/rosszabb/értéktelenebb/könnyebb, mint vinylről vagy cdről mixelni? szerintem valami tulok kitalálta annak idején, hogy "a laptop ciki", aztán mindenki elhitte.

Igen, valószínűleg volt/van néhány rossz példa, uh. már lehet is általánosítani. De valószínűleg aki bakelitről/CD-ről tolja, az ugyanúgy nem tudna két számot összekeverni egy szoftverrel, mint ahogy az olyan laptoposok sem, akik még soha életükben nem láttak lemezjátszót, se lemezt ugye... :wink:
Sajnos velem már előfordult, hogy elhívtak valahová játszani, majd amikor kiderült, hogy laptoppal vagyok, lemondták az egészet... 2011 van, tökéletesen mindegy, miről játszol, inkább az legyen a lényeg, hogy mit és hogyan.

Maximum Selecta Facebook

Profile  

PostPosted: 16:14, 12-04-2011 
droid

szerintem a vinyl only dj-k és a vinyllel foglalkozó kiadók egy része forszolja már csak ezt a dolgot, mivel nekik ez keményen pénzkérdés is. a kiadó esetében ugye egyértelmű, hogy miért, a dj meg gondolom nem akar váltani, miután egy ház árát elköltötte waxra, meg amúgy is erre áll rá a keze. így aztán a saját érdekeiket védve a legegyszerűbb és leghatásosabb megoldás állandóan telepofával leszólni a laptopozókat és elhitetni mindenkivel, hogy az milyen gagyi dolog. (legalábbis kb ezt tudnám elképzelni indokként)

Profile  

PostPosted: 16:31, 12-04-2011 
partiarc

jézusom, ti miről beszéltek? :fog:
mindjárt az lesz a vége, h szegény laptopozók... :D
vedd meg a vinylt vagy a cd-t vagy az mp3-at, és játszd. ha neked fless egérrel kattingatni (vagy - egy fokkal jobb - konzolon zenélni), akkor lelked rajta, a laptop akkor sztár, ha live act-et nyomsz, akkor azt mondom, h le a kalappal.

Profile  

PostPosted: 16:36, 12-04-2011 
droid

nem nem, semmi 'szegény laptopozók' nincs, csak ez a szemellenzős, fafejű vinylfétisizmus is geci unalmas már. kiba mindegy ki miről rak, ezt kéne átlátni.

Profile  

PostPosted: 16:40, 12-04-2011 
droid

multkor en is felhoztam ezt, aztan le is lettem oltva, meg be lett linkelve nekem az osszes DJ film, hogy okuljak meg nem tudom :)
szerintem sem az a lenyeg, hogy mivel, hanem hogy hogyan meg mit..

en igazabol megertem azt is, aki szinte tenyleg 0 munkaval megy el jatszani, megnyomja a playt es all 1 orat, mert ezt barki megteheti, es akkor ugy is azt fogjak hivni a legtobben aki a "legjobb" ebbol is.. :D
ugy ertem.. amit palotai is mondott a videoban, ma mar a producereket hivjak fellepni.. es ez lehet geciseg az igazi DJkkel szemben, de annak nagyobb respekt jar aki kepes egy jo zenet csinalni, mint aki kepes 2 jo zenet osszemixelni. a raforditott idon is mutatkozik napok/hetek/honapok vs 10 masodperc. legalabbis igy gondolkozik atlagos partyzo, es en ezt elfogadom (mast ugy sem lehet nagyon tenni).

ezzel egyutt tiszteletben tartom a bakelitrol jatszast, es annak muveszetet, szepseget, es valoszinuleg mindig is fog maradni egy reteg, ami ezert lesz oda, mert ennyire "bakelit geek", de a nagy kozonsegnek olyan nev kell, amit lat a youtubeon kiirva a szamok ele.

de jah a lenyeg, hogy aki jatszik az vegye meg es ne toltse le, minden mas hogy hogyan kivel mit mikor, az mar csak famegame/blamegame.

Profile  

PostPosted: 16:43, 12-04-2011 
impulsecreator.hu

nem mindegy.

ha valaki producer dj, könnyebben megbocsátható neki, ha megpiccselt cd-ről rak, hiszen a saját zenéi miatt szeretjük és ha úgy könnyebben mennek a dupla dropok, akkor üsse kő, piccselje meg a cd-t.

ha valaki saját zenét laptopon live-ként előad, nagy respekt neki.

ha valaki kizárólag más zenéit játssza laptopról és kattingat, az nekem nem dj. nem rühellem a laptoposokat, de a 'mezei' dj a színpadon ne laptopozzon, mikor a cdj-t kezelni kb ugyanannyira bonyolult, mint warpolgatni.

a netre kirakott microforms promomixeket én is abletonnal csinálom (pl mert otthon nincsen felszerelésem), de színpadra nem mennék vele. buliban nem egyszer elrontok dolgokat, el is fogok még jópárszor, de ha kijön a lépés, az semmihez sem fogható :)

fura, hogy ez nekem a 4/4-nél nem is annyira "felháborító" (ahol úsztatják 3-4 percig a fincsi dolgokat), de a dnb-nél valahogy nem tetszik.

Last edited by L.A.S. on 16:49, 12-04-2011, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 16:47, 12-04-2011 
ujonc

flag wrote:
jézusom, ti miről beszéltek? :fog:
mindjárt az lesz a vége, h szegény laptopozók... :D
vedd meg a vinylt vagy a cd-t vagy az mp3-at, és játszd. ha neked fless egérrel kattingatni (vagy - egy fokkal jobb - konzolon zenélni), akkor lelked rajta, a laptop akkor sztár, ha live act-et nyomsz, akkor azt mondom, h le a kalappal.

köszi a megerősítést, pont erről a hozzáállásról volt szó eddig

L.A.S. wrote:
a cdj-t kezelni kb ugyanannyira bonyolult, mint warpolgatni.

de az teljességgel elképzelhetetlen, hogy valaki nem warpolgat? :D (amúgy az mi?)

Maximum Selecta Facebook

Profile  

PostPosted: 16:50, 12-04-2011 
impulsecreator.hu

egy olyan eljárás az abletonban, amivel minden zenét azonos tempóra állítasz
(btw te mivel nyomod?)

maxsel wrote:

L.A.S. wrote:
a cdj-t kezelni kb ugyanannyira bonyolult, mint warpolgatni.

de az teljességgel elképzelhetetlen, hogy valaki nem warpolgat? :D (amúgy az mi?)

Profile  

PostPosted: 17:00, 12-04-2011 
ujonc

L.A.S. wrote:
egy olyan eljárás az abletonban, amivel minden zenét azonos tempóra állítasz
(btw te mivel nyomod?)

2 gép, 2 Traktor + keverő + 2 fül, nincs syncelés, nincs warpolás :wink:

Maximum Selecta Facebook

Profile  

PostPosted: 17:15, 12-04-2011 
original nuttah

Szvsz még a syncelés sem akkora para, ha az ember 3-4 decken nyomja egyszerre, bár ez inkább a "4/4-es világra" jellemző.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]