i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 17:20, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 280  Next
Author Message
 Post subject: Re: hol tart ma a szcena?
PostPosted: 16:00, 14-04-2011 
metalhead

reni wrote:
igen, a penz es foleg a suly miatt :wink: gondolkodom a seraton, de halalra remit, hogy vmi durva katalogusrendszert kell kifejlesztenem, ami az alacsonyteljesitmenyu agyamnak megfelel
lemeznel ez eleg sok evbe kerult

a legtobb nagy gyarto szoftvereben lehet latni az artworkot is, akar nagyban info szeruen (ala itunes), akar egy kis szeletet vagy ikont a playlistekben, pont hogy ezt a megjegyzos-katalogizalos dolgot segitse. pl traktor, serato, mixvibes, stb

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

PostPosted: 16:42, 14-04-2011 
droid

boc wrote:
reni wrote:
igen, a penz es foleg a suly miatt :wink: gondolkodom a seraton, de halalra remit, hogy vmi durva katalogusrendszert kell kifejlesztenem, ami az alacsonyteljesitmenyu agyamnak megfelel
lemeznel ez eleg sok evbe kerult

a legtobb nagy gyarto szoftvereben lehet latni az artworkot is, akar nagyban info szeruen (ala itunes), akar egy kis szeletet vagy ikont a playlistekben, pont hogy ezt a megjegyzos-katalogizalos dolgot segitse. pl traktor, serato, mixvibes, stb

nem akarok tovább offolni de ezzel nem vagy előrébb, főleg 500-1000 tracknél :)

Profile  

PostPosted: 17:01, 14-04-2011 
tapir

sztem ez nem off, es ja pont ezt feszegettem az elobbi posztommal

jo latni h te megoldottad a szamomra nyomaszto vonatkozasait az egesznek..ennek hatasara azthiszem ujbol megragom ezt a serato dolgot :) nagyon kivan a hatam az utobbi idoben :?

Image

Profile  

PostPosted: 17:06, 14-04-2011 
metalhead

persze, nem is azt mondtam, hogy ez megvaltja a vilagot, de valamit csak segit. plusz ott vannak a playlistek / crate-ek, amikbe elore kiszortirozva bedobalhatod a zeneket es mar egybol nem 500-1000 tracket kell egyszerre bamulnod (ennyit amugy sem teszel fel egy bulin)

na mindegy, ez tenyleg mar csak offolas, mindossze arra akartam ravilagitani, hogy ha akarja az ember, akkor szerintem megoldhato reni problemaja

bocs a kiteroert

edit: na akkor csak nem volt felesleges :)

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

PostPosted: 21:23, 14-04-2011 
droid

van kereső is pl. a virtual dj-be, a többi szoftvert annyira nem vágom, mert nekem evvel működik rendesen együtt a hangkártyám(bár így is vannak bugok néha), de szerintem azokba is van. Csak beírod az előadót(vagy címet) és kidobja a lehetőségeket :) Amúgy ettől függetlenül én is 18 féle dnb mappát csináltam, különböző elnevezésekkel, csak hogy tudjam milyen a zene, bár szerintem még tovább kéne osztanom, mert így is sok :lol:
Amúgy nekem egy denon dn-sc2000-em van, timecode-ot nem próbáltam, de aki ilyesmin gondolkodik, szerintem a midikontrollereket érdemes kipróbálgatni.

Profile  

PostPosted: 21:59, 14-04-2011 
metalhead

mindegyikben van kereso, ez nem annyira advanced feature :D

viszont pont azt mondta reni, hogy se a cimeket, se az eloadokat nem tudja memorizalni (amugy altalaban en sem, nekem is kell valami mas tampont, hogy megtalaljam, ami epp kell), tehat nem nagyon van mire keresni..
meg hogy ugye lemez kell.. ha a cdj idegen, akkor a midikontroller vajon...?

(ne nyissunk ennek lassan kulon topikot? vagy ha van mar vhol, akkor esetleg vonuljunk at oda?)

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

PostPosted: 23:18, 14-04-2011 
droid

boc wrote:
mindegyikben van kereso, ez nem annyira advanced feature :D

viszont pont azt mondta reni, hogy se a cimeket, se az eloadokat nem tudja memorizalni (amugy altalaban en sem, nekem is kell valami mas tampont, hogy megtalaljam, ami epp kell), tehat nem nagyon van mire keresni..
meg hogy ugye lemez kell.. ha a cdj idegen, akkor a midikontroller vajon...?

(ne nyissunk ennek lassan kulon topikot? vagy ha van mar vhol, akkor esetleg vonuljunk at oda?)

Könnyebb mixelni, mint cdj100-on, és nem kell az egeret használni, csak elvétve. amúgy a jog többféle nyomást érzékel, kinek mi a jobb, én vinyl funkcióba használom pl.

Jó mondjuk számcímeket én se jegyzem meg nagyon, max párat, amiket többször hallgatok, de az előadókat meg tudom jegyezni és el is tudom dönteni kb. milyen zenét játszik. Mondjuk ha hallok egy zenét már nem biztos hogy kitalálom mi volt az :D De ha látok egy számcímet meg előadót, azért az estek többségében el tudom dönteni hogy bele illene a mixbe vagy sem.

Profile  

PostPosted: 00:01, 15-04-2011 
piper

jaj én nem támadásiból, vagy "kikérem magamnak" írtam, amit írtam.... ezért nem szeretek neten vitatkozni, mindig a lényeg hiányzik, a hangnem és a hangsúlyok.
szóval részemről is PEAS

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

PostPosted: 20:19, 15-04-2011 
impulsecreator.hu

reni wrote:
dehat bakeliten szvsz nincs tobb megjelenes :wink: kiadok jonnek mennek, de a stabilak evek ota ugyanazok, nagyjabol ugyanolyan aktivitassal

a vilag minden kincseert sem mosnam ossze a dolgokat, de azert az onjelolt muveszek es labeltulajok, digitalis releasek es free mp3 kiadvanyok, cdjzes, zenelopas, romkocsmakban 5ft-ert djk szerzodtetese, stb jelensegeket egymastol teljesen fuggetlenul kezelni minimum naivitas

(megegyszer jeleznem h egyelore meg senki nem allitotta az "elertektelenedest", vagy hat en biztosan nem. az allito mondat vegen nem kerdojel van :) )

en csak a sajat (illetve a kornyezetemben latott) tapasztalatok alapjan erzem azt, hogy emberi oldalon (is) van problema. tul sok zenet akarunk meghallgatni egysegnyi ido alatt, ezaltal nem "ragad meg" bennunk semmi
ezzel kapcsolatban valdinak volt nemreg egy tokjo postja, ami csak reszben, de kapcsolodik a temahoz

valdi wrote:
ezt mar egyszer kifejtettem neked, hogy mostanaban nagyon sokszor olyan erzesem van, hogy emberek verseny- es kuzdosportkent hallgatnak zenet, gorcsosen erolkodve azon, hogy minden nap felturjanak ketszaz blogot, atnyalazzak a relevans sajtot es mindenaron azon legyenek, hogy olyan zeneket hallgathassanak, amit meg csak oten ismernek rajtuk meg az alkoton kivul. aztan mikor mar nyolcan hallgatjak dongethessek a melluket, hogy ok bezzeg mar akkor, es most mar kulonben is ez a stilus halott, de ott van az az uj, na az milyen jo! ezek azok az emberek, akik nagy valoszinuseggel felevente letagadjak, hogy mit hallgattak az elozo felevben. namost en inkabb az a fajta vagyok, aki szivesen eloveszi 5-10 ev tavlatabol is azt amit jonak tartott es megprobalja az idotlen darabokat megtalalni.

nemi kozom talan nekem is van a zenei ujsagirashoz, de pont a quart vagy a pitchfork kapcsan sokszor inkabb azt kivanom, hogy bar ne lenne. olyan lehangolo, enervalt, eletunt irasokkal talalkozni, mintha nekrologokat kellene fogalmazniuk folyamatosan. ezek az emberek direkt kiolik magukbol, amit szerintem sosem lenne szabad - a zene iranti rajongast. persze egy ujsagiro tudjon dolgokat tavolsagtartassal, objektiven szemlelni, de egy zenei ujsagiro tudjon mar megmaradni a lelke melyen rajongonak.
szerintem inkabb hallgasson valaki akarmilyen szar zenet, de az valtson ki belole erzeseket, erzelmeket, viditsa fel, szomoritsa el, de ne az az izzadtsagszagu teljesitmenykenyszer hajtsa, hogy naponta kotelessegszeruen meghallgasson 457 uj albumot csak azert, hogy "kepben legyen".

nekem erre peldaul idom sincs egyeb elfoglaltsagaim mellett, mindig csodalkozom, hogy itt vannak olyanok, akik naponta felfedeznek 5 uj kedvenc lemezt a meghallgatott 17-bol, mikozben megneztek 4 mozifilmet es elolvastak 3 konyvet, nem tudom hogy csinaljak, szabadalmaztassak a tudast. en szeretek dolgokat tobbszor meghallgatni, ami tetszik azt meg tobbszor, elidozni lemezeknel, van amit hetekig hallgatok egymas utan, ha tetszik.

a pitchfork kapcsan meg csak annyit, hogy lehet ez a ceruzagatyas hipsterek bibliaja, de en inkabb csak arra hasznalom ezeket az ujsagokat, hogy tajekozodjam az uj megjelenesekrol, nem igazan erdekel a velemenyuk, pont a pitchforkon ajnarozott dolgok kozul, jo ha 10-bol 1 tetszik. es akkor mi van? semmi. nekem inkabb iranyado (ajanlo jelleggel) a factmag vagy a resident advisor vagy mas egyeb ujsag / blog, mint a pfork. szeretek magam velemenyt alkotni, ezt esetleg - sajnos ido szukeben egyre kevesebbszer - publikalni is valahol tobb-kevesebb sikerrel.

abbol mar kinottem, hogy mindenaron meg akarjak felelni valamifele sajat maga altal elitnek kepzelt kozosseg elvarasainak. szoval megvan az a szabadsagom, ami tulajdonkeppen mindenki masnak is, hogy a sajat oromomre hallgassak azt amit akarok, es olyan tempoban fedezzek fel dolgokat, ahogyan en akarom. szerencsere az a lehetosegem is megvan, hogy ezek kozul nehanyat megmutathassak a magyar kozonsegnek is, ami kicsit felelosseg persze, de az az izlesterror amit egyesek nyomnak (forum, quart, tumblr, hogy csak a magyar kozeget nezzuk) neha tulmegy minden hataron.

nehany evtizede tudjuk, hogy punks not dead. zenei stilusok nem halnak meg, maximum eloterbe kerulnek es hatterbe szorulnak. ezt jo lenne ha vegre mindenki belatna es ehhez merten alkotna velemenyt zenerol.

persze tisztaban vagyok vele, hogy ez az eszmefuttatas valojaban mennyit er, gondolom erkezik ra nehany lekezelo mosoly aztan nekikezd mindenki a 400 soros linklistajanak a reggeli kaveja mellett =)

az elmult egy honapban hany olyan mix/album volt, amit haromnal tobbszor hallgattatok meg? es egy 5 vagy 10 evvel ezelotti honapban?

Profile  

PostPosted: 23:10, 15-04-2011 
droid

gergo wrote:
az elmult egy honapban hany olyan mix/album volt, amit haromnal tobbszor hallgattatok meg? es egy 5 vagy 10 evvel ezelotti honapban?

egyertelmu mi fog kicsucsosodni. mondjuk en egy valamit meghallgatok joparszor ma is, de jah 5 - 10 eve azert rongyosabbra voltak hallgatva a zenek. de a valasz erre is az internet szerintem.

ugye van az az idezet a fight clubbol hogy "A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk.", az internet szerintem tok ezt adja vissza, mindenki hires akar lenni, vagy ha nem is hires, akkor legalabb csak valaki, es igy joval tobb zene is van, amibe legalabb egyszer bele kell hallgatnunk, hogy mi magunk is el tudjuk donteni hogy szar vagy nem szar.
regen azert nem vagtak ennyien bele a zenelesbe, ott volt elottuk az, hogy "oke megcsinalom, de hogyan tovabb? megmutatom anyunak apunak havernak, de hogy leszek igy hires?".. ma meg feldobja soundcloudre, youtubera, aztan tizezrek hallgatjak meg a leggyengebbeket is..

Profile  

PostPosted: 00:45, 16-04-2011 
original nuttah

Én már ezért sem vadászom pl ep-kre, meguntam. Nekem tetsző előadóktól letöltök ígéretes lájvszetteket, aztán ha van bennük olyan zene, ami figyelemre méltó, akkor azt megszerzem. Persze a szerzői album az más téma. Számomra ismeretlen zenészeket általában azok az ismerőseim ajánlanak nekem, akik még lelkesek, szerencsére viszonylag jó ízlésű emberekkel vetetem magam körbe.

Profile  

PostPosted: 20:25, 16-04-2011 
impulsecreator.hu

dmtr wrote:
gergo wrote:

egyertelmu mi fog kicsucsosodni. mondjuk en egy valamit meghallgatok joparszor ma is, de jah 5 - 10 eve azert rongyosabbra voltak hallgatva a zenek. de a valasz erre is az internet szerintem.

ugye van az az idezet a fight clubbol hogy "A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk.", az internet szerintem tok ezt adja vissza, mindenki hires akar lenni, vagy ha nem is hires, akkor legalabb csak valaki, es igy joval tobb zene is van, amibe legalabb egyszer bele kell hallgatnunk, hogy mi magunk is el tudjuk donteni hogy szar vagy nem szar.
regen azert nem vagtak ennyien bele a zenelesbe, ott volt elottuk az, hogy "oke megcsinalom, de hogyan tovabb? megmutatom anyunak apunak havernak, de hogy leszek igy hires?".. ma meg feldobja soundcloudre, youtubera, aztan tizezrek hallgatjak meg a leggyengebbeket is..

epp arrol van szo valdi postjaban is hogy NEM KELL meghallgatni mindent, ki, vagy mi teszi ezt kotelezove? ez egy magunkban es egymas kozt gerjesztett idiota versenyszellem, amit siman le lehet razni magunkrol
szerintem nemi tajekozodas utan barmilyen stilusban fel lehet merni, hogy hova kell nyulni ahhoz, hogy minosegi zenet kapjal, fel lehet allitani kvazi torvenyszerusegeket magunknak, amiket aztan lehet kovetni (ilyen pl az, hogy a csak digitalis formatumban megjeleno liquid funk zenek szinte kivetel nelkul mind benak, nem is hallgatom meg oket -> rengeteg idot megsporolok magamnak)

Profile  

PostPosted: 21:44, 16-04-2011 
metalhead

Image

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

PostPosted: 00:30, 17-04-2011 
partiarc

viszotn Chirs.su interview most megy a magyar MTV-n

Profile  

PostPosted: 10:25, 17-04-2011 
souljah

gergo wrote:
valdinak volt nemreg egy tokjo postja, ami csak reszben, de kapcsolodik a temahoz

Minden szavával egyetértek! :villa:

Profile  

PostPosted: 20:26, 18-04-2011 
impulsecreator.hu

novekszik a lemez es kazetta eladasok szama :villa:

http://www.telegraph.co.uk/culture/music/music-news/7398399/Vinyl-records-sales-rising-as-old-fashioned-albums-enjoy-a-renaissance.html

Profile  

PostPosted: 02:35, 24-04-2011 
souljah

Elöljáróban a másik 2höz: http://www.facebook.com/notes/az-underground-megment%C3%A9s%C3%A9%C3%A9rt-mozgalom/cikk-tervezet/160722437321144

http://www.facebook.com/notes/az-underground-megment%C3%A9s%C3%A9%C3%A9rt-mozgalom/vibrasphere-2011-04-23/160694017323986

http://www.facebook.com/notes/az-underground-megment%C3%A9s%C3%A9%C3%A9rt-mozgalom/goa-gil-2011-07-16/160692383990816

Profile  

PostPosted: 05:48, 27-04-2011 
metalhead

ez a thraser hozza el nero-t ? cöhh
Image
miknemvannak :scared:

Profile  

PostPosted: 23:45, 27-04-2011 
impulsecreator.hu

thrasher = noise night life, ne felejtsuk el

Profile  

PostPosted: 01:04, 28-04-2011 
pokemon

gergo wrote:
thrasher = noise night life, ne felejtsuk el

ők nem a robotrock is egyben?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]