lali aka krisztián wrote:
mondjuk alig pár helyen sántít ez a dolog...a szolfézs nem café találmány hanem az est fm-en indult, (pontosan hogy egy elektronikus zene műsort akartak, főleg dnb-break vonalon-KONCEPCIÓ)pláne nem 1 dj-vel és 1 "bemondóval", valamint nem csak dnb mixeket adtak hanem house, techno, elektro, break etc...cuccok is voltak benne. rendszeresen interjúvoltak meg arcokat, nagy konténer vendégmixet kaptunk tőlük, partyajánló, jegyet lehetett nyerni( nyertem is

), heti megjelenések listája volt, valamint nem utolsó sorban "kinevelt" 2 fasza csávót.

nagyfel karesz, nagyfel atis! életemben először az est fm-en hallottam dnbt, amikor beindult a szolfÁzs még kazettára vettem a mixeket( nem vót még netem)
hát ha ebben nem volt koncepció akkor nem tudom mi kéne még...nem kevered valami más műsorral?
és ez csak egy zenés műsor volt, hol hallok én ezek után funk-break zenéket (deck attack)??? tudom, neten...sajnos nem mindenki teheti meg, hogy munkahelyen leveti magát a gép elé és bekapcsolja a zenét...százezer helyen a rádió a maximum...na most választhatod a petőfi zenegépet vagy a tilost ahol egész délelőtt beszélgetős műsorok mennek...(ez persze nem baj, csak munkahelyen háttérben nem ezt akarja az ember)
vagy marad a borosbocskor-balázs-kuki színvonal.
plussz amit LAS meg Gebass irt.
nem, a történethez hozzátartozik, hogy mi azért nem az elején csatlakoztunk a hallgatótáborhoz, 2002-ben kb csesztünk a rádiókra, előtte csak bulik voltak meg a kölcsön kazik, cd-k. nagyjából 2002-től váltak használhatóvá az internetes kapcsolatok is. ott megint megnyílt egy világ.
szóval valahogy nekünk kimaradt a korai estfmes dolog, és amikor a radiocafe-ra ráleltek sokan, már volt máshonnan is meríteni. most a tilost nem említve.
viszont emlékszem, sok ismerőssel beszéltem az estfm-radiocafe szituról és alapvetően az volt az elterjedt vélemény, hogy a radiocafe nem teljesít az elődjéhez képest. lehet ezt már rá lehet fogni egy rossz koncepcióra.
az viszont tagadhatatlan volt, hogy a nappali és éjszakai műsorok közt ég és föld volt a különbség. az éjszakai műsorok javára.
a nappalihoz még: nekem is volt szerencsém a "munkahelyen nincs más csak a radiocafe" c. történethez, és szerintem abban azért nagyjából minden épérzésű ember egyetért, hogy az is egy ugyanolyan köpedelem volt mint a többi rádióadó. ugyanazok a zenék körbe-körbe, unalmas, se ilyen, se olyan válogatások, kicsit trendi, kicsit kozmopolita, eröltessük a cseverészős műsorokat, de most zenét kell berakni mert így akarta a szerkesztő, de nem baj, hogy mindíg félbeszakítja a már éppen valamiről szóló beszélgetést. káosz, az unalomban... folytassam?
mondjuk a javukra legyen mondva, emlékszem, délelőtt fél 11-kor, vagy fél 12-kor minden nap beraktak egy, azaz egy darab ütősebb elektronkus zenét. és annyi.
talán ez a hatalmas kontarsz a nappali és az esti műsor között volt az ami oda vezetett, hogy aki megengedhette magának, hogy máshonnan szerezzen be új zenéket, az nem fogadta el a műsort mint hiteles zenei forrást. vagy csak nem foglalkozott vele. szar volt a kommunikáció a rádió blokkjai között. nem lehetett tudni, hogy hogy kik ők, mit csinálnak ott este... ha már igy fel lett hozva a 1xtra, vagy a bbc... ott fényes nappal reklámozzák a digitális rádiót és a műsoraikat, vagy az esti programot..
viszont az exkluzív parti előtti interjúk, mixek tényleg nagyon hasznosak és jók voltak, erről megfeletkeztem.
mindenképp kár érte. ez igy igaz.
és egy szemét dolog ahogy elbántak a csatornával. méltánytalan.
színfolt volt, egy színes-csinos kis prosti. de akkor is kár.
na. ez a poszt már azt hiszem érezhetően

jellegű volt. ha az előző nem lett volna eléggé.
de legalább beszélünk a témáról baszki.
rhigo: kopjál már le