i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 05:45, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239 ... 280  Next
Author Message
 Post subject: Re: hol tart ma a szcena?
PostPosted: 01:31, 19-05-2011 
partiarc

hát nem tudom. nekem az volt a benyomásom először, hogy egyáltalán kik ezek.... nem lehetett nagyon semmi olyanhoz illeszteni a szolfézst ami különösebben tetszett volna.. az jött át kb, hogy odaraktak egy gyereket aki adta a bemondóhangot, meg egy DJ-t aki képviselte az észt. legyen a radiocafen is dnb. mert az is kell... és ennyi. ez volt látszólag a koncepció. de ez szerintem nem volt elég már akkor sem. manapság már végképp kevés. függetlenül a zsánrétől.

aztán lehet később jobb lett. de akkor már mi hallgattunk más dolgokat.

persze felnőni valamin megint más.

Last edited by noit on 01:35, 19-05-2011, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 01:35, 19-05-2011 
ujonc

ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna

Profile  

PostPosted: 01:37, 19-05-2011 
partiarc

ez lehet, hogy igy van.
én azt mondtam el, hogy mi jött le kívülről.
sajnálom, hogy tele van a fórum DJ-kel :)

Profile  

PostPosted: 02:19, 19-05-2011 
pokemon

ezeket ilyenkor komolyan gondolod vagy a hol tart ma a szcena topik temajat szem elott tartva irod? :badthumbs:

Profile  

PostPosted: 10:10, 19-05-2011 
impulsecreator.hu

ezt úgy mondod, mintha a magyar rádiózásban hemzsegnének a dnb műsorok és minden napra esne egy 1xtra vagy ilyesmi :D

meg mi az h nem lehetett semmi olyanhoz illeszteni, ami tetszett volna? ez mit jelent? hogy nem lehetett egy meztelen orosz tinilányhoz illeszteni? :D

nem a szolfézson nőttem fel, kecskeméten nem lehetett fogni a rádiót, így eleinte netes archívokat hallgattunk néha (és akkor még nem is dj-ztem, szóval nem azért nem értünk veled egyet, mert dj-k vagyunk). akkor is és most is rengeteg olyan zene volt a műsorban, amelyet vagy akkor hallottam először, vagy az adásból tudtam meg, hogy mi az. ha másért nem, már emiatt is nagy kár a műsorért, akkor is, ha én is hallgatok más dolgokat.

na, most áttekerek a class fm "daily dnb dose" című műsorára, egy kazinczy-díjas műsorvezető csinálja, nagyon jó :D

noit wrote:
hát nem tudom. nekem az volt a benyomásom először, hogy egyáltalán kik ezek.... nem lehetett nagyon semmi olyanhoz illeszteni a szolfézst ami különösebben tetszett volna.. az jött át kb, hogy odaraktak egy gyereket aki adta a bemondóhangot, meg egy DJ-t aki képviselte az észt. legyen a radiocafen is dnb. mert az is kell... és ennyi. ez volt látszólag a koncepció. de ez szerintem nem volt elég már akkor sem. manapság már végképp kevés. függetlenül a zsánrétől.

Profile  

PostPosted: 19:26, 19-05-2011 
droid

Nem akartam ezzel a témával ekkora "feszületet", de még azért egy gondolat a Szolfézshoz:
Akkoriban ( kb 2002-től számítva), szerintem igen is kuriózumnak számított, hogy az épp aktuális aznapi fellépőt hallhattad "éjfél előtt és éjfél után", utána meg lementél a partiba és tudta mire számíts...sőt, volt hogy épp lemenet hallottam az interút plusz a vendég mixet...Mondjuk 2004-ből még Ed Rush-t mielőtt lement az Olofba (hogy csak egyet emeljek ki). Pedig akkor még azt hittük, hogy nincs élet a tiloson túl...
Na mindegy is. Visszasírom azokat az időket. Manapság már senki nem becsül senkit és semmit. A politika is...áhh...hagyjuk is
Egyet viszont remélek:
Palotainak volt egy ígérete a szigettel kapcsolatosan! 8) Remélem tartja magát hozzá :)

Profile  

PostPosted: 20:12, 19-05-2011 
souljah

noit wrote:

mondjuk alig pár helyen sántít ez a dolog...a szolfézs nem café találmány hanem az est fm-en indult, (pontosan hogy egy elektronikus zene műsort akartak, főleg dnb-break vonalon-KONCEPCIÓ)pláne nem 1 dj-vel és 1 "bemondóval", valamint nem csak dnb mixeket adtak hanem house, techno, elektro, break etc...cuccok is voltak benne. rendszeresen interjúvoltak meg arcokat, nagy konténer vendégmixet kaptunk tőlük, partyajánló, jegyet lehetett nyerni( nyertem is :P), heti megjelenések listája volt, valamint nem utolsó sorban "kinevelt" 2 fasza csávót. :lol: nagyfel karesz, nagyfel atis! életemben először az est fm-en hallottam dnbt, amikor beindult a szolfÁzs még kazettára vettem a mixeket( nem vót még netem)
hát ha ebben nem volt koncepció akkor nem tudom mi kéne még...nem kevered valami más műsorral? :P
és ez csak egy zenés műsor volt, hol hallok én ezek után funk-break zenéket (deck attack)??? tudom, neten...sajnos nem mindenki teheti meg, hogy munkahelyen leveti magát a gép elé és bekapcsolja a zenét...százezer helyen a rádió a maximum...na most választhatod a petőfi zenegépet vagy a tilost ahol egész délelőtt beszélgetős műsorok mennek...(ez persze nem baj, csak munkahelyen háttérben nem ezt akarja az ember)

vagy marad a borosbocskor-balázs-kuki színvonal.

https://www.facebook.com/MutasdMiSzepetHallgatsz/

Profile  

PostPosted: 20:14, 19-05-2011 
impulsecreator.hu

Gebass wrote:
Palotainak volt egy ígérete a szigettel kapcsolatosan! 8) Remélem tartja magát hozzá :)

nem remlik mar pontosan, valami hiszti volt, hogy soha tobbe nem lep fel szigeten?
trasher bulin is jatszik, szoval lolcsi

Profile  

PostPosted: 21:47, 19-05-2011 
droid

Nekem is éveken át a 60Hz-Nanobugi-Szolfézs trió volt az egyetlen forrásom ehhez a zenéhez. Sajnálom, hogy vége lett.
R.I.P :rose:

Profile  

PostPosted: 23:07, 19-05-2011 
droid

gergo wrote:
Gebass wrote:

nem remlik mar pontosan, valami hiszti volt, hogy soha tobbe nem lep fel szigeten?
trasher bulin is jatszik, szoval lolcsi

Igen.
Ez volt a hiszti tárgya:
http://www.dj.co.hu/zsidozassal-fenyegetessel-kuldtek-haza-palotait-a-sziget-zaronapjan/

Profile  

PostPosted: 00:36, 20-05-2011 
partiarc

lali aka krisztián wrote:
mondjuk alig pár helyen sántít ez a dolog...a szolfézs nem café találmány hanem az est fm-en indult, (pontosan hogy egy elektronikus zene műsort akartak, főleg dnb-break vonalon-KONCEPCIÓ)pláne nem 1 dj-vel és 1 "bemondóval", valamint nem csak dnb mixeket adtak hanem house, techno, elektro, break etc...cuccok is voltak benne. rendszeresen interjúvoltak meg arcokat, nagy konténer vendégmixet kaptunk tőlük, partyajánló, jegyet lehetett nyerni( nyertem is :P), heti megjelenések listája volt, valamint nem utolsó sorban "kinevelt" 2 fasza csávót. :lol: nagyfel karesz, nagyfel atis! életemben először az est fm-en hallottam dnbt, amikor beindult a szolfÁzs még kazettára vettem a mixeket( nem vót még netem)
hát ha ebben nem volt koncepció akkor nem tudom mi kéne még...nem kevered valami más műsorral? :P
és ez csak egy zenés műsor volt, hol hallok én ezek után funk-break zenéket (deck attack)??? tudom, neten...sajnos nem mindenki teheti meg, hogy munkahelyen leveti magát a gép elé és bekapcsolja a zenét...százezer helyen a rádió a maximum...na most választhatod a petőfi zenegépet vagy a tilost ahol egész délelőtt beszélgetős műsorok mennek...(ez persze nem baj, csak munkahelyen háttérben nem ezt akarja az ember)

vagy marad a borosbocskor-balázs-kuki színvonal.

plussz amit LAS meg Gebass irt.

nem, a történethez hozzátartozik, hogy mi azért nem az elején csatlakoztunk a hallgatótáborhoz, 2002-ben kb csesztünk a rádiókra, előtte csak bulik voltak meg a kölcsön kazik, cd-k. nagyjából 2002-től váltak használhatóvá az internetes kapcsolatok is. ott megint megnyílt egy világ.
szóval valahogy nekünk kimaradt a korai estfmes dolog, és amikor a radiocafe-ra ráleltek sokan, már volt máshonnan is meríteni. most a tilost nem említve.
viszont emlékszem, sok ismerőssel beszéltem az estfm-radiocafe szituról és alapvetően az volt az elterjedt vélemény, hogy a radiocafe nem teljesít az elődjéhez képest. lehet ezt már rá lehet fogni egy rossz koncepcióra.
az viszont tagadhatatlan volt, hogy a nappali és éjszakai műsorok közt ég és föld volt a különbség. az éjszakai műsorok javára.

a nappalihoz még: nekem is volt szerencsém a "munkahelyen nincs más csak a radiocafe" c. történethez, és szerintem abban azért nagyjából minden épérzésű ember egyetért, hogy az is egy ugyanolyan köpedelem volt mint a többi rádióadó. ugyanazok a zenék körbe-körbe, unalmas, se ilyen, se olyan válogatások, kicsit trendi, kicsit kozmopolita, eröltessük a cseverészős műsorokat, de most zenét kell berakni mert így akarta a szerkesztő, de nem baj, hogy mindíg félbeszakítja a már éppen valamiről szóló beszélgetést. káosz, az unalomban... folytassam?
mondjuk a javukra legyen mondva, emlékszem, délelőtt fél 11-kor, vagy fél 12-kor minden nap beraktak egy, azaz egy darab ütősebb elektronkus zenét. és annyi.

talán ez a hatalmas kontarsz a nappali és az esti műsor között volt az ami oda vezetett, hogy aki megengedhette magának, hogy máshonnan szerezzen be új zenéket, az nem fogadta el a műsort mint hiteles zenei forrást. vagy csak nem foglalkozott vele. szar volt a kommunikáció a rádió blokkjai között. nem lehetett tudni, hogy hogy kik ők, mit csinálnak ott este... ha már igy fel lett hozva a 1xtra, vagy a bbc... ott fényes nappal reklámozzák a digitális rádiót és a műsoraikat, vagy az esti programot..

viszont az exkluzív parti előtti interjúk, mixek tényleg nagyon hasznosak és jók voltak, erről megfeletkeztem.
mindenképp kár érte. ez igy igaz.
és egy szemét dolog ahogy elbántak a csatornával. méltánytalan.
színfolt volt, egy színes-csinos kis prosti. de akkor is kár.

na. ez a poszt már azt hiszem érezhetően :wc3: jellegű volt. ha az előző nem lett volna eléggé.
de legalább beszélünk a témáról baszki.

rhigo: kopjál már le :D

Last edited by noit on 01:20, 20-05-2011, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 01:18, 20-05-2011 

2003 után néhány évig amikor tehettem én is hallgattam a szolfázst (ki is ejtette így? talán az egyik spotban egy portugál v brazil lány aki meg nem mondm h kicsoda)
nekem megfelelt, szórakoztatott
kazira vétel itt is ment dögivel
főleg é-é-é-é-éjfél utántántántán :)

Profile  

PostPosted: 20:20, 20-05-2011 
souljah

sose felejtem el, sok mixet vettem kazira de volt egy amiben a kedvenc számom is benne volt, sikerült pont úgy felvenni, hogy épp fordítani kellett a kazettát... :D :D :D
csak kicsit siratnám, ha lenne helyette választék, még 2-3 ilyen rádió, de egyszerűen nincs. tudom, hogy pénzügyi nehézségek miatt lett vége, de úgy érzem így magamat mint egy diktatúrában( nem a honi politikára célzok hanem a mondjuk úgy "kulturális helyzetre"): nincs választási lehetőségem. eddig vagy volt café vagy 5-6 popszarrádió, most van az 5-6 popszarrádió és ennyi. nem a jóból és a szarból választhatok hanem a szarból vagy a csöndből. ez elég egészségtelen helyzet. valamelyik hozzászólásban olvastam, hogy egy finn kisváros is fent tud tartani egy ilyen rádiót, egy budapest miért nem?

Profile  

PostPosted: 02:48, 21-05-2011 
partiarc

hát igen. ez szó szerinti a szegénységi bizonyítványa Budapestnek.
sajnos.

Profile  

PostPosted: 13:21, 21-05-2011 
son of nitrous

nekem még mindig van valahol néhány 60hz-es kazim 8)

Profile  

PostPosted: 12:26, 22-05-2011 
poszthumusz

mondjuk ez a radio bro dolog simán kitölthetné az űrt, ha nem lenne vége 10 napon belül. tegnap koraeste aphex twin és bogdan raczinsky(!!) bömbölt a kocsiban. szal én remélem kialakul belőle egy fajta crossover tilos és életben marad még legalább egy ideig.

ezzel együtt rip a cafénak. én az estet jobban szerettem mondjuk és a 60Hz is mélyebben bevésődött mint a szolfézs, de utóbbi is teljesen a helyén volt.

Profile  

PostPosted: 19:01, 22-05-2011 
souljah

plastik wrote:
mondjuk ez a radio bro dolog simán kitölthetné az űrt, ha nem lenne vége 10 napon belül. tegnap koraeste aphex twin és bogdan raczinsky(!!) bömbölt a kocsiban. szal én remélem kialakul belőle egy fajta crossover tilos és életben marad még legalább egy ideig.

ezzel együtt rip a cafénak. én az estet jobban szerettem mondjuk és a 60Hz is mélyebben bevésődött mint a szolfézs, de utóbbi is teljesen a helyén volt.

dobálózhatnak itt bármennyire az fm4-el meg bbc-vel, ebben a választékban ami nálunk van, ez egy mennyország volt...ebben a bro-ban meg a kezdet óta reménykedem, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ennek vége legyen csak úgy, pikkpakk.tegnap a dunaparton tekertem, végig egy deephouse mix ment, aztán belecsaptak és jött crystal method, prodidzsáj, pmt, hybrid meg a többiek, majdnem sírtam... :P

Profile  

PostPosted: 19:11, 22-05-2011 
ujonc

de jó is volt a 60 Hz... :) mindig meghallgattuk a külföldi dj-t és irány a parti.
a Szolfézsről nem tudok nyilatkozni,mert addigra már elég sok zenét megkaptam innen-onnan (nem netről,mert akkor az még nem volt nekem) ,így szépen leszoktam a rádió hallgatásról. :)

Profile  

PostPosted: 20:47, 22-05-2011 
piper

és ki finanszírozná a radio bro-t ilyen formában? sajnos kurvulni kell, hogy fenntarthassa magát, akkor meg már megint ott vagyunk, hogy max éjjel lesz jó zene....

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

PostPosted: 21:59, 22-05-2011 
pokemon

sollabong wrote:
és ki finanszírozná a radio bro-t ilyen formában? sajnos kurvulni kell, hogy fenntarthassa magát, akkor meg már megint ott vagyunk, hogy max éjjel lesz jó zene....

red bull :fog:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]