én a juke-kal is úgy vagyok mint a moombathonnal: ha egyet hallottál, hallottad az összeset, 2 szám után uncsi. Ráadásul az egyik túl gyors, a másik meg túl lassú a reggaeton inkább ilyen karibi témákból épitkezik, a moombah meg gyakorlatilag már meglévő elektronikus zenék/party anthemek lelassítása, amennyire én tudom (de most biztos kapok majd a fejemre )
azert az angol juke sztem eleg valtozatos es jo is az amerikaiak hallatszik, hogy most ismerkednek a trackerekkel kb =)
de egyebkent meg gyakorlatilag klasszikus electro meg ghetto tech revival az egesz
moombahtonrol ajanlott olvasmany mentalien cikke a new noiseban www.newnoise.hu itt letoltheto pdfben
_________________ Everybody talkin bout us, these days, but what you really know about deez breakz? and everybody MCs or DJs, but what you really know about deez breakz?
azert az angol juke sztem eleg valtozatos es jo is az amerikaiak hallatszik, hogy most ismerkednek a trackerekkel kb =)
de egyebkent meg gyakorlatilag klasszikus electro meg ghetto tech revival az egesz
nekem az amcsi jobban tetszik. bár vitathatatlan, hogy az angol verzió közelebb áll a szokásos bass music produkciók hangzásához, így valszeg mindenkinek könnyebben lecsúszik.
az amerikai nagyon barkacs nekem
mondjuk itt mar hallhatoak a haladas jelei, latszik, hogy murderbot nem ma kezdte
de hat sehol nincsenek sajnos ehhez
_________________ Everybody talkin bout us, these days, but what you really know about deez breakz? and everybody MCs or DJs, but what you really know about deez breakz?
szerintem az angolok egy tök más dolgot csináltak a jukeból, mint amiről eredetileg szól. ez a ramadanman sem igazán hasonlít az origi juke-ra. pont az a furcsa szedett-vedettség hiányzik belőle, amitől az amerikai érdekes (nem kell egyetérteni ofcoz)
szerintem az angolok egy tök más dolgot csináltak a jukeból, mint amiről eredetileg szól. ez a ramadanman sem igazán hasonlít az origi juke-ra. pont az a furcsa szedett-vedettség hiányzik belőle, amitől az amerikai érdekes (nem kell egyetérteni ofcoz)
megint egyet kell értenem cutoffal. a kettőt szerintem sem érdemes összehasonlítani, bár mindkettő jó. az amerikaiak viszont 10 éve is vághatták volna pontosan a hangmintáikat ha akarták volna (ez már csak abból is látszik, hogy a dobok például ultrapontosak mindenhol). egész egyszerűen csak szartak bele (nagyon helyesen). kicsit olyan ez, mint theo parrish ugly edits sorozata, ő sem foglalkozik ott a minták pontos vágásával, pontos ütemreillesztésével és ettől lesz egy jó barkács-jam hangulata.. legalábbis szerintem. meg egyébkéntis, a hiba, az jó (még akkor is ha szándékos). meg persze, amit említeni sem kell az az újsulis instru hiphop vonal, ahol egy jó adag producer nem is quantizeolja a beateket, hanem csak pakolja a dobokat érzésre - ami szerintem szintén tökjó hangulatot ad. de jah... aki nem csípi a barkács hangulatot, annak még szép, hogy ezek a húzások annyira nem jönnek be.
ez a moombahton meg pontosan az a ritmusképlet, ami elől világéletemben menekültem. remélem nem nagyon terjed el.
inkább támogatnám a lassú tempós zaj-technot álá actress-lukid&co, workshop rec, andy stott, cuticle ((theo parrish))
vagy a zaj-hiphopot álá leaving records, 10-20, actress-lukid&co, dakim meg persze még ötmillió elszigetelt arc
bass musicon belül főleg ezek mennek nálam egy jóóó ideje...
[quote="eyto"]jó. az amerikaiak viszont 10 éve is vághatták volna pontosan a hangmintáikat ha akarták volna [quote]
pontosan. az igazsághoz az is hozzátartozik hogy itt sok esetben tapasztalt, sok éves produceri múlttal rendelkező emberekről beszélünk (dj rashad pl közel 10 éve jelentet meg zenéket), úgyhogy szó nincs arról, hogy most ismerkednének a tracker programokkal, szándékosan olyan ez, amilyen. egyébként kizárólag annyi van, hogy nem a bass musichoz szokott európai füleknek készül ez a zene elsősorban, sokkal inkább a helyi footwork táncosok igényeit elégíti ki (sok esetben a táncosok és zenészek együtt stúdióznak, megbeszélve, hogy mégis milyen beat lenne a legmegfelelőbb a tánchoz) és szerintem nagyon jól teszik, hogy nem változtatnak semmin, csak azért, mert most európában is ismertek lettek valamennyire (az angolok úgyis megteszik helyettük, hogy az európai fülekhez igazítják a dolgot)
ez a moombahton meg pontosan az a ritmusképlet, ami elől világéletemben menekültem. remélem nem nagyon terjed el.
a helyedben erre nem fogadnek (meg ugye az leesett azonnal, hogy ez egy az egyben uk funky ritmuskeplet, csak -15-20 bpm?)
...hát igen, érzem én a vesztem : D egyébként nanáhogy leesett. azt pontosan emiatt nem szeretem szintén. (csak kivételes esetekben)
cutoff pedig arra ne fogadjon, hogy "nem változtatnak semmin" ...ezt írtam a múltkor, hogy oké, hogy eddig nem változtattak, de nem is voltak ismertek. mostmár valamennyire igen, és szerintem könnyen lehet, hogy belecsúsznak másba is... de igen... a koszos városhoz jobban passzolnak a koszos beatek is.
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum