i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 22:38, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264 ... 280  Next
Author Message
 Post subject: Re: hol tart ma a szcena?
PostPosted: 15:45, 01-02-2012 
droid

miert lesz jobb a buli, ha fullel allitja tempora a kovetkezo zenet, es nem a szoftver szamolja?

Profile  

PostPosted: 18:13, 01-02-2012 
tactile

suti wrote:
miert lesz jobb a buli, ha fullel allitja tempora a kovetkezo zenet, es nem a szoftver szamolja?

mert hagyományosan ez a kunszt is része a dj-zésnek. mondjuk elég vicces egy ilyen elvileg "előremutató" elektronikus zenében ilyen konzervatívan hozzáállni a dj-zéshez. miért ne változhatna? nagyanyám pl. sokkal többre tartja az élő hangszereket a cubase-nél. pláne a reason-nél! ettől még persze szeretem őtet.

Profile  

PostPosted: 19:33, 01-02-2012 
ujonc

hogy ki mit használ annak kényelmi technikai praktikai és egyéb okai is lehetnek
viszont azt hogy ki hogyan használja azt, az már gyakorlás és skill, tehát belefektetett energia kérdése
ami persze nem kötelező, de ez az amit érdemes értékelni szerintem
(tehát rezának és mentaliennek is igaza van csak kissé elbeszéltek egymás mellett)

a sync dologhoz meg ennyi:
Image
:fog:

Profile  

PostPosted: 21:05, 01-02-2012 
solarcube

mindscape wrote:
viszont azt hogy ki hogyan használja azt, az már gyakorlás és skill, tehát belefektetett energia kérdése
(tehát rezának és mentaliennek is igaza van csak kissé elbeszéltek egymás mellett)

lehet reggel komasan szarul fogalmaztam sry, de igen is ma megfigyelheto, hogy az ujak nulla munkaval akarnak egybol a csucson lenni... nem forditanak idot a munka reszere. ezek az emberek szoktak altalaban kontrollerrel nyomulni, mert ott nemkell megtanulni mixelni stb. emiatt nem a kontrollert kell okolni, vagy vizes lepedot huzni az osszes kontrolleres djre. de altalaban emiatt van szerintem az elterjedt unszimpatia a kontrollerekkel kapcsolatban...

egyebkent ha nemlenne a hangkartyas / lemezjatszos atkotogetos kalibralos vacakolas tuti timecode-olnek enis...
vagy ilyen teren javult mar a helyzet? tapasztalat?

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

PostPosted: 00:26, 02-02-2012 
ujonc

reza wrote:
mindscape wrote:

lehet reggel komasan szarul fogalmaztam sry, de igen is ma megfigyelheto, hogy az ujak nulla munkaval akarnak egybol a csucson lenni... nem forditanak idot a munka reszere. ezek az emberek szoktak altalaban kontrollerrel nyomulni, mert ott nemkell megtanulni mixelni stb. emiatt nem a kontrollert kell okolni, vagy vizes lepedot huzni az osszes kontrolleres djre. de altalaban emiatt van szerintem az elterjedt unszimpatia a kontrollerekkel kapcsolatban...

egyebkent ha nemlenne a hangkartyas / lemezjatszos atkotogetos kalibralos vacakolas tuti timecode-olnek enis...
vagy ilyen teren javult mar a helyzet? tapasztalat?

Szerintem a párhuzamosan fejlesztett sokféle rendszer miatt ez a nyűg még marad egy darabig.

Profile  

PostPosted: 10:37, 02-02-2012 
tactile

Nagyobb fesztiválokon úgy szokott lenni, hogy van egy CDJs / vinyles pult meg egy teljesen másik timecode pult, így nem kell a kötögetéssel variálni.

Soundcloud

Profile  

PostPosted: 12:57, 02-02-2012 
original nuttah

http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20120201-hifi-hangformatumra-cserelne-az-mp3at-neil-young.html

"Steve Jobs támogatásával akarta kidolgozni új, az eddigi zeneformátumoknál jobban szóló saját zenekódolási eljárását Neil Young.[...]A formátum kidolgozására nincsenek gyakorlati tippjei a zenésznek, ezt a "gazdag emberektől" várja.[...]"

képzeljétek el,mi lesz ezen a vinyl/cd/stb fronton,ha ez a faszság is bejön :D meg a tag sem sokat tudhat az emberi hallásról meg mintavételezésről/bitsűrűségről,ha ilyen bárgyú dolgokról ábrándozik.

Profile  

PostPosted: 15:51, 02-02-2012 
droid

igazi demagog bikakaki

Le Noise (MP3 Download): $9.99
Le Noise (180 Gram LP) (Vinyl): $49.48

meg erdemes megemliteni azt is, h az ipod az mp3-on es az aac-n kivul mas tomoritest nem jatszik le, a fulese meg igazi tragya, de biztos a hangtomoritesi algoritmusokkal vannak a bajok

Profile  

PostPosted: 16:39, 02-02-2012 
impulsecreator.hu

suti wrote:
meg erdemes megemliteni azt is, h az ipod az mp3-on es az aac-n kivul mas tomoritest nem jatszik le, a fulese meg igazi tragya, de biztos a hangtomoritesi algoritmusokkal vannak a bajok

OFF

bocs, ha hülyeséget kérdezek, de sosem volt semmilyen apple termékem: az ipod fülese és az iphone fülese között lényeges a különbség (az iphone füles javára)? egész olcsón hozzám akarnak vágni egy iphone fülest, de kicsit megijesztettél :)

Profile  

PostPosted: 16:59, 02-02-2012 
droid

nem tudom megmondani, iphone fulest meg nem lattam kozelrol, de szerintem minosegben hasonlo. a tragya jelzo lehet kicsit eros volt (picit felhuztam magam az ur kijelentesein, meg azon, hogy majd az epl ezt is forradalmasitja), vannak nyilvan annal is gyengebb minoseguek, de az ipod fulest senkinek sem ajanlanam zenehallgatasra.

Profile  

PostPosted: 17:31, 02-02-2012 
metalhead

kurvaszar az iphone fules

Profile  

PostPosted: 18:32, 02-02-2012 
droid

"Young szerint az új formátum a stúdióban felvett zenei információk teljességét tartalmazná"

ennyi évtizede bazsevál és még nem hallott 24/96os wavról ? nehezemre esik elhinni.

Profile  

PostPosted: 00:26, 03-02-2012 
solarcube

chris.su wrote:
Nagyobb fesztiválokon úgy szokott lenni, hogy van egy CDJs / vinyles pult meg egy teljesen másik timecode pult, így nem kell a kötögetéssel variálni.

de engem ott nemjaccatnak :fog:

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

PostPosted: 01:32, 03-02-2012 
tactile

reza wrote:
chris.su wrote:

de engem ott nemjaccatnak :fog:

Nagyítóval kell keresni az ilyet...

Addig meg marad a kötögetés :/ Többek közt emiatt nem timecodeozom én sem.
Na meg amiatt, hogy eleget használom egész nap a számítógépet, nem akarok még buliban is azzal sz.rakodni, ráadásul vigyázni is kell rá.

Soundcloud

Profile  

PostPosted: 11:47, 03-02-2012 
droid

Szerintem simán be lehet kötni azt a 2x2 rca-t úgy, hogy még szünet se lesz csak nem árt egy olyan technikus, aki látott már ilyet.

Profile  

PostPosted: 13:00, 03-02-2012 
droid

Be lehet amúgy, csak jóval előtte kell bekapcsolni a gépet szoftvert és utána kötögetni hamár minden megy, de érdemes olyan keverőt használni ami beépített asio hangkártyás, akkor nem kell kötögetni, csak egy usb kábel, meg a gép illetve szoftver elindítása. Pl. Ecler evo 5, denon x1600, x1700, pioneer nexus, Korg, A&H-nek is vannak csak nem tudom most így fejből melyik típusok. Ha Traktor az opció, akkor érdemes Traktor scratch certified mixerben gondolkodni.

Profile  

PostPosted: 17:15, 03-02-2012 
ujonc

en mindig azt hallom, hogy mennyire jo a controller mivel azzal be-loopolsz egy reszt az egyik zenebol, a masikbol behozod a dobot, a harmadikbol a szinti fotemat es felrobban a feje mindenkinek. na en pl ilyet meg sose hallottam, de oszinten szolva ha hallanek akkor is csak lehuzna mert valaki belekontarkodik a mar megirt zenebe mert azt hiszik attol az jobb lesz.
meg merem kockaztatni, hogy az emberek nagyobb resze meg mindig azert megy le a buliba hogy hallja az altala kedvelt zeneket eredeti terjedelmukben, vagy halljon uj zeneket jo hangon, ha ehhez ugyes mixek parosulnak akkor meg minden szuper. szoval nem tudom ezt az egesz buveszkedest hova tenni.. aki meg sync-el az meg siman nem dj nalam - kb mintha lenne egy gitar amit barhogy pengetsz lejatsza amit szeretnel :)

Profile  

PostPosted: 20:32, 03-02-2012 
tactile

madd wrote:
kb mintha lenne egy gitar amit barhogy pengetsz lejatsza amit szeretnel :)

guitar hero! :)

Profile  

PostPosted: 21:36, 03-02-2012 
solarcube

madd wrote:
na en pl ilyet meg sose hallottam, de oszinten szolva ha hallanek akkor is csak lehuzna

meglehet azt csinalni (najo harmadolyat de...) amit a dirtyphonics is tolt mpc-kkel kb, csak kurvara melos :)

jay cunning tolt a38on egy kontrolleres turboszettet a vegen, kizarolag doubledroppok, gyors mixek es valtasokkal. fun volt

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

PostPosted: 22:08, 03-02-2012 
original nuttah

Mintha cd-kkel meg vinyl-ekkel nem darabolnák szét a zenéket. Azért kontrollertől előtt se csak olyan dj-k voltak a történelemben akik 1:1-be tolták a zenéket, megtartva azokat olyannak, amilyennek azt a szerző megálmodta.
Nyilván mind a kettő csak skill kérdése a különbség csak annyi, hogy kontrollerrel ez sokkal könnyebben és egyszerűbben megoldható és tágabbak a lehetőségek. Lehet ezt is 'művészi' vagy akár barbár módon is használni.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]