reza wrote:
jo, de idövel már kb ugyanazt tolod kis változtatással, és vagy tevagy gyorsabb/ugyesebb vagy az ellenfél nem? vagy min függ a stratégia? (tudom MMO-ban is ezvan de ott fejlödik a gear, és a nehezsegi szint pl)
a bázis adott, XY mennyiségű ásvánnyal, aki a gyorsabb kezű az építésben az nyer nem? bemagolod, hogy kell 2 banyasz, aztan 500asvanynal tudsz pl barrack-ot, aztan még 4 banyasz, közben van elég pénz ásót fejleszteni meg vasvillát... és ez van mindig, nem?
bocs, de nem toltam vagy 10éve ilyennel, és csak a youtube videokbol tudok itélni... ezek kérdések inkább tőlem, nem beszólások a játékra

vagy random mennyiségű ásvány van elhelyezve és menni kell területeket foglalni? Látod mit csinál az ellenfél, vagy egy sötét folt minden a területeden kivül?
Csak azért vagyok kíváncsi, mert nekem monotonnak tünik; még az online rész is egymás ellen... De lehet van valami amit nemlátok a játékban; ami ottartja a gamereket... mert vannak sokan
persze bemagolhatsz egy build ordert egy bizonyos faj ellen, de mi garantalja hogy mukodni fog az o build ordere ellen? semmi. az egesz arrol szol, hogy elkezdesz valamit, majd folyamatosan alkalmazkodsz az ellenfelhez, megprobalod "leolvasni" (scoutolsz), hogy epp mire keszul, es az ellen a megfelelo lepeseket megtenni. ugyebar minden unit-nak meg van adva h mi ellen jo es mi ellen gyenge pl.
de pl terran vs terran ugy dontesz, hogy gyorsan expelsz a jatek elejen (uj bazist hozol letre) a nagyobb bevetelre tegyel szert. kozben egy katonaddal bejutottal az ellenfel base-ere es eszreveszed, hogy az ellenfel starportjan (repulo egysegeeket gyarto epulet) tech lab van (egy kiegeszito), ami valszeg azt jelenti, hogy az ellenfel banshee-ket keszit epp (lathatatlan helikopter). ezert leallsz a tank gyartassal picit, leraksz egy engineering bay-t, ami altal rakhatsz le missile turreteket a kristalyokhoz, meggatolva az ellenfelet, h leszedje a workereidet. mivel tudod, hogy erre koltott el csomo penzt, valszeg ground unitjai kevesbe lesznek + a home base biztonsagban, igy fogod es ramesz es lezuzod. kb igy ell elkepzelni egy game-et _nagyon_ leegyszerusitve.
aztan magasabb szinten meg direkt csinalnak ilyeneet, hogy megtevesszenek es te elbaszd azt az extra asvanyt arra a missile turretekre feleslegesen, stb.