i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 03:17, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ki mit olvas?
PostPosted: 20:51, 26-07-2012 
pokemon

ehhez csak most jutottam el, nippon fan-oknak, kulturális antropológia iránt érdeklődőknek (nem kell megijedni, olvasmányos) kötelező. Engem meg egyszerűen mindig elképeszt, hogy ahogy mi Európából elképzeljük a Világot az csak az egyik megoldókulcsa a dolognak. :thumbsup:
Image

Most ezt olvasom, méltó kiegészítése a Punk cenzúrázatlan történetének. Értem én, hogy mindenki szét volt csapva, de hogy mindenki ennyire másképp emlékszik :lol:
Image

Profile  

PostPosted: 03:15, 22-08-2012 

Jo Nesbø: Vörösbegy
Image
Annyira nem tetszett, mint a Fejvadászok, de azért ez sem volt rossz könyv, szóval fogok még további Harry Hole történeteket olvasni Nesbø-től (ez már olyan volt a Fejvadászokkal ellentétben), hogyha belefutnék valamelyikbe olcsón, vagy – könyves csereberével – „ingyen”.

Jack McDevitt: Született stratéga
Image
Nem fogott meg különösebben ez a regény, de azért majd egyszer eljutok az Alex Benedict sorozat 3. kötetéhez is (ez az első volt), az Elveszett kolóniához, hogy megtudjam, hogy miért nyerte meg az a Nebula-díjat 2006-ban.

Jussi Adler-Olsen: Fácángyilkosok
Image
A „Q-ügyosztály 2. esete”, nagyon jó kis regény volt, nekem eddig ez a kedvenc kötetem a már említett Fejvadászok mellett a Skandináv krimik sorozatból.

Richard Morgan: Valós halál
Image
Ez a könyv is tetszett, úgyhogy hamarosan nekiveselkedem a trilógia másik két kötetének is, ha már nemrég a másodikat is sikerült beszereznem a Szellemlovasnál (a harmadikat meg néhány évvel ezelőtt hoztam el 500 Ft-ért az Agave könyvhetes ládájából). Amúgy különállóan is olvasható, szóval lezárul a történet a kötet végén.

Robert Sheckley: A státuscivilizáció
Image
Sheckley összes írását bírom, mindegyik könnyen és gyorsan olvasható, akciódús és jó humorú. Nem ez volt a legjobb regénye, de ez is tetszett.

Hannu Rajaniemi: Kvantumtolvaj
Image
Elég jó cyber sf ez is (ahogy az említett Valós halál is), különösen az első fele. Nálam eddig az Ad Astra háromból háromszor betalált (a két fantasy kötetüket hanyagoltam), csak így tovább nekik.

Greg Bear: Alapítvány és káosz
Image
Na ez már sokkal jobban tetszett, mint a második Alapítvány-trilógia első, Gregory Benford által írt kötete. Azért – ahhoz hasonlóan - ez is lassított az olvasási tempómon valamennyit, mindazonáltal igyekszem idén befejezni az egész trilógiát a David Brin által írt, harmadik kötet elolvasásával.

Különféle szerzők: Izéhordák
Image
Jóval gyengébb kötet annál, mint amire az ember a benne található novellák szerzőinek igen illusztris névsorát átnézve előzetesen számítana (a 25 névből kiemelve egy párat pl. Wodehouse, Vonnegut, Clarke, Lem, Sheckley, Terry Pratchett, John Wyndham, Harry Harrison, Fredric Brown, Roald Dahl és Eric Knight egy-egy írása is megtalálható a gyűjteményben), de azért a felsoroltak többsége végül is nem gurított rosszakat benne. A többi szerző írásai között viszont csak nagyon elvétve találhatóak olyanok, amelyek szerintem vállalhatóak, ill. élvezettel olvashatóak.

Harry Harrison: Helyet! Helyet!
Image
Múlt hét szerdán hunyt el Harry Harrison (RIP), akinek eddig minden regényét bírtam (pl. a Technicolor időgép, ill. a Rozsdamentes Acélpatkány regényekből azok, amelyek megjelentek magyarul), úgyhogy előrébb hoztam a galériám matraca mellett heverő könyvhalomból ezt a kötetet, amit nemrég kitúrtam elég olcsón a Szellemlovasnál. Annyira nem tetszett, mint az említett könyvek a szerzőtől, de ez is jó volt. Ja és bár már annyira nem emlékeztem a Soylent Green (Zöld szója) c., jó régi filmből mindenre, amit ez alapján készítettek, de úgy is olvasható volt, hogy azt előbb láttam, mint hogy ezt elolvastam volna.

Orson Scott Card: Múltfigyelők
Image
Nagy királyság az általam korábban itt említett rukkola.hu (ahol a fb-os profillal bíró emberek csereberélhetnek könyveket úgy, hogy az „eladónak” kell postáznia a könyvet a „vevő” felé), legalábbis eddig én csak olyan könyveket postáztam ott, amelyeket vagy ingyen kaptam (pl. az antikvarium.hu-s vételeim mellé, amikor bejelöltem, hogy „kérek ajándékkönyvet” a vételem mellé, és végül meg is tartottam azt és nem adtam egyből vissza) vagy akciósan, ill. olcsón szereztem be, és olyanokat szereztem be onnan, amelyeket vagy sehol nem lehet már fellelni évek óta, vagy ha néha-néha igen, akkor >4-5 ezer forintokért. Ezt végül ugyan nem ott, hanem a moly.hu-n keresztül sikerült beszereznem (amúgy úgy, hogy elpostáztam az "eladójának" érte cserébe Neil Gaiman Csillagporát, ami nem pendített meg bennem különösebben érzékeny húrokat), de a rukkola.hu miatt néztem át a moly.hu-t is figyelmesebben. (Egyébként – korrigálva a múltkori beírásomat – nem az előjegyzési sorrend, hanem az dönt egy-egy könyv felkerülésekor, hogy ki reagál gyorsabban azután, hogy mindenki kap róla egy-egy mailt. És bár már erősítettek a szerverükön, így valószínűleg nem fog lelassulni vagy lefagyni akkor, amikor akció, azaz helyzet vagy kapás lenne, de ne gondoljátok azt, hogy „én amúgy is egész nap a gép előtt ülök és/vagy online vagyok, úgyhogy én fogom elvinni azt, amit akarok, miután felkerül egy példány belőle”, mert az eddigi tapasztalataim alapján az esetek >90%-ában azt fogjátok tapasztalni, hogy az egyből, azonnali kattintás és „happolási” próbálkozás után is már csak azt fogjátok látni, hogy valaki elvitte előletek a szóban forgó kötetet. Mindazonáltal van olyan, hogy egy-egy jó kötetre kevesen gyúrnak, ill. olyan is, hogy éppen gyorsabbak vagy szerencsésebbek lesztek, lehettek a többieknél, azaz szerintem nagyon jó kis kezdeményezés ez a dolog, éljenek akik kitalálták és megvalósították.)
Ja a könyv meg végül azért nem okozott akkora katarzist, mint amennyire gyúrtam rá hónapokig(-évekig?), de egyáltalán nem volt rossz (sőt!), szóval továbbra is bírom Orson Scott Card tollát.

Profile  

PostPosted: 17:52, 29-08-2012 
Misspent Music

hatha vkit erdekel: jeff noon - vurt 600ert a nyugati aluljaroban

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

PostPosted: 21:20, 31-08-2012 
ujonc

Én Warhammer 40.000 könyveket olvasom. Most jön a Image, nagyon hosszú csatajelenet leírások, jó történet vezetés és izgalmas fordulatok. Valaki olvasta ezeket, vagy a DOW könyveket?

Profile  

PostPosted: 14:57, 19-09-2012 
ujonc

Image

Brandon Hackett-től (Markovics Botond) az Isten gépei c. könyvet olvastam utoljára, és meg kell hagyni eszméletlen jó... Komolyan megérdemelte érte a Zsoldos Péter díjat. Ha valaki szereti a scifi-t akkor szerintem kihagyhatatlan. :)

Profile  

PostPosted: 11:39, 21-09-2012 
ujonc

Az elmúlt pár hétben az alábbiakat:

Image
Arkagyij és Borisz Sztrugackij: Nehéz istennek lenni - A Delelő univerzum egyik legjobb darabja szerintem. :) Illetve újraolvastam a Stalkert is.

Image
Kir Bulicsov: Az utolsó háború: Humanista sci-fi a szovjet időkből, kellemes olvasmány volt.

Image
Chuck Palahniuk: Harcosok klubja - ezt meg bepótoltam végre, de nem nyűgözött le annyira, mint vártam volna, ettől eltekintve tetszett. Lehet az elvárásaim voltak túl nagyok.

Image
Ivan Jefremov: Az Androméda-köd: Hát ez aztán a szovjet hőskorszakban született, régen be szerettem volna pótolni már, kommunista utópisztikus társadalomkép, stb., de nem volt rossz. :)

Image
Három H. G. Wells regényt is elolvastam: Az istenek eledele, A láthatatlan ember és Dr. Moreau szigete. Mind nagyon tetszett. Nem mellesleg 1866-ban, a mai napon született Wells, a sci-fi egyik atyja! :)

Image
Frederik Pohl: Csernobil - nagyon jó kis dokumentumregény 1987-ből, a csernobili katasztrófáról.

Image
Louis Trimble: A városgép - Kellemes, izgalmas sci-fi, olvastatja magát, minimális mondanivalóval. Kikapcsolódni tökéletes. :)

Profile  

PostPosted: 10:04, 25-09-2012 
Misspent Music

vasarnapig 25-45% a bookline-on a Metropolis, a Beholder es az Agave konyvekre
http://bookline.hu/news/news.action?id=8924

Profile  

PostPosted: 18:39, 25-09-2012 
ujonc

Na megvan a Tanith ágyúi, most jöhet a folytatás a Puszta acél. Aztán a 7. et már megvettem az online boltban, a 8.at, meg a Puszta Acéllal együtt, már csak a könyvesbolt raktárából tudtam kikérni. A lényeg, hogy haladok a történettel és egyre izgalmasabb. Jah és közben nekiláttam ennek is:
Image

Profile  

PostPosted: 02:10, 06-10-2012 

Az utóbbi másfél hónapban - paradox módon - kicsit lelassultam az olvasással amiatt, hogy egy csomó olyan időt, amit általában arra fordítanék azzal töltöttem, hogy a rukkolán figyeltem ill. okosodtam + egymillió molyos sort átfutottam (egyébként az előbbivel kapcsolatos, múltkori soraimat korrigálnám annyival, hogy a népszerű könyveknél a kihalt, hajnali órákat leszámítva egyelőre általában felesleges az email-es értesítő sikerében bízni, mivel sokan a legfrissebb felrakásokat nézik és elviszik azokat a könyveket előbb, mint hogy megkapnák róla a népek a mailt), mindenesetre azért most jól – az eddigieknél is jobban – betankoltam a közeljövőre, illetve azért pl. egy egyhetes, pihenős nyaralásnak köszönhetően végül most is sikerült egész sok mindent elolvasnom, ezeket:

Különféle szerzők – A pokolba tartó vonat
Image
Annak ellenére is beszereztem, hogy a benne található legtöbb sci-fi novellát korábban már olvastam más gyűjteményekben, mivel egyrészt nagyon magas színvonalú válogatás, másrészt elég kreditem volt s van a rukkolán, amit úgysem tudok nagyon ellőni.
(Még egy adalék a rukkolához, aztán nem erőltetem tovább a témát a bejegyzésemben: krediteket úgy lehet szerezni, hogyha feltölt bármilyen – számára felesleges vagy másodpéldány - könyveket és el is passzol közülük néhányat az ember olyanoknak, akiknek kell. Az utóbbit pedig jó esetben egy személyes átadással is intézheti, de rosszabban is beleférhetnek a kis-közepes méretű könyvek egy kicsi-nagy postakész borítékba, ahol nem mérnek súlyt, hanem csak 140-200 Ft-ba kerül az egész mindenestül, aztán annyi és kész. Szóval nem olyan nehéz elég „happolós” pontot begyűjteni, aztán a beszerzett könyvek már ingyen jönnek vagy legfeljebb egy személyes átvétellel.)

Richard Morgan: Törött angyalok
Image
Tetszett ez is (ahogy korábban a Valós halál is az írótól), év végéig igyekszem ennek a „trilógiának” is a végére járni azzal, hogy a Dühöngő fúriákat is elolvasom.

Philip K. Dick: Egy megcsúszott lélek vallomásai
http://1.bp.blogspot.com/-mX92jVX6lL8/UDKdlBTr_xI/AAAAAAAACFM/XMw5KX0XSLk/s1600/philip-k-dick-egy-megcsuszott-lelek.jpg
Nem sci-fi PKD-től, de azért ebben is voltak agymenések és borulások, ill. személy szerint ezt a könyvét is nagyon könnyen olvashatónak és élvezetesnek találtam. Mivel már a legjobb könyveit kiadták, ezért szerintem egy újabb minőségi novellásgyűjteménnyel lehetne igazán jót villantani, az első két olyan Agavés kötet kitűnő volt. (Ahogy PKD összes többi novellája is a Galaktika 52-ben és egyéb gyűjteményekben.)

Ryszard Kapuscinski: Ében
Image
Penge riportok Ghána, Mali, Burkina Faso, Nigéria, Niger, Kamerun, Benin, Guinea, Etiópia, Eritrea, Tanzánia (Tanganyika és Zanzibár), Uganda, Angola, Kenya, Malawi, Mozambik, Szudán, Csád, Gabon, Mauritánia, Szenegál, Libéria, Líbia, Zimbabwe, a Kongói Demokratikus Köztársaság (Zaire), Ruanda és Szomália különböző pontjairól, az 1957 és 1998 közötti időszakból, szép találatom volt a rukkolán.
Frei Tamás és a többiek…, a nagy lóf*szt. EZ az, ahogyan a világ működik (működött). Kapuscinski riportjainak kötelező olvasmánynak kellene lennie – hogy éppen történelem, földrajz, irodalom vagy egyéb órákon, társadalomtudományi karokon vagy más helyeken azt nem tudom. Mindegy hol, de mondjuk „látókörbővítés” címszóval, ill. olyan címkével bármelyik könyve bekerülhetne a tananyagba.

Orson Scott Card: Ender árnyéka
http://www.rocky.hu/termek/200/konyv/219/722039f.jpg
Nagyon jó könyv volt, és egyébként már A Hegemón árnyékában c. folytatása is megjelent… Mindenesetre szerintem a Végjáték ismerete szükséges ahhoz, hogy minden világos legyen ebben a könyvben, amiben amúgy ugyanazok az események zajlnak le, csak más szemszögből megvilágítva. Card tollát dicséri, hogy így – „újdonságok nélkül” - is tudott írni egy élvezhető és jó könyvet.

Robert A. Heinlein: Az ember, aki eladta a Holdat (kisregény, Galaktika 168)
Image
Kiváló - a Galaktikában 82 oldalas - kisregény volt, jól éreztem már évek óta, hogy még ezt is el kellene olvasnom Heinlentől.

Harry Harrison: Bill, a galaktika hőse
Image
Könnyed és pörgős, amolyan Robert Sheckley-s sci-fi akció paródia volt a nemrég elhunyt írótól, beszereztem ezt is a rukkoláról, mert úgy láttam, hogy a korábbiak mellett még ezt is érdemes lehet elolvasnom tőle.

Kurt Vonnegut: Míg a halandók alszanak
http://m.cdn.blog.hu/fi/filmvilag/image/j%C3%A1t%C3%A9k/vonnegut_mig_a_halandok_alszanak.jpg
Az író három posztumusz novelláskötetéből még csak az elsőt (Ördögcsapda) és ezt az utolsót szereztem be és olvastam el, de így, félig látatlanul, azaz a második kötet ismerete nélkül én is megkockáztatom – megerősítve a molyos véleményeket -, hogy ez a legjobb a háromból. 16 korai, 1950 és 1954 között keletkezhetett novella. Lassan nyílik ki az egérfogó (lásd az előszavát), de a könyv harmadától kezdve már faltam a betűket, a végén pedig megint csak jó nagyot csettintettem elismerően, óriási király volt az öreg.
Értékes találatom volt a rukkolán, mert erre sokan gyúrtak és gyúrnak most is ott. Image

Különféle szerzők: Harcjáték – sci-fi antológia
Image
Ezer éve ott porosodott a polcomon a sorára várva, ami talán soha nem is jött volna el, de aztán a molyon olvastam, hogy valaki megdicsérte Asimov és Larry Niven egy-egy novelláját benne, úgyhogy elolvastam azokat, aztán Donald Westlake írását is, a többit meg átfutottam (ill. PKD Harcjátékát már korábban olvastam máshol). Az említettek jók is voltak, a többiek meg az átfutás erejéig rendben voltak.

Különféle szerzők: Isten hozott a majomházban! - sci-fi antológia
http://skhq.waces.hu/pics/books/playboy.jpg
Egyszer-egyszer már láttam itt-ott ezt az antológiát, de sosem akartam pénzt kiadni érte, mivel a benne található legtöbb novellát már olvastam máshol. Mivel azonban ez is nagyon magas színvonalú válogatás – szinte hibátlan a teljes szerzői névsor a tartalomjegyzékében -, és jókor jött velem szembe a rukkolán, ezért beszereztem ezt is. Most tartok a harmadánál, eddig kiválónak tűnik.

Profile  

PostPosted: 15:46, 19-10-2012 
Misspent Music

tomanek wrote:
Nem sci-fi PKD-től, de azért ebben is voltak agymenések és borulások, ill. személy szerint ezt a könyvét is nagyon könnyen olvashatónak és élvezetesnek találtam. Mivel már a legjobb könyveit kiadták, ezért szerintem egy újabb minőségi novellásgyűjteménnyel lehetne igazán jót villantani, az első két olyan Agavés kötet kitűnő volt. (Ahogy PKD összes többi novellája is a Galaktika 52-ben és egyéb gyűjteményekben.)

apropo
Image
boltokban, antikvariumokban, kiadonal, molyon nincs, 1-2 evekkel ezelotti forumbejegyzesben talaltam csak elado peldanyt. egyeb otlet h hol talalhatnam meg? (a jelenlegi rendelesemmel egyutt elvileg mar csak ez hianyzik a teljes hazai dick eletmubol)

Profile  

PostPosted: 01:35, 20-10-2012 
original nuttah

ICR wrote:
tomanek wrote:

apropo
Image
boltokban, antikvariumokban, kiadonal, molyon nincs, 1-2 evekkel ezelotti forumbejegyzesben talaltam csak elado peldanyt. egyeb otlet h hol talalhatnam meg? (a jelenlegi rendelesemmel egyutt elvileg mar csak ez hianyzik a teljes hazai dick eletmubol)

a libriben elvileg meg lehet szerezni, az egyik boltvezetovel kell beszelni es ha kifizeted a felet(?) vagy valami hasonlo, akkor meg tudnak allitasuk szerint barmit szerezni
en a warhammer 40k univerzum 7283548 oldalas kotetet vadasztam le igy, ez a konyv nem is annyira rare, szerintem van ra eselyed hogy megszerezzek!

Profile  

PostPosted: 20:46, 23-10-2012 

Nem vennék rá mérget (sőt, talán csak 20-30% esély van rá), de talán(-talán) ezt a kötetet is láttam néhány hete a Rákóczi úti (Astroria és Blaha között félúton levő) Libriben az emeleti, szépséghibás könyves részlegen. Ott egyébként meglepően sok jó könyv volt, amelyekből a 30%-os kedvezményesek kb. csak annyira voltak szépséghibásak szerintem, mint amennyire bármelyik könyv az, amit egyszer elolvas az ember vagy egyszerűen csak hazavisz a táskájában, szóval részemről még a jobban sérült és 40-50%-os kedvezményes könyvek is lazán jöhettek (már ha még nem olvastam vagy szereztem be őket korábban). Amúgy most próbáltam kideríteni azt, hogy a neten lehetne-e látni-böngészni a szépséghibás kínálatban, de csak egy olyan cikket találtam guglival, ahol megemlítik, hogy (tényleg) sok olyan könyv kapható ott, abban a boltban az emeleten.
Egyébként meg én az ilyeneket azért be is szoktam jelölni, ill. elő szoktam jegyezni a Szellemlovas oldalán, az antikvarium.hu-n/bookline-on, rukkolán, molyon, hátha bejönnének valahol, egy-egy ritkább kötet beszerzése össze szokott így jönni.
Ha meg nem, akkor egy - számomra - "klasszikus", egy-másfél órás Múzeum krt-i "futás" (a 10-11 egymás melletti antikvárium végigjárása f5-6 között, mert 6 után már csak egy bolt van nyitva, az 7-ig) során sikerül néha egy-egy könyvet a wanted listámról beszerezni.
[Na pl. ha a Libri szépséghibásai között nem is, akkor a Múzeum krt-on biztosan láthattam (vagy a Keleti pu-s, vágányok melletti antikváriumban?), szóval az utóbbi napokban azon a "két" (három) helyen voltam, és valahol láttam ebből egy példányt biztosan, csak már nem emlékszem rá, hogy hol...]

Profile  

PostPosted: 22:31, 25-10-2012 
Misspent Music

koszi!
vegul molyrol lett meg, igy teljes a hazai dick-ografia (eltekintve attol h az ubik es az almodnak-e..ket kiadast is megelt)
Image

Profile  

PostPosted: 23:11, 25-10-2012 
impulsecreator.hu

:thumbsup:

Profile  

PostPosted: 01:48, 26-10-2012 

Riszpekt, ill. üdv a klubban! :) Mondjuk nekem a Kozmosz bábjai nincs meg (azt csak kölcsönkérve olvastam el), de az angolnyelvű, ötkötetes novellásgyűjteményből már kitúrtam az első-második-ötödik köteteket, ezeket:
http://bossabomdia.tilos.hu/pkd_short_stories_1-2-5.jpg
(Az ötödikbe pont az utóbbi napok során futottam bele, ezerötért a Keleti pu-s, vágányok melletti antikváriumban.)
Illetve még a Filmvilág 2007. júniusi, 6. száma is megvan (John Malkovich-csal a borítón), abban egész jó cikkeket írtak róla, meg Pék Zoltántól van egy dedikálásom a Figyel az ég általa írt ~utószava, a Skizofrenikus elmebajnokság c. iromány végén (amúgy általa nekem, mint "társ-Dick-rajongónak" címezve). :)
Egyébként azt meg csak nemrég szúrtam ki, hogy két éve egy 280 oldalas tanulmánykötetet is kiadhattak a műveiről magyarul (bővebben róla itt), azt még nem sikerült kitúrnom.
(Hmm, vagy az lenne a fényképed tetején középen? :) )

Ja, a Lenn a sivár Földön kötetben meg nagyon jó novellák vannak, pl. a Fizetség/Paycheck és Az aranyember/The golden man szerintem egészen kiválóak, sokkal jobbak, mint a belőlük készült Ben Affleck-es és Nicholas Cage-es filmek.

Profile  

PostPosted: 22:36, 01-11-2012 
ujonc

Arthur Rimbaud legszebb versei

Profile  

PostPosted: 15:05, 13-11-2012 
ujonc

Image

http://phoenixtears.ca/

Profile  

PostPosted: 18:57, 14-11-2012 
son of nitrous

északi (skandináv) krimikből ki mit tud ajánlani?

Profile  

PostPosted: 05:32, 15-11-2012 

Nekem a legjobban a norvég Jo Nesbo krimijei tetszettek, bár eddig sajnos csak három könyvet olvastam tőle. Először a különálló Fejvadászokat, amiből egyébként egy jó filmet is készítettek, majd a néhány szálat és a szereplőket tekintve összefüggő Harry Hole-sztorik 3-4. kötetét, a Vörösbegyet és a Nemesziszt. Az a sorozat egyébként már legalább a 8. részénél jár (az a Leopárd című könyv, azt már kitúrtam egy antikváriumban :), a többit még nem), az 1-2. kötetét meg amúgy Magyarországon csak később adhatták ki, szóval itt szerintem először a Vörösbeggyel kezdték a kiadást.
Ami még nagyon tetszett, az a dán Jussi Adler-Olsentől eddig megjelent két könyv, a "Q-ügyosztály esetei 1-2.", azaz a Nyomtalanul és a Fácángyilkosok c. kötetek. Kicsit ugyan beteg és néha egész valószerűtlenül hangzó dolgok és sztorik is vannak benne, de jól ír a szerző és jó karakterek szerepelnek a regényeiben.
Olvastam még az izlandi Arnaldur Indriasontól a Vérvonalt, az sem volt rossz, de annyira nem győzött meg, hogy az általam már szintén beszerzett, második Erlendur-felügyelős kötete, a Kihantolt bűnök c. könyve sorra kerüljön a körülöttem heverő millió könyv között, közül, illetve a svéd Jans Lapidus Instant dohány c. kötete szerintem tök jó volt.
A többi szerző könyveinek fülszövege nem ütötte át az ingerküszöbömet, legalábbis azok alapján számomra úgy tűnt, hogy ott, azoknál a köteteknél valószínűleg nem én vagyok a célközönség.

Profile  

PostPosted: 17:01, 16-11-2012 
son of nitrous

tomanek wrote:
Nekem a legjobban a norvég Jo Nesbo krimijei tetszettek, bár eddig sajnos csak három könyvet olvastam tőle. Először a különálló Fejvadászokat, amiből egyébként egy jó filmet is készítettek, majd a néhány szálat és a szereplőket tekintve összefüggő Harry Hole-sztorik 3-4. kötetét, a Vörösbegyet és a Nemesziszt. Az a sorozat egyébként már legalább a 8. részénél jár (az a Leopárd című könyv, azt már kitúrtam egy antikváriumban :), a többit még nem), az 1-2. kötetét meg amúgy Magyarországon csak később adhatták ki, szóval itt szerintem először a Vörösbeggyel kezdték a kiadást.
Ami még nagyon tetszett, az a dán Jussi Adler-Olsentől eddig megjelent két könyv, a "Q-ügyosztály esetei 1-2.", azaz a Nyomtalanul és a Fácángyilkosok c. kötetek. Kicsit ugyan beteg és néha egész valószerűtlenül hangzó dolgok és sztorik is vannak benne, de jól ír a szerző és jó karakterek szerepelnek a regényeiben.
Olvastam még az izlandi Arnaldur Indriasontól a Vérvonalt, az sem volt rossz, de annyira nem győzött meg, hogy az általam már szintén beszerzett, második Erlendur-felügyelős kötete, a Kihantolt bűnök c. könyve sorra kerüljön a körülöttem heverő millió könyv között, közül, illetve a svéd Jans Lapidus Instant dohány c. kötete szerintem tök jó volt.
A többi szerző könyveinek fülszövege nem ütötte át az ingerküszöbömet, legalábbis azok alapján számomra úgy tűnt, hogy ott, azoknál a köteteknél valószínűleg nem én vagyok a célközönség.

nagyon köszi :thumbsup: ...nekilátok nemsokára pár Jo Nesbo-nak

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]