i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 06:42, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: 2013/02 dof - Ice Age (Dark Drum & Bass)
PostPosted: 21:46, 24-02-2013 
partiarc

Mondjuk MP tracker se fullos cuccon nyomja hanem egy noteszen.Az azért érdekes, de ő egy "hozzuk ki a legjobbat abból amink van" tipus amit csak irigyelni tudok.Jók a mai szoftverek de önmagában kevés.Én már feladtam.Ha igazán komolyan akarja csinálni az ember azért áldozni kell.Amíg fiatal vagy van energiád de nincs pénzed.Ha meg megtollasodsz már lehet ,hogy nincs kedved hozzá. Aki megtalálja a helyes egyensúlyt a karrier tehetség és az anyagiak között annak szerencséje van.

Profile  

PostPosted: 23:24, 24-02-2013 
droid

4trax wrote:
Mondjuk MP tracker se fullos cuccon nyomja hanem egy noteszen.Az azért érdekes, de ő egy "hozzuk ki a legjobbat abból amink van" tipus amit csak irigyelni tudok.Jók a mai szoftverek de önmagában kevés.Én már feladtam.Ha igazán komolyan akarja csinálni az ember azért áldozni kell.Amíg fiatal vagy van energiád de nincs pénzed.Ha meg megtollasodsz már lehet ,hogy nincs kedved hozzá. Aki megtalálja a helyes egyensúlyt a karrier tehetség és az anyagiak között annak szerencséje van.

Valóban elég sokáig csak egy noteszen nyomtam. De ez ma már nem igaz. Kb 3 éve kezdtem fejlesztgetni. Vettem midibillentyűzetet, studio fülest, külső USB-s studio hangkártyát és közeltéri studio monitor hangfalakat. Abszolút nem felsőkategóriás cuccok, de a réginél nagyságrendekkel jobb (én úgy mondanám, hogy kb. a középkategória alja). Tettem fel anno egy képet a jelenlegi workstation-ömről a Zenetech rovat Studio pics topicba (7.oldal).

Én is azt mondom, hogy igenis számít a felszerelés, de az nem minden. Egy profi hangredszeren is lehet rossz zenét írni. Meg kell szokni azt ami van, kell hallgatni azon is referencia zenéket és törekedni arra, hogy a tiéd is hasonlóan szóljon.

Profile  

PostPosted: 23:54, 24-02-2013 
ujonc

A monitorfüles néha tényleg át tud ám verni, főleg, ha sokáig csinálja vele az ember a zenét (mondjuk 1 órán át pihenés nélkül), aztán elkezdi tompábban hallani a dolgokat. De egyébként sokan mondták már, hogy ha félre tudok rakni meg akarok rá eséjt, hogy vigyem egyszer valamire zenei téren, ruházzak be minimum monitorhangfalra. Mert hiába jó az ötlet, ha a hangzás rossz. Én régebben mindig úgy gondoltam, hogy vasak kellenek mindenáron. Erre már rácáfoltak mondjuk páran. De egyébként én tudom magamról, hogy az is a bajom, hogy mindent túltekergetek, ott is állítok az EQ-n, ahol nem kéne és fordítva, meg nagyon sokat kell még gyúrni a masterelésre. Főleg ilyen zenéknél. Szerintem egy drum & bass-t a legnagyobb kihívás úgy megírni, hogy minden a helyén legyen meg a végén elég hangosra ki lehessen maximalizálni a hangerejét úgy, hogy ne szedjen le túl sokat a limiter meg a dinamika is megmaradjon. Persze aki igazán jól tud már effektezni, annak már masterelés előtt is jobban szól a zenéje, mint mondjuk az enyém ugyanolyan állapotban. De az biztos meg tudom is, hogy ha tehetem majd hamarosan, be kell ruháznom.

Profile  

PostPosted: 11:50, 25-02-2013 
ujonc

Hátha ez segít..https://www.youtube.com/watch?v=uENUJl_MqBM&feature=player_embedded

Különben egyszerűen túlpanorámáztad ezt a számot és ez nem azért van, mert nincs jó cuccod...jelzem én fülessel hallgattam meg és nem monitor hangfalakon. Sztem egy jó füles és egy jobbnak mondható hangkártya bőven elegendő kezdetnek, amit a fülesen nem hallasz azt a monitorhangfalon sem fogod nagyon másképp hallani.

http://www.house-mixes.com/profile/sunsonite

Profile  

PostPosted: 13:10, 25-02-2013 
ujonc

ámen :D

Profile  

PostPosted: 17:14, 25-02-2013 
original nuttah

egyébként tényleg úgy van ahogy Triaxis mondja, kevesebb panorámázás főleg ha Ozone-ról van szó, ajánlom, hogy próbáld meg csak a magas hangtartományt panorámázni de épp csak egy kicsit, pl cinek, vagy ha rétegezed a snare-t akkor a snare magas tartományát, ne az egész zenét panorámázd mert úgy csak összemosódik (legalábbis nekem ez a tapasztalatom),

Profile  

PostPosted: 00:35, 26-02-2013 
partiarc

Hagy zárjam le ezt a vitát azzal, hogy nem a pannal, effektekkel van a gond hanem fizikailag valami nem stimmel a kártyával (vagy mittomén),mert falsul szól.Olyasmi mint amikor felcseréled az egyik hangfalon a két vezetéket ez zavar csak.Vagy mintha a sub csak a bal oldalon szólna.

Profile  

PostPosted: 01:49, 26-02-2013 
ujonc

nem értelek... :D
amúgy meg kimondottan jó volt ez a kis eszmecsere :)

Profile  

PostPosted: 09:30, 26-02-2013 
original nuttah

@4trax: mindkét oldalon van mély, csak elég szaggatott, és az egész zene valamelyik oldalra húz.

@dof: awe64 az 90'es évek vége, szerintem ruházz be egy jobb hangkártyára Creative Xi-Fi pl, illetve hanyagold az Ozone Stereo Spread funkcióját ameddig olyan szetted nem lesz amin hallod rendesen a zenét

Profile  

PostPosted: 11:22, 28-02-2013 
ujonc

Köszönöm a hozzászólásokat, most sokmindent elmagyaráztatok azért! Azt fogom csinálni, hogy veszek egy új hangkártyát mindenféleképpen. Ha ez megvan, odafigyelek majd a stereozásra, lehet az Ozone-t hanyagolni fogom és Cubase-be fogok inkább masterelni, külön rárakni a master sávra az EQ-t, Multiband Compressor-t, Maximizer-t és nem fogok stereozni, hanem azt majd megteszem a cinekkel és a pergő high-layer-el már előtte. Addig is, míg nem érzem úgy, hogy sikerült betartani a tanácsaitokat kellőképpen, hanyagolom a zenírást, rápihenek, mert szerintem én annyira rágörcsöltem már, hogy ezekkel az eszközökkel jó zenéket írjak, hogy már túlbonyolítottam az egészet és ez a szétpanorámázás meg furcsa hangzás lett a vége.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]