4trax wrote:
Mondjuk MP tracker se fullos cuccon nyomja hanem egy noteszen.Az azért érdekes, de ő egy "hozzuk ki a legjobbat abból amink van" tipus amit csak irigyelni tudok.Jók a mai szoftverek de önmagában kevés.Én már feladtam.Ha igazán komolyan akarja csinálni az ember azért áldozni kell.Amíg fiatal vagy van energiád de nincs pénzed.Ha meg megtollasodsz már lehet ,hogy nincs kedved hozzá. Aki megtalálja a helyes egyensúlyt a karrier tehetség és az anyagiak között annak szerencséje van.
Valóban elég sokáig csak egy noteszen nyomtam. De ez ma már nem igaz. Kb 3 éve kezdtem fejlesztgetni. Vettem midibillentyűzetet, studio fülest, külső USB-s studio hangkártyát és közeltéri studio monitor hangfalakat. Abszolút nem felsőkategóriás cuccok, de a réginél nagyságrendekkel jobb (én úgy mondanám, hogy kb. a középkategória alja). Tettem fel anno egy képet a jelenlegi workstation-ömről a Zenetech rovat Studio pics topicba (7.oldal).
Én is azt mondom, hogy igenis számít a felszerelés, de az nem minden. Egy profi hangredszeren is lehet rossz zenét írni. Meg kell szokni azt ami van, kell hallgatni azon is referencia zenéket és törekedni arra, hogy a tiéd is hasonlóan szóljon.