i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 17:41, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 02:20, 01-06-2002 
souljah

na vajon mijje?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:36, 01-06-2002 
ujonc

Egy kis offtopic, de nagyon kikívánkozik belőlem >>>

"nekem megvan, neked nincs" attitűd:

Na ez az, amit eddig még egyik breaks dj-nél sem tapasztaltam, pedig szerencsére már volt lehetőségem nagyon sokkal konzultálni...
Azt szeretem a magyar breakbeat szcénában, hogy egyáltalán nincs széthúzás, hanem inkább egymás segítése és buzdítása.. szóval big up srácok! :))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:49, 01-06-2002 
breakbeat.hu

ugyan nem akartam ide még egyszer beírni, de egyet kell értsek neuval: vidám mini színtér ez, sok barátságos emberrel... és ez remélem így is marad a hőzöngők ellenére is.
ennyi

HypnoBlog / Facebook / MySpace / Twitter

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:39, 01-06-2002 
impulsecreator.hu

jol van, a vegere kiderul, h en akarom szetzuzni a hazai breaks szcenat :>>

worrior.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:23, 02-06-2002 

Huh, jo kis vita kerekedett ebbol a kis artatlan topicbol.
Mindemellett Grasshop és Neuro és tsai mellett foglahatok en is allast, mivel a lenyeg telleg ennek kell lenni: collectivitas, vidamsag, izlessel valogatott zenek.
A szar darabok meg hadd rohadjanak a polcon, a tru basss (+Lfo) vezereljen minden kedves radiohallgatot.
Big up!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:15, 31-07-2002 

"Azért nyitom ezt a topicot, hogy felmérjem mi a vélemény a mai breakbeat, ezen belül a UK és 2step garage szcénáról.
"

jaj

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:19, 31-07-2002 
chi recordings

"jaj"

Miabaj?

http://www.myspace.com/cordsound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:17, 31-07-2002 
ujonc

Szerintem az, hogy a breakbeat & nuschool és a uk/2step garage két külön vonulat, de azért már beszélhetünk breakbeat-garage-ről is, értve ezalatt a bingo beats kiadványai nagyjából.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:18, 31-07-2002 
ujonc

de azért a hallgatóságban is lehetnek átfedések :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:22, 01-08-2002 

To "jaj":

JÓ:
A szót, hogy "breakbeat", lehet többféleképpen értelmezni:
-Lehet szó szerint venni: értsd: tört ütem, DE:akkor most idetartozna elég sok más minden is, de ugye senki nem oly gyermeteg, hogy félreértse, hogy a drum and bass-ről van most szó. >:˙(
-Lehet minden olyan zene gyűjtőneve, amit sokan nyúszkúlnak, progressive breakbeatnek, meg hasonlónak neveznek (amihez mindenkinek szabad joga, amíg tudjuk miről beszél az illető), ami érthető hiszen ha jól tudom "A NAGY ANGLIÁBAN" [ ;) ]
sem olyan egységes erről a vélemény, vagy legalábbis sokáig nem volt (pedig ottt találták ki vagy miafene...).Erre is gondolhattam volna, DE:
-Én ide sorolom a 2step-garage-t is (a Zinc-es vonalat mindenképpen), és a táncosabb UK felvételeket is (azt azért persze természetesen aláírom, hogy néhány felvételt inkább a diszkózenével kellene egy kalap alá venni, sem mint Tipper-rel!!). Meghát ugye lehet olvasni olyat is, hogy "hazai breakbeat-dj-ink így meg úgy rakják a Tempa-kat és az egyéb dub-os kiadványokat".
Namármost akkor: akkortól holnaptól X lesz UK Garage és Progressive breakbeat-dj, Y meg lesz Two-Step és Dubstep (mert hát akkor mostantól mindent írjunk körül q pontosan) Dj, Z meg lesz Progressive breakbeat és TwoStep és UK Dj, W meg lesz ... Szóval lehet ezt kérem variálni. Hálaistennek azért a tapasztalat az, hogy mások is látják ezt.

Egyébként pedig igenis jókora hasonlatosságok vannak az egykori nu skool és a mai garage felvételek között. Figyelj, mondom: Freq Nasty: Revolution Inc. (felőlem akár vita tárgyává is tehetjük azt a zseniális albumot, amin van, hogy nu skool-e, de szerintem nem érdemes...) - ritmus orientáltság, teljesen széttört ütemképletek, női vokál, a basszusok sem idétlen mormogások (hanem még húznak, ütnek olyat). Asszem ezek a stílusjegyek elég sok UK felvételre ráillenek (inkább nem sorolnék előadókat, mert nem túl ismertek, de pont itt a garázs-varázs...:). Ok persze itt azért vannak MC-k, meg néha biza' elég nyálfolyásra sikerednek a produktumok, de hát istenem itt most a hasonlatosságok vannak a középpontban.

ÁM: Legyen Nektek igazatok!
Ezentúl egyik 2step és UK G. felvétel sem breakbeat (az ütem meg lehet akármilyen egyező, kit érdekel...). Akkor mostantól hívjuk a breakbeat dj-ket és a garage-dj-ket együttes elnevezéssel breaks-dj-knek (Jóóóóóóóóó: de akkor szóljunk már be az IndieGo-ba, hogy cseréljék már le a lemezek felől a feliratot, mer' mostantól más a breaks [Maximum Respect az IndieGo egész gárdájának, nagyon frankó bolt vagytok, ezt muszáj leírnom, mert a végén még most ott sértődik meg valaki]...).

Ok, mostantól akkor mondani fogjátok, hogy az ilyen általánosítások tették tönkre a 4/4-es zenéket (értsd: a szkúter az teknó, de ki az a dzsef milsz?). Szóval lehet még beszólogatni, de szerintem kár lenne bárkinek is azt gondolni, hogy már mindent tud.
Én aláírom, hogy lehet nem vagyok mindennel naprakész, de legalább igyekszem nem fikázni azt aki még annyira sem, mint én.

DST

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:08, 01-08-2002 
DST,

Szerintem a magyar nép egyik nagy baja, hogy mindent túlfilozofál. Pont ezt teszed Te is. Nem az a baj, hogy elgondolkozol dolgokon, hanem az, hogy teljesen feleslegesen. Én q....ra örülnék, ha az lenne a legnagyobb problémám, hogy most akkor mit, hogy címkézzünk, ehelyett egyfolytában szívat az élet, úgyhogy azt tanácsolnám inkább, hogy keresd a jó lemezeket informálódj, és ha dj-zel akkor gyakorolj sokat. Remélem nem fikázásként fogod fel ezt a kis beírást, mert abszolút nem is annak szánom.
sok tolerance& písz: "G."

Post subject:
PostPosted: 06:09, 04-08-2002 

hehe raptor
igaz :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:48, 05-08-2002 
ujonc

azért egy hozzászólás:: ha ilyen sokszinű a breakbeat akkor nem hiszem, hogy sablonosodna; 2step-et meg kevés dj vállal be Magyarországon (bár már hallottam mj cole-t az estefemen:) de normális garage szettet még nagyon keveset hallottam.
+ közönség részéről is szerintem idegenkednek tőle(mármint a garage-től) mivel a lightosabb vonal sokaknak túl nyálas, a törtebb fele meg túl szétesett :D
de remélem nem filozofáltam túl a dolgokat :DD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:06, 05-08-2002 
based on bass

Ábszolút nem.
s

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:17, 06-08-2002 
partiarc

BREAKBEAT

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]