To "jaj":
JÓ:
A szót, hogy "breakbeat", lehet többféleképpen értelmezni:
-Lehet szó szerint venni: értsd: tört ütem, DE:akkor most idetartozna elég sok más minden is, de ugye senki nem oly gyermeteg, hogy félreértse, hogy a drum and bass-ről van most szó. >:˙(
-Lehet minden olyan zene gyűjtőneve, amit sokan nyúszkúlnak, progressive breakbeatnek, meg hasonlónak neveznek (amihez mindenkinek szabad joga, amíg tudjuk miről beszél az illető), ami érthető hiszen ha jól tudom "A NAGY ANGLIÁBAN" [ ;) ]
sem olyan egységes erről a vélemény, vagy legalábbis sokáig nem volt (pedig ottt találták ki vagy miafene...).Erre is gondolhattam volna, DE:
-Én ide sorolom a 2step-garage-t is (a Zinc-es vonalat mindenképpen), és a táncosabb UK felvételeket is (azt azért persze természetesen aláírom, hogy néhány felvételt inkább a diszkózenével kellene egy kalap alá venni, sem mint Tipper-rel!!). Meghát ugye lehet olvasni olyat is, hogy "hazai breakbeat-dj-ink így meg úgy rakják a Tempa-kat és az egyéb dub-os kiadványokat".
Namármost akkor: akkortól holnaptól X lesz UK Garage és Progressive breakbeat-dj, Y meg lesz Two-Step és Dubstep (mert hát akkor mostantól mindent írjunk körül q pontosan) Dj, Z meg lesz Progressive breakbeat és TwoStep és UK Dj, W meg lesz ... Szóval lehet ezt kérem variálni. Hálaistennek azért a tapasztalat az, hogy mások is látják ezt.
Egyébként pedig igenis jókora hasonlatosságok vannak az egykori nu skool és a mai garage felvételek között. Figyelj, mondom: Freq Nasty: Revolution Inc. (felőlem akár vita tárgyává is tehetjük azt a zseniális albumot, amin van, hogy nu skool-e, de szerintem nem érdemes...) - ritmus orientáltság, teljesen széttört ütemképletek, női vokál, a basszusok sem idétlen mormogások (hanem még húznak, ütnek olyat). Asszem ezek a stílusjegyek elég sok UK felvételre ráillenek (inkább nem sorolnék előadókat, mert nem túl ismertek, de pont itt a garázs-varázs...

. Ok persze itt azért vannak MC-k, meg néha biza' elég nyálfolyásra sikerednek a produktumok, de hát istenem itt most a hasonlatosságok vannak a középpontban.
ÁM: Legyen Nektek igazatok!
Ezentúl egyik 2step és UK G. felvétel sem breakbeat (az ütem meg lehet akármilyen egyező, kit érdekel...). Akkor mostantól hívjuk a breakbeat dj-ket és a garage-dj-ket együttes elnevezéssel breaks-dj-knek (Jóóóóóóóóó: de akkor szóljunk már be az IndieGo-ba, hogy cseréljék már le a lemezek felől a feliratot, mer' mostantól más a breaks [Maximum Respect az IndieGo egész gárdájának, nagyon frankó bolt vagytok, ezt muszáj leírnom, mert a végén még most ott sértődik meg valaki]...).
Ok, mostantól akkor mondani fogjátok, hogy az ilyen általánosítások tették tönkre a 4/4-es zenéket (értsd: a szkúter az teknó, de ki az a dzsef milsz?). Szóval lehet még beszólogatni, de szerintem kár lenne bárkinek is azt gondolni, hogy már mindent tud.
Én aláírom, hogy lehet nem vagyok mindennel naprakész, de legalább igyekszem nem fikázni azt aki még annyira sem, mint én.
DST