i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 13:01, 15-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 96 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 09:30, 28-10-2002 
metalhead

Itt most a világsztár meghívottakra gondolok úgy általában..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:56, 28-10-2002 

Csumi Implant! Kérdésem van hozzád: mennyit áldozzunk a kidóbó srácra?? Küld el e-mailbe (dijego@freemail.hu) vagy smsbe! Fontos lenne!! THX!!u.i.:Képzeld még Győr mellöl is jön két csaj a buliba!!! Na meg 3 debreceni skac!!! Egyszóval (na jó 3-mal :)): világhírű a buli :))))!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:15, 28-10-2002 

Szerintem a dolog annak a következménye, hogy az ember ha elmegye külföldi névre, akkor nemcsak a "mindenkinekmegvanmá'felszaggatjaapadlót" szerzeményekre lehet számítani, hanem egy-két még meg nem jelent muzsikára is. Na talán ezért lehet, hogy sokan elmennek inkább a külföldi nagy fellépők által fémjelzett bulikra.

Ez nem azt jelenti, hogy az ember jobban érzi magát ugyanazokra a zenékre, csupán az a belső tudat, hogy "de májer!: Hallottam Rennie Pilgrem-et élőben! Aszta!", szóval mindössze ettől már egy csomóan jobban érzik magukat.

Viszont!!!!:
Én pont ezért szoktam nagyot csalódni az ilyen gigapartikban, mert mi a francnak volt itt EZ+AZ, ha egyszer u.azokat a zenéket jáccotta le, amik már otthon is megvannak CD-n, akármikor ingyen is pörgök rá! Nem azt mondom, hogy nem ugyanolyan jó (mert például mekkora flash volt Ils-Edge Note-ját 40 E W-on hallani a Tipper-bulin...), de értitek mit mondok. Talán egyrészt a közösségi élmény játccik szerepet: hogy "én is idetartozok ehhez a közösséghez, aki ma ezen a XY nagy bulin pörög", meghogy amit mondtam "dejóhogy hallottam EdRush-t élőben" (mégha Palotai is le tudta volna játszani u.azt a szettet, ugyanúgy).

Szerintem ezek lehetnek a lelki háttere annak, amit kérdeztél.

A vidékiDJ-pestiDJ kérdésről csupán szerintem annyit, hogy szerintem sok vidéki Dj ezerszer jobb, mint a pestiek, mert nekik sokkal-sokkal kevesebb lehetőségük van játszani (1-2 havonta 1-2 óra a partykon). Még akkor is fenntartom ezt az állításomat, ha nincs akkora lemezparkjuk. Persze azt azért tudni kell mindenkinek, hogy egy vidéki Dj diszkrecionális jövedelmének kb. ugyanakkora százalékát költi lemezekre, mint egy pesti; az arányok ugyanazok, a mérték különbözik csupán, amely fordított arányban áll a lelkesedéssel. Magyarán a "kisebb" név azt a keveset is lemezre költi, mert imádja, amit csinál: RESPECT!! A "nagyobb" név többet áldoz rá-> még híresebb lesz, mert neki megvan ezis+azis, mindent ő kap. Tipikus magyar jelenség: a gazdag még gazdagabb lesz, nehéz a feljutás. Ezzel még nincs is olyan nagy gond, ez a kapitalizmus, a probléma ott kezdődik, ha ez az aránytalanság lenézéssel is együtt jár. Hála istennek ilyet a breakbeat-szcénában még nem tapasztaltam, a dnb-szcénában meg nem vagyok nagyon otthon az utóbbi időben.

Egyébként én a vidéki bulikon eddig sokszor jobb hangulatot tapasztaltam, akár Palotai-t hallottam Szegeden, akár Tégláékat Szolnokon, mint a pesti party-kon, mivel ide még tényleg a zene miatt járnak az emberek. Mondjuk persze nem sok vidéki városban jártam, megaztán Szolnokkal kapcsolatban elfogult is vagyok...

Mit montok erre?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:59, 28-10-2002 
droid

implant: az en velemenyem: a vilagsztarok hmm szal ok alt zenet is irnak no meg persze dubplate business :] persze vannak unalmas "sztarok" is..

nucleaire: a buli vilaghirehez en meg 4kisebb telepulest tudok felsorolni :]

lov: live act ?

+a kardozas opcionalis lehetoseg :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:18, 28-10-2002 

Ja még 1 kérdés: valaki tud szerezni kamerát???? A multkori buliról sem maradt semmi emlékünk az unokáink számára :)))! (de szépen mondtam!!!)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:19, 28-10-2002 

Na meg legfőképp a mi számunkra!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:38, 28-10-2002 
metalhead

DST, ez az amit mondtam:
az érzés, hogy nekem kell egy ikon, egy szuper sztár, akit ha lát a nagyérdemű akkor fú de jó.
Na ez az a dolog, ami a rockzenét is taccsra tette. Ezt nem kellene.

Ha belegondolsz, ott is megvoltak a kis underground anno mindenhol, és egy darabig meg volt a kulturája ennek is. Ott is tisztelték az "őszenekarokat", de amikor ez a tisztelet átment imádatba és rajongásba, akkor van az, hogy mindegy mit csinál, az jó, mert ő csinálja.
nem azt mondom hogy fuck Pilgrem meg a többiek. a sztárkodásból kéne visszavenni sok esetben (nem pont a Pilgrem)

pl. Ed Rush első és második magyar fellépése között mi történt?
Hasonlítsd össze, mert érdekes a téma nagyon!

C:
itt vagyunk mi is meglőve, hogy sehol se lehet dubot vágatni elérhető áron és minőségben...
ezért marad a cd :)
lov live electrobeat (ez pc-s dolog, lo csinálta már a multkor is meg mésza is egy éve a téglás bulin)

ÉNNEMAKAROK KARDOZNI :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:03, 28-10-2002 
metalhead

Fotó van a múltkoriról csak. Eszembe se jutott a kamera :) de +kérdezem!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:51, 29-10-2002 

Ed Rush első két fellépése között kérlek szépen csupán az történt, hogy az underground dnb-bulik szépen átmentek tini-divat-rendezvénybe! Időközben átéltünk egy neojungle revolúciót, amire már pont ráuntunk volna, ha nem jön a még unalmasabb neurofunk... De Te kérdezted :))

A dubplate-ről meg az a véleményem, hogy ha tudsz nekem mutatni egy olyan felvételt, ami a mastert illetően rendben van legalább annyira, mint a Chi-kiadványok (Optical-ról, Tipper-ről stbstb. ne is beszéljük...), akkor azt mondom: jó,van értelme azon évődni, hogy jaj-jaj, nem tudok olcsón dubplate-et vágatni. Viszont szerintem nem ezzel kellene foglalkozni, inkább arra kellene törekedni, hogy megvásárolni minél több aktuálisan kijött zenét. Ne érts félre Vuktro, de én szerintem még korai dubplate-re gondolni. Ha kiszámolod, hogy egy dub elvisz egy egész albumnak az árátj, akkor én inkább játszom a saját zenémet CDR-ről, és mellette megveszek még három maxit. Nem az a lényeg, hogy én, én, én, és én, mert ez az én zeném. Nem. A lényeg, hogy minden party-n szórakoztatni tudjuk a közönséget, nem baj ha nem a saját zenédre táncolnak, az a baj ha nem táncolnak egyikre sem. A party a fontosabb, mert az emberek akkor fognak ismét eljönni, ha jól érezték magukat.

Szerintem a beszámolót meg be kellene osztani: külön személynek kellene írnia a breakbeat, a dnb, a techno és a chill részről, aztán én vállalnám egybegyúrni, ha elkülditek emilben. Ezt azért mondom, mert én nem igazán vagyok képben techno-ban, és a dnb-szakírói képességeim felől is vannak kétségeim.
//////////
Személy szerint én egyébként ezt a vízalatti világot most hanyagolni fogom, mert ilyen q hidegben szerintem 100 a tüdőgyuszi, azmeg senkinek sem hiányzik ugyebár, így nekem sem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:34, 29-10-2002 
droid

hat vagatas tema az allitolag mar egesz turheto minosegben van talan 12e-ert, de ugyhallottam, meg bizonytalan forrasbol hogy 7korul is lesz, de annak a minosege meg ketseges.. de ezz mar egesz baratsagos ar lenne :] (persze dubplate-hez kepest!)

a bulirol meg lehetne beszamolot irni fotokkal ide ipc-re.. persze ezt vmi hozzaerto irja, csak ne en mert az en velemenyem nemfedi be minden forumlako boldogsagat :] (Valdi tanusithatja)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:18, 01-11-2002 
metalhead

Háj Szab, ezt én nem olvastam csak ma (hétfőn), majd válaszolok mert nem vagyok képben.... :)

DE AMI A LÉNYEG? Hogy tetszett az emberkéknek?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:47, 01-11-2002 
metalhead

OK, most ocsúdtam fel.

Ez a mostani buli méginkább meggyőzött a cdről, miszerint nem nekem találták ki.
ott csavargatod, mint egy mellet, de nincs semmi feelingje, mégha a saját zeném is.
Én megértem hogy vegyünk sok lemezt, csupán engem izgat ez a dub vágás, meg kiváncsi vagyok mihogy megy, és akárki akármit mond egy probát megér mindenképpen. ezt te sem tagadhatod!
De ne erről beszéljunk, hanem arrol hogy milyen volt a buli. és erről télleg ne én beszéljek, hanem a közönség, és a meghívottak (TI)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:20, 01-11-2002 
droid

en csak az mc-ket sajnalom hogy nemtudtak csatlakozni a keverore..

a buli meg siman jovolt :]

implant: koszi a lehetoseget !

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:02, 01-11-2002 

a party iszonyat jó volt!
thax for da kollektíva and da soundz!
remélem nem ez volt az utsó buli:)!
big uuupp:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:34, 02-11-2002 

Heló! Na igen. Nagyon ott volt a szeren. Úgy hallottam, hogy elég sokan dícsérték a breakbeat szekciót, a dnb szerintem nagyon nagy volt (akármennyien is fikázzák a ram-es cuccokat, a party-ra még mindig a legjobbak), a techno szett viszont - mondjuk így - megosztott sikert aratott. A chill-ben nem sokat voltam, viszont a hajnal az nagyon jó volt. Ami külön tetszett, hogy egy csomó ismeretlen arcot láttam ismét, és ez jó, mert érdekli az embereket a zenei alternatíva. Mégha felének esetleg nem is jön be végül, akkor is mindig hízik egy kicsit a törzsközönség. Szóval én q jól éreztem magam, megahogyláttam elég sokan mások is. A CD dolog meg szerintem olyan, hogy a mostani player télleg nem igazán volt ott a szeren, ezen nem volt egyszerű, de majd legközelebb hagyd rám a "CK-album" prezentálását. Én könnyen beszélek, hiszen annak idején CD-ről tanultam keverni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:32, 02-11-2002 
original nuttah

Szerintem is iszonyatosan jó buli volt.A breakbeat szett közben már megtelt a tánctér,Reza és C dnbje pedig hatalmas volt.A cd dolog pedig szerintem annyira nem volt para,mármint jók voltak a mixek-de biztos megszenvedett érte Implant bácsi:)))Egyébbként Mésza fejét kellett volna látni,amikor a Summer-re tekergették a csajok a csipőjüket:)))Szóval,legközelebb legalább ilyen bulit:))))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:47, 02-11-2002 

dst: Most nem akarok veled vitatkozni - hisz majdnem családtag vagy :))) - de mit értesz azon, hogy "a techno szett viszont - mondjuk így - megosztott sikert aratott"??? Kitől mit hallottál??? Mert, hogy nem voltak sokan azt elismerem, de mondjuk egy húsdarálós D&B sett után lehet, hogy nekem se tetszett volna főleg 3-kor egy ilyen "tingli-tangli" techno sett! Ez az én véleményem!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:37, 02-11-2002 
droid

mertnem lehet kulon valasztani a ket stilust ? lehet nemlesznek olyan sokan a partykon, uzletileg lehet kevesbbe eri meg de akkor is sokkal jobb hangulat lesz mindketton..

hmm Hyperspacen is volt dnb.. talan merheto az eredmeny..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:06, 03-11-2002 
Dub Phase

Ó nem, nem, ne értsen félre senki sem!!!
Q jó volt a techno sett, tingli-tangli-nak semmiképpen sem nevezném. De ahogy te is mondtad nucleaire, egy ilyen erős dnb szett után akármit is játszhat az ember (akár techno, akár break), a közönség jó része leamortizálódott, és nem fog pörögni rá. Ezért sem a tisztelt nagyérdeműt nem lehet és sem a még tiszteltebb előadókat nem szabad hibáztatni! Ez törvényszerűség. Ez van.
Itt jön képbe az a tény, hogy a party végén legalább olyan hálátlan dolog játszani, mint warm-up szettet (én márcsak tudom, mindig rám hárul ez utóbbi szerep).
Egyszóval a lényeg, hogy a "megosztott siker" kifejezést csupán a táncolók számára értettem, semmiképpen a zenék minőségére, (mondom: nekem teccett, csak mennem kellett a chill-be is egy kicsit játszani)!!!

Amit C mond az is egy érdekes felvetés, viszont más kérdés, hogy még egyelőre Szolnokon nem lehet megcsinálni, mert egyrészt a város nem tudom, hogy vajh elbír-e 2-féle underground-party-t, másrészt pedig azé' egy csomó ember a 4/4 szettek miatt jön el a CK rendezvényekre. Talán fél év múlva, egy év múlva el lehet gondolkozni, hogy szétválasztani, és külön techno-party-t rendezni, külön dnb-break-party-t rendezni. Viszont most még nem szabad, amíg nem alakult ki egy fix törzsközönség. Nehogy izibe' szétcsesszük, amit eddig nehéz munkával és hatalmas kitartással felépítettünk, és igazából még most kezd kiforrni. Na erre kell figyelni!
Peace és respektum mindenkinek!
dst voltam
(D.naSTy leszek:))))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:56, 03-11-2002 

Csumi mindenki-net :)))! Engem se értsen senki félre, hiszen ha van valaki akinek tetszett rezáék játéka az én voltam!! Vagy inkább úgy fogalmazok, hogy mindenki játéka nagyon tetszett!! Örök élmény volt, mert ilyen "abálást" még nem éltem át soha egy D&B party alkalmával!!
C: Szerintem nem kéne összehasonlítani a Hypert a "Celofánnal"!! Hogy miért?? Mert a Hyperes szervezők dúrván a lóvéra mennek -erre mondok is egy konkrét példát - mi pedig (úgy érzem beszélhetek többesszámba) egyálltalán nem!! Ja és a Hyper az szar :)))!!! A Celofán partyk tényleg arról szólnak, hogy itt mindenki megtalálhatja a maga szájízének tetsző dolgokat (kivéve a Náksi meg Bráner fanok na meg a SteróKarcsi "drukkerek" :)))!!! És teljes mértékben egyetértek azzal amit DST aka. D.naSTy mondott!!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 96 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]