i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:07, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 208 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12:46, 22-11-2002 
metalhead

sztem egy dolgot nagyon érdemes csinálni.
ki kell magadat próbálni magad több "stílusban" -(például egyszer piros póló kék sapkával:) de most komolyan -is és az ez által megélt, tapasztalt és elraktározott dolgokból kell a legjobbakat felhasználnod.
...
nem gyepesedik be az ember ha megpróbál mással is foglalkozni.
valszeg a magyarok közül ez a titka többek közt az anorganiknak és ambnak is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:01, 22-11-2002 
Misspent Music

akkor én is egy kicsit. most csak a drum & bass részéhez szólok hozzá, breakbeat téren sajnos nincsenek ismereteim. lehet, hogy hosszú lesz, de nem tudok rövid lenni és egy egy sorban elintézni ezt :)

amatőr:
az egyik az anyagi oldalról történő megközelítés - az, hogy valaki ebből él-e avagy nem. én úgy gondolom a világon nincs olyan drum & bass producer, aki kizárólag ebből képes megélni. a d&b ilyen téren még igenis underground, nincs (a producerkedésben) ehhez elég pénz, nincs is akkora piaca, hiszen főleg vinil-központú. ugyanakkor főként független labelek jellemzik, nem állnak multik mögöttük (még jó... habár van kivétel, lásd Grooverider/Sony). Jonny L sem önkifejezésből haknizott a Beckham lánnyal. aki megél ebben a műfajban, annak profinak kell lennie, de inkább mint dj minőségében.
másik oldalról én azt nevezném profinak, akinek adottak a technikai illetve tehetségbeli adottságai (ez a két rész egyébként olyan, mint a mérleg egy egy oldala - a technikai felét nagymértékben kompenzálhatja a tudásbeli) ahhoz, hogy megjelenésre alkalmas színvonalú zenét tudjon készíteni, következésképpen sikerül leszerződnie valahová. persze a profi producerek között is lehetne rengeteg szintet megkülönböztetni, de viszonyítás kérdése az egész, mint maga az amatőr/profi kérdés is az: akit mi az elitbe sorolunk azt az angol szcéna símán rakhatja az up and coming kategóriába.
tehát magyarországon én azokat nevezném profi d&b producernek aki már megjelent. ezek nincsenek sokan, ha jól tudom: random soundz, pete, ozon, anorganik, chris.su és skc. vagyis aki magyarországon d&b producerként megjelent (azaz mondhatni profi) az subscope-os. a kivétel pedig skc és senki más egyelőre. persze vannak még páran, akik szerintem hamarosan megjelenés közelébe jutnak - csak mint erről is, nem nagyon lehet tudni illetve hallani. és ezzel el is érkeztem a következő fontos tényezőhöz.

lehetőség:
szerintem az egyik legfontosabb dolog ezzel kapcsolatban az információ. gyakorlatilag a fent leírt profi d&b producereinkről is alig tudunk valamit, nem tudjuk mi, hol, mikor jelenik meg, és nemcsak hogy a külföldi megjelenéseknél, de a subscope-osoknál sem (pl chris.su 'airlift'-jéről egyszer nem olvastam hazai fórumon, juno-ról tudtam meg, hogy végülis a subscope-nál jött ki). tehát az egészre nincs elég figyelem szentelve, és ha a profijainról sem tudunk (hacsak nem annyit, amennyit én összemazsolázok az <a href="http://imp.drumandbass.hu" target="_blank">imp</a> oldalra), akkor hogyan ismerhetnénk meg az amatőrjeinket? egy zenésznek a legfontosabb a visszajelzés. erre a zene füleidnek rész jó volt régen (chris.su is innen katapultált a subscope-hoz), de most már nem nagyon folyik rendes kommunikáció ott. esetleg más zenészeknek lehet mutogatni a munkákat, de mint írtam profijaink kevesen vannak, és nem ismerjük őket. szóba jöhetne a kiadó is, de őszintén szólva nem tudom, hogy a subscope-pal egyáltalán mi a helyzet most (itt is csak a kommunikáció hiányát tudom felhozni). az utolsó és talán a legbíztatóbb mind közül, a dj-k szerepe. felhozhatnám most az airbag-éket, de úgy tűnik mostmár kezdenek mások is figyelni hazai zenékre, úgyhogy talán innen érdemes elindulni. viszont itt megintcsak az elérhetőség lehet akadály. pesten, személyes úton ezt meg lehet oldani, de aki vidéki annak nehezebb a dolga csak netről kontaktolni valakivel.
mindennek ismeretében jelenleg aki úgy gondolja (és nem két hete találta ki, hogy most dnb producer lesz) és mások is úgy gondolják róla, hogy érdemes lenne megmutatnia magát, annak ottvannak a külföldi fórumok (dsci4, doa) direkt e célú oldalai. innen több reakciót kaphat, mint itthon és előfordulhat az, hogy akár amerikai névtelen dj-k, rádiósok hamarabb játszák zenéjét, minthogy itthon bárki is foglalkozzon vele.
persze a legjobb az lenne, ha mindenki a kályhától indulna, és nem feltétlenül azzal kezdené, hogy demót küld a legnagyobb múltú angol kiadókhoz. sokkal több esélye van válaszra kisebb, még kevésbé betáblázott, egyébként is új előadókra váró labeleknél.

egyébként alapvetően az a véleményem, hogy aki megérdemli, arra egyszer - így vagy úgy - felfigyel valaki és lehetőséget kap. addig viszont van egy út, melyet ki kell járni és fejlődni kell. ahhoz pedig, hogy valaki fejlődhessen, szüksége van arra, hogy olyanoknak megmutatjassa zenéit, akik építő kritikával tudnak szolgálni. itt érzem még kevésnek a lehetőségeket magyarországon, ha d&b producerekről van szó.

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:00, 23-11-2002 

<i>"egyébként alapvetően az a véleményem, hogy aki megérdemli, arra egyszer - így vagy úgy - felfigyel valaki és lehetőséget kap."</i>

maximalisan egyetertek. csakugy, ahogyan mr malcolm szerint a termeszet, imho a tehetseg is utat tor maganak. ez szerintem egy orokervenyu torveny, csak turelmesnek kell lenni es kivarni mig beteljesul (felteve, hogy tenyleg tehetseges vagy :))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:20, 23-11-2002 
droid

icr: "én úgy gondolom a világon nincs olyan drum & bass producer, aki kizárólag ebből képes megélni..."

Anélkül hogy okoskodni szeretnék, ez hatalmas tévedés. Rengeteg ilyen van, de csakhogy saját példánál maradjak, a GLO-nál amely egy dnb producer 10 éve alapított, kizárólag zenére fókuszáló saját cége kb. 30 alkalmazott dolgozik. Naivság lenne azt gondolnod, hogy ezek az emberek hobbiból viccelődnek csak. És Bukem bőven nem az egyetlen dnb producer aki _kizárólag_ a zenéből él meg, és nem is akárhogyan. Egyébként hogy képzeleted? Mondjuk Bukem vagy Andy C nappal kőműves vagy pék, este meg turnézik vagy számot csinál? Azért ez így elég vicces...

Dr. Green: van menedzsment, egész egyszerűen mert egy szint után ez a profizmus része. Így volt/van ez magyaroknál az undergorundban pl. Yondernál vagy Marcelnál is, akikről én tudok. Egy szint után a zenész nem tud egyszerre számot írni+turnézni, plusz szerződést átnézni x nyelven, kezelni az adózást és pénzügyeket, leszervezni a turnét, utazást, stb...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:17, 23-11-2002 
droid

valdi, csak nzugodtan, tehat kin gondolkodik lee? :) es gruvrajdernek mi nem tetszett a my house-ban?
amugy tudom kikre gondolsz a zene fuleidnekben, es megertem azokat, akik mostanaban ezzel a 'leszarom a zene fuleidnek rovatot' hozzaallassal jonnek, de figyelemben kene tartani, hogy kis hazankban ez az egyetlen forum, amin az _amator_ dnb producerek bizonyithatnak egymasnak, vagy csak szimplan megmutatjak, hogy vannak, zenelnek, neadjisten nemelzik fejlodik is. :) nem lenne hulyeseg egy szuro bevezetese, hogy tenyleg a minoseg, ne a mennyiseg dominaljon, de ez nem biztos, hogy mindenhol korrekt lenne. hat nemtom...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:18, 23-11-2002 
droid

szuro = sz'u'r'o', mindketto maganhangzo ekezettel. :) (filter)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:29, 23-11-2002 
Misspent Music

<i>lee is kacerkodik az uj kiadojan magyar zene kiadasaval (nem tudom elmondhatom-e, hogy melyik az</i>

már megint ez. az érthető, hogy addig amíg nem jött létre egy szerződés, addig egy zenész nem szívesen kürtöli ki a dolgot. viszont szerintem valamennyire ezeket a félsikereket/sikereket le kellene kommunikálni, mert mindenről vagy utólag vagy külföldi fórumokról értesülünk csak. szerintem mindenki szívesen hallaná ezeket a híreket, csak örülhetünk nekik és büszkék lehetünk rájuk.

zene füleidnek szűrő pedig én leszek magam, ha lesz valaha normális neten.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:01, 23-11-2002 
tactile

icr - ez amolyan ne igyunk előre a medve bőrére dolog...sokszor maguk a művészek félnek a majdan remélhetőleg megjelenő zenék túlzott promociójától (legyen az webajánló vagy más djk által töténő játszatásáról) mert sokszor a kiadó az aki majd promotálni akarja azt - a maga módján, idejében, forúmain keresztül. Ha az ember már megelőzi ezt azzal, hogy a kérdéses zenét elterjeszti sokszor nem lesznek már kiváncsiak rá a kiadók. hogy ez paranoia vagy jogos félelem az már más tészta.

amúgy köszönjük a cd-t!
: D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:04, 23-11-2002 
tactile

most esik le nekem, hogy itt egy értelmes témáról intelligens hozzászólások olvashatóak!!!

nahát, van ilyen is?!? : )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:22, 23-11-2002 
droid

sztem azt senki nem veheti biztosra, hogyha egy kiado irja, hogy "holnap kuldom a szerzodest", ilyen allapotban hulyeseg lenne meg elterjeszteni, h ki leszek adva. de ha mar alairta, es visszakuldte, na akkor mar _kotelezo_!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:12, 23-11-2002 

<i>"most esik le nekem, hogy itt egy értelmes témáról intelligens hozzászólások olvashatóak!!!"</i>

addig oruljunk mig scum fel nem fedezi maganak a topikot :))))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:31, 23-11-2002 
soulproof

BOH!:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:21, 23-11-2002 
Misspent Music

<i>sokszor maguk a művészek félnek a majdan remélhetőleg megjelenő zenék túlzott promociójától</i>

ezt azért én nem nagyon hiszem :) teljesen egyetértek abban, hogy a kezdeti promotálás a kiadó kizárólagos dolga, de azért szerintem van úgy, hogy ez eléggé elmarad. a többivel is egyetértenék, ha nem úgy lenne, hogy általában a külföldi fórumok írják meg ezeket a pletykákat. ha ez nem hat negatívan a lemezre akkor az sem fog, hogy mi magyarok legalább megtudjuk mi történik egy-egy producerünkkel.
az lenne a legjobb, ha erről chris vagy skc véleményét is hallanánk, hiszen lényegében ők a fő érintettek :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:30, 23-11-2002 
droid

V - marketing...

az internetes forumok sokkal jobb reklamfeluletnek szamitanak mint egy banner egy uj megjelenesrol

szoval szerintem nem art ha vki "terjeszti az iget" meg szerzodes elott is
mondjuk en ezt nem mint "producer" mondom hanem csak jozan esszel vegiggondolva

monacoi allampolgarsag
:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:58, 24-11-2002 

zene fuleidnek reszhez szolva:
szerintem az amatoroknek nem 320 kilobitben kene felrakni a zeneiket.
talan tobben toltenek le

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:52, 24-11-2002 
tactile

icr - sajnos én erről konkrét példákat is tudok, de nem kell ám nagyon bonyolult dolgok gondolni. csupán arról van szó, hogy sok esetben addig amíg egy zene nincs egy kiadó által felkarolva addig nem nagyon terjesztik el az elkövetői...mivel sok kiadó az exkluzivitásra megy rá...ez új, most csináltad? csak nekem van meg? akkor kiadom...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:52, 24-11-2002 
droid

[peti], igazad volt, vincent tenyleg uton volt. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:29, 24-11-2002 
ujonc

Tuti. Pedig azert nem volt szukseg 'vegtelen' turelemre, sot, meg 'nagyon nagy'-ra sem :o)))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:51, 24-11-2002 
droid

es nem is akarmiket irt. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:57, 25-11-2002 
chi recordings

ne csigázz!

http://www.myspace.com/cordsound

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 208 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]