i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 22:27, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 72 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 11:53, 10-01-2003 
chi recordings

éspedig hol?

http://www.myspace.com/cordsound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:26, 10-01-2003 

bocs, tryl, nem arra céloztam, hogy titokban álnéven, de a többi passzol :))) úgy gondolom (s van egy pár példa előttem), hogy gyakran nem szerzünk tudomást a külföldön megjelent lemezekről. Egy nagyon jó példa erre Younderboi... itthon csupán akkor vált ismertté és igazán kedveltté mikor Londonban már mindezt elérte. Hát nem furi??? :)))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:49, 10-01-2003 
chi recordings

gyakran nem szerzünk tudomást a külföldön megjelent lemezekről

Ki az a "mi"?

http://www.myspace.com/cordsound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:09, 10-01-2003 
bladerunnaz

2tryl:"...A drága arra próbált célozni,hogy magyar dj-ink..."
me'r most akkor ink magyar ? ;P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:48, 10-01-2003 
impulsecreator.hu

akkor lehet, h en ertettem felre, de nehez volt nem azt tenni.

egyebkent kicsi ez a szcena, mindenki ismer vkit, mindenki tud ezt-azt, es jatszhatja a bennfentest, de azzal maximum a tobbiek ertetlenseget, rosszabb esetben ellenszenvet valthatja ki.

en szemely szerint erosen ketlem, h van olyan extra-brutal-durva sikere kulfoldon akarmilyen alneven magyar producernek (de meginkabb djnek!), amirol mi minimalis szinten se tudunk. egyebkent se a kozonseg feladata, h magannyomozzon, megvannak a megfelelo forumok, ahol kozhirre lehet tenni a dolgokat, van akinek meg "menedzsere" is van, akinek ez (lenne) a feladata. (pozitiv pelda: marcelnek van, es el is juttatja a fontos hireket pl. ide is)

yonderboit meg nem tartom jo peldanak, mert a pink solidism, ami alapjan felkaptak londonban (huha) future sound of budapest valogatason jelent meg, teljesen magyar kiadasban, es a magyar kozonseg hallhatta eloszor. es ha nem igy van, akkor ne sejtelmeskedjetek, hanem vilagositsatok fel.

hortobagyinak van (volt?) pl egy hyro nevu projektje, ha jol latom 97-ben jelent meg az album (http://www.tonecasualties.com/data/TC/hyro.html) es ugyebar tonecasualties az csupo gaborhoz kotheto, ami vmilyen ertelemben megintcsak "hatszel". tehat biztos nem erre gondoltatok. HANEM?

worrior.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:09, 11-01-2003 
impulsecreator.hu

csaszar elod.

:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:55, 11-01-2003 
soulproof

aprótalpú mér lenne fura kertész imre se itthon lett király ez egy ilyen hely (vagy világ)
tudod próféta saját haza stb

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:56, 11-01-2003 
a38

magyarokat már itthon is ismerték és elismerték, mielött külföldön. más kérdés, hogy néhány embernek csak london után esett le....
jó példa erre marcell. érdekes, hogy glo elött sokkal kevesebb embernek tetszett, kevesebben voltak koncertjein... hát hogy lehet ez? :-) egyszerű: birkanyáj

amúgy IB-nek igaza van és urbán "marcel manager" daninak nagy respekt!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:31, 11-01-2003 
ujonc

rendben sracok, latom nem vagjatok hogy mire is gondolok.nem azokrol az emberekrol van itt szo, akikrol mar tudunk, hanem akikrol meg nem. nem muszaj fikazni / athoz,jungleb /,mert ugy gondolom nem idiota temarol beszelgetunk es vitatjuk meg hozzaallasunkat nemely temakhoz, ugyhogy fikazos poent tegyuk kicsit felre. Szoval megjelenesek meg mindig. vagjatok azt is / es itt most nem a bennfentesekhez szolok,akik "kozelebb vannak a tuzhoz" / hogz cris.su nevezteu emberkenk angol kiadonal kotott szerzodest es a kiadot lemezek rendkivul nagy szamban fogynak. persze ez is gyenge pelda, de csak az illusztracio kedveert hozom fel,hogy vagjatok mirol vakeralok. ib tokeletes vitatars,nem szavakkal dobalozik, velemenyt alkot, lehet rola peldat venni egyeseknek. nem szeretnem hogy ez a topik az idetlen fikazasokrol szoljon. ertelmes vitatarsakra szamitok. bocsi ha valakit ezzel megsertettem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:33, 11-01-2003 
ujonc

to bergi : birkanyaj-tema az nem az egyetlen elviselhetetlen fogalom a magyar szcena berkein belul. de jo a rosszban hogy altalaban nem tart sokaig. mondom altalaban. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:35, 11-01-2003 
ujonc

to futureform : egyertelmu az allitasod, nagy orszagok, nagy lehetosegek. nincs mit hozzatenni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:06, 12-01-2003 
bladerunnaz

tryl: sajnalom ha idiota hozaszolasomat nem talaltad viccesnek (egyebkent nyelvtani poennak szantam, vagy mi...), dehat a lenti 'kepzavar' kapcsan nem tunt a tema oly' komolynak.

ib velemenyet osztom a tekintetben, hogy alneven, titokban barmely magyar producernek sikere lenne, lehetne, azt meg ketlem, hogy mindezt kizarolag a magyar szcena anyagi szukossege befolyasolna.

szntem onnan kellene megkozeliteni a temat - ha a producert nem mint "A muvesz" megkozelitesbol tartjuk fontosnak, hanem inkabb a produktum szempontjabol - az igenyes elektronikus zene piaca (sot oshazaja) anglia. a dnb elitjenek anyagi reszesedese a konnyuzenei piacon ott is elhanyagolhato a tobbi mufaje mellett. egy mammut kiado szamara esetleges "uzleti" erteket hordozhat, az max egy Roni album, talan egy Grooverider lp (amit mar egy sony igencsak megfontol). Velemenyem szerint max. a hazai szcenat erdekli (ami kb. egy magyar falu lakossagaval egyenlo), hogy hazank fiai mikent kerulnek be a vilag zenei korforgasaba, de ez egy kiado szamara legkevesbe fontos. (pl. hanyan tudjak amsterdamban a damstraaton levo lemezbolt kirakatabol hesszelo fogarasi'yonder'lacko-rol, hogy o most roman, vagy eszt, szerb vagy netan magyar...??) leszarjak, es ha a 'produkcioja' vilagszinvonalu, vagy akar csak egy adott zenei stilusban maradandot (figyelemre meltot) alkotott, megveszik es netan el is ismerik...

a kulfoldi megjelenesekrol barki barmit megtudhat, es nem hiszem, hogy elsodleges szempont lenne azt firtatni es kutatni, hogy ki mmilyen szarmazasu.( a media ugyis deriti, vagy krushrol pl. nem nehez kideriteni :)) , de kit erdekel, hogy lee az kinai...vagy pl. vegas a bad co.-bol lengyel, es nem hiszem, hogy a polski darenbezerek lokalpatriotizmusbol vasarolnak hazajukban a )3IBC megjeleneseket...)

szerintem nehez magyarkent azt megvalositani, amit pl. londonban a brazil vonal elert. nem feltetlenul producereink magyar vert vinni alondoni pezsgesbe, nem fogjak magyar ritusokkal atitatott himnuszokkal rigatni a kozonseget.(Anima S.S. torte mar az utat e teren, azt hiszem).

Nem marad mas mint rengeteget alkotni, csinalni kurca sok tune-t, egy trendenek megfelelni (nem kotelezoen, de sajnos egyedit letrehozni manapsag...) es ha elfogadtak mint producert, lehet dj-kent bejarni a fel vilagot es prezentalni a sajat dolgokat. igy talan elobb-utobb sokan megjegyzik azt a kis pontot maguknak valahol a karpat medenceben....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:12, 12-01-2003 
impulsecreator.hu

tryl: en azt hittem van vmi konkretum, amirol 'mi' almodni sem merunkm viszont te tudsz rola. idetlen fikazasom targyarol pedig itt talalsz bovebb infot: <a href="http://www.shane-54.com/" target="_new">http://www.shane-54.com/</a>

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:04, 12-01-2003 
soulproof

atosz, csak 1 adalek a temahoz...
amikor kb eloszor talalkoztam az akkor pre- most mar ex holland csajommal, es rajott hogy magyar vagyok egybol kerdezte
do u know yonderboi? gabor deutsch?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:20, 12-01-2003 
bladerunnaz

persze, kurva jo erzes kulfoldon megtapasztalni azt, hogy vannak arcok akik kepben vannak hazankat tekintve.
nem azt eroltetem, hogy aki magyarkent elore tud lepni nemzetkozi szinten az tagadja le honnan jott...de lehet, hogy jobban orulnek annak, ha pl. producerkent honfitarsaim nem hazafisagbol figyelnenek fel ram, hanem azert amit alkottam.

amit meg hozzatennek, talan egy angol scene szamara egyszerubb lehet egy olyan regiobol uj tehetsegeket felfedezni, ahol az anyagi szempontok meg nem befolyasolo tenyezok, ahol meg elfogadtatni magunkat is erdem...

talan itt megkerdeznem ff:

te hogy iteled meg danny barnes(m4e) 'munkassagat' a magyar szcena felviragoztatsaban?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:25, 12-01-2003 
soulproof

hat nem sok jot hallottam de annyira azert nem vagom mi van hogy barmit is beirjak igy publikusan

egyebkent amit irtal az ugy van

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:38, 12-01-2003 
impulsecreator.hu

danny barnesrol mindenki nyugodtan alkothat velemenyt, ha elolvassa a decemberi knowledge-ot, amiben megmondja a frankot kishazank szcenajarol. nevetseges az egesz, kar ezt titkolni es utalgatas szinten kommentalni aldasos tevekenyseget :[

tryl: chris.su (es akkor mar emlitsuk meg ugyanitt skc-t is) szerzodeserol (legalabbis arrol, h megjelent vmilye, "valahol", es nem akarhol) lehetett tudni, ha vki nem az utobbi ket honapban talalt ra erra a oldalra es nem csak a forumot olvassa (bar meg onnan is). majd egy eves mar a veluk keszult interju itt az ipc-n -> http://www.drumandbass.hu/cikk.php3?cid=387 direkt beleolvastam, es mar ott emlitik. szal akinek erre ra kell nyitni a szemet, az minimalis szinten se erolteti meg magat, h tajekozodjon, akkor meg mirol beszelunk? (ha nem inged, nem veszed magadra, es nem sertodsz meg)

kicsit elkeveredtem mar en is, h LENYEGEBEN mirol probaljuk egymast okositani. a djzessel kezdodott, errol megallapitottuk azt hiszem, h csak az lehet eselyes, aki producerkent hivja fel magara a figyelmet. ebben talan egyeterthetunk (vegre)

a masik a lemezkiadas itthon es kulfoldon, ami furcsa oldalosvenyen kerult ide, es a forgalmazassal szoros osszefuggesben egy olyan tema, amirol az atlagos zenehallgato igazabol keveset tud, es ezert felinformaciok alapjan tesz tevesnek mondhato megallapitasokat. ez nem bantas, mert aki nem ezzel foglalkozik, az honnan is tudhatna, forma1-et is sokan nezik, meg akar kritizaljak is, pedig lehet, h vezetni se tudnak, nem, h egy olyan autot osszeszerelni.

annyit meg kell erteni, h annyira kicsi itthon a szcena (nagyon helyes a kisebb falu megallapitas athoz reszerol) es meg annak is annyira kicsi a vasarloereje (mikor vettetek utoljara (gyari) cd-t, lemezt? es magyar eloadotol? mindenki magaba nezhet), h _nem_ erdemes valamit csak a magyar piacra kiadni, mert _soha_ nem fog megterulni. raadasul mivel nem magyar nyelvu, kulfoldi divatot koveto, tiszavirageletu popdalokrol van szo (remelhetoleg), ezert szerintem maguk a szerzok is az "egesz vilagnak" irjak, nem kizarolag a karpatmedence lakossaganak. tehat ha lehet is a kiado hazai bazisu, kell egy kulfoldi terjeszto, ami "kozelebb van a tuzhoz", es konnyebben a nemzetkozi piacra juttathaja a termeket. (ez az, ami megvan pl a chi es a subscope eseten, csak az elejen emlitett urnak koszonhetoen nem mukodik annyira jol, mint mukodhetne)

tehat zenekiadas teren szerintem igy az egyre jobban globalizalodo vilagban, ezen oldal olvasoi altal - sejthetoen - preferalt zenei stilusokban, es az internet nyujtotta lehetosegek mellett az orszaghatarokat el lehet felejteni, es kar nagy feneket keriteni annak, h ki, mit, mikor, hol ad ki.

felreertes ne essek, lehet ra buszkenek lenni, h egyes emberek eljutottak (es szerintem meg tobben el fognak jutni) oda, ahova, de egyreszt (ahogy mastol is elhangzott mar), ne azert szeressuk a zenejuket, mert magyarok, hanem mert jo, es tetszik, amit csinalnak, masreszt ne kerjuk mar szamon toluk, h igenis itthon jelentessek meg, mert akkor az o erdekeik _ellen_ dolgozunk.

nem okoskodas, nem kiosztas, ha valaki ramcafolna, tegye.

worrior.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:21, 13-01-2003 

Athoz, ettől megfekszem:
>>>>szerintem nehez magyarkent azt megvalositani, amit pl. londonban a brazil vonal elert (...) (Anima S.S. torte mar az utat e teren, azt hiszem)<<<<<

figyelj már itt siránkozol a külföldről pedig csak egy kicsit szétkéne nézned és nem baromságot írni. Londonban az anima töri az utat? Nekem totál kedvencem Marcel már a régi zenéit is szerettem, de az új earth meg már beszarás. ja és valami Bukem arc kiadójánál van, folyamatosan kint nyomja a lájvjait. és tuti hogy egyre többen ismerik, nem vélelten hogy állandó vendége Bukemnek a kinti klubbulikon minden hónapban a thendben. azt mondjá hogy most költözik ki...

És ő akkor még csak egy példa. ugyanígy ott vannak a többiek, ANorganic_Deutsch Gábor, skc, yonder, és a külföldieknek tök mindegy hogy magyarok vagy épp románok-e, ha jó zenét nyomnak úgyis mind sikeresek lesznek. A lényeg hogy már ott vannak külfölden, ez az egyetlen lehetőségük!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:10, 13-01-2003 
bladerunnaz

iverom:
szntem vmit nagggyon beneztel...
ne vedd mar sertésnek, de kábé azt sem vagod mirol van itt szo ( bar lehet, hogy a kifejezokeszsegem nem egy szakujsagiroe)

OLVASS EL megint, es kiderulhet, hogy nem az anima londoni uttorosege a tema, hanem, hogy nehez egyedi dolgot veghezvinni zenei teren. arra utaltam veluk kapcs., hogy regen probalkoztak tradicionalis magyar nepzenet fuzionaltatni dnb-vel, ami legfeljebb nalunk mukodott. ha jartasabb lennel bizonyos dolgokban, talan belatnad: a lennt emlegetett hortobagyi laszlo kulonbozo projectjei szinten egyfajta tradiciot, nemzetiseget probalnak otvozni elektronikus zenevel... de ez nem feltetlenul a jarando ut ahhoz, hogy kulfoldon ervenyesulhessenek pl. a magyar dnb produkciok.

ib 'esszeje' nagyjabol kimeriti magyarazkodasom + topic lenyeget. fontolnad inkabb meg az abban olvassotakat, minthogy itt lekezeloskodsz.

kosz, hogy bemutatod nekem marcelt meg a glo-t, lehet, hogy tudnek roluk meg NEKED is mit meselni. de inkabb nem fellengzoskodom tovabb, elegedj meg egy kis tortenettel:

...volt eccer egy fesztival, valahol a budakornyeki hegyekben, vmi tonal... 4 eve lehetett, nyar volt, kb. -10 fok. sok cool csavo meg csaj jott el oda szorakozni, (ki ingye' ki belepoer' ;), a lenyeget mindenki fogta es mindenki jol erezte magat....talan ekkor adott koncertet yonderboi mo.-n eloszor, marcel is, anorganik is kuzdott a hidegben az arcok jo hangulataert. akik melegebbre vagytak, egyutt hullamoztak matrix, fierce, lee, elott oromukben... aztan 1cercsak a nap is felkelt palotaizsolt utemeire, ujra lelket lehelve a megfaradt partizokba...

megha nem is "sirankozom", belatom kisse szentimentalisra sikeredett, pedig jol "szet neztem" mielott ezt leszerveztem. talan te is ott voltal az elso filcofjoy-on???

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:13, 13-01-2003 

iver_mo : athoz velhetoleg arra gondolt, hogy a magyar producerek - a brazilok mintajara - magyar nepzenei elemeket hasznalnanak fel a zeneikben. ("nem fogjak magyar ritusokkal atitatott himnuszokkal rigatni a kozonseget")
ha figyelmesen olvasod, ez asszem 1ertelmu.
es akiket emlitessz, azokra ez nem all meg, alapvetoen nem erre vannak kielezve a produkcioik.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 72 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]