danny barnesrol mindenki nyugodtan alkothat velemenyt, ha elolvassa a decemberi knowledge-ot, amiben megmondja a frankot kishazank szcenajarol. nevetseges az egesz, kar ezt titkolni es utalgatas szinten kommentalni aldasos tevekenyseget :[
tryl: chris.su (es akkor mar emlitsuk meg ugyanitt skc-t is) szerzodeserol (legalabbis arrol, h megjelent vmilye, "valahol", es nem akarhol) lehetett tudni, ha vki nem az utobbi ket honapban talalt ra erra a oldalra es nem csak a forumot olvassa (bar meg onnan is). majd egy eves mar a veluk keszult interju itt az ipc-n ->
http://www.drumandbass.hu/cikk.php3?cid=387 direkt beleolvastam, es mar ott emlitik. szal akinek erre ra kell nyitni a szemet, az minimalis szinten se erolteti meg magat, h tajekozodjon, akkor meg mirol beszelunk? (ha nem inged, nem veszed magadra, es nem sertodsz meg)
kicsit elkeveredtem mar en is, h LENYEGEBEN mirol probaljuk egymast okositani. a djzessel kezdodott, errol megallapitottuk azt hiszem, h csak az lehet eselyes, aki producerkent hivja fel magara a figyelmet. ebben talan egyeterthetunk (vegre)
a masik a lemezkiadas itthon es kulfoldon, ami furcsa oldalosvenyen kerult ide, es a forgalmazassal szoros osszefuggesben egy olyan tema, amirol az atlagos zenehallgato igazabol keveset tud, es ezert felinformaciok alapjan tesz tevesnek mondhato megallapitasokat. ez nem bantas, mert aki nem ezzel foglalkozik, az honnan is tudhatna, forma1-et is sokan nezik, meg akar kritizaljak is, pedig lehet, h vezetni se tudnak, nem, h egy olyan autot osszeszerelni.
annyit meg kell erteni, h annyira kicsi itthon a szcena (nagyon helyes a kisebb falu megallapitas athoz reszerol) es meg annak is annyira kicsi a vasarloereje (mikor vettetek utoljara (gyari) cd-t, lemezt? es magyar eloadotol? mindenki magaba nezhet), h _nem_ erdemes valamit csak a magyar piacra kiadni, mert _soha_ nem fog megterulni. raadasul mivel nem magyar nyelvu, kulfoldi divatot koveto, tiszavirageletu popdalokrol van szo (remelhetoleg), ezert szerintem maguk a szerzok is az "egesz vilagnak" irjak, nem kizarolag a karpatmedence lakossaganak. tehat ha lehet is a kiado hazai bazisu, kell egy kulfoldi terjeszto, ami "kozelebb van a tuzhoz", es konnyebben a nemzetkozi piacra juttathaja a termeket. (ez az, ami megvan pl a chi es a subscope eseten, csak az elejen emlitett urnak koszonhetoen nem mukodik annyira jol, mint mukodhetne)
tehat zenekiadas teren szerintem igy az egyre jobban globalizalodo vilagban, ezen oldal olvasoi altal - sejthetoen - preferalt zenei stilusokban, es az internet nyujtotta lehetosegek mellett az orszaghatarokat el lehet felejteni, es kar nagy feneket keriteni annak, h ki, mit, mikor, hol ad ki.
felreertes ne essek, lehet ra buszkenek lenni, h egyes emberek eljutottak (es szerintem meg tobben el fognak jutni) oda, ahova, de egyreszt (ahogy mastol is elhangzott mar), ne azert szeressuk a zenejuket, mert magyarok, hanem mert jo, es tetszik, amit csinalnak, masreszt ne kerjuk mar szamon toluk, h igenis itthon jelentessek meg, mert akkor az o erdekeik _ellen_ dolgozunk.
nem okoskodas, nem kiosztas, ha valaki ramcafolna, tegye.