i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 22:40, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 118 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20:51, 08-01-2003 

a jó hang ismérvei: nem kell keresni hogy hol a legjobb, mindenütt jol szol.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:30, 08-01-2003 

FreeBase: "a jó hang ismérvei......" - mutasd meg hol van ilyen! Esetleg egy studioban

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:31, 08-01-2003 

1 négypontos hangrendszer nem szólhat jol mindenhol!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:55, 08-01-2003 
sailormoon

Szerintem még a hangrendszerről nem is beszéltünk,hogy mennyire szar volt!

nem akartok leszakadni erről a témáról, a lényegen már nem változtat, torz volt tömeg hiány miatt.DE JÓ BULI VOLT, basszus és ez a lényeg. ha meg nem volt jó,akkor sem feltétlenül a hangrendszer az oka.
Aki tökéletes hangzást akar,az maradjon otthon, és ott hallgasson zenét.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:09, 08-01-2003 

verush azthiszem pontot tett a dolgok végére, tulképp én is ezt szerettem volna kihozni. FreeBase-nek meg annyit, hogyha valaki azt meséli, hogy a bulin a hangfal előtt suttogott a barátnőjével, akkor ott valami nem kerek. Ezért gondoltam ezt-azt. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:13, 08-01-2003 
bladerunnaz

hamár minden alkalommal (blade bulikat követően) téma a hangrendszer nem megfelelő kvalitása, hadd érveljek a szervezési teendők lelkiismeretes elvégzését illetően:
1.mindig is alapvető szempont volt a jó minőségű hangtechnika, hangrendszer megszólaltatása partyjainkon, és ezt az elismeri aki a kezdetek óta figyel a zenék hangzására is szórakozás közben.ez korábban szinte egyetlen szervezőnél sem volt elsődleges feltétel, se követelmény.(gondolok itt tilos bulik házi összeszerelésű ládáira, akár korai ns-ekre - egyik sem érte el a dynacord által képviselt szintet, mégha negatívnak is hat a kritika... bár a tilos partyk természetesen nem ettől voltak rendhagyóak és kiemelkedően jó hangulatúak.)
tehát biztosan állíthatom, hogy nemzetközi szinten is igényes hangrendszerek működnek már egy jó ideje a blrz bulikon, nem kevés anyagi ráfordítást sem nélkülözve.
2.a rendszer beállításában mégha nem is 'dnb producerek', de gyakran hangmérnökök és segítségképpen elektronikus zenével foglalkozó arcok segédkeznek.ez önmagéban még szintén lehet szubjektív alakítása a hangnak, mivel vki a keményebb, kopogósabb basszusokat, vki a kevésbé süvítő magasakat kedveli...ízlésétől függően.de amin senki sem tud változtatni, az a bakeltek, dubok alapvető hangzása, mastere. ritkán szól két lemez egyformán (talán ugyanazon label, ugyanazon producerének trackjei sem), nagyban függ a gyártástól is mi miként szólal meg.(erről biztos sokat tudna skc, chriss vagy akár a dnb dj-k bármelyike mesélni...) természetesen innentől a dj dolga a megfelelő hangzásbeli 'szinkron' megtalálása a két feltett lemez között.
na, még a buli előtti beállítások arányosan megtörténtek,(mondjuk mégcsak nem is bakelitre, hanem egy előző parti cd-mixére igazítva, üres akusztikai térben) a végső hangkép persze, hogy folyamatosan változik...
természetesen közben is van lehetőség a hangszínek állítgatására, de véleményem szerint ettől kezdve a dj felelőssége a NEM túlvezérelt hang és egy lineáris hangkép elérése. az érzékszerveink által hallható kb 50-55 hz - 17 khz tartományt ezek a berendezésekminden tartományban 'kiszólják' (sub,low,midlow,compact).
szóval szntem felesleges szarként elkönyvelni a complex-et meg a blade által használt hangrendszert csak azért mert nem mindenhol egységesen szól(?). az tény, hogy a home-ban felhasznált sok fa, gipszkarton jobb akusztikai tulajdonságokkal bír mint a complex hatalmas kongó fémszerkezetes beltere, dehát ott még ennyit sem fordítanak a megfelelő hangzásra, ez pedig tényleg hallható.(igaz az alacsony belmagasság miatt u.az a hangteljesítmény kétszer akkorának hathat, de ettől függetlenül is többet tud a turbo minőségben...)
sorry ha érdektelen és hosszadalmas a 'magyar'ázkodás, és ha még mindig hagytam volna kivetnivalót minden fiatal dnb szerető hangmérnök építő ötleteit - akár a rendezvények előtti sond-check-en is - nagyon szívesen alkalmaznánk!!!
PEACE 'YALL

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:24, 08-01-2003 
kisfröccs

komolyan minden buli utan van fikazodas
lehet hagyomany lesz belole:)
a party meg akkrois jovolt, legalabbis amire emlekszem belole:)

egyebkent meg ne ikszelj, szexelj
dzsidzsi wrote:
itt mindennek az a vege hogy inni kell

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:49, 08-01-2003 
sailormoon

atosz boy, nem érdemes ilyenek miatt felhúzni magad, nem néz ki jól,ha egy szép kék szemű pasinak vérben úszik a szeme az idegességtől :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:40, 09-01-2003 

hang ide hang oda attól eltekintve h kb hajnali 5 kor meghaltak a hátsó hangfalak, jó party volt. Fierce jól nyomázta.. De sztem Bal és Safair túlzenélte a Usual Suspectset simán..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:45, 10-01-2003 
tactile

verush - könyörgöm, olvasd már végig még egyszer athoz hozzászólását, és mondd már meg nekem, hogy min húzza fel magát?!

elOLVAStad egyáltalán, hogy mit írt?
az lehet, hogy te nem értesz vele egyet, de a hangnemén semmilyen kivetnivaló nincs...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:01, 10-01-2003 
ujonc

bár most nem voltam a szilveszteri zúzáson, de elég BLZ-bulin voltam már a Complexben (is), és tény, hogy a szarul szól a hang! most ne sértődjön meg a BLZ krú, attól még ugyanúgy el fogok menni a partyaikra, csak megmondom, hogy szerintem igenis gáz a hang a Complexben, és a Home-ban sokkal jobban szól a dnb.

amiért viszont hatalmas respekt a BLZ-nek: FOJ3-on tökéletesen szólt a hang! és nem (csak) azért, mert szabadtér, mert pl. Mathematics-bulin megintcsak nem volt túl jól belőve a cucc. de FOJ3-on tényleg iszonyat volt!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:33, 10-01-2003 
sailormoon

FOY3 tényleg jó volt :), reggel a nyugdíjas túristák arcát kellett volna látnotok, ahogy észrevették az a szemét mennyiséget és a földön fetrengő fiatalokat, mi a padon ülve szakadtunk a röhögéstől. a kilátás is tuti volt! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:38, 10-01-2003 
ujonc

és a fönti részen volt a buli, ahol ugye később a rakéták voltak!
dancing @ the top of the city!
nagyon laza volt!
idén is ugyanez legyen, és szóljon ugyanúgy!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:39, 10-01-2003 

mindenki elvan ájulva a home-tól, pedig szerintem nem annyira hihetetlenül komoly a hangzás , mint ahogy emlegetik, complexnél nagy a szórás, de az összkép még mindig sokkal jobb sztem.

viszont hangzás terén nálam egyértelműen a kultiplex az etalon bp-n

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:18, 11-01-2003 

véleményem szerint a helyzet ezzel a témával kapcsolatban az, hogy minden bulin (az országban) lehet kivetni valót találni a hangot illetően, ugyanakkor a megfelelő feltételek megtermetése érdekében, mint azt olvashattuk athoz levelében, mind technikai mind finanszírozási tekintetben egymástól jól elhatárolható szinteket lehet megkülönböztetni. Mégis, ugy gondolom, h ezek a szintek nagyrészt a hely jellegétől függnek leginkább, mire is gondolok: hát pl., megfigyelhetők az egyes külföldi tendenciák, melyek ugyan nyilván nem kis mértékben jelentős pénzt igényelnek, miszerint egy jó szórakozóhelyet a hang köré kell építeni nem pedig fordítva...pl.flex csak hogy a legközelebbit említsem, ugyan meglehetősen visszataszító és igénytelen helynek tartom, ugyanakkor a hang szempontjából azt hiszem kiválló! peace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:01, 11-01-2003 

Csao everybody-nek!! Szerintem egy szilveszteri bulinál nem azt kéne nézni h. kiment egy kurva hangfal! Nem hiszem el h. 10 emberből 9 ezen kattog, félelmetes! Amúgy szerintem a buli KURVA NAGY VOLT!!!! Fierce elég szépeket oltott!! És szerintem a hangulat is simán jó volt!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:01, 14-01-2003 

Hol vannak a party-fotók????????:D
Én nagyobb durranásra számítottam, de valahogy Fierce télleg lelkesebbnek tűnt. Mind1, jól éreztem magam és az a lényeg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:27, 16-01-2003 
impulsecreator.hu

Kár,hogy a Usual Suspects-ék csak bő másfél órát osztottak. De nem voltak rosszak ők sem. Fierce magasan a legjobb volt. Mondjuk a Planet Dust már elég uncsi,pláne rewindolva... Nem gáz. Total Science+Lee. Ott legyetek ám,emberek! Üdv!!!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 118 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

All times are UTC + 2 hours [ DST ]