>ma06
en eloszor plastiknak valaszoltam, es ott celoztam az orbanistakra...
vannak olyan tuntetesek ahol a resztvevok tisztaban vannak azzal, hogy miert vonulnak ki az utcara, igaz ezeken altalaban kevesebben vannak 2,5millional, es az egy fore juto nemezeti lobogo szama is kevesebb, lasd charta 92ben, tavasszal a koteles ujgeneracio, vagy a multheti free tibet a kinai nagykovetsegnel.
>keni
teljesen igazad van sztem is ebben a temaban el lehet felejteni a jobb-bal elenteteket, mert minden normalis ember szeretne elkerulni a haborut es konnyen atlatja bush igazi celjat, hogy mi is van a nagy szavak mogott. en speciel azokra az elkeseredett es kellokeppen megvezetett emberekre gondoltam, akiknek meg mindig nem sikerult feldolgozniuk a 2002es valasztasok eredmenyt es nem ataljak ezt a konfliktust is sajat erdekeiknek megfeleloen felhasznalni, mint utalt arra elottem drZarkov is. veluk tenyleg soha nem helyezkednek egy allaspontra, mert keptelenek a sajat allaspont kialakitasara is csak amit iranynak megszabnak az van vagy meg vmi annal is ordenarabb es verlazitobb, lasd taszar es a tegnapi amerikai-zaszloegetes...
>loid
Szaddamnak nincs bizonyitottan atombobaja, Indiaval, Pakisztannal es feltehetoen Eszak-Koreaval ellenben.
"amerika eleg jo referenciaval rendelkezik konfliktusrendezes teren" nem is tudom Korea, Vietnam es legutobb Bosznia ezek nem eppen az altalad leirtakat tamasztjak ala.
>bobo
"Szep dolog ez a vilagbeke gondolat, de ismerjuk be mashogy gondolkodnank errol, ha mi lennenk veszelyeztetve Irak vegyi es biologiai fegyvereitol amit atadhat barmilyen terrorista szervezeteknek. " ezek szerint egy kovet fujsz bush-al, mint azt a multheten megtudhattuk tole - azert kell megtamadni irakot, mert ha nem mi tamadjuk meg, akkor ok fogjak amerikat...igy leirva ez meg banalisabb, mint elmondva ez te is belathatod. Iraknak nincs akkora hadereje, hogy amerikat megtamadhassa. amire bush most tenylegesen is keszul, gyakorlatilag kezzelfoghato okok nelkul, hogy megtamadja az "agresszor" irakot szembehelyezkedve az Egyesult Nemzetek Szovetsege Biztonsagi Tanacs allaspontjaval, azt ugyanugy megtehetne a mar emlitett Eszak-Koreaval szemben is. Vagy ha annyira faj bushnak az emberi szabadsagjogok ilyeten valo serulese, miert nem akarja rendezni pl az afrikai kontinenesen a hasonlo, es sokszor sulyosabb problemakat. Vagy nagyhatalmi poziciojukat es befolyasukat kihasznalva megprobalhatna rendezni, az izraeli-palesztin ellenteteket.
meglep, hogy "liberalis gondolkodasu"-nak vallod magad es ezt osszeegyeztethetonek tartod azzal, hogy a tamogatod emberek ezreinek lemeszarlasat...
legutolso gondolatod "a haboru Europa szamara is kedvezo lehetoseg arra, hogy biztositsa gazdasagi szerepet az elkovetkezo nehany evtizedre... "
pedig egyszeruen gusztustalan, hogy masok halala, elnyomasa es kihasznalasa biztositsa a gazdasagi joletet . Franciaorszag es Nemetorszag sem tamogatja a haborut, sot ok azok akik Europaban a legkemenyebben szembemennek a washingtoni kivanalmakkal, pedig neki nagysagrendekkel tobbet hozna egy konfliktus, mint peldaul Magyarorszagnak.
A multinacionalis olajvallalatok mar keszen allnak, hogy kitermeljek a kivalo minosegu es oriasi mennyisegu iraki olajat (Kirkuk Light, 34md tonna), kesz tervekkel, ponos szallitasi utvonalakkal es a varhato hozamokkal kalkulalva a haboru utan.
es a vegere egy kep, ami az okot probalja megkeresni:
http://ez.szanalmas.hu/oil.jpg