i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 16:24, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 16:45, 05-04-2003 
ujonc

tudtam hogy valami sántít a kijelentésemmel kösz a helyreigazítást!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:33, 07-04-2003 
droid

nekem is szokott fájni a fülem, főleg mikor kötőtűvel piszkálom a dobhártyám

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:20, 08-04-2003 
breakbeat.hu

http://www.breakbeat.hu/hallasvedelem.html

Amikor én csináltattam szeptember környékén, még ezek az infok voltak aktuálisak, akkor igérték a hazai gyártást, ami úgy hallom megvalósult időközben. Tehát akkor olcsobb es gyorsabban kezhez kaphatod.

Amit a tapsztalataimrol mondani tudok tomoren: megéri használni. Pláne nekem, aki még a kontroll+füles kombinációval tetézem egy-egy buliban a fülemre ható zajszintet. Tisztán hallod velük a zenét és csendesebben, a hangok dinamikája megmarad, tehát a különböző hangszinekbol egyforman vág le... vagyis nem rontja a hallásélményt. A beszédhangok érdekes módon tisztán kivehetőek: nem kell a beszédpartnernek a füledbe ordibálnia. Egyedüli "hátrány", hogy gondosan kell kezelni: minden használat után tisztitás, a szűrőre nem cseppenhet viz, lezárt tasakban érdemes tartani, stb. Ennyi vesződséget egyébként simán megér. Azóta nincs fülcsengésem a buli után, buli közben nincs dobhártyába hasito fájdalom, és a már meglévő hangérzékenységem (hyperacusis) a bal fülemen is visszaszorult.

3M-et én is próbáltam: magas tartományt aránytalanul erősen levágja, igy a hallásélményt rontja. Egyébként ez ilyen ipari célra gyártott dugasz, tehát érthető a magas és egyébként legkárosabb hangok kihangsulyozott szűrése. Nem zenei célra találták ki. Amennyiben nem engedheted meg magadnak a profi dugót, kompromisszumként mégis jó alternativa!

Aki meg nem nagyon foglalkozik a hallása védelmével, annak is praktikus, ha a zsebében lapul egy pár, mert jöhet olyan helyzet bulin, amikor a füled beadja az unalmast, hasogat... na akkor jól fog esni.

Végezetül: a VATTA sajnos nem ér semmit! Érzésre tompitja a hangot, de fizikailag nem sokat szűr, max. 1-3 decibelt!

Aki még bármire kivancsi, irjon batran!

HypnoBlog / Facebook / MySpace / Twitter

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:25, 08-04-2003 
breakbeat.hu

ciope: ne vágd ketté a szivacsos 3M-et!!!
Én Goldie bulin probalkoztam egy par leroviditettel, es utana alig tudtam kiszedni bazz! Kicsit kivert a viz, hogy most mi lesz: orvossal kell kiszedetni :)) Vegul a szolid panikrohamom elulte utan ujra megprobaltam es vegul sikerult kiszedni oket.
Szoval nem erdemes hazilagosan megberhelni az ilyesmit ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:17, 08-04-2003 
partiarc

Grass > már későőő :) amugy dokszkotton megbírkóztam a dologgal, nem volt para kiszedni (előtte itthon kipróbáltam és rájöttem hogy ebből gond lehet, ugyh ovatos voltam). ami miatt énsem ajánlom mondjuk senkinek az az, hogy nincs igazán nyereség a dologgal, ugyanúgy leveszi a magast, akkor meg minek. egyedül annyi talán, hogy így nem irritált annyira, de az lehet akkor is így van ha nem nyomom be fullon...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:11, 09-04-2003 
breakbeat.hu

Frissítettem az oldalt az új árral és az elkészítés infóival!

http://www.breakbeat.hu/hallasvedelem.html ~ <a href="http://www.breakbeat.hu/hallasvedelem.html" target="_blank">katt!</a>

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:09, 10-04-2003 
droid

checkoltam az infot. Ezzel az árral sokkal vonzóbbnak tűnik a dolog. THX (bár még mindig olcsóbb lenne lentebbvenni a volumét) :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:41, 10-04-2003 
ujonc

Ez tényleg elég fura dolog, a party arcok igen nagy százaléka használ decibel csökkentő ketyeréket, de akkor most miért is olyan hangosak a bulik? Vagy miért nem ott erősítenek a cuccon ahol kellene...mondjuk én a tipper-es füsti partyn elviseltem volna még egy kis hangerőt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:07, 10-04-2003 

És mia van azokkal akiket alapban irritál a fülbe helyezett eszköz? Lehet én leszek az első chopperpilot a bulikon? :) A munkahelyemen is fülvédőtokot használok (az egész üzemben egyedül), mert senki nem érzi úgy hogy bajuk lehet. Na mind1. Én meg olyan fülvédőtokra vágyom, ami nem olyan pántos mint egy füles pl., hanem mondjuk valami gumis megoldás v. nemtom, hogy ne essen le. A végén úgy jelenek meg a bulin mint egy T72-harckocsizó:) Egyébként eleinte nagyon zavartak a "távoli" hangok, de könnyen hozzászokott a fülem és már hallok mindent, tisztán. Igaz, én rendszeresen használom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:31, 12-04-2003 
breakbeat.hu

ha a rave-eken az ipari ruházat hódított, miért nem lehetne menő egy ipari fülvédő? :)
főleg, ha az igazán fess sárga építkezési sisakra van ráépítve :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:31, 12-04-2003 

Természetesen hegesztőszemüveggel, és a lábtaposás fájdalmait elkerülendő mvédelmi cipő...:)

Profile  

Post subject: Re: Halláskárosodás
PostPosted: 13:29, 20-09-2010 
bladerunnaz

fuldugot szeretnek csinaltatni, ezt az elacin tipusut, van valakinek tapasztalalta ezzel?

9 / 15 / 25 db-t lehet csokkenteni vele, en 15-re gondoltam, arany kozeput gyanant.

de szivesen olvasnek tapasztalatokat, esetleg ha van jobb tipp, ami itthon elerheto, azt is megkoszonom

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject: Re: Hallásvédelem
PostPosted: 14:20, 20-09-2010 
droid

http://www.zajaruhaz.hu/dj/egyeb/hallasvedelem/alpine_music_safe_pro?s=1&cs=1

ilyet hasznal valaki? tapasztalat?

Profile  

PostPosted: 14:34, 20-09-2010 
droid

nekem ilyen ER hallásvédőm van: http://microsonic.hu/zajvedelmi.html
egy éve csináltattam és nagyon szeretem. nekem 6-os van ami védi a fülem és le is veszi a bántó hangokat, de meg marad a "party érzés". 6-ost már elvileg nem lehet kapni, de nekem még azt mondták h megoldható... (a 15ös szerintem sok) érdemes mindenesetre várni a hangfoglalásig (okt. 1-3 @ syma), mert tavaly a microsonicnál volt akció;) (ha a kiállításon megcsinálták a mintavételt akkor -20%)

Profile  

PostPosted: 15:09, 20-09-2010 
allnightbreakz

en is a microsonicnal csinaltattam, 15oset asszem 24K volt egy par.
sztem nem sok a 15os, persze kerdes, hogy ki mit szok meg.
nagyon szeretem, es persze nem csak djzeshez hasznalom pl szarul hangositott koncerteken nagyon jol jon.

Profile  

PostPosted: 21:04, 20-09-2010 
souljah

valdi wrote:
fuldugot szeretnek csinaltatni, ezt az elacin tipusut, van valakinek tapasztalalta ezzel?

9 / 15 / 25 db-t lehet csokkenteni vele, en 15-re gondoltam, arany kozeput gyanant.

de szivesen olvasnek tapasztalatokat, esetleg ha van jobb tipp, ami itthon elerheto, azt is megkoszonom

én 15ös szűrővel kezdtem, bulizáshoz sok volt, a 9es viszont tökéletesen bevált

reeet wrote:

a motoros verziót használom. úgy tudom itt csak annyi a különbség h két különböző erősségű szűrőt adnak, míg a music pro-hoz 3at. ennyi pénzért szerintem megéri, bár buliban még nem próbáltam

Profile  

PostPosted: 22:21, 06-10-2010 
elmondom

valdi wrote:

Nekem többféle volt, Elacin is - nekem bevált de persze szokás kérdése. A passzolás nagyon fontos, hogy tényleg jól a helyén legyen a fülben. Ha ez jó, akkor tényleg nem tompítja le nagyon a zenét, elég egyenletesen halkít. Ennek feltétele hogy jó legyen a lenyomat, illetve hogy megfelelöen helyezze be az ember. Az hogy kényelmes az túlzás, de nem kényelmetlen, és inkább ez mint a totál süketség. Én kaptam hozzá egy kis tubus kenöcsöt, idönkén t be kellett kenni, amitöl kényelmesebb lett egy fokkal.

A 15dB-s filter a megfelelö (az 5-ös inkább hangérzékenyeknek hétköznapi zajokhoz, a 25-ös nem rossz de eléggé lehúzza a felsö hangtartományt). Nem tudom MO-on hogy van, de én vettem hozzá extra filtert és cserélgettem. Kellemesen pihentetö a 25-ös filtert 4-5 óra masszív hangkáosz után egy félórára betenni. (Vagy lehet csináltatni ilyen egybeöntöttet is, ami semmi hangot nem ereszt át, na az jó.)

Sajnos kell megint csináltassak és fáj töle a pénztárcám. :/

Profile  

PostPosted: 22:30, 06-10-2010 
elmondom

reeet wrote:

Teljesen oké, mondjuk nem egy nagy szám, de müködik. A normál szivacsos szarokal összehasonlítva kiváló. Jobb (kényelmesebb is, effektívebb is) mint a generál Elacin ER lamellás. Meg kell találni a megfelelö pozíciót, mint minden ilyennel.

Egy idö után kiöregszik a gumi, akkor újat kell venni, de ezt észlelni fogod. Persze kipucolni vízzel-szappannal minden használat után, a lamellák között is, egyébként nagyon dzsuvás lesz.

Arany filter jött be nekem leginkább.

Profile  

PostPosted: 23:49, 06-10-2010 
bladerunnaz

Father Sun wrote:
valdi wrote:

Nekem többféle volt, Elacin is - nekem bevált de persze szokás kérdése. A passzolás nagyon fontos, hogy tényleg jól a helyén legyen a fülben. Ha ez jó, akkor tényleg nem tompítja le nagyon a zenét, elég egyenletesen halkít. Ennek feltétele hogy jó legyen a lenyomat, illetve hogy megfelelöen helyezze be az ember. Az hogy kényelmes az túlzás, de nem kényelmetlen, és inkább ez mint a totál süketség. Én kaptam hozzá egy kis tubus kenöcsöt, idönkén t be kellett kenni, amitöl kényelmesebb lett egy fokkal.

A 15dB-s filter a megfelelö (az 5-ös inkább hangérzékenyeknek hétköznapi zajokhoz, a 25-ös nem rossz de eléggé lehúzza a felsö hangtartományt). Nem tudom MO-on hogy van, de én vettem hozzá extra filtert és cserélgettem. Kellemesen pihentetö a 25-ös filtert 4-5 óra masszív hangkáosz után egy félórára betenni. (Vagy lehet csináltatni ilyen egybeöntöttet is, ami semmi hangot nem ereszt át, na az jó.)

Sajnos kell megint csináltassak és fáj töle a pénztárcám. :/

vegul hangfoglalason mult heten levettek a mintat a fulemrol, penteken mehetek erte a microsonichoz. 15 db-set csinaltatok, ezt egy heten belul kicserelik valamelyik masikra dijmentesen, ha kerem.
lehet elvileg tobb filtert is venni, de igazabol annyi mintha csinaltatna az ember azzal a filterrel is meg egy parat.

egyebkent a microsonicnal 25 ezer ft decemberig egy par fuldugo barmelyik filterrel. ennyit meger, hogy ne suketuljek meg, meg talan nem keso.

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

PostPosted: 23:57, 06-10-2010 
original nuttah

Majd számolj be róla, h mik a tapasztalatok, én is gondolkodtam már egy ilyen készülék beszerzésén. :)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]