http://www.breakbeat.hu/hallasvedelem.html
Amikor én csináltattam szeptember környékén, még ezek az infok voltak aktuálisak, akkor igérték a hazai gyártást, ami úgy hallom megvalósult időközben. Tehát akkor olcsobb es gyorsabban kezhez kaphatod.
Amit a tapsztalataimrol mondani tudok tomoren: megéri használni. Pláne nekem, aki még a kontroll+füles kombinációval tetézem egy-egy buliban a fülemre ható zajszintet. Tisztán hallod velük a zenét és csendesebben, a hangok dinamikája megmarad, tehát a különböző hangszinekbol egyforman vág le... vagyis nem rontja a hallásélményt. A beszédhangok érdekes módon tisztán kivehetőek: nem kell a beszédpartnernek a füledbe ordibálnia. Egyedüli "hátrány", hogy gondosan kell kezelni: minden használat után tisztitás, a szűrőre nem cseppenhet viz, lezárt tasakban érdemes tartani, stb. Ennyi vesződséget egyébként simán megér. Azóta nincs fülcsengésem a buli után, buli közben nincs dobhártyába hasito fájdalom, és a már meglévő hangérzékenységem (hyperacusis) a bal fülemen is visszaszorult.
3M-et én is próbáltam: magas tartományt aránytalanul erősen levágja, igy a hallásélményt rontja. Egyébként ez ilyen ipari célra gyártott dugasz, tehát érthető a magas és egyébként legkárosabb hangok kihangsulyozott szűrése. Nem zenei célra találták ki. Amennyiben nem engedheted meg magadnak a profi dugót, kompromisszumként mégis jó alternativa!
Aki meg nem nagyon foglalkozik a hallása védelmével, annak is praktikus, ha a zsebében lapul egy pár, mert jöhet olyan helyzet bulin, amikor a füled beadja az unalmast, hasogat... na akkor jól fog esni.
Végezetül: a VATTA sajnos nem ér semmit! Érzésre tompitja a hangot, de fizikailag nem sokat szűr, max. 1-3 decibelt!
Aki még bármire kivancsi, irjon batran!