i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:43, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 109 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Milyen stílusú zenét hallgatsz?
Breakbeat 38%  38%  [ 51 ]
2Step / Garage 2%  2%  [ 2 ]
Nu jazz 5%  5%  [ 7 ]
Prog.House / Tech House / Deep House 5%  5%  [ 6 ]
Minimal / Techno 2%  2%  [ 2 ]
Abstract Electro (jobb elnevezés híján) 8%  8%  [ 11 ]
Goa / Psychedelic Trance 5%  5%  [ 7 ]
Trip Hop / Downtempo 6%  6%  [ 8 ]
Hip Hop 14%  14%  [ 18 ]
Egyéb 16%  16%  [ 21 ]
Total votes : 133
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20:06, 11-09-2003 
ujonc

rekoms: thx :)
Egyébként úgy tűnik elég sokan kezdtük akkor a hip hopal. Én is Cypress Hillt, Public Enemyt, ONYXot hallgattam még anno :P Aztán jött a proggressive house (igen, és azt is szeretem!:P) és Kömlődi írásainak (főként a Mennyek kapui de a Freee cikkek is) hatására egyre több féle zenét ismertem meg. És úgy másfél éve (tudom, kicsit elkéstem, dehát túl faiatal vagyok) jött a breakbeat: Meat Katie, Dave Tipper, Elite Force stb. Emellett én is szinte mindre szavaznék, mivel az összes stílus, amit felsoroltam, közel áll hozzám.

:arrow: breakbeat: (felsorolhatatlan) Tipper, Freq Nasty, ILS, Evil 9, Kemek, Koma & Bones, Radioactive Man, Authors of Streetology, Danny McMillan, BLIM, Si Begg...

:arrow: prog house: lee burridge (no.1!), craig richards, cass, moshic, Nick Warren, Satoshi Tomie, még anno a Deep Dish is

:arrow: minimal/techno: főként Richie Hawtin, The Advent, Luke Slater, Jeff Mills, Cari Lekebusch...

:arrow: Abstract Elektronika: Aphex Twin, Squarepusher, Bogdan Raczynski, u-ziq, Amon Tobin, Andrew Weatherall & Radioactive man ...

:arrow: Goa: Man with no name, Yahel, Goa Gil, Astral Projection, Silicon Sound ... Bár ez az a stílus ami inkább hangulatával fog meg...

Tudom, hogy sok név amit írtam így tipikusan "mindenki kedvence", de csak a legnagyobbakat akartam írni, meg nem is látok át minden ,űfajt eléggé ahhoz, hogy a legkisebb, de érdekes dj-t/producert is ismerjem... Bocs, hogy ilyen hosszan ecseteltem a mások számára nyilván érdektelen ízlésemet, de ki kellett írnom magamból!!! :P :P

Písz!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:48, 11-09-2003 
pokemon

réges-régen mikor még a jó juventusz rádióban volt szombatesti teknó-műsor, akkor leadták az m-beat feat. general levy - incredible c. számát mert akkoriban angoléknál ez nagy sláger volt. na akkor az megtetszett....:)

az első ún. "parti" pedig a Főv.Nagycirkuszban magtartott X-lab Dzsungel farsang volt. Titusz+Tadeusz a porondon 4/4elte a népet és egy Palotai nevű egyén a folyosókon játszott különös, gyors, agresszív zenéket. :pogo:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:58, 11-09-2003 
original nuttah

97' egyik napos délutánján épp egy 8.os "osztálybuli" volt amikoris régi cimborám magabisztos léptekkel odament a magnóhoz amiből üvöltött will smith épp trendi slágere és berakott egy kazit..
én a hátsó padban kortyolgattam a fantát amikor is beindult a celluloid a magnóban!!emlékszem amikor szinte beleszakadt a fülembe az ütem töredezése!!!nemigazán értettem mi van---kábé olyan érzés lehetett mikor egy afrikai az antarktiszon ébred föl---sokáig csak ültem és hallgattam semmi reakció...aztán sokáig csak hallgattam a dobbasszust... kerestem eme gyöngyszemeit a zenei világnak ... persze semmi parti csak a hallgatás nomeg ismerkedés a fura nevekkel--->edráss .. roniszájz .. metálhedzz stb
aztán nagylevegő és első parti @ jailhouse!!!line up:dj palotai és realistic crew live!!!no hát az nemvolt semmi!!!aznap este benne voltam a piszkos nagybetűs UNDERGROUNDBAN!!!
sajnos az ott szerzett élményt nem tudum szavakba önteni, de legalábbis lusta vagyok hozzá... :) azóta meg sztem szinte mindenen átestem ami kis hazánkkal és a dnb scenet érte!
néhány számomra szép kép szavakba öntve (tilospartik/rádio-edrush-ezrollerz,"régi"jailhouse,daróciutca-nowsounds,complex-andyc-docscott,stb-stb)sokszép

break,2step,jazzmindenformában,trip/hiphop , sokminden ami a chill out kategóriába tartozik...
néha moloko, system of a down, koopot emelném még ki nagyon...ennyi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:07, 12-09-2003 
ujonc

Ja, egyébként tudom, hogy sokan ellene vannak a stílusmeghatározásoknak, és a "beskatulyázásnak" (ezt djktől sokat hallhatjuk) de muszáj volt stílusokat írni, mer nem dúdolhatom el mindenkinek, hogy mi alatt mit értek. Ezt csak azért írom, mer jópár leegyszerűsítés volt az imént felsorolásomban, pl. Radioactive man, aki aligha nevezhető breakbeat dj/producernek... :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:13, 12-09-2003 
pokemon

buhuuu nosztalgia topik

járt valaki -az anno az Erzsébet körúton üzemelő- "Techno Base" nevű boltban, ahol jutányos áron másolták kazettára az aktuális Techno Traxx és Thunderdome válogatás cdket?

azok voltak a szép idők........ :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:18, 12-09-2003 
ujonc

Nekem a hardcore kimaradt... :P De biztos jó lehetett, csak akkoriban én még kemény, tizes éveinek elején járó "rapper" voltam :P :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:15, 12-09-2003 
droid

:::MIKRA::: wrote:
néhány számomra szép kép szavakba öntve (tilospartik/rádio-edrush-ezrollerz,"régi"jailhouse,daróciutca-nowsounds,complex-andyc-docscott,stb-stb)sokszép

igen, igen! NS @ daroci utca engem is szep idokre emlekeztet, nekem valamikor akkor kezdodott.. :heureka: durva igy belegondolni, mennyit valtoztak a dolgok, nem elsosorban a partikra ertem, inkabb az en hozzaallasomra.. na ennyit errol :agy:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:59, 12-09-2003 
impulsecreator.hu

drZarkov wrote:
réges-régen mikor még a jó juventusz rádióban volt szombatesti teknó-műsor, akkor leadták az m-beat feat. general levy - incredible c. számát mert akkoriban angoléknál ez nagy sláger volt. na akkor az megtetszett....:)

orok klasszikus, slager ez meg angoleknal is, hidd el! mindenesetre jo reg lehetett az ominozus juventusz musor :)

amugy meg volt mar ilyen topic, olvassatok sok szeretettel:
http://forum.drumandbass.hu/viewtopic.php?t=175

es hol van a szavazasbol a mindent, ami jo valasz? :elefant: mehe...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:22, 12-09-2003 
ujonc

:oops: Ezt nem tudtam, hogy volt már ilyen téma, sorry... Már jó ideje olvasom a phórumot, de nem emlékszek minden topicra... :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:45, 12-09-2003 
original nuttah

drZarkov wrote:
buhuuu nosztalgia topik

járt valaki -az anno az Erzsébet körúton üzemelő- "Techno Base" nevű boltban, ahol jutányos áron másolták kazettára az aktuális Techno Traxx és Thunderdome válogatás cdket?

Az nem az Oktogonon volt a házasságkötő terem mellett egy kis földalatti lyukban? Mert ha igen, akkor előtte az még Box néven üzemelt, és hiphopban utaztak... A kazikhoz mátrixnyomtatóval még tracklistet is csináltak...

Hát, igen, akkoriban még évi 1 cd-re futotta... :-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:48, 12-09-2003 
partiarc

2000elején mutatta évfolyamtársam, azóta hallgatom és 2000ben voltam első partymon ami nem más volt mint Etyeki Katlan. Semmien fellépőre nem emlékszem nem ismertem akkor még a rendszert, és hihetetlen volt számomra az egész, amikor a hosszú odajutást követően elém tárult a megvilágított katlan képe a tömeggel, az alagutakkal, és a peremen
lévő tűzzsonglőrök zsonglörködésével.
Maradandó élmény volt, akkor el is kezdtem partyzni, de csak nagyobb eseményekre jártam, klubbokba nem. Mostanra fordult a kocka, inkább klubbok és ritkán egy nagyparty.

Elötte, hardcore és skatepunk a gördeszka és az ismerős amatör zenekarok kapcsán, még emlékszem a fonos THC koncertre amikor totál bebaszva szaltót ugrottam a közönségbe. Jó mókák voltak azok :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:51, 12-09-2003 
mindscape

itt tényleg nincsenek óccool arcok? :pokemon:

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:55, 12-09-2003 
Torespont Radio

a rátalálás nekem 98-ban volt, akkor voltam 16. előtte hc :twisted:

occkúl... fijjatal vagyok még :x

You think you're big time?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:59, 12-09-2003 
droid

drZarkov wrote:
buhuuu nosztalgia topik

LOL én 1x voltam...

mondjuk nekem oda inkább a tesom járt...

és azokat hallgattam amiket mutogatott :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:50, 12-09-2003 
droid

suti wrote:

barcsak az en hugom is ilyen lenne....ehelyett bombol a szomszed szobabol a krisztina agiléra :gatya:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:29, 12-09-2003 
ujonc

hm....
nekem technoval indult. Ott voltam mindenutt a környéken (mármint Debrecen). láttam Marushat, meg buliztam budaira.
Majd nővérem németből elhozta Jeff Mills - Metropolisát.
Onnan kezdve változott a helyzet. Uj hangzások s BassDroid megismerése. Özönlött az zene a fejembe s hallgattam mindent.
bb jobban áll közelebb áll hozzám, de felelőtlenség lenne bármibe belemenni.

:bowdown: csak pörögjenek a lemezek.... :bowdown:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:46, 12-09-2003 
droid

:zoral: wrote:
suti wrote:

barcsak az en hugom is ilyen lenne....ehelyett bombol a szomszed szobabol a krisztina agiléra :gatya:

nos azóta változott a hejzet...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:00, 12-09-2003 
ujonc

Hehe, hát sajnos nekem se volt egy bátyám aki belevitt volna ebbe az egészbe.. :P De talán jobb is így...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:35, 12-09-2003 
metalhead

Vicces ahogy igy olvasgattam a hozzászólásokat és közben én is elkezdtem agyalni hogy miket hallgattam először elektronikus zenéből és hogy hogyan csöppentem bele ebbe szcénába!
Nos hardcore volt az első olyan zeneistílus amire úgy igazán rákattantam emellett hiphop bár akkor még inkább rapként ismertem :lol: meg rock zene bár az kevésbé volt jellemző!
ez olyan 97 tájéka ekkor vettem meg az első freee magazint amit azóta is veszek bár már csak megszokásból mert egyre rosszabb mióta Pánczél Gábor kilépett.......
Aztán jött techno meg trance ekkor még nem partyzás volt, viszont nagyon sokat jártam e-playbe( aki járt oda az tudja hogy akkoriban mikor még üzemelt eléggé meghatározó volt sztem ezekben a stílusokban nagyon sok külföldi dj ott lépett fel először!!)
Aztán Patex asszem erre nem mondok semmit aki volt ott tudja miről beszélek!
Nah és itt hallottam élőben először dnb-t amire azóta is rá vagyok kattanva!
Előtte egy kék amerikai :!: jungle kazin hallottam ilyet ami sajnos azóta elszakadt :cry: és bátyjám hozta! Meg természetesen logical progressiont :twisted:
Breakbeatre szavaztam itt bár mindengyikre klikkelhettem volna mert minden zenét szeretek csak mindennek meg van a helye és a hangulata és az ideje!
Ugyanannyira kész tudok lenni Carl Orff - Carmina BUranatól mint egy Aphex Twin - Come to daddyöl csak más helyen más időben!

nah sztem senki nem olvasta el de azért jó volt egyszer leírni! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:36, 13-09-2003 
pokemon

hűűűűű a patex nevű gyártelep, :D :D :D
és a jó lovebarikád a Fáklya Klubban????????????

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
én ott nőttem fel, szerencsétlen generációm legnagyobb bánatára :twisted: :twisted: :twisted:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 109 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]