to all>
egyetértek a "dohányzásellenes kampányolással", de azé ez egy olyan dolog,hogy tudod,hogy az alkohol is káros(nem azonosítom a kettőt egymással a félreértések elkerülése végett), és mégis iszol..igaz,h nem ártasz vele a környezetednek (néha igen...

)
a "függőség" ilyen értelemben nem igaz!!! sztem a leszokás csupán AKARAT kérdése.
és nem hiszem,hogy életem végéig akarok dohányozni, akár holnap is le tudnám rakni a cigit-ha AKARNÁM.
az " én zsebem is bánja" dolgot nem értem...????????????????
annyi minden van,ami károsítja a szervezetünket, csak a dohányzás a leg kézzelfoghatóbb mind közül....
"Magyarországon az utóbbi 5 év átlagában évenként több mint 25 milliárd cigarettát szívtak el, ami azt jelenti, hogy az újszülötteket és gyermekeket is beleértve mind a 10 millió magyar állampolgár 1 doboz cigarettát fogyaszt el három nap alatt."
ez azé kicsit torzítás....
a WHO statisztikái pedig.... ezek olyan közvéleménykutatások, amelyek reprezentatívak ugyan, de ez sztem egy BAROMSÁG. így nem lehet felfogni,hogy ha én 4 szálat szívok el egy nap, akkor a családom tagjai 1-1et naponta.
mondhatnánk akkor azt is,hogy a lakosság 25%a heroinista.
az meg,hogy a marihuana a heroinhoz vezet...azt kikérem mindenki nevében,aki szívta/szívja. ez a legundorítóbb az egész "média kampányolásban",hogy nem az igazságot, a tényeket közvetítik,hanem elferdítik a valóságot, és olyan emberek mesélnek a drogokról, a következményekről, a hatásokról, a függőségről, akik még SOHA nem próbálták, csak statisztikákra, papírformára hivatkoznak. NEVETSÉGES
és ezzel én nem azt akartam mondani, hogy bármeklyik káros szenvedély mellett állok, vagy szorgalmazom a használatukat, de a közhelyek, sztereotípiák undorítóak, és elítélem ezeket a fajta megnyilvánulásokat.
off