i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 18:13, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 273 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12:17, 10-12-2003 
orulok neki,hogy tevedtem 8)
igy viaszont visszavonom es elnezest kerek :oops:

Post subject:
PostPosted: 13:32, 10-12-2003 
mindscape

:hippy2: :hippi: kru

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:42, 10-12-2003 
soulproof

valdi wrote:
elonezet

:roka:

lol

nezted mar egyszer is elo a postodat????
en meg soha :DDDD

btw hadd lehessen mar pialni is meg tolni is, kinek kinek izlese szerintt :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:39, 10-12-2003 
ujonc

valdi wrote:
szerintem a goa egeszen hasonlo mint a trance meg a techno

biztos tevedek :D

hát ha a goa culture mentalitására és a zenék hangulatára gondoltál, akkor valóban

jóformán nincsenek klubok, rendszeres rádiómûsorok, dubplate kultúra, különösebb dj kultusz, sõt, sokan azt mondják, csak a szabadtéri goa buli A goa buli!
tehát a goánál nem_csak_a zene jelent mindent, mint mondjuk az összes többi normális stílusban, ezért különíthetõ el a trancetechnostb.tõl ebbõl a szempontból

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:45, 10-12-2003 
bladerunnaz

fsob wrote:
Sztem meg teljesen más a két műfaj, sőt a goa teljesen más, mint a többi elektronikus zene. Tök más a számok szerkezete, a zenék célja és az egész kultúrája.

erre mondtam

miben mas a szerkezete meg a celja...

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:14, 10-12-2003 
pokemon

spyder wrote:
rude wrote:
mint ahogy egy átlagos dnb bulin..... :shock:

nekem nem a kashmir a dnb buli

nekem sem....csak ha már itt tartunk,mind2 műfajban előfordulnak az ilyenfajta dolgok.... :tired: :zombie:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:50, 11-12-2003 
ujonc

valdi wrote:
fsob wrote:
Sztem meg teljesen más a két mûfaj, sõt a goa teljesen más, mint a többi elektronikus zene. Tök más a számok szerkezete, a zenék célja és az egész kultúrája.

erre mondtam

Ezt kérdezed, vagy mondod? Gondolom kérdezed..
Egy dnb szám szerkezete általában ugye olyan, hogy van egy kis felvezetés, kiállás, utána a kiteljesedett szám, esetleg második kiállás, utána jó esetben némi variáció a fõtémában. Ez nyílván eléggé leegyszerûsítve. A goa számok szerkezete viszont egy ív, picit hasonlóan a progresszív zenékhez lépésrõl lépésre építkezik, folyamatosan bõvülnek a hangok és teljes terjedelmét csak a szám vége felé éri el, 6-7 perc után. Nehezebb is meghatározni a 'fõtémát'. A lemezvásárlók jól tudják, h kb. 90%-ban meg lehet határozni egy dnb számot, ha belehallgat 4-5 ponton pár másodpercre. A goánál viszont a folyamat a lényeg, hogy hogyan épül ki egy szám, hogyan vezeti a hallgatót. Erre egy példa mondjuk (bár dnb-bõl) az I Minder, hogy elejétõl végéig kell hallgatni. De ez persze a kivételekhez tartozik, mert erre a stílusra meg a Bullet Time egy jó példa, ami sztem kiválló szám, de az elsõ fél percbõl (a szöveg nem beleszámítandó ;) tudni lehet mirõl szól az egész. Ha megnézed a két stílus mixeit, az is mutatja a különbséget. Goa mixekben elképzelhetetlen h két lemez együtt szóljon hosszabb ideig, fõleg a fõtémáik, nyílván nincsenek teasingek, se vágások (nem csak a 4/4 miatt).
Zenék célja. Hát a goa célja az üdvösségre jutás. ;) Na jó, ezt nehezebb kifejteni. A goa zene egy eszköz a rave-hez a tánccal, fényekkel, díszekkel együtt. Míg a dnb zene elsõsorban (hál istennek) arról szól, h élvezhetõ, kellemes legyen. Az egy más kérdés, h lehet rá bulizni is, de nem arra írják (persze rengeteg ilyen szám van, de a stílus szerencsére nem errõl szól).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:58, 11-12-2003 

valdit kérjük a mikrofonhoz! ':D'

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:10, 11-12-2003 
bladerunnaz

fsob wrote:
valdi wrote:
fsob wrote:
Sztem meg teljesen más a két műfaj, sőt a goa teljesen más, mint a többi elektronikus zene. Tök más a számok szerkezete, a zenék célja és az egész kultúrája.

erre mondtam

Ezt kérdezed, vagy mondod? Gondolom kérdezed..
Egy dnb szám szerkezete általában ugye olyan, hogy van egy kis felvezetés, kiállás, utána a kiteljesedett szám, esetleg második kiállás, utána jó esetben némi variáció a főtémában. Ez nyílván eléggé leegyszerűsítve. A goa számok szerkezete viszont egy ív, picit hasonlóan a progresszív zenékhez lépésről lépésre építkezik, folyamatosan bővülnek a hangok és teljes terjedelmét csak a szám vége felé éri el, 6-7 perc után.

papa ez rendben van (bar sztem annyira nincs :D)
de a techno es trance volt az osszehasonlitas alapja
hogy kerult ide a dnb? :D

olvass vissza nyugodtan :)

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:07, 11-12-2003 
ujonc

a goa széna lassan akkorára fog duzzadni, hogy nemsokára felrobban.. :) sokan nehezen viselik el ezt a rengeteg zenei- és közönségbeli változást és az új gigamegapartik megjelenését.. mondjuk persze nem ez az első ilyen nagy buli. aki megy, annak jó szórakozást.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:39, 11-12-2003 
pokemon

"Míg a dnb zene elsősorban (hál istennek) arról szól, h élvezhető, kellemes legyen. Az egy más kérdés, h lehet rá bulizni is, de nem arra írják (persze rengeteg ilyen szám van, de a stílus szerencsére nem erről szól)." - fsob

miről szól? :shock:
mire nem írják :?:

na mindegy. ez fogalomzavar, vagy leginkább tévedés, vagy tudomisén. honnan veszed, h a goa inkább szól valamiről mint a dnb? miért jutsz Te üdvösségre a goától, a dnb-től meg nem? attól h Te egyfajta zenétől üdvözülsz, a többitől nem, az nem azt jelenti h csak az általad preferált zene üdvözítheti az embereket.
más meg a dnb-től jut a mennybe, vagy ahová gondolod, vagy a breakbeattől, vagy a technótól.
biztos beszéltél már olyannal, aki inkább ezekre esküszik, és azt állította h ő attól üdvözül. ez egy ilyen dolog. halott vita.

és mielőtt meggyanúsítanál, h goaellenes vagyok, hát :arrow: én is a Complexben leszek szombat éjjel. most először goa bulin életemben. kíváncsi vagyok, milyen lesz :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:26, 11-12-2003 
ujonc

valdi wrote:
papa ez rendben van (bar sztem annyira nincs :D)
de a techno es trance volt az osszehasonlitas alapja
hogy kerult ide a dnb? :D

olvass vissza nyugodtan :)

fsob wrote:
Sztem meg teljesen más a két mûfaj, sõt a goa teljesen más, mint a többi elektronikus zene.

Ha igazán visszaolvasol, ez volt az összehasonlítás alapja, sõt, tulajdonképpen az, amire ezt írtam (vmi olyasmi, h goa-dnb egy fajta). Így kerül ide a dnb.
De amúgy a techno/trance-tõl pl. abban különbözik, amit az elõzõ post-ban írtam. Csak akkor ne nézd hozzá, ami dnb-rõl szól.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:36, 11-12-2003 
ujonc

palli wrote:
"Míg a dnb zene elsõsorban (hál istennek) arról szól, h élvezhetõ, kellemes legyen. Az egy más kérdés, h lehet rá bulizni is, de nem arra írják (persze rengeteg ilyen szám van, de a stílus szerencsére nem errõl szól)." - fsob

mirõl szól? :shock:
mire nem írják :?:

na mindegy. ez fogalomzavar, vagy leginkább tévedés, vagy tudomisén. honnan veszed, h a goa inkább szól valamirõl mint a dnb? miért jutsz Te üdvösségre a goától, a dnb-tõl meg nem? attól h Te egyfajta zenétõl üdvözülsz, a többitõl nem, az nem azt jelenti h csak az általad preferált zene üdvözítheti az embereket.
más meg a dnb-tõl jut a mennybe, vagy ahová gondolod, vagy a breakbeattõl, vagy a technótól.
biztos beszéltél már olyannal, aki inkább ezekre esküszik, és azt állította h õ attól üdvözül. ez egy ilyen dolog. halott vita.

és mielõtt meggyanúsítanál, h goaellenes vagyok, hát :arrow: én is a Complexben leszek szombat éjjel. most elõször goa bulin életemben. kíváncsi vagyok, milyen lesz :)

Várjál, várjál, teljesen félreértettél! Elõször is, az üdvözülés csak vicc volt!!!! Arra próbáltam csak célozni, hogy eredetileg a goa célja egy más (kis túlzással: tudat)állapot elõidézése /valdi, ebbõl a szempontból különítem el a többi elektronikus zenétõl/. Ennek kellékei a goa zene+fény+tánc, rosszabb esetben +drog. Ezek így együtt jelentik a goát. Míg a dnb nem erre hivatott, nem ezért írják.

Amúgy én meg szombaton HC-on leszek, mert a dnb-t milliószor jobban szeretem a goánál. :)) Ezért is írom ilyen nehezen a dolgokat a goáról, mert nem vagyok igazán otthon benne.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:38, 11-12-2003 
ujonc

Funkbwoy wrote:
valdit kérjük a mikrofonhoz! ':D'
:hulyevagyok:
ha vmivel nem értesz egyet, szólj hozzá te!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:45, 11-12-2003 
bladerunnaz

fsob wrote:
Csak hogy ide vágjon: aki a Disco Mushrooms c. számot nem tartja zenének... Nem vagyok nagyon képben ebben a műfajban, nálam IM-tól az uccsó kiadvány a Deepy Disturbed, na az nagy jó!
Kár, h High Contrast-tal ütközik ez a buli....

valdi wrote:
szerintem a goa egeszen hasonlo mint a trance meg a techno

biztos tevedek :D

nalam ez volt az alap
hogy miben kulonbozik MINDEN elektronikus zenetol

szerintem az osszes trance (ideertve a goat is) hasonlo celu
mert szerintem nyugodtan odaveheted a trenszek koze a goat

jo tudom van ez az psytechno psytrance vonal is de az is kapcsolodik
vagy az inkabb a technohoz?

a drum and bass-t (nagy reszet) mi a faszra irjak ha nem bulizasra, mar elnezest? tudomasom szerint tanczene, mi az, hogy nem lehet ra bulizni? mit lehet ra, sakkozni?

ha nem vagy otthon goaban, akkor mernem bizod vmi avatottabbra :D
(minnya megkerem sovot h vessen ide vmit :D)

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:01, 11-12-2003 
goara nem lehet bulizni :) lol, ez jo!

Post subject:
PostPosted: 22:28, 11-12-2003 
ujonc

valdi wrote:
nalam ez volt az alap
hogy miben kulonbozik MINDEN elektronikus zenetol

jó, ezért írtam, h tartom a technora is

valdi wrote:
szerintem az osszes trance (ideertve a goat is) hasonlo celu
mert szerintem nyugodtan odaveheted a trenszek koze a goat

jo tudom van ez az psytechno psytrance vonal is de az is kapcsolodik
vagy az inkabb a technohoz?

psytracne van, és abban igazad van, h az a goához kapcsolódik, nem a trancehez. a goa modernebb, minimálabb változata. de azért psy, mert elvben pszihedelikus hatású zene.

valdi wrote:
a drum and bass-t (nagy reszet) mi a faszra irjak ha nem bulizasra, mar elnezest? tudomasom szerint tanczene, mi az, hogy nem lehet ra bulizni? mit lehet ra, sakkozni?

nem, nem, nem ezt mondtam, hanem hogy nem a pszi hatásért írják! (bár a dnb zenék igen nagy részét sztem nem tánctérre írják, nem?)

valdi wrote:
ha nem vagy otthon goaban, akkor mernem bizod vmi avatottabbra :D
(minnya megkerem sovot h vessen ide vmit :D)

:) mert más nem ír és mert azért minimálisan képben vagyok -> goa.hu szerkesztõje & friends okított még anno a goáról, amikor még nem értettem mért olyan furák az emberek goán.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:30, 11-12-2003 
ujonc

SiRe wrote:
goara nem lehet bulizni :) lol, ez jo!

? ezt viszont már egyikünk sem írta.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:35, 11-12-2003 
original nuttah

komolyan azt gondoljátok, hogy tényleg van valami lényegi különbség a kettő között? mind a kettő azért készül, hogy táncoljanak rá... az teszi mégis különbözővé őket, hogy hogy más gyökerekből táplálkoznak. még az eszközök is hasonlóak, hiszen a kiállás, felpörgés stb-stb. is mindkettőnél jellemző...

persze ez akkor igaz, ha globálisan szemléli az ember a zenét, belevéve olyanokat is mint a népdalok, vagy a komolyzene...

az, hogy melyik milyen állapotot akar vagy nem akar előidézni, csak a rizsa mellette. ugyanazt a hömpölygő embertömeget látod színes fények között vonaglani egy goa bulin, mint egy dnb-n...

(sztem néha elvesztek egy kicsit a részletekben...) :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:42, 12-12-2003 
droid

futureform wrote:
valdi wrote:
elonezet

:roka:

lol

nezted mar egyszer is elo a postodat????
en meg soha :DDDD

btw hadd lehessen mar pialni is meg tolni is, kinek kinek izlese szerintt :D

ottvan a pont :!: 8)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 273 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]