i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 16:07, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 114 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 16:54, 13-12-2003 
poszthumusz

rude wrote:
sztem most kéne pontot tenni az egész témára,mert SEMMI értelme.

ezt már tudhatnánk az elmúlt évek tapasztalataiból,hogy meggyőzni egymást úgysem tudjuk, csak összeveszés és anyázás lesz a vége...mi értelme?????...semmi...mindenki máshogy gondolkozik...és ezt el kell fogadnia MINDKÉT álláspontot képviselőnek... vkinek tetszik a terrorháza, vkinek nem...én személy szerint még nem voltam,nem is nagyon érdekel, de ebből politikai jellegű vitát nyitni nem érdemes....zsákutca....
az emberek "hitéből" áttéríteni őket úgysem lehet,és tényleg nincs értelme...
én kb ezeket a dolgokat a valláshoz tudnám hasonlítani...(de ez az én személyes véleményem)

és tudom,h itt most nem arról volt szó,mint amit én leírtam,csak olvasva az előzőket...ez jutott eszembe...

szóval písz yo mindenkinek!! :hippi: :hippy2:

a normális keretek közt zajló vita szerintem nem árt,hanem használ

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:59, 13-12-2003 
poszthumusz

fsob wrote:
w_mute wrote:
van egy kis különbség:
Auschwitzból nem csináltak múzeumnak álcázott szellemvasutat,

Dehogynem! Auschwitzból is ilyen látogatót sokkoló kiállítást csináltak. nem hasonlítanám össze Auscwitzot és az Andrássy út 60-at
Az, h a TH minimál szinten interaktívabb, az miért gáz? Elsőre az jut eszembe, h pl. egy kis fogdában folyamatosan csöpögött a víz, mert ez hosszú távon eléggé megzakkantja az oda bezárt embert (ha jól tudom, ezt nyilsok-ávósok egyaránt csinálták). Ezt megcsinálták úgy, h a fogdából tényleg csöpögő víz hangja hallatszik. Ez miért problámás, miért ferdítés, vagy akármi???

Úgy érzem, mégis csak az a fő problémátok, h sokkal többet foglalkoznak a komm. dikatatúrával, mint a nyilassal. Ezen valóban lehet vitatkozni, h ez így nem igazságos. Én annyi igazságot látok ebben, hogy a valóságban is ilyen arányokban volt Magyarországon a két diktatúra időtartama & okozott nyomora. De ettől még nem lehet hazugságnak nevezni a kiállított dolgokat, max. elfogultnak.

Rude: én is ezt próbálom elővezetni, h ne azért legyen a terr. háza jó/rossz, mert fideszes.
Az egy másik kivetnivaló, h milyen pénzekből készült. Ezt szintén lehet igazságtalannak tartani, de szintén nem a tartalmával függ össze.

1.nem hasonlítanám össze Auscwitzot és az Andrássy út 60.-at,kicsit más súlycsoport,bár akinek itt vagy ott meghalt hozzátartozója annak mindkettő egyformán fáj.
2.senki nem írta egy szóval sem,hogy a csepegő víz hangja kamu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:35, 13-12-2003 
ujonc

plastik wrote:
1.nem hasonlítanám össze Auscwitzot és az Andrássy út 60.-at,kicsit más súlycsoport,bár akinek itt vagy ott meghalt hozzátartozója annak mindkettõ egyformán fáj.

Ez az: halál-halál, szenvedés-szenvedés. Nem fontosabb az egyik a másiknál. 100 ember emléke ugyan olyan fontos, mint 1000-é.

plastik wrote:
2.senki nem írta egy szóval sem,hogy a csepegõ víz hangja kamu

Pü helyett ide írom. AKKOR MI A KAMU? Akkor mi az átverés ebben a múzeumban? W_mute írta, h olyan mint egy szellemvasút. Leírtam az elsõ ilyen dolgot, ami eszembe jutott, mert nem értem mi a baj a TH "szellemvasút" jellegével. Mondjátok meg, h a kiállított dolgok közül KONKRÉTAN mi nem frankó. Mert nem csak azt írtátok, h nem túl objektív pl. a körbevezetés (bár a többséget nem vezetik körbe, sztem nem is kell, mindenki leszûri amit akar), hanem olyanokat, hogy ez a TH népbutítás, meg csúsztatás, meg ilyenek.. most nem olvasom vissza, de kb. ezeket.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:02, 13-12-2003 
pokemon

plastik wrote:

a normális keretek közt zajló vita szerintem nem árt,hanem használ

sztem pedig az embereket nem lehet arról meggyőzni, hogy az, amit "hisznek", a "hitük" téves lenne,vagy nem reális....

az pedig, ha elbeszélünk egymás mellett, nincs sok értelme sztem, csak konfliktus adódik belőle....

sok embernek szüksége van arra,hogy "higgyen" vbiben, és ez a fajta "világ", amiben ők hisznek, számukra a realitás...

mindannyian máshogy gondolkodunk, és sosem érthetjük meg azt,hogy az egyik miért 'úgy' gondolkodik, míg ők sem értik azt, hogy a másik miért 'így'....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:07, 13-12-2003 
pokemon

fsob wrote:

Úgy érzem, mégis csak az a fő problémátok, h sokkal többet foglalkoznak a komm. dikatatúrával, mint a nyilassal. Ezen valóban lehet vitatkozni, h ez így nem igazságos. Én annyi igazságot látok ebben, hogy a valóságban is ilyen arányokban volt Magyarországon a két diktatúra időtartama & okozott nyomora. De ettől még nem lehet hazugságnak nevezni a kiállított dolgokat, max. elfogultnak.

őőőőőőőőőőőőőőő....ennek azért én a helyedben utánajárnék....
míg az egyik politikai diktatúrának nevezhető, a másik egy NÉPCSOPORT KIÍRTÁSÁRA irányult....
szted ez a két dolog egyenrangú....?????

nem értem,h az emberek miért az alapján alkotnak véleményt, amit mások állítanak....miért nem járnak utána, és a saját gondolataik és véleményük alapján gondolják végig a dolgokat.... :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:09, 13-12-2003 
pokemon

ez az elfogultság számomra....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:09, 13-12-2003 
souljah

1.nem hasonlítanám össze Auscwitzot és az Andrássy út 60.-at,kicsit más súlycsoport,bár akinek itt vagy ott meghalt hozzátartozója annak mindkettő egyformán fáj.

Plas, hogy mondhatsz ilyet??? Gondold at meg egyszer, pls.
Aki az Andrassy uton halt meg az nem ugyanolyan ember, mint aki Auschwitzban? Akit agyonvertek az nem ugyanolyan ember, mint akit elgazositottak? (ez persze forditva is igaz)

Az aldozatok szempontjabol semmifele kulonbseg sincs, es ez szamit.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:12, 13-12-2003 
pokemon

Fairman wrote:

itt a .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:06, 13-12-2003 
poszthumusz

Fairman wrote:

Plas, hogy mondhatsz ilyet??? Gondold at meg egyszer, pls.
Aki az Andrassy uton halt meg az nem ugyanolyan ember, mint aki Auschwitzban? Akit agyonvertek az nem ugyanolyan ember, mint akit elgazositottak? (ez persze forditva is igaz)

nem értem.ti ezt úgy szűtrétek le hogy szerintem Auschwitzban nem ugyanolyan emberek haltak meg mint a TH-ban?bazz akkor nagy a kép zavar.én ezt az áldozatok számára írtam és szerintem elég érthetően.

rude: "sok embernek szüksége van arra,hogy "higgyen" vbiben, és ez a fajta "világ", amiben ők hisznek, számukra a realitás... "

őket hívjuk naívaknak...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:34, 13-12-2003 
pokemon

plastik wrote:

rude: "sok embernek szüksége van arra,hogy "higgyen" vbiben, és ez a fajta "világ", amiben ők hisznek, számukra a realitás... "

őket hívjuk naívaknak...

hát én nem annak nevezném. de felesleges erről diskurálni.
van TH és kész. legyen. menjen el, aki akar, tetszen annak, akinek tetszik, és ne tetszen, akinek nem tetszik.

a történelmet pedig oktassák rendesen az iskolákban, elfogultság nélkül.
hogy azután ki mit "csinál" a kapott infokkal, az már magánügy.

aki pedig elvakultan, átgondolás és saját önálló vélemény nélkül beáll akármilyen "sorba", azt csak sajnálni tudom...de elfogadom, hogy ilyen és kész.

remélem, (és ezt most teljesen függetlenül írom az itt olvasható dolgoktól) pár év múlva eljutunk oda, leszünk annyira "fejlettek" szociálisan hogy a "politika" nem elsődleges, hanem sokadik tényező lesz majd az életünkben, és nem kell majd attól tartani, hogy 4évente újjá kell építenünk saját emberi,baráti kapcsolatainkat buta, értelmetlen dolgok miatt.
pííííssssssszzzzzzz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:22, 14-12-2003 
ujonc

rude wrote:
õõõõõõõõõõõõõõõ....ennek azért én a helyedben utánajárnék....
míg az egyik politikai diktatúrának nevezhetõ, a másik egy NÉPCSOPORT KIÍRTÁSÁRA irányult....
szted ez a két dolog egyenrangú....?????

nem értem,h az emberek miért az alapján alkotnak véleményt, amit mások állítanak....miért nem járnak utána, és a saját gondolataik és véleményük alapján gondolják végig a dolgokat.... :roll:

Huhh, asszem neked kéne utánajárni a dolgoknak, ha ezeket állítod.... A kommunista diktatúra szted random alapon gyilkolt???? Úgyanúgy megvolt a célcsoport, csak más volt a megkülönböztetési alap. Ennyi. Társadalmi származás alapján gyilkoltak!!!!! A te politikai diktatúrád a nemesi, gazdagabb származású TÁRSADALMI CSOPORT KIÍRTÁSÁRA irányult. Ezt soha nem is titkolták!!! Nem véletlenül volt több áldozata a kommonizmusnak, mint a fasizmusnak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:05, 14-12-2003 
poszthumusz

na ez viszont már parttalan vita...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:10, 14-12-2003 
metalhead

plastik wrote:
na ez viszont már parttalan vita...

jah :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:37, 14-12-2003 
metalhead

namár most.... semmi problem sztem hogy vannak ilyen kiállítások sztem fontos tudni ezekről a régi eseményekről hisz ez is a történelem része az hogy meg mennyire valósan mutatják be azt úgy is csak azok fogják hitelesítenia kik konkrétan átélték...

Én pl voltam Auscwitzban és eléggé megrázó volt... valami átjött abból a korszakból ahogy sétáltunk a szögesdrót kerítsek között még sem fogom tudni átérezni mert ezt csak az tudja aki akkor élt!!
és télleg szörnyű látvány a sok gyerek cipő, haj és az üres ciklon b dobozok halmaza..... :cry:

más: arról pl kurva kevés szó esik hogy Sztálin hány millió oroszt ítélt éhinségre a nemes , virágzó oroszországért...

mindegy én ha tehetem elmegyek és megnézem még egyébként sem voltam a Terror Házában.
majd megnézem aztán ítélekezek....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:07, 14-12-2003 
souljah

Katsumi8 wrote:
Quote:
A zene akkor sem újság. Az zene. Csak és kizárólag elvont információk vannak benne, ami nem igaz az újságokra (Storyt kivéve). És a zenétől kapott információkat sem úgy dolgozod fel, mint egy újságét. Ez két teljesen különböző dolog. Szerintem.

Na és ki szokott ezzel példálozni?

Van egy ien film,amiben volt eről szo :

http://www.palotai.hu/film/alkotok.html.

Lehet savazni hogy mér ezzel jövök, dehát az elvont info
is info. Te csak priméren dolgozol fel infot? Nálad
a tudatalatidnak semmi szerepe a döntéshozatalban??
Szerintem van. És szerintem a zene pontosabban mutatja mien ma a világ mint a politika-gazdaság-törvények stb. által szanaszéjjel
manipulált sajtó.Arggh...dee uncsi lehet ez a töbieknek :enek:

Én is láttam a filmet, de olyan vicces ahogyan Palotainak minden szavát képesek egyesek szó szerint venni. A kedves kis elvakult rajongók :D

Egyébként továbbra sem kellene összehasonlítani a zenét az agyon manipulált médiával. Ezt ilyen nehéz megállni? (egyébként a tv-s, rádiós manipulálások egyik leghatásosabb eszköze a zene. erről mi a vélemény?)

Hogy valami témába vágó is legyen.

Szerintem a múzeumok a művészetért vannak. Az emberi kreativitás és formaszeretet emelte őket a magasba. Céljuk, hogy örökre emlékezetünkbe véssék elődjeink zseniális meglátásait, ötleteit, fantáziáit és inspirálják a következő generációkat hasonló, vagy még kiugróbb eredmények elérésére.

A Terror Háza nem ilyen. Csak az emlékezésről szól és az sztem kevés. Emlékezni BÁRHOL tudok. (és szoktam is)

Szóval nem értem miért nevezitek múzeumnak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:22, 14-12-2003 
poszthumusz

"Szerintem a múzeumok a művészetért vannak"

sztem itt egy kis képzavar van.vannak múzeumok, melyek a művészetekkel fgolalkoznak és vannak amelyek a történelemmel és még van kb. 1000 féle múzeum.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:26, 14-12-2003 
metalhead

egyébként meg azért nem terror múzeum hanem terror ház mert pontosan a megemlékezésről szól......

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:36, 14-12-2003 
pokemon

a lényeg,h nézze meg mindenki, akit érdekel...

és még vmi, ami kötelező: Monet a Szépművészetiben!!!!!!!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:44, 14-12-2003 
souljah

plastik wrote:
"Szerintem a múzeumok a művészetért vannak"

sztem itt egy kis képzavar van.vannak múzeumok, melyek a művészetekkel fgolalkoznak és vannak amelyek a történelemmel és még van kb. 1000 féle múzeum.

ez nem képzavar, hanem az én értékítéletem, amit továbbra is fenntartok annak ellenére, hogy tudom, hogy még Mickey Mouse Museum is van.

ami viszont arra van, hogy történelmen belül is csak tömegkatasztrófákat, emberi tragédiákat mutasson be, az szerintem nem múzeum. múzeum olyan magasztos, felsőbbrendű dolog. Hogyan kerülhet oda népírtás??

megemlékezés! :ahh:

néha megnéztem az árpádsávosok gyűléseit a hősök terén. tíz perces harangszó elesett testvéreinkért, meg rendületlen szigorú előrenézés, közhelyes felszólalások, ilyesmik. látom a fejükön, hogy a többség igazából egy arcot se tudna felidézni a trianon után tőle elszakított testvérei közül.. de azért ott feszít a zászlóval és néz rendületlenül. pózolás az egész. de ha nem is az mindenkitől, de a többség részéről biztos. és borzasztóan kellemetlen fiataloktól, idősektől egyaránt. félelmetesen sok idős van.

és én úgy érzem, hogy az ilyen terror ház - típusú "múzeumok" csak arra jó, hogy arcokat mutassanak ezeknek az embereknek és hogy életben tartsák bennük a gyászt és a dühöt. kiváncsi lennék vajon hány olyan látogatója volt a TH-nak, amelyik a távozás után úgy érezte, örökkre lezárta magában ezt a kort és örömmel szívta magába, az andrássy útra kilépve, a friss levegőt, boldog nyugalomban.

mert ennek kéne a célnak lennie. megbékéltetni és tovább lépni.

na én ezt a tovább lépési szándékot nem érzékelem sehol sem. mindig csak vérbeforgó szemekkel nyilatkoznak, hogy nem engedik őket békében emlékezni. pedig én hogy szeretném, hogy emlékezzenekmár alaposan, rendesen, vonják le a megfelelő következtetéseket és tanulságokat és haladjanak már végre tovább. bármerre. nem lehet évtizedekig gyászolni basszus! semmire sem inspirál, már bocs.

szóval nekem nem múzeum.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:48, 14-12-2003 
souljah

azt hiszem most sikerült egészen kívételesen sok nyelvtani és stirális hibát felhalmoznom, viszonlyag kis szövegben :D

izé.. már régóta terveztem egy ilyet :P

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 114 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]