i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 23:44, 15-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 114 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 23:48, 14-12-2003 
impulsecreator.hu

emberek, vegyétek már észre, hogy ezen a fórumon

nem illik politikáról beszélni

(és értelme sincs - jézusom mennyi fasság lett ide összehordva :hah: :roll: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:50, 14-12-2003 
poszthumusz

szerintem meg múzeum és van is értelme (bár egy múzeumban általában hagynak csendben elmélkedni,itt meg állandóan zajong valami).a kivitelezéssel(nem technikaival) van a problémám.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:55, 14-12-2003 
souljah

marczi wrote:

politika?? hol? nem én voltam, az tuti :D

véleményem szerint mind a bal, mind a jobb oldal elmehet a pi**ba, II. Filipposz fia, Nagy Sándor mögé, a valaha élt legnagyobb államférfi mögé, jó messze :D

szavazzatok Nagy Sándorra!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:59, 14-12-2003 
poszthumusz

marczi wrote:

:roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:18, 15-12-2003 
pokemon

teknikolor wrote:

szavazzatok Nagy Sándorra!

és ki kapja a rózsát????????? :lol: 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:36, 15-12-2003 
ujonc

:twisted: T E K N Ő K O L O R :
Quote:
Én is láttam a filmet, de olyan vicces ahogyan Palotainak minden szavát képesek egyesek szó szerint venni. A kedves kis elvakult rajongók

Egyébként továbbra sem kellene összehasonlítani a zenét az agyon manipulált médiával. Ezt ilyen nehéz megállni? (egyébként a tv-s, rádiós manipulálások egyik leghatásosabb eszköze a zene. erről mi a vélemény?)

ERRE a válasz neked:
Hortobágyi laci:Tökéletesen. A tudomány igazi arca, eltorzult gondolkozásmódja, a vele látszólag nem kapcsolódó mûvészetekben tükrözõdik vissza, hiszen szellemi szintjének megfelelõ zenei leképezése egy csodálatosan összetett, bonyolult polifon és poliritmikus rendszer lenne. Ehelyett mit hallasz: zajzenéket, értelmetlen csapkodást 4/4-ekkel a végtelenségig, hörgõ goa-loopokat, amelyek a pofádba verik a valóságot.
:idea: A világ aktuális zenéje mindig is magából eredeztethetõ, :idea: annak egyenes következménye. Napjainkban egészen elképesztõ, hogy a pórias ember, a galaktika eme piciny beszennyezõje, milyen módon szublimálja ezt a borzalmas fizikai világot: gyönyörpalotákat, fantasztikus építményeket hoz létre, na nem a valóságban természetesen, hanem virtuálisan. A zene pedig azért a legkülönlegesebb az összes kultúrateremtõ virtuális világ közül, mert ez egy fizikai másvilág.

Egyébként attól hogy valami manipulált, még tükrözi a valóságot.
Milyen alapon álitsz be rajongónak, ismerjük egymást? vagy iesmi?
Miért savazol? Priv.emailben is megbeszélhetnénk, ehelyett itt vicezel, hogy rajongó meg ilyenek? Hátha én csak utána mentem bizonyos dolgoknak....fake dog :wc2:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:03, 15-12-2003 
souljah

Bocsásson meg hölgyem/uram, nem akartam a lelkébe gázolni. Talán kicsit elszaladt a ló velem. Elnézéséért esedezem!

De én úgy látom, megérte "savazni" mert végre sikerült kifejtenie, hogy mire is gondol pontosan kedves. És ilyenformán még igaza is van.

Nagyon restellem a dolgot! :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:03, 15-12-2003 
ujonc

Quote:
Bocsásson meg hölgyem/uram, nem akartam a lelkébe gázolni. Talán kicsit elszaladt a ló velem. Elnézéséért esedezem!

OFF:OK. semi gond. márha komolyan irtad.
Te vgy az egyetlen aki idevágott és nem politizált (csk).

Manipuláltságról:
Például horto szerint a jövő tökéletesen a transzhumanitásé,
gép-ember,ember-gép fúziók zenében is, vgy ennek az imitációja,
szerinte pedig ezt tökéletesen megvalósitja a szétmanipulált
divatgót merilinmenszon, há ju fíl báut tet?
Ha csak az elektronikus zenét nézem, ot is van manipuláció, nem?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:20, 15-12-2003 
droid

fsob wrote:
plastik wrote:
1.nem hasonlítanám össze Auscwitzot és az Andrássy út 60.-at,kicsit más súlycsoport,bár akinek itt vagy ott meghalt hozzátartozója annak mindkettő egyformán fáj.

Ez az: halál-halál, szenvedés-szenvedés. Nem fontosabb az egyik a másiknál. 100 ember emléke ugyan olyan fontos, mint 1000-é.

plastik wrote:
2.senki nem írta egy szóval sem,hogy a csepegő víz hangja kamu

Pü helyett ide írom. AKKOR MI A KAMU? Akkor mi az átverés ebben a múzeumban? W_mute írta, h olyan mint egy szellemvasút. Leírtam az első ilyen dolgot, ami eszembe jutott, mert nem értem mi a baj a TH "szellemvasút" jellegével. Mondjátok meg, h a kiállított dolgok közül KONKRÉTAN mi nem frankó. Mert nem csak azt írtátok, h nem túl objektív pl. a körbevezetés (bár a többséget nem vezetik körbe, sztem nem is kell, mindenki leszűri amit akar), hanem olyanokat, hogy ez a TH népbutítás, meg csúsztatás, meg ilyenek.. most nem olvasom vissza, de kb. ezeket.

az az igazság, lehet h kissé túloztam. nem emléxem mindenre 100%-ig mert már régen voltam TH-ban, és amikor voltam, előtte kicsit :joe: , de hadd mondjak egy példát: egyből az elején amikor végigmentünk egy ilyen folyosón, a fejünk fölött huhogó-jajveszékelő hangokat játszottak be egy hangszórón. te nem érzed ezt nevetségesnek? ettől a ponttól kezdve nem tudtam szabadulni a szellemvasút-flashtől, amit csak jobban megerősített bennem az egész belső elrendezés, a színek, a fény- és hangeffektek. megnéztük a kínzóeszközöket, meg a tettesek falát, meg mindent, és az egész intézménynek az a lényege, hogy érzelmi impulzust gyakoroljon rád, hangulatot keltsen benned. igazából semmi lényeges információ nem marad meg az emberben, semmi újat nem tudsz meg, csak egy ilyen flash az egész. kb annyi a lényeg, hogy "a kommunisták nagyon-nagyon gonoszak és kegyetlenek". önmagában ez az állítás lehet, hogy igaz, én nem tudom, de mindenesetre ez egy eléggé leegyszerűsített szemléletmód. túlságosan is leegyszerűsített. a valóság soha nem ennyire egyértelmű. hozzászólásodban elismerted, hogy tényleg olyan, mint egy szellemvasút, csak nem érted, mi ezzel a gond. szerintem az a gond, hogy egy komoly, hiteles múzeum az nem ilyen.

"... nem túl objektív pl. a körbevezetés (bár a többséget nem vezetik körbe, sztem nem is kell, mindenki leszűri amit akar), ..."
így van. mindenki leszűri, amit akar. én például leszűrtem, hogy hülyének nézik az embereket.

az pedig tény, hogy az elvileg mindkét szélsőséget (jobb és bal) bemutatni hivatott múzeum enyhén szólva aránytalan, de ezt te hoztad fel, nem is én. még ez a legkisebb gond vele. abban viszont nagyon tévedsz, hogy ez volt egyben a valódi arány is a történelemben. ha azt hiszed, hogy a jobboldali szélsőségek akkor kezdődtek, amikor a nyilasok megszerezték a hatalmat, és elkezdődött a deport, akkor elég hiányos a történelemtudásod.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:25, 15-12-2003 
partiarc

w_mute wrote:
az az igazság, lehet h kissé túloztam. nem emléxem mindenre 100%-ig mert már régen voltam TH-ban, és amikor voltam, előtte kicsit :joe: , de hadd mondjak egy példát: egyből az elején amikor végigmentünk egy ilyen folyosón, a fejünk fölött huhogó-jajveszékelő hangokat játszottak be egy hangszórón. te nem érzed ezt nevetségesnek?

és te ezt nem érzed nevetségesnek? :lol: :lol: :lol:
szal így nemtom... :)
mindegy..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:43, 15-12-2003 
souljah

w_mute wrote:
fsob wrote:
plastik wrote:
1.nem hasonlítanám össze Auscwitzot és az Andrássy út 60.-at,kicsit más súlycsoport,bár akinek itt vagy ott meghalt hozzátartozója annak mindkettő egyformán fáj.

Ez az: halál-halál, szenvedés-szenvedés. Nem fontosabb az egyik a másiknál. 100 ember emléke ugyan olyan fontos, mint 1000-é.

plastik wrote:
2.senki nem írta egy szóval sem,hogy a csepegő víz hangja kamu

Pü helyett ide írom. AKKOR MI A KAMU? Akkor mi az átverés ebben a múzeumban? W_mute írta, h olyan mint egy szellemvasút. Leírtam az első ilyen dolgot, ami eszembe jutott, mert nem értem mi a baj a TH "szellemvasút" jellegével. Mondjátok meg, h a kiállított dolgok közül KONKRÉTAN mi nem frankó. Mert nem csak azt írtátok, h nem túl objektív pl. a körbevezetés (bár a többséget nem vezetik körbe, sztem nem is kell, mindenki leszűri amit akar), hanem olyanokat, hogy ez a TH népbutítás, meg csúsztatás, meg ilyenek.. most nem olvasom vissza, de kb. ezeket.

az az igazság, lehet h kissé túloztam. nem emléxem mindenre 100%-ig mert már régen voltam TH-ban, és amikor voltam, előtte kicsit :joe: , de hadd mondjak egy példát: egyből az elején amikor végigmentünk egy ilyen folyosón, a fejünk fölött huhogó-jajveszékelő hangokat játszottak be egy hangszórón. te nem érzed ezt nevetségesnek? ettől a ponttól kezdve nem tudtam szabadulni a szellemvasút-flashtől, amit csak jobban megerősített bennem az egész belső elrendezés, a színek, a fény- és hangeffektek. megnéztük a kínzóeszközöket, meg a tettesek falát, meg mindent, és az egész intézménynek az a lényege, hogy érzelmi impulzust gyakoroljon rád, hangulatot keltsen benned. igazából semmi lényeges információ nem marad meg az emberben, semmi újat nem tudsz meg, csak egy ilyen flash az egész. kb annyi a lényeg, hogy "a kommunisták nagyon-nagyon gonoszak és kegyetlenek". önmagában ez az állítás lehet, hogy igaz, én nem tudom, de mindenesetre ez egy eléggé leegyszerűsített szemléletmód. túlságosan is leegyszerűsített. a valóság soha nem ennyire egyértelmű. hozzászólásodban elismerted, hogy tényleg olyan, mint egy szellemvasút, csak nem érted, mi ezzel a gond. szerintem az a gond, hogy egy komoly, hiteles múzeum az nem ilyen.

"... nem túl objektív pl. a körbevezetés (bár a többséget nem vezetik körbe, sztem nem is kell, mindenki leszűri amit akar), ..."
így van. mindenki leszűri, amit akar. én például leszűrtem, hogy hülyének nézik az embereket.

az pedig tény, hogy az elvileg mindkét szélsőséget (jobb és bal) bemutatni hivatott múzeum enyhén szólva aránytalan, de ezt te hoztad fel, nem is én. még ez a legkisebb gond vele. abban viszont nagyon tévedsz, hogy ez volt egyben a valódi arány is a történelemben. ha azt hiszed, hogy a jobboldali szélsőségek akkor kezdődtek, amikor a nyilasok megszerezték a hatalmat, és elkezdődött a deport, akkor elég hiányos a történelemtudásod.

Komolyan ennyi jott le? Huh, vonatkoztass mar el, biztos menni fog. :?

A jobboldali szelsosegeket tenyleg nem csak a nyilas uralommal kezdodtek, de a kommunizmusnak akkor is tobb aldozata volt, mint a fasizmusnak. TAVOL ALLJON TOLEM, HOGY BARMIFELE OSSZEHASONLITAST ALLITSAK FEL, MINDKETTO UGYANOLYAN REMES VOLT. Nem is en hoztam fel az egeszet, de ami teny, az teny, szal ezen kar vitatkozni.

Peace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:18, 16-12-2003 
souljah

egy kis olvasnivaló
:arrow: áldozatok

:arrow: kritika a terrorista hauzról
"A Terror Háza által bemutatott anyag esetében tehát nem arról van szó, hogy saját, kritikus véleményünk kialakításához kapjunk tárgyszerûen bemutatott információkat: amit a kiállítás közvetít, azok mindössze érzelmek, és hangulatkeltõ elemek. Fontos, hogy az emberek érezzenek valamit, miközben ezt a "emlékhelyet" felkeresik, de azt, hogy mit érezzenek, sajnos elõre megkonstruálták, s tendenciózusan irányítani próbálják e látványosság rendezõi."

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:57, 16-12-2003 
pokemon

hát mindenesetre érdekes egy viszonylag "kívülálló" véleménye....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:18, 16-12-2003 
partiarc

Kövér Christina je :D :twisted:
kicsit nem a valós dolgokról ír.. eléggé félrebeszélés az egész.. már az elején az emeletek száma sem stimmel.. végül is, akinek ez a kritika jön be, annak gratulálok :!: :lol: :)
ez nagyon kemény tényleg:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:36, 16-12-2003 
pokemon

akkor úgy látszik, hogy mostmár tényleg mindenkire elmondható,hogy félrebeszél,szóval akkor nincs miről beszélnünk.sztem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:48, 17-12-2003 
metalhead

lehet h nem illik ilyet, mert nem ide valo, de ugy gondolom h nehany dolgot erdemes lenne rendbe tenni azzal kapcsolatban, hogy mi a politika es mi a tortenelem..Esterházy Pétert idézném.. A szavak csodálatos életéből c. előadást:

"Nem véletlen, hogy példáim a fasiszta diktatúrából valók, ez nem a sokat emlegetett kettős mérce, hanem rasszizmusban egyszerűen jobbak a nácik, a nyilasok, gazdagabb a nyelvük, mert ebben gazdagabb az életük, megígérték, hogy kiirtják az emberiség egy részét, és kiirtották az emberiség egy részét, ezzel szemben a kommunisták megígérték, hogy mindenki egyenlő lesz, és kiirtották az emberiség egy részét. A két dolog, látjuk, nem azonos, innét a példatár féloldalassága."

azt hiszem ez lenyeges resze a dolognak..mindenki gondolja at amit tortenelembol tanult,es nezze meg a kiallitast mielott barmit is mond!

peace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:58, 17-12-2003 
pokemon

én még nem láttam,de nem is mondtam véleményt róla....

nagy részt azok alkottak véleményt róla,akik már látták.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:00, 17-12-2003 
metalhead

nem neked szolt, abszolut..altalanosan! (akinek nem inge, az meg ugy ne vegye magara :twisted: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:01, 17-12-2003 
pokemon

nem vettem magamra,tudom,h általánosítás volt...de én is általánosítottam reagálva a tiedre

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:13, 17-12-2003 
metalhead

masreszt..ezt a kover christina altal irt cikket nem neveznem kritikanak..indulatos horges, keves ervvel, sok gunnyal, ami sztem nem kifejezetten korrekt, foleg ennyire nem objektiv temaban!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 114 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]