i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 21:12, 15-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 114 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 01:18, 17-12-2003 
pokemon

mindenkiből más "élményt" váltott ki ezek szerint a TH.... miért ne lehetne ez a véleménye? ugyanúgy,ahogy miért ne lehetne neked más a véleményed???????

korrekt vagy nem korrekt..

nem kell egyetérteni,de el kell fogadni.sztem. legalábbis értelmes emberek/fiatalok lévén én ezt várnám/várom

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:19, 17-12-2003 
metalhead

elmenybeszamolo <> kritika

en csak ezt mondtam..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:25, 17-12-2003 
pokemon

hát.mind1. kissé elszomorító/elszomorodtam azon,hogy ennyire központi téma lett az,hogy ki hova "pártol"...egyszerűen nem lehet már szinte semmit elvonatkoztatni a politikától,és ebben minden politikusnak része van,hiba volt ezt kiprovokálni...

mikor jutunk már el arra a "fejlett nyugati" szintre,amikor a politika csak a választások 2-3hetében foglalkoztatja az embereket,amúgy meg megy minden a maga útján, úgy,ahogy azt kell, a különbség csupán annyi,hogy más "eszközökkel" próbálják megvalósítani UGYANAZT attól függően,h épp ki van kormányon...?????????
nem egymásnak anyáznak,hanem megpróbálják összeegyeztetni a dolgokat....vagycsak én vagyok túl naív..???????

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:46, 17-12-2003 
metalhead

ha ezert te tul naiv vagy, akkor en is:))) nem naivsag..sztem..ott eleg nagy gaz van ahol az embereket ennyire foglalkoztatja a napi politika sztem..ebben abszolute igazad van..en epp ezert irtam amit irtam..h vonatkoztassunk el a napi politikatol ilyen kerdesekben (ugyanez felmerul persze a terror haza keszitoinel is)..valamint h probaljunk objektiven itelkezni!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:49, 17-12-2003 
pokemon

ezzel teljes mértékben 1etértek,de akkor nem értem azt,amit írtál..???
ez a bizonyos christen vagy ki miért ne lenne pártatlan????

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:21, 17-12-2003 
metalhead

nem a partatlansagrol van szo, hanem a nem objektivitasrol..ami persze lehet a partatlansag miatt, de ez nincsen kinyilatkoztatva..ez evidens..en csak azert haborodtam fel, mert olyanokat irt h:"a pénztárral szemben egy síró férfi végtelenített videófelvétele hivatott elűzni a sorbanállás unalmát" szal ez minden csak nem objektivitas (nem mindegy h az a ferfi miert sir)..megkockaztatom meg akar tiszteletlenseg is..ezert irtam h gunyos..ertem h mire gondol a cikkben, en is nemileg hatasvadasznak tartottam a kiallitast, de ugy gondolom h fel tudom a magam szamara dolgozni anelkul h manipulaltnak erezzem magam..es az "elmenyeket" a tortenelemtudasom bovitesere felhasznalni..hm? no politika..en igy ertettem..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:53, 17-12-2003 
partiarc

nekem csak annyi volt a bajom azzal a kritikával,h olyan, mintha írója még a TH-ban nem is járt volna.. valami oylasmit írt, hogy a nyilas folyosón az áldozatok nevei vannak grafitba vésve a 2 wc ajtó közé, amikor ott egy idézet van alumínium betűkből..és ez a kiállítás 2. terme, de számára rögtön a modern kivégzőeszközök jöttek, vagy mi.. a felét nem értettem, hogy miről ír. :roll: :D

amúgymeg ami nem emgy az embereknek,h úgy gondoljanak e házra, mint figyelmeztetésre. legalábbis én így fogom fel amellett,h ez egy emlékház, múzeum. és ezt az új ideiglenes kiállítást is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:00, 17-12-2003 
pokemon

ders wrote:

amúgymeg ami nem emgy az embereknek,h úgy gondoljanak e házra, mint figyelmeztetésre.

mire vonatkozóan???????????????????????

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:29, 17-12-2003 
ujonc

w_mute wrote:
az az igazság, lehet h kissé túloztam. nem emléxem mindenre 100%-ig mert már régen voltam TH-ban, és amikor voltam, elõtte kicsit :joe: , de hadd mondjak egy példát: egybõl az elején amikor végigmentünk egy ilyen folyosón, a fejünk fölött huhogó-jajveszékelõ hangokat játszottak be egy hangszórón. te nem érzed ezt nevetségesnek?

Semmi bajom a szívással, meg hogy valaki úgy néz meg egy múzeumot, vagy fõleg egy mûvészeti kiállítást, de a Terror Házát??!! Sztem ez sokat elmond arról, hogy eleve hogy álltál a helyhez. A másik, ami fontosabb: kétszer is voltam a TH-ban, viszonylag jól is emlékszem rá, de ilyen, amit írtál egyszer sem volt!!!! Komolyan! A legelején vannak tv-ék, amin emberek beszélnek/siránkoznak, de olyan nincs, hogy ok nélkül a semmibõl jajjveszékelés szólna!! De tényleg. Sztem nem volt olyan kicsi a :joe:. ;)

w_mute wrote:
ettõl a ponttól kezdve nem tudtam szabadulni a szellemvasút-flashtõl, amit csak jobban megerõsített bennem az egész belsõ elrendezés, a színek, a fény- és hangeffektek.

De mi a baj a fény és hang effektekkel? Ha még a 70 éveseknek nem tetszik ez, azt megértem. De neked? Nem tudom mennyi vagy, de azér 70 alá saccollak. :)

w_mute wrote:
megnéztük a kínzóeszközöket, meg a tettesek falát, meg mindent, és az egész intézménynek az a lényege, hogy érzelmi impulzust gyakoroljon rád, hangulatot keltsen benned. igazából semmi lényeges információ nem marad meg az emberben, semmi újat nem tudsz meg, csak egy ilyen flash az egész. kb annyi a lényeg, hogy "a kommunisták nagyon-nagyon gonoszak és kegyetlenek".

Nézd, ez megint olyan... nekem megmaradt egy csomó INFORMÁCIÓ. Sok új dolgot tudtam meg a TH-ban. Ezen kívül mondjuk egy példa a zárkák a pincében. Egyrészt eddig elképzelni sem tudtam, milyenek voltak, pedig érdekelt, másrészt megrázó érzés, hogy nem imitáció, hanem egy az egyben ott állsz, ahol emberek raboskodtak.
Ha gondolod, egyszer befizetlek a TH-ba, de akkor tisztán kell megnézned! ;)

w_mute wrote:
kb annyi a lényeg, hogy "a kommunisták nagyon-nagyon gonoszak és kegyetlenek". önmagában ez az állítás lehet, hogy igaz, én nem tudom, de mindenesetre ez egy eléggé leegyszerûsített szemléletmód. túlságosan is leegyszerûsített. a valóság soha nem ennyire egyértelmû.

Nem értem, miért ezt szûrted le belõle, nekem egyáltalán nem ez jött le. Eleve, az ember (mondjuk 15+) már képben van annyira, hogy értékelje a múltat. Nem a TH-tól fogja jónak/rossznak gondolni. Ennek csak annyi a lényege, hogy amit a töri könyvbõl tanultál, azt kicsit közelebbrõl is láthatod. Kb. mint a Csodák Palotája. Ami amúgy nekem szintén bejön. :)

w_mute wrote:
hozzászólásodban elismerted, hogy tényleg olyan, mint egy szellemvasút, csak nem érted, mi ezzel a gond. szerintem az a gond, hogy egy komoly, hiteles múzeum az nem ilyen.

A szellemvasút idézõjelben volt, én inkább interaktívnak hívnám. Valóban ez volt az elsõ ilyen próbálkozás Magyarországon, sztem gáz, h nagyon sok ember nem nyitott erre még 03-ban sem..

w_mute wrote:
az pedig tény, hogy az elvileg mindkét szélsõséget (jobb és bal) bemutatni hivatott múzeum enyhén szólva aránytalan, de ezt te hoztad fel, nem is én. még ez a legkisebb gond vele. abban viszont nagyon tévedsz, hogy ez volt egyben a valódi arány is a történelemben. ha azt hiszed, hogy a jobboldali szélsõségek akkor kezdõdtek, amikor a nyilasok megszerezték a hatalmat, és elkezdõdött a deport, akkor elég hiányos a történelemtudásod.

Nem hiszem, h nagyon hiányos lenne a (magyar) töri tudásom, ebbõl is kellett felvételiznem. ;) Egyrészt a TH a NYILAS és a KOMMUNISTA diktatúrát hivatott bemutatni. Másrészt, akkor vegyük az egész fehér és vörös terrort, idejében és áldozatainak számában hasonló az arány, mint a TH-ban!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:35, 18-12-2003 
pokemon

kérdés: miért kell az "áldozatok arányában" megemlékezni vmiről??????????????

te többször mennél ki a temetőbe, vkihez, aki szerencsétlenebbül halt meg, mint egy másik..?/ez csak egy szemléltető példa volt/

miért az alapján kéne mérni egy "katasztrófát" hogy hány ember halt meg..????????
volt és kész. rossz volt és kész.főleg azoknak,akik átélték.
nem hiszem, hogy különbséget kéne tenni ha már itt tartunk a két esemény között.

attól még,mert te esetleg a nyilas korszakot nem tekinted "szívügyednek",nem hatott meg annyira a dolog,mint a komm.dikt. áldozatai,attól még arról is ugyanolyan mértékben kéne megemlékezni...mert az is egy terror volt, ráadásul világszintű ...
amiről a világ minden pontján megemlékeznek,persze itthon is,csak akkor már egy TH múzeumban hasonló arányban kéne, nem???????????
az áldozatok száma pedig: "szerencsénk" volt,hogy Mo.-ra már viszonylag "későn" érkezett a dolog, és már nem volt idő arra, hogy még több embert irtsanak ki.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:28, 18-12-2003 
souljah

Kicsit elkanyarodtunk, persze nem baj. Ha már az elszenvedett "kis" és "nagy" katasztrófáknál tartunk, azok megrázó mivoltánál, akkor itt nem mindegy, h ezt a hatást az egyenre vagy társadalomra vetíted. Gipsz Jakab amikor kinyitja az újságot es meglátja, h pl. felborult egy autóbusz, akkor valszeg nagyobb lendülettel lapoz tovább, mint amikor azt látja, h pl. Szeged belvárosára zuhant a Malév tömött Zagrebi járata. Ellenben ha az említett autóbuszban utazott az egyik közeli hozzátartozója valszeg megrendül, hatalmas katasztrófanak fogja látni a másnak inkabb jelentéktelennek tûnõ esetet. A "példa" bevallom "kissé" elnagyzolt, ugyanakkor csak azt szerettem volna érzékeltetni, h mivel általában véve a katasztrófáknak a társadalmakra gyakorolt közvetlen es közvetett hatását szokás elemezni, ezert igenis beszélhetünk kis es nagy katasztrófakrol imo. Es lehet, sõt talán kell is különbséget tenni esemény és esemény között, h megtudjuk, vajh miert történhettek ilyen botrányos események egy felvilágosult társadalomban.
Ezt a kiállítást meg most már tuti, h megfogom nézni, h legközelebb ne csak így félvaktában lövöldözzek.. :lol:

na erre bedobok egy unikumot - béke:ras:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:00, 18-12-2003 
ujonc

(Rude, ez fõleg neked szól, az uccssó hozzászólásod miatt)

Asszem már az elkanyarodástól is elkanyarodtunk. :) Lassan a szavakba kötünk bele, nem a tartalomba.
Vágó István õskori Kérdezz-felelek mûsorához hasonlóan foglaljuk össze, mit tudunk.
Nagyon nagy vonalakban (nem olvasom vissza, csak emlékezetbõl):
-Éhinsíg Ukrajnában kiállítás
-Terror Háza lehurrogása: népbutítás, ferdítés, cirkusz, propaganda, stb.
-ellenérv: tartalma nem fake, max. külsõ dolgokkal lehet probléma > 3 dolog merült fel: elfogult körbevezetés, interaktív/szellemvasút jelleg, ill. a két diktatúra arányai

Ezt az utolsó kifogást pont én hoztam fel, hogy ebbe bele lehet kötni, de ettõl még a kiállított dolgok nem hamisak. Azt írtam még, hogy ezek az arányok annyiban érthetõek, hogy a két bemutatni kivánt diktatúra ilyen idõ&áldozat arányban uralkodott Magyarországon. Értelem szerûen 40 évbõl több kiállítható anyagot lehet összeszedni, mint pár évbõl. Figyelem, mégegyszer: a Terror Háza Magyarország sorsát akarja bemutatni, nem a világét!! Ezért is nem fasiszta, vagy náci korszakról szól, hanem a nyilasról, nem horogkereszt, hanem nyilaskereszt a "szimbóluma".
Mindezek mellett elismerem, h másoknak ez egy kifogásolható pont.

-w_mute írta, h a szélsõjobb és tevékenysége nem a Nyilas Párt hatalomrakerülésével jelent meg
-én erre írtam, h akkor nézzük az egész fehér & vörös terrort Magyarországon, hát az sem fele-fele arányban létezett, de ez már teljesen független volt a Terror Házától és tartalmától...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:41, 18-12-2003 
pokemon

hát értem.

akkor vedd úgy,hogy az uccsó hozzászólásom nem létezik.

mostmár biztos elmegyek énis,és lecsekkolom,h mennyire "valóságos" az,amit ott bemutatnak. majd beszámolok.

pissz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:49, 18-12-2003 
pokemon

de azért arról vitatkoznék, hogy tudja-e értékelni ÁLTALÁBAn az ember a múltat...(főleg 15+...????)

denemfogok

sokan vagyunk, akik kitörlünk az életünkből pár évet,nem emlékezve arra,hogy mit tettünk/mondtunk. velem is megesik.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 114 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

All times are UTC + 2 hours [ DST ]