musicmaker wrote:
cHin0 wrote:
ez megint aktuálpolitikai érdek nekik ennyi...
orbán viktor 1996ig ateista volt

en is igy emlexem, es akkor meg nem volt unszimpi a srac.
na nem egyenes osszefugges keresendo!

Az Orbán '96-ig nem csak ateista volt, hanem egyházellenes (és bal-liberális). csak a '94-es elbukott választások után látta, hogy a baloldalon már nincs helye, mert ott két relatíve erős párt alakult ki, akik 'lefedik' a baloldali szavazótábort, ezért kitalálta: "-most akkor menjünk át jobbra, ahol csak egy nagyon gyenge MDF van, legyünk keresztény-konzervatív párt, és akkor jól hatalomra fogunk kerülni!" és így is lett. Orbán Viktor a legképmutatóbb, legköpönyegforgatóbb magyar politikus, pedig mindkét oldalon nagyon erős a mezőny ilyen szempontból. aki tényleg elhiszi, hogy OV-t érdekli a kereszténység, azon most röhögök:
egyébként érdekes a topic, még nem olvastam végig teljesen, de szerintem a Tilos Rádió teljesen korrektül kezelte a dolgot, úgy, ahogy kell. ilyet tényleg nem lehet mondani, és ez tényleg gyűlöletbeszédnek minősül. de el is határolódott mindenki azonnal attól az embertől, aki részegen azt mondta, hogy kiirtaná a keresztényeket. az az ember lejáratta magát.
de a Lovas-Bayer-Hegedűs stb. emberektől a jobboldalon soha senki nem határolódik el, pedig ők ugyanilyen szintű dolgokat mondanak mindig, és nem az alkohol beszél belőlük. nevetséges, hogy emiatt be akarják tiltani a Tilos rádiót, amikor ez tényleg csak egy véletlen eset volt, de a Magyar Nemzet/Demokrata/Magyar Fórum/Pannon Rádió stb. médiumokban a gyűlöletkeltés a fő funkció, a bevallott cél.
"Rekeszd ki őket, mert különben ők rekesztenek ki téged!" - mondta ifj. Hegedűs Lóránt, egy "keresztény ember".
szerintem mindig azok a legveszélyesebbek, akik hangoztatják magukról, hogy ők mekkora magyarok és mekkora keresztények.