i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 10:20, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: Covert Operations Net Download
PostPosted: 21:56, 16-01-2004 
Misspent Music

A multik mellett mostmár kisebb kiadók is próbálkoznak internetes kiadványokkal. Igaz más okból, hiszen a disztribuciós problémák leginkább a kisebb - és azon belül is az atmoszférikus - labeleknél szinte ellehetetleníti a lemezkiadást.
Ebben a szellemben próbálkozik valami újjal, és ígéretessel az atmos színtér leginkább mozgolódó kis csapata (látsd cov-ops fórum és a Warm Communications-szel közös CD projekt), a Covert Operations.
Az első neten letölthető kiadványuk rögtön egy négy számos ASC EP, rajta a 'Binary Planets', az újrakevert 'Freefall', egy IDM track, a 'Tenure' és az Intex Systems név alatt készült 'Covenant'. A 'vásárlás' a Paypal rendszeren keresztül történik, a regisztrált vásárló az átutalást követően kap egy e-mailt, benne a hozzáféréssel a letölthető file-okhoz - mindezt 5 angol font ellenében. A vásárlókat a kiadó egyedül arra kéri, hogy a letöltött mp3-akat óvják a file-cserélő programoktól, különben a kezdeményezésnek nem lesz hosszú jövője.
Legyen az lemez vagy mp3, tessék hát vásárolni!

--

Nem annyira reklámnak szántam, hanem, mint egy új lehetőséget felvetni, megbeszélni. Ki mit gondol erről, és úgy általában az internetes zenei platformról?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:04, 16-01-2004 
kisfröccs

az a baj hogy ami egyszer ki kerul a netre az elterjed
szal szerintem nem kivitelezheto, hogy valami ne terjedjen el :(

egyebkent meg ne ikszelj, szexelj
dzsidzsi wrote:
itt mindennek az a vege hogy inni kell

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:06, 17-01-2004 
droid

De ha mégsem kerülne ki, akkoris haver simán megkapja, meg annak a haverja stb...
viszont sour release nem lesz belőle ;)
meg nem is ropog

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:44, 17-01-2004 
bladerunnaz

magyarorszagrol nem muxik a paypal, ez se elony

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:21, 18-01-2004 
droid

mindenki azt mondja, főleg a djk/producerek, és persze érthető okokból, hogy a Soulseek milyen gáz, majdnem mindenki csak lopja a zenéket, az új release-ek pedig már a megjelenés pillanatától le is tölthetők. ez mind igaz, de nekem mégsincs semmilyen lelkiismeretfurdalásom a Slsk-(és DC++)-használat miatt, mert pontosan tudom azt, hogy egy olyan progresszív zenei stílusnak, mint amilyen például a drum'n'bass, összehasonlíthatatlanul több előnye származik az Internet létezéséből, mint amennyi hátránya. azt, hogy a dnb 10 év alatt elterjedt az egész világon, azt az Internetnek köszönheti. az, hogy nem angol producerek is betörhettek az élvonalba, az is az Internetnek köszönhető, mert pl. Chris.su és SKC is (ha jól tudom) először a neten küldték el a demóikat Trace-nek. ha valaki csinál egy tényleg jó zenét, azt egyből felfedezik, még akkor is, ha Szibériában vagy Új-Zélandon lakik. ez is a netnek köszönhető. persze lehet, hogy egy páran haragudni fognak erre a véleményre, de engem nem zavar, hogy nem fizetek a zenékért. viszont fizetek a bulikért, tehát mégiscsak támogatom a szcénát.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:35, 18-01-2004 
metalhead

sztem valahol addig a szintig egeszseges az egesz, amig ezek a zenek inkabb bakeliten jelennek meg..a djk ugyis megveszik, ha szukseguk van ra, maximum joval elotte ismerik minden mozzanatat a trekknek, mert letoltottek..ilyen szempontbol meg valoszinuleg elenkiti is a piacot..a cd-s valtozatban megjeleno eloadoknak azonban valoszinuleg nem tesz jot..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:20, 18-01-2004 
impulsecreator.hu

psure wrote:
a cd-s valtozatban megjeleno eloadoknak azonban valoszinuleg nem tesz jot..

szerintem nem baj, ha leáldozik a cd-piacnak - szerintem nincs rá szükség ebben a szcénában. a djk eltartják magukat a fellépésekből, producerek djznek - és szerintem amúgyis úgy lenne ideális ez az egész, ha hobbi szinten, és nem megélhetési szinten lenne művelve.

úgy értem, a főállású djzés/producerkedés mindenképpen görcsössé teszi a szcénát, elveszi a zene szeretetét.

a soulseek pedig azért jó, mert ezt kb. lehetetlenné teszi - azt pedig még inkább, h elkényeztetett sztárok létezzenek (bááár).

Profile  

Post subject: Re: Covert Operations Net Download
PostPosted: 18:34, 18-01-2004 
impulsecreator.hu

icr wrote:
Igaz más okból, hiszen a disztribuciós problémák leginkább a kisebb - és azon belül is az atmoszférikus - labeleknél szinte ellehetetleníti a lemezkiadást.

ezt egyébként nem értem, hogy miért van...?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:56, 18-01-2004 
tactile

pedig elég egyszerű

a disztributor fizet mindent - masterelés, lemeznyomás, borító-design, promóció (már ha van egyáltalán)
és ezért olyan lemezeket akarnak kiadni, amelyeket el is tudnak adni

ami sajna manapság nem mondható el az atmoszferikus zenékre...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:21, 18-01-2004 
impulsecreator.hu

Bratwa wrote:
pedig elég egyszerű

a disztributor fizet mindent - masterelés, lemeznyomás, borító-design, promóció (már ha van egyáltalán)
és ezért olyan lemezeket akarnak kiadni, amelyeket el is tudnak adni

ami sajna manapság nem mondható el az atmoszferikus zenékre...

kár... (goodlooking biztos túlságosan uralja a piacokat - vagy egyszerűen csak népszerűtlen lenne ez a vonal??)

főleg az az idegesítő ebben a disztribútoros dologban, hogy emiatt az ember nem játszhatja azt, amit szeretne - csak esetleg cdről, mp3ról (amit én utálok). a dnb közösség ízlésében pedig sztem képtelenség h pozitív változás álljon be, pedig csak az lehetne a megoldás :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:28, 18-01-2004 
metalhead

marczi wrote:
úgy értem, a főállású djzés/producerkedés mindenképpen görcsössé teszi a szcénát, elveszi a zene szeretetét.

hat ez ilyen hudenagyon underground szoveg, de sztem az sem egeszseges ha nem lehet belole megelni..mert akkor eppen h elveszi az alkoto energiait es szabadidejet a zenelestol a megelhetesre forditott munka..

az mp3bol djzes pedig hat..khm..(a cdt megertem, draga a dubplate vagas, es ugyanugy szol..)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:42, 18-01-2004 
bladerunnaz

psure wrote:
(a cdt megertem, draga a dubplate vagas, es ugyanugy szol..)

jobban :)

csakhat az acetat.. :D

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:43, 18-01-2004 
impulsecreator.hu

psure wrote:
marczi wrote:

hat ez ilyen hudenagyon underground szoveg, de sztem az sem egeszseges ha nem lehet belole megelni..mert akkor eppen h elveszi az alkoto energiait es szabadidejet a zenelestol a megelhetesre forditott munka..

szerintem senkinek se jó, ha djk/prok ebből élnek meg - hosszútávon nekik sem. és ezzel tényleg nem hűdeandergraund akarok lenni, csak úgy érzem, hogy az ember túlságosan belesüllyedne ebbe az egészbe - ez mondjuk nem tartozik ide.

az alkotóenergiáikat tényleg megcsapolná a munka, de viszont nem is kényszerülnének rá ennyi kompromisszumra stb.

psure wrote:
az mp3bol djzes pedig hat..khm..(a cdt megertem, draga a dubplate vagas, es ugyanugy szol..)

miért, mi a különbség a kettő között? lehet h zavar van a fejemben, de tudtommal pl. a final scratch is mp3akkal operál. nekem ez is, és a cd is, picit, hát, furcsa és ellenszenves.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:57, 18-01-2004 
impulsecreator.hu

marczi wrote:
szerintem senkinek se jó, ha djk/prok ebből élnek meg - hosszútávon nekik sem. és ezzel tényleg nem hűdeandergraund akarok lenni, csak úgy érzem, hogy az ember túlságosan belesüllyedne ebbe az egészbe - ez mondjuk nem tartozik ide.

ez nekem szimplan baromsagnak tunik. bocs.

marczi wrote:
psure wrote:

miért, mi a különbség a kettő között? lehet h zavar van a fejemben, de tudtommal pl. a final scratch is mp3akkal operál. nekem ez is, és a cd is, picit, hát, furcsa és ellenszenves.

a cd-lejatszok mai fejlettsege, es egyre nagyobb elterjedtsege mellett miert ne jatszhatnak a producerek sajat dolgaikat (es akkor mar rogton a haveroket is) ha 5 perc alatt cdre lehet egetni. lemezt nem tudsz minden sarkon vagatni, es a top-egynehanyon kivul meg se engedheti maganak a tobbseg.
siman konzervativ vagy, csak az meg nem ertem, hogyan jon ossze ezzel a stilussal. nekem is jobb erzes egy lemezt kezbe venni, es valahol legbelul jobb erzes, ha azt latom, h a dj is fekete korongokat porget, na de konyorgom, lemez-cd-mp3, mind csak egy formatum, kozeg, adathordozo, a technika meg valtozik naprol-napra, valami jon, masvalami megy. nehogy mar ezen pont mi akadjunk fent...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:08, 18-01-2004 
impulsecreator.hu

ib wrote:
marczi wrote:

ez nekem szimplan baromsagnak tunik. bocs.

áhá

így mindjárt más

ib wrote:
marczi wrote:
psure wrote:

a cd-lejatszok mai fejlettsege, es egyre nagyobb elterjedtsege mellett miert ne jatszhatnak a producerek sajat dolgaikat (es akkor mar rogton a haveroket is) ha 5 perc alatt cdre lehet egetni. lemezt nem tudsz minden sarkon vagatni, es a top-egynehanyon kivul meg se engedheti maganak a tobbseg.
siman konzervativ vagy, csak az meg nem ertem, hogyan jon ossze ezzel a stilussal. nekem is jobb erzes egy lemezt kezbe venni, es valahol legbelul jobb erzes, ha azt latom, h a dj is fekete korongokat porget, na de konyorgom, lemez-cd-mp3, mind csak egy formatum, kozeg, adathordozo, a technika meg valtozik naprol-napra, valami jon, masvalami megy. nehogy mar ezen pont mi akadjunk fent...

erm, úgy értettem, hogy één nem szeretek cdről játszani + nem szertem ezeket a cdlejátszókat (igen, tényleg mert konzervatív vagyok), az nem zavar, ha más cdről játszik. végülis elkerülhetetlen, és amúgyis mindenki így nyomja már, szóval. csak gondoltam siránkozok egy kicsit :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:21, 18-01-2004 
metalhead

ib vel egyetertek..

a cd adott esetben :!: jobban szol..az mp3 magyarorszagi hangrendszeren nem hallhato meg, a final scratch pedig operalhat barmivel, ami elfogadott hangformatum, tudtommal: wav, aif, mp3

es en is jobban szeretem a lemezeket:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:28, 06-02-2004 
bladerunnaz

www.bleep.com

a warp mp3 boltja

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 17 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]