i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 19:04, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 788 posts ]  Go to page Previous  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 40  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:33, 27-01-2004 
http://www.fidesz.hu/index.php?CikkID=18577

Post subject:
PostPosted: 13:35, 27-01-2004 
chi recordings

cHin0 wrote:
tiloson fenn van minden kapcsolódó dokumentum és felvétel

Igen, minden kapcsolódó TV műsor, sajtótájékoztató és visszhang.
Viszont a 24it nem találom, ha belepusztulok se. :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:35, 27-01-2004 
impulsecreator.hu

w_mute wrote:
marczi wrote:
w_mute wrote:
na erről van szó. ők az egész jobboldal nevében beszélnek. és a Fideszből egyetlen politikus sem mondja azt, hogy: "nem, ezek az arcok nem hozzánk tartoznak".

tényleg jó lenne ha észrevennéd, hogy mennyire veszélyes az a logika, ami mentén gondozkozol

te meg kommunista vagy, hiszen az mszp tárgyalt a munkáspárttal a választások előtt, és nem határolódik el a kádár-szobor-követeléseiktől stb.

korrupt vagy, mer' a gyurcsányi spontánprivatizált

ostoba vagy, mer' a gyurcsányi hülyeségeket beszél

folytassam?

az igaz, hogy az mszp a volt kommunisták pártja, igaz, hogy lopnak-csalnak-hazudnak, DE

az mszp nem kezdeményezi a polgári körök betiltását.

az mszp nem nevezi hazaárulóknak azokat, akik nem rá szavaznak.

az mszp nem idomítja be a szavazóit, hogy azok az utcán randalírozzanak és zászlót égessenek.

csak ennyi a különbség.

miért van ez?

nos, ezt a paradoxont elég könnyen fel lehet oldani, rávezetlek pár szemponttal, amit ajánlok végiggondolásra.

1. az mszp a volt kommunisták pártja, loptak-csaltak-hazudtak a rendszerváltás környékén

2. ennek megfelelően már nincs is igazán szükségük lopnicsalnihazudni, hiszen a politikai elitjükből gazdasági masszát csináltak, átmentvén korábbi pozícióikat

3. az új, feltörekvő generáció - a magyar hagyományoknak megfelelően - szintén részesedni akart valahogy a pozíciókból, és úgy gondolták, hogy csak politikai úton szerezhetnek ők is gazdasági zsákmányt, ámde falakba ütköztek

4. ezért ez utóbbiak egy kicsit erőszakosabban láttak neki a politikai vagyonszerzésnek (pl. már ellenzékből a székházügy stb)

5. ezért a fidesz tényleg brutálisabb eszközökkel dolgozik, de ez a kiinduló helyzetükből szinte logikailag következik

kétségbeesett küzdelem van két elitcsoport között - tényleg szeretnél az ő játékszerük lenni? nem egyszerűbb nevetni az egészen?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:37, 27-01-2004 
Torespont Radio

:thumbsup:

You think you're big time?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:39, 27-01-2004 
Torespont Radio

ON : http://index.hu/politika/belfold/zaszlo0127

gondolom olvastátok mi volt a tárgyaláson :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:04, 27-01-2004 
droid

marczi wrote:

miért van ez?

nos, ezt a paradoxont elég könnyen fel lehet oldani, rávezetlek pár szemponttal, amit ajánlok végiggondolásra.

1. az mszp a volt kommunisták pártja, loptak-csaltak-hazudtak a rendszerváltás környékén

2. ennek megfelelően már nincs is igazán szükségük lopnicsalnihazudni, hiszen a politikai elitjükből gazdasági masszát csináltak, átmentvén korábbi pozícióikat

3. az új, feltörekvő generáció - a magyar hagyományoknak megfelelően - szintén részesedni akart valahogy a pozíciókból, és úgy gondolták, hogy csak politikai úton szerezhetnek ők is gazdasági zsákmányt, ámde falakba ütköztek

4. ezért ez utóbbiak egy kicsit erőszakosabban láttak neki a politikai vagyonszerzésnek (pl. már ellenzékből a székházügy stb)

5. ezért a fidesz tényleg brutálisabb eszközökkel dolgozik, de ez a kiinduló helyzetükből szinte logikailag következik

kétségbeesett küzdelem van két elitcsoport között - tényleg szeretnél az ő játékszerük lenni? nem egyszerűbb nevetni az egészen?

végülis ez nagyjából igaz, amit leírtál, és te legalább nem azt írod a postomra, hogy "hülyeség!", hanem korrektül, érvekkel válaszolsz. valóban nincs sok különbség a 2 oldal között, és tényleg nem érdemes a játékszerükké válni. egyetértek, jobb kiröhögni mindkettőt.
de engem 2 okból mégis jobban idegesít a jobboldal. valamiért nagyon kivagyok attól, hogyha egyes emberek a haza és a kereszténység nevében lopnak/csalnak/hazudnak/uszítanak. ennyire pofátlanul képmutatónak lenni nem ér.

a másik ok egy kicsit személyes: 2002-ben, a Nagy Hídfoglalás napján bizonyos tüntetők megbénították az egész város forgalmát. nekik köszönhetően 1 órát áztam szakadó esőben buszra várva, és teljesen lekéstem az egyik LÉTFONTOSSÁGÚ vizsgámat, ami ráadásul utolsó lehetőség volt, egy csomót tanultam rá, meglett volna, de nem értem be a Közgázra, megbuktam abból a tárgyból és később újra föl kellett vennem. tudom, hogy demokráciában ilyet nem illik mondani, de ha rajtam múlna, az Erzsébet-hídi tüntetők börtönben ülnének.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:20, 27-01-2004 
impulsecreator.hu

w_mute wrote:
végülis ez nagyjából igaz, amit leírtál, és te legalább nem azt írod a postomra, hogy "hülyeség!", hanem korrektül, érvekkel válaszolsz. valóban nincs sok különbség a 2 oldal között, és tényleg nem érdemes a játékszerükké válni. egyetértek, jobb kiröhögni mindkettőt.
de engem 2 okból mégis jobban idegesít a jobboldal. valamiért nagyon kivagyok attól, hogyha egyes emberek a haza és a kereszténység nevében lopnak/csalnak/hazudnak/uszítanak. ennyire pofátlanul képmutatónak lenni nem ér.

a fidesz más (jobboldali) gondolkodási sémákra akar hatni az üzeneteivel, a szavazatmaximalizálást szem előtt tartva - ennyi.

az akarják, hogy a radikális és a mérsékelt jobboldal is rájuk szavazzon, és így kapjanak abszolút többséget.

te igazából nem a fideszt utálod, hanem azok az embereket, akik azt szeretik hallani, amit a fidesz mond. a fidesz csak kihasználja a lehetőségeket. ha rád akarnának célbavenni, akkor olyanokat mondanának, amik neked tetszenek. akkor minden rendben lenne?

w_mute wrote:
a másik ok egy kicsit személyes: 2002-ben, a Nagy Hídfoglalás napján bizonyos tüntetők megbénították az egész város forgalmát. nekik köszönhetően 1 órát áztam szakadó esőben buszra várva, és teljesen lekéstem az egyik LÉTFONTOSSÁGÚ vizsgámat, ami ráadásul utolsó lehetőség volt, egy csomót tanultam rá, meglett volna, de nem értem be a Közgázra, megbuktam abból a tárgyból és később újra föl kellett vennem. tudom, hogy demokráciában ilyet nem illik mondani, de ha rajtam múlna, az Erzsébet-hídi tüntetők börtönben ülnének.

na erre hadd ne mondjak semmit :hah:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:21, 27-01-2004 
impulsecreator.hu

*őőizé* téged

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:34, 27-01-2004 
droid

marczi wrote:

a fidesz más (jobboldali) gondolkodási sémákra akar hatni az üzeneteivel, a szavazatmaximalizálást szem előtt tartva - ennyi.

az akarják, hogy a radikális és a mérsékelt jobboldal is rájuk szavazzon, és így kapjanak abszolút többséget.

te igazából nem a fideszt utálod, hanem azok az embereket, akik azt szeretik hallani, amit a fidesz mond. a fidesz csak kihasználja a lehetőségeket. ha rád akarnának célbavenni, akkor olyanokat mondanának, amik neked tetszenek. akkor minden rendben lenne?

akkor mégsem voltam érthető. én pont, hogy a Fideszt utálom, a Fidesz politikusait, a jobboldali embereket nem (kivéve azt a huligánkodó 4%-ot, amelyik mindenhol ott van, és csinálja a fesztivált). a legtöbb közeli barátom full jobboldali beállítottságú. nekem az nem tetszik, hogy a nagy jobboldali többség túl elnéző és toleráns azzal a 4%-kal, és eltűrik azt, hogy az a 4% az egész nemzeti oldal nevében égesse a zászlót. a politikusok pedig még bátorítják is őket.

ha a Fidesz azt mondaná: "nekünk semmi közünk ezekhez a huligánokhoz, kikérjük magunknak, hogy ők a nemzeti oldalt képviselik, nem akarjuk bezáratni a Tilos rádiót, nem tartjuk hazaárulóknak azokat, aki balra szavaznak, és elfogadjuk a többség által megválasztott kormány legitimitását", - igen, ez tetszene!

ha pedig azt mondanák: "-olyan törvényjavaslatot szeretnénk benyújtani, amelynek értelmében semmilyen vallási/egyházi szervezet nem kaphatna semmilyen állami támogatást" - nos, akkor fontolóra venném, hogy belépjek-e a Fideszbe, de biztosan rájuk szavaznék.

ami pedig a "másik okot" illeti: ne nevesd ki! ez nagyon is komoly. jobb, ha nem mondasz rá semmit.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:57, 27-01-2004 
:maki:

Post subject:
PostPosted: 15:03, 27-01-2004 
impulsecreator.hu

w_mute wrote:
akkor mégsem voltam érthető. én pont, hogy a Fideszt utálom, a Fidesz politikusait, a jobboldali embereket nem (kivéve azt a huligánkodó 4%-ot, amelyik mindenhol ott van, és csinálja a fesztivált). a legtöbb közeli barátom full jobboldali beállítottságú. nekem az nem tetszik, hogy a nagy jobboldali többség túl elnéző és toleráns azzal a 4%-kal, és eltűrik azt, hogy az a 4% az egész nemzeti oldal nevében égesse a zászlót. a politikusok pedig még bátorítják is őket.

és ha megtudnád, hogy az a 'huligánkodó 4%', az valójában egy radikális jobboldali szövegekre vevő 25%nak az élcsapata?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:21, 27-01-2004 
Torespont Radio

w_mute: demagógiával vádolod a fideszt, miközben te is elég demagóg nézeteket vallasz :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:27, 27-01-2004 
droid

marczi wrote:

és ha megtudnád, hogy az a 'huligánkodó 4%', az valójában egy radikális jobboldali szövegekre vevő 25%nak az élcsapata?

ettől féltem..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:31, 27-01-2004 
droid

cHin0 wrote:
w_mute: demagógiával vádolod a fideszt, miközben te is elég demagóg nézeteket vallasz :?

lehet! de nem én akarom bezáratni a Tilos rádiót a kereszténység nevében! amit az egyházakról írtam, arról meg annyit, hogy semmi bajom az egyházakkal, nem tiltanám be őket, de szerintem nem kéne semmilyen állami támogatást kapniuk. fizessen nekik, aki akar, de az én adómból egy fillért se kapjanak. ha ez demagógia, akkor vállalom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:05, 27-01-2004 
rettento sok adot fizethetsz, mint kozgazos diak, aki a fentiek alapjan meg jol se tanul :)

amugy igaz, az allami penzbol tamogatott egyhaz konstrukciot en se tartom 21. szazadba illonek.

Post subject:
PostPosted: 16:18, 27-01-2004 
original nuttah

khmm... azért ez egy elég parttalan vita... :roll:

(azt mindig elfelejtitek, hogy a pártok állásfoglalásai ebben az ügyben sem tükrözik a valódi véleményüket, csupán aszerint helyezkednek, hogy az éppen érintett szavazóbázist maguk mellé tudják állítani... 10-12 évvel ezelőtt senki nem hitte volna, hogy egy alapvetően fiatal demokratákból álló párt (sic!) nyugdíjasokat fog az utcára citálni egy alapvetően fiatalokat kiszolgáló nonprofit, s nem országos lefedettségű rádió ellen...)

ez már tök rég nem a tilosról szól (de már ez a topik sem)...

az a vizsgalekéséses dolog meg egyértelműen a magánügy kategóriába tartozik... :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:17, 27-01-2004 
souljah

A szomorú ebben az, hogy ha ügyes a jobboldal, a Tilos rádiótól teljesen függetlenül komoly politikai tőkét kovácsolhatott volna a dologból. Ahhoz viszont nem Lovas/Bayer-féle írások kellettek volna, hanem olyanok, amik a gondolkozó, még vagy már bizonytalan szavazókat, vagyis egy viszonylag tömeget céloztak volna meg, (és persze semmiféle tüntetés meg égetés) és nem a gyűlölködésen, hanem a határozott, ám normális hangenem alapultak volna. Persze nem így történt. Ezek az írások csak a jobboldal legszélét, annak is a csőcselék részét akarták megszólítani, és tették sikerrel.

Ugyanakkor számomra például teljesen felfoghatatlan, hogy hogyan lehet valaki annyira ostoba, hogy eléget egy akármilyen zászlót egy tüntetésen. Egy ilyen esetnek nyilván nemzetközi visszhangja lesz, egyben feladja a magas labdát a baloldali (90%-os fölényben levő) médiának, hogy fél évig ezen csámcsogjon, teszem hozzá joggal. Ez politikai öngyilkosság.

Bár személyes véleményem szerint ezek az emberek egyáltalán nem fogadják el a Fideszt. Ezek Miépesek, nekik nem elég a Fidesz viszonylag mérsékelt hangneme. Öntörvényűek, irányíthatatlanok, nem számolnak a következményekkel, mert őket, mint egy joggal parlamenten kívüli párt híveit, nem érintik. A baj az, hogy a polgári köröket nem lehet megszűrni, az lép be aki akar, hiszen nincs senkinek a homlokára írva, hogy miépes vagy mittudomén mi. Kiszabadult a szellem a palackból, és most már rohadt nehéz lesz visszagyömöszölni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:32, 27-01-2004 
impulsecreator.hu

fairman wrote:
A szomorú ebben az, hogy ha ügyes a jobboldal, a Tilos rádiótól teljesen függetlenül komoly politikai tőkét kovácsolhatott volna a dologból. Ahhoz viszont nem Lovas/Bayer-féle írások kellettek volna, hanem olyanok, amik a gondolkozó, még vagy már bizonytalan szavazókat, vagyis egy viszonylag tömeget céloztak volna meg, (és persze semmiféle tüntetés meg égetés) és nem a gyűlölködésen, hanem a határozott, ám normális hangenem alapultak volna. Persze nem így történt. Ezek az írások csak a jobboldal legszélét, annak is a csőcselék részét akarták megszólítani, és tették sikerrel.

Ugyanakkor számomra például teljesen felfoghatatlan, hogy hogyan lehet valaki annyira ostoba, hogy eléget egy akármilyen zászlót egy tüntetésen. Egy ilyen esetnek nyilván nemzetközi visszhangja lesz, egyben feladja a magas labdát a baloldali (90%-os fölényben levő) médiának, hogy fél évig ezen csámcsogjon, teszem hozzá joggal. Ez politikai öngyilkosság.

Bár személyes véleményem szerint ezek az emberek egyáltalán nem fogadják el a Fideszt. Ezek Miépesek, nekik nem elég a Fidesz viszonylag mérsékelt hangneme. Öntörvényűek, irányíthatatlanok, nem számolnak a következményekkel, mert őket, mint egy joggal parlamenten kívüli párt híveit, nem érintik. A baj az, hogy a polgári köröket nem lehet megszűrni, az lép be aki akar, hiszen nincs senkinek a homlokára írva, hogy miépes vagy mittudomén mi. Kiszabadult a szellem a palackból, és most már rohadt nehéz lesz visszagyömöszölni.

1. a fideszben ezt úgy gondolják, hogy ha középre nyitnak, akkor még jobban lemorzsolódnak róluk a radikálisok, akik elég sokan vannak egyébként, és ezért nem akarják őket elveszteni

2. mi a baj a zászlóégetéssel? szerintem egyfajta véleménynyilvánítási technika. másrészt nem fidesz mint olyan égetett zászlót, hanem felhevült magánszemélyek - ezért nem lehet pol. öngyilkosságról beszélni. harmadrészt, nemzetközi viszhangja az ügynek nincs.

3. nem "miépesek", de mégcsak nem is "polgárikörösök" vagy "jobbikosok" voltak az ott megjelentek, ui. nem lehet őket néhány párt alá beáltalánosítani. nem a szervezet a lényeg (akár betiltod v megszűröd, akár nem), hanem a szellemiség, és a mozgalom. állami eszközökkel ilyesmit nem lehet eltaposni (nem is szabad)

4. szerintem amíg nem mondják azt, hogy "ha látsz egy zsidót az utcán akkor menj oda hozzá és moss be neki egyet", addig az államot és a törvényeket mindenképpen ki kellene hagyni a buliból, de szerintem túlhisztériázni se kellene a dolgot. épeszű ember nem ért velük egyet és elutasítja őket, de nem rajtuk kéne a felesleges frusztrációt letölteni, mert akkor úgy érezhetik, hogy létjogosultsága van annak, amit eddig gyáván, kódolva megfogalmaznak.

ennélfogva, ezeket a szerencsétleneket figyelmen kívül kell hagyni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:37, 27-01-2004 
poszthumusz

nekem Para-Kovács cikket tetszett a tegnapi Népszbadságban. érdemes elolvasni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:53, 27-01-2004 
souljah

marczi wrote:
fairman wrote:

1. a fideszben ezt úgy gondolják, hogy ha középre nyitnak, akkor még jobban lemorzsolódnak róluk a radikálisok, akik elég sokan vannak egyébként, és ezért nem akarják őket elveszteni

2. mi a baj a zászlóégetéssel? szerintem egyfajta véleménynyilvánítási technika. másrészt nem fidesz mint olyan égetett zászlót, hanem felhevült magánszemélyek - ezért nem lehet pol. öngyilkosságról beszélni. harmadrészt, nemzetközi viszhangja az ügynek nincs.

3. nem "miépesek", de mégcsak nem is "polgárikörösök" vagy "jobbikosok" voltak az ott megjelentek, ui. nem lehet őket néhány párt alá beáltalánosítani. nem a szervezet a lényeg (akár betiltod v megszűröd, akár nem), hanem a szellemiség, és a mozgalom. állami eszközökkel ilyesmit nem lehet eltaposni (nem is szabad)

4. szerintem amíg nem mondják azt, hogy "ha látsz egy zsidót az utcán akkor menj oda hozzá és moss be neki egyet", addig az államot és a törvényeket mindenképpen ki kellene hagyni a buliból, de szerintem túlhisztériázni se kellene a dolgot. épeszű ember nem ért velük egyet és elutasítja őket, de nem rajtuk kéne a felesleges frusztrációt letölteni, mert akkor úgy érezhetik, hogy létjogosultsága van annak, amit eddig gyáván, kódolva megfogalmaznak.

ennélfogva, ezeket a szerencsétleneket figyelmen kívül kell hagyni

Azt hiszem, egy kicsit pontatlanul fogalmaztam, ezért érthettél félre egyes dolgokban.

Egyetértek veled abban, hogy nem akarják elveszíteni a radikálisokat, bár elhatárolódni lehetne tőlük. Ennek nyilván meglenne az a veszélye, hogy ezek a szavazók elpártolnak tőlük, de szerintem amit itt elveszítenének, többszörösen visszahoznák a bizonytalan szavazórétegből.

Az rendben van, hogy a zászlóégetés egyfajta véleménnyilvánítási forma, nem kell szeretni senkit, ha nem akarnak Viszont a zászló az egyik olyan szimbólum, ami egy egész országot képvisel, és ha ezt aláírjuk, ezzel egy egész országot sértenek meg. Ha ez volt a céljuk, akkor ennek nem a Tilos tüntetésen lett volna a helye, hanem Palesztinában. De oda nem fognak kimenni. (jó ez demagóg volt) Nemzetközi visszhang = nagykövetség tiltakozása.

A politikai öngyilkosságot úgy értettem, hogy amíg a Fidesz nem határolódik el keményen és határozottan a Lovas/Bayer-féle vonaltól, addig a baloldali média kapva kap majd az alkalmon, és összemossa az ilyen tüntetőket az úgymond "hétköznapi" jobboldali szavazókkal. Ez itt az igazi veszély, hiszen azokat is balra tolja, akik amúgy függetlennek, vagy bizonytalannak mondják magukat. Az elhatárolódás persze veszélyes, de... lásd fent.

Igen, a szellemiség a lényeg, de a jobboldal jól felfogott érdeke, hogy kordában tartsa az ilyen megnyilvánulásokat. Utólag semmit sem ér az tüntetés szervezőinek elhatárolódása. A média terén akkora a hátrány, hogy minden lépésre figyelni kell. És: a miépesek valóban nem fogadják el a Fideszt.

Én nem felesleges frusztrációt vezetek le rajtuk. Kifejezetten haragszom rájuk, amiért többet ártanak a jobboldalnak az átgondolatlan tetteikkel, mint amennyit használnak (semennyit). A baloldal pedig nem fogja csak a jobboldali szavazók, vagy a te kedvedért figyelmen kívül hagyni őket, sőt, addig fognak cikkezni róluk, amíg már a könyökünkön jön majd ki.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 788 posts ]  Go to page Previous  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 40  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]