i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 11:13, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: El Ritmo: Hajrá Békéscsaba!
PostPosted: 21:51, 24-03-2004 
A szombati Neo fellépéssel ötvözött breakbeat est legyúrása után feladatomnak éreztem egy erre irányuló téma megfogalmazást, mert igenis Békés megyében is van partyélet. Igaz, hogy foltokban, de VAN. Már ha csak azt vesszük figyelembe, hogy a Neot - állításuk szerint - sehol nem tapsolták vissza negyedszer, nekünk sikerült. (Ebből talán az jött ki negatívumként, hogy nem tudtak újabb számokkal előrukkolni... így hát egy-két számot kétszer is hallottunk az éjszaka során.) De ennek ellenére is őrültek háza volt, szó szerint.
No aztán jöttek a breakbeat-fejedelmes srácok, azaz az El Ritmo. Le a kalappal a mixelési bravúrokat illetően (breakbeat-től techno-ig minden volt), ráadásul akkora lelkesedéssel toltak a fiúk, hogy illendő lenne pár lemezlovásznak meglesnie, hogyan kell bulit csinálni. Minden tiszteletem az övék, meg hogy próbálják életben tartani ezt a szcénát.

Azt viszont sajnálom, hogy eddig nem tettem részvételemet az El Ritmo-s moccanásokon (nem vagyok csabai gyerek és féltem a "csak" kávéházi hangulattól), s egy Neo-s fellépés kellett ahhoz, hogy konkretizáljam a létezését. De így most már "kötelező részvételes" leszek... (Persze azért egy-két pesti "nagyágyú" kiüthet egy-két hétvégét... az még belefér)

Teljes szívemből reménykedem, hogy az El Ritmo-s partysorozat talpon képes maradni, mert a vidéki közönség egyedülálló...

És április 2-án Anima Sound System @ Ifiház!!!

Post subject:
PostPosted: 13:54, 25-03-2004 
ujonc

Egy kis dnb kéne.Csak az a para,hogy nincs rá igény. :(
Bár szerintem breakre se lehet túl sok.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:25, 25-03-2004 
impulsecreator.hu

Sok kitartással feltámaszthatjátok az életet szerintem. Anno Kecskeméten az első dnb-buli 40 emberrel indult egy kocsmában, ma meg a Víztorony kicsinek bizonyul a maga kb 200 férőhelyével...
Úgyhogy szerintem van esély elindítani valamit.
Sok sikert nektek! :rave:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:00, 31-03-2004 
Nekem az a 40 ember is dosztig elég lenne, csak az a 40 ember mindig jönne. Egyedül azt nem hiszem el, hogy mondjuk abból a társaságból, akik eljöttek a Neo Kontroll turnéjára, azoknak nincs internet-hozzáférésük. Egy ilyen kis mozgásterű megyében, mint Békésben nagyon fontos egy élő fórum, ami össztartja, egybekovácsolja az embereket. Miért nem megy nekünk ez? A bulikhoz megvan a helyszín, megvannak a DJ-k, hozzá a lemezek és anno a Synthetic Festivalokon is csurig volt a breakbeat/dnb terem (arról nem is beszélve, hogy Szarvason a Zebrában is van érdeklődés ezekre a stílusokra). És még baromi lelkes is a közönség. Akkor meg mi a gond? Én kitartó vagyok, s az összes eszközzel azért fogok harcolni, hogy legyen buli, erre mérget vehettek.

Post subject:
PostPosted: 12:35, 01-04-2004 
pokemon

Én itt tanulok csabán, ami azt jelenti, hogy hétfőtől szerdáig vagyok itt, ha ezen a három napon lenne vmi buli én szívesen mennék, de hétvégére nem szeretek maradni mert minden barátom hazam1, egyedül pedig utálok bulizni. Ja és inkább a dnb-t preferálom (a break nekem nem party-zene), ha ilyen megmozdulások lennének, annak nagyon örülnék! DJ-ket én is tudnék hozni!

Pax!

:afro:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:28, 02-04-2004 
Azt ajánlom neked barátom, hogy erősen vállald be egyszer az egyedüli bulizást, mert nem fogod megbánni. Szerinted én többedmagammal járok? Fenét, múltkor is egyedül voltam, s talán én voltam az egyetlen Gyula Cityből, de egy este alatt sikerült pár koponyával megismerkednem (akiket szintén egyedül láttam), azóta még e-mailben is csevegek az egyikükkel. Ha ezt tart vissza, akkor nyugodtan félrepakolhatad. Nyitottak az emberek, mint az ablak.

A breakbeat meg óriási partyzene, talán totálisabb is, mint a dárenbéz (lehet, hogy még nem voltál efféle bulin?).

Tényleg melegen ajánlom, próbáld meg egyszer... :)

Post subject: el.ritmo crew
PostPosted: 13:17, 04-04-2004 
'ombree

Hello Mindenkinek!
Zen vagyok, az el.ritmo crew egyik tagja. Először is, kösz Lizard, hogy megemlékeztél a Neo-bulejről, megható a cikk, sok mindenben maximálisan 1etértünk... :bowdown:
A nu-skool breakről annyit, hogy 2 éve indult útjára itt Csabán ez a formáció (zen, zaii, gonzo), kezdetben házibulikon, később egy csabai kis internet kávézó teraszán, télen egy kb. 30 négyzetméteres helyiségben. Korábban LeFreakFoundation néven szerveztünk már partykat, neves dj-kkel (pl. titusz, TB-gon-Marvin, Futureboy, Erká...stb.) Az egész "vállalkozás" totál nonprofit volt (sőt ma is!!), ez a hobbink, imádjuk csinálni, ami partyainkon le is jön a közönségnek. A korábban sikeres, jelenleg megszűnt Synthetic-technology rendezvényeken is a break-dnb szekciót is mi szerveztük, ahol szintén prominens dj-k segítették az underground zenei világ népszerűsítését. (Palotai, Ludmilla, Titusz, Gonnok, Erká, Mango...stb.)
No, szóval nagynehezen sikerült elérjük, hogy a FEK-ben minden 2hetente ingyenes(!) partyt csinálunk, talán már a promóció, reklámozás terén is előrelépések vannak, szóval, remélhetőleg megmozdul(t) valami, egyre több "idegen" arc táncol önfeledten a break-re, ami maximálisan partyzene. Olyan embereket is megfog, akik a dárenbézre szerintem elmenekülnének. Az ötlet egyébként - mármint egy dnb-bulej megszervezése - már megfordult a fejünkben, hamarosan realizáljuk. Neves dj-k is lesznek, hamarosan ez is meg fog történni.
Újdonságként a vetítést említeném, ami szintén állandó lesz a jövőben.
Mindenkinek kösz a támogató, bíztató szavakat! Azon vagyunk, hogy a partysorozat egyre nagyobb "tömeget" fog vonzani, szóval gyertek, nem fogtok csalódni!!!

next.time: 2004)04)09 péntek, FEK!!!

All the best, písz........ :nagyfules:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:00, 06-04-2004 
pokemon

H!
Lizard: természetesen voltam már break bulin, pontosabban igazi break bulin csak egyszer=>Freq Nasty @ Cinetrip,Sziget 2003 (de csak azért mert nem volt máshol dnb:) <egyébként fantasztikus volt>). Freq Nasty nálam nagyon nagy ikon: 99-ben amikor először hallottam nuskult, azt ő prezentálta élőben a Tiloson, 2000-ben Adam Freeland Tectonics mixe taglózott le, szóval azért nem idegen nekem ez a stílus de a dnb-t jobban szeretem, ennyi!

A breakben is a kövér basszusokat :pogo: és az elektrós, analóg hangzást szeretem jobban - a mai zenékben ezt nemnagyon találom meg. A TB 303-asok nyekergésétől viszont a falra mászom, ez az ami nem hiányzik sztem a breakből (de sokan használják).

És nem vagyok egy spontán ismerkedő típus :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:20, 06-04-2004 
ujonc

ELŐRE 8]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:15, 06-04-2004 
son of nitrous

HAJRÁ CSABA MASSZÍV

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:49, 06-04-2004 
impulsecreator.hu

Viharsarok rulez! :rave: :kissband: :majom: :banana:

Profile  

Post subject: Re: el.ritmo crew
PostPosted: 16:06, 07-04-2004 
el.ritmo crew - ..zen.. wrote:
Hello Mindenkinek!
Zen vagyok, az el.ritmo crew egyik tagja. Először is, kösz Lizard, hogy megemlékeztél a Neo-bulejről, megható a cikk, sok mindenben maximálisan 1etértünk... :bowdown:
A nu-skool breakről annyit, hogy 2 éve indult útjára itt Csabán ez a formáció (zen, zaii, gonzo), kezdetben házibulikon, később egy csabai kis internet kávézó teraszán, télen egy kb. 30 négyzetméteres helyiségben. Korábban LeFreakFoundation néven szerveztünk már partykat, neves dj-kkel (pl. titusz, TB-gon-Marvin, Futureboy, Erká...stb.) Az egész "vállalkozás" totál nonprofit volt (sőt ma is!!), ez a hobbink, imádjuk csinálni, ami partyainkon le is jön a közönségnek. A korábban sikeres, jelenleg megszűnt Synthetic-technology rendezvényeken is a break-dnb szekciót is mi szerveztük, ahol szintén prominens dj-k segítették az underground zenei világ népszerűsítését. (Palotai, Ludmilla, Titusz, Gonnok, Erká, Mango...stb.)
No, szóval nagynehezen sikerült elérjük, hogy a FEK-ben minden 2hetente ingyenes(!) partyt csinálunk, talán már a promóció, reklámozás terén is előrelépések vannak, szóval, remélhetőleg megmozdul(t) valami, egyre több "idegen" arc táncol önfeledten a break-re, ami maximálisan partyzene. Olyan embereket is megfog, akik a dárenbézre szerintem elmenekülnének. Az ötlet egyébként - mármint egy dnb-bulej megszervezése - már megfordult a fejünkben, hamarosan realizáljuk. Neves dj-k is lesznek, hamarosan ez is meg fog történni.
Mindenkinek kösz a támogató, bíztató szavakat! Azon vagyunk, hogy a partysorozat egyre nagyobb "tömeget" fog vonzani, szóval gyertek, nem fogtok csalódni!!!

Na örülök, hogy a szervezőkhöz is eljutott a forródrót, most már legalább bebizonyosodott, hogy nem én vaklármázom össze-vissza. :taps:
Emlékszem korábbi munkásságotokra, mikor még a Synthetic-en Z.E.N. (esetleg Zen-Thai) néven futottál TJ Hooker és Dubrovnik mellett, azok is szép pillanatok voltak. (Pénteken odajött hozzám egy arc, hogy engem látott-e két éve a Syntehic-en, mikor Palotai is játszott... :lol:) Vajon miért szűnt meg ez a fesztivál, nem tudom... A LeFreak esték valahogy kimaradtak az életemből, a mai napig nem tudom, hogy miért nem mentem rájuk. De ezt a hibapontot szeretném kijavítani, és minél többször próbálok eljutni a mostani El Ritmo-s partykra.

Két kérdést hadd engedj meg:
- Ha ingyenesen viszitek ezeket a bulikat, miből veszitek a lemezeket, mert gondolom nem egy olcsó mulatság. A FEK nem kér pénzt a terembérléshez? Még egy óriási respect, hogy ingyenesen is kitartatok a szándékotok mellett, és tényleg azért csináljátok, mert szeretitek. Jó ezt látni.
- Hol szerzitek be a lemezeket? (Mert ugye Békéscsaba nem egy bakelit-paradicsom...)

Kecsegtető, hogy lesznek majd vendég DJ-k (direkt nem írtam, hogy sztár DJ-k, mert utálom ezt a kifejezést), ha majd közönségkutatásban akarjátok eldönteni, hogy ki legyen az, én Palotaira szavaznék elsődlegesen. (Ő breakbean is és drum'n'bass-ben is zászlóvivő.)

Post subject:
PostPosted: 16:20, 07-04-2004 
Zolii81 wrote:
H!
Lizard: természetesen voltam már break bulin, pontosabban igazi break bulin csak egyszer=>Freq Nasty @ Cinetrip,Sziget 2003 (de csak azért mert nem volt máshol dnb:) <egyébként fantasztikus volt>). Freq Nasty nálam nagyon nagy ikon: 99-ben amikor először hallottam nuskult, azt ő prezentálta élőben a Tiloson, 2000-ben Adam Freeland Tectonics mixe taglózott le, szóval azért nem idegen nekem ez a stílus de a dnb-t jobban szeretem, ennyi!

A breakben is a kövér basszusokat :pogo: és az elektrós, analóg hangzást szeretem jobban - a mai zenékben ezt nemnagyon találom meg. A TB 303-asok nyekergésétől viszont a falra mászom, ez az ami nem hiányzik sztem a breakből (de sokan használják).

És nem vagyok egy spontán ismerkedő típus :oops:

Ha fantasztikusan érezted magad a freQ.Nasty fellépésen, akkor már válaszolnom sem kell. A mai zenékben nem találsz kövér basszusokat? Pedig az olyan kövér, hogy szinte az elhízás fenyegeti. A mai breakbeat (egyébként már nem nagyon használatos a nu skool breakz kifejezés, sokkal inkább breakbeat / progressive breakbeat... mondjuk kit érdekel, hogy hívják, jó és kész :)) épphogy az előbb említett dologról, és az electroval való összeférhetőségéről szól. Mikor legutóbb Freelanden voltam, BLIM vezette le az estét, és a végére olyan electroban kötöttünk ki, hogy nem győztem ámulni-bámulni. De nekem abszolút mindegy, hogy drum'n'bass vagy breakbeat, más és más hangzás tablóz le az egyikben meg a másikban. (Arről nem is beszélve, hogy e két stílus mellet még rengetegre tudnék önfeledten bulizni, pl. jazzy house, hip-hop, dancehall reggae, etc...)

Post subject:
PostPosted: 16:43, 07-04-2004 
original nuttah

Lizard wrote:
más és más hangzás tablóz le

akar le is taplozhatna

Profile  

Post subject: Re: el.ritmo crew
PostPosted: 12:25, 08-04-2004 
partiarc

el.ritmo crew - ..zen.. wrote:

márti 1 asztal foglal! :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:01, 09-04-2004 
pokemon

Lizard: én kicsit másképp értelmezem a breakbeat meghatározást, inkább az oldschool breakekre, de valóban teljesen mindegy hogy hívják. Sokféle zenét hallgatok én is, a hiphop-ot pl. kb ugyanúgy szeretem mint a dnb-t, illetve mostanában a booty bass-t (DJ Godfather & tsai. munkássága).

Tényleg srácok!!! Minimalheadz partyt kellene vhogy összehozni BÉKÉSCSABÁN!!!!!!!!

:afro: El Padre Ritmo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:37, 09-04-2004 
pokemon

Palotai tényleg nagyon jó DJ (már amikor nem hullafáradtan érkezik a mindennapi hakniból), de az ő gázsija szerintem 100eFT alatt nem úszható meg. A név biztosan sok embert vonzana, de sztem kisebb neveket is érdemes lenne lehozni: a Longman & Bratwa páros is jáccik breaket ha szépen kérik őket!

Dnb-ben a hazai szervezőbrigádok dj tagjai jöhetnének szóba szerintem elöször: SP&Scynetic, Axel(bár ő xarul kever, sztem), Skeam, MidLow, a debreceniek (Octo, Tözke stb.), Acryl, Negro (ő is jáccik mindenfélét), Chris.su & SKC (nekik lehet felment a gázsijuk a produceri elismertség okán), Bal, Safair, Stealth, Sizenine, Ozon, valamint Cadik & Palotai (régen hallottam már őket b2b-ezni).
Rengeteg fiatal tehetséges dj is van, ha esetleg nincs erre túl sok pénz: Szegedről Suzukisamurai, Kecskemétről Reza (az ö stilusával sem vagyok teljesen kibékülve:)) & C, Mentalien (Jászberényből-földim:) Liquid Funk), Zenit (Soltvadkert), Migu (töréspont rádió, ha Dylenes földbedöngölést akartok akkor őt kell választani:)), Zoom (Nanoboogie-RadioCafé), Ib (ipc-szintén Liquid)...stb.

Tudnék még rengeteg nevet, de úgy sem rajtam múlik, ha lenne lóvém én magam hoznám el öket, de az élet nem ennyire szép!

Csőkullancs

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:34, 09-04-2004 
Zolii81 wrote:
Lizard: én kicsit másképp értelmezem a breakbeat meghatározást, inkább az oldschool breakekre, de valóban teljesen mindegy hogy hívják. Sokféle zenét hallgatok én is, a hiphop-ot pl. kb ugyanúgy szeretem mint a dnb-t, illetve mostanában a booty bass-t (DJ Godfather & tsai. munkássága).

Tényleg srácok!!! Minimalheadz partyt kellene vhogy összehozni BÉKÉSCSABÁN!!!!!!!!

:afro: El Padre Ritmo

Egy Minimalheadz-es estének én is örülnék, de egy Cinetrip-es Eventnek mégúgyinkább!

Neked is írom, de a többiekhez is szól: szombaton, azaz április 10-én Hip-Hop Night a FEK-ben! 500 Ft ellenében kaptok egy egészestés műszakú Dj-t és egy rakás fellépő együttest. Megéri eljönni, jertek!

Post subject:
PostPosted: 13:36, 10-04-2004 
'ombree

Försztofoll: BOLDOG HÚSVÉTOT MINDENKINEK! :bunny:
Előzetesen a jövőbeni nagyágyúkról: Fater (amúgy boldog névnapot Zsolt! :lk: ) valóban 100e fitying körüli, sajna nem tudjuk kigazdálkodni.

A legvalószínűbb felállás: break: ERKÁ (ChewTheFAT!-JAILHOUSE - Bp.) :slayer: , zámenbész: MIDLOW (nowsound-Bp.) :pogo:
Még nincs konkrétum, de figyeljétek a fórumot, de mindenről mindenki időben tudni fog.... :jacko:

Legyetek jók, next parry: 2004)04)23 - péntek - FEK, viszont a Balkán Táncház miatt nem az emeleti bárban, hanem a FÖLDSZINTI AUDITORIUM MAXIMUM-ban!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:31, 13-04-2004 
impulsecreator.hu

Hááát, szerintem 100alatt simán meg lehet úszni a Palotait...Sok az a száz... Szerintem. :!: :lol:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]