i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 23:25, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 90 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 03:19, 03-11-2004 
chi recordings

mihez képest kell előremutatónak lenni, és mit nevezel előremutatónak. Holden szerintem siman csinal izgi dolgokat... nathan fake...
paul woolford, solid groove (switch), radio slave...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04:27, 03-11-2004 
partiarc

w_mute wrote:
ezzel csak azt akarom mondani, hogy valószínűleg csak felületesen ismered a progresszív stílust, és nem ismered a jó oldalát. de minden stílusban van szar és van előremutató is.

na erről beszéltem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04:29, 03-11-2004 
partiarc

w_mute wrote:

én gyűjtöm ezeket, tudok kölcsönadni egy csomót. én is nagyokat szoktam rajta flesselni, hogy valójában sem a house, sem a break, sem a jungle nem fejlődött olyan óriási mértékben az elmúlt 15 évben, csak a technika. ma jobb hangokat lehet előállítani, sokkal szebben szólalnak meg a zenék, de a lényeg, az alapvető minták, sablonok ugyanazok maradtak. valójában ezek önismétlő zenék; ami progresszív, az retro is egyben. ezek a stílusok azonos szinten állnak összetettségben és innovációban. több közös vonás van bennük, mint különbség.

megint aha

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:11, 03-11-2004 
ujonc

erká wrote:
szerintem meg hallgassatok mindent, ne csak breaket, főleg ne csak a break egy irányzatát.
ezt azoknak a "kezdőknek" (bocs) mondom, mint pl a topic kezdeményezője, aki segítséget kér. Mindenben találhatsz neked tetsző zenét, még olyanban is amit általában rühellsz, ezen szoktam a legjobban meglepődni. szerintem a legrosszabb amit az emberek tehetnek (és tesznek is általában), hogy kiválasztják, hogy nekik ez a hangzás (stílus, előadó, dj, akármi) tetszik, oszt jólvan.
persze lehet fő irányvonal, meg minden, meg biztos vannak sokan akik frankón tudják h nekik mi is kell, de én megőrülnék ha ki kéne választanom valamit és onnantól kezdve csak azt hallgathatnám/játszhatnám. Ha egy hétig a kocsiban csak rockzenét van kedem hallgatni akkor kétszer olyan jó utána betenni egy breakmixet, vagy valami hip-hopot. A baj az h sokan előre tudják h mit akarnak egy bulin, és ha nem konkrétan az szól akkor már nem is érdekli őket, hogy egyáltalán amit hallanak az jó vagy nem jó. Már azért is meg kell küzdeni egy break bulin hogy felrakhass egy olyat aminek teszem azt nem tört az üteme (nevezzük gyűjtőfogalomként house-nak). Szóval keress zenét hallgasd meg és döntsd el tetszik-e. Hogy hogy hívják az kibaszottul mindegy, sőt az is kibaszottul mindegy hogy "underground" zenéről van-e szó, ilyen ugyanis nem létezik, csak underground hozzáállás.
:buksi:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:43, 03-11-2004 
piper

Kevin wrote:
mihez képest kell előremutatónak lenni, és mit nevezel előremutatónak. Holden szerintem siman csinal izgi dolgokat... nathan fake...

hat ez az, en azon b*szom fel magam, hogy miert nem lehet egyszeruen house-nak nevezni?
mitol progresszivebbek azok a zenek, mint mondjuk barmi mas?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:46, 03-11-2004 
metalhead

:lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:53, 03-11-2004 
piper

noel wrote:

jovan ne rohogjel, nem Kevin beirasat akartam idezni. :wink:
ezt ugy altalaban a proggy house-ra ertettem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:53, 03-11-2004 
metalhead

genea wrote:
erká wrote:
szerintem meg hallgassatok mindent, ne csak breaket, főleg ne csak a break egy irányzatát.
ezt azoknak a "kezdőknek" (bocs) mondom, mint pl a topic kezdeményezője, aki segítséget kér. Mindenben találhatsz neked tetsző zenét, még olyanban is amit általában rühellsz, ezen szoktam a legjobban meglepődni. szerintem a legrosszabb amit az emberek tehetnek (és tesznek is általában), hogy kiválasztják, hogy nekik ez a hangzás (stílus, előadó, dj, akármi) tetszik, oszt jólvan.
persze lehet fő irányvonal, meg minden, meg biztos vannak sokan akik frankón tudják h nekik mi is kell, de én megőrülnék ha ki kéne választanom valamit és onnantól kezdve csak azt hallgathatnám/játszhatnám. Ha egy hétig a kocsiban csak rockzenét van kedem hallgatni akkor kétszer olyan jó utána betenni egy breakmixet, vagy valami hip-hopot. A baj az h sokan előre tudják h mit akarnak egy bulin, és ha nem konkrétan az szól akkor már nem is érdekli őket, hogy egyáltalán amit hallanak az jó vagy nem jó. Már azért is meg kell küzdeni egy break bulin hogy felrakhass egy olyat aminek teszem azt nem tört az üteme (nevezzük gyűjtőfogalomként house-nak). Szóval keress zenét hallgasd meg és döntsd el tetszik-e. Hogy hogy hívják az kibaszottul mindegy, sőt az is kibaszottul mindegy hogy "underground" zenéről van-e szó, ilyen ugyanis nem létezik, csak underground hozzáállás.
:buksi:

en egy partyn folteszek breaket houset techouset vegyitve a break-el. neha lassabb zeneket is beleviszek egy ket szam koze.tobbfajta stilust azert nem tudok mert nem tudok anyagilag kovetni megtobb zenei izlest :)
egyszer-ketszer folteszek egy tornalemezt aminek tok jo alapja van ilyen 1985 os discofiling mikozben esztergalyos cecilia liheg rajta, az jo szokott lenni komboba :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:55, 03-11-2004 
metalhead

'G' wrote:
noel wrote:

en nem is rajtad rohogtem :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:12, 03-11-2004 
piper

noel wrote:
'G' wrote:
noel wrote:

en nem is rajtad rohogtem :)

jolvan, koran van meg, nem szabad nekem meg ilyenkor a gep ele ulnom :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:20, 03-11-2004 
metalhead

:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:33, 03-11-2004 
droid

'G' wrote:
Kevin wrote:

hat ez az, en azon b*szom fel magam, hogy miert nem lehet egyszeruen house-nak nevezni?
mitol progresszivebbek azok a zenek, mint mondjuk barmi mas?

G > valójában teljesen igazad van neked is, meg sergio-nak is, ez egy teljesen gáz elnevezés, hogy "progháusz", tényleg nevetséges így nevezni, dehát a jungle-ra is menő azt mondani, hogy DRUMFUNK, akkor a tech-house-t/deep-house-t/trance-t/technót/minimált/elektrót/break-et ötvöző zenékre is lehet azt mondani, hogy progresszív. igazából nektek nem is a zenével van bajotok, hanem ezzel az egész hype-al, amit amúgy a freeee magazin kezdeményezett ekörül az irányzat körül. szerintem sem túlságosan progressív ez a stílus, csak pontosan ugyanannyira, mint a breakbeat, a drumnbass, stb. hozzájuk képest nem lehet azt állítani, hogy kevésbé előremutató, mert ez nem igaz. ezek a zenék egy szinten vannak.

ja és James Holden zseniális. aki szerint ő trance-t játszik, az a 2 évvel ezelőtti dolgait hallotta max.. én ebben az évben többször is hallottam őt élőben küldeni, és tulajdonképpen minimáltechnóval és elektróval vegyített, visszafogottan kattant house zenét játszik. nagyon is előremutató, és nem csak ő, hanem még egy csomóan.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:36, 03-11-2004 
metalhead

Holden regen is jo volt es most is az szerintem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:38, 03-11-2004 
droid

noel wrote:
Holden regen is jo volt es most is az szerintem

szerintem meg régen is jó volt és most még jobb :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:41, 03-11-2004 
droid

ja egyébként máshol azt olvastam, hogy azért nevezik ezt "progresszívnek", mert nem lehet simán house-nak vagy trance-nek nevezni, mert mindenből van benne egy kicsi, és meg kellett különböztetni (ez kb a '90-es évek közepén, második felében volt) a 'sima' house-tól meg trance-től.

szerintem sokkal jobb elnevezés lenne az, hogy "dark beat".

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:47, 03-11-2004 
piper

w_mute wrote:
ja egyébként máshol azt olvastam, hogy azért nevezik ezt "progresszívnek", mert nem lehet simán house-nak vagy trance-nek nevezni, mert mindenből van benne egy kicsi, és meg kellett különböztetni (ez kb a '90-es évek közepén, második felében volt) a 'sima' house-tól meg trance-től.

szerintem sokkal jobb elnevezés lenne az, hogy "dark beat".

szinte mindenki jokat mondott eddig ebben a topicban, de sztem kar tulragozni a dolgot :D

amugy a dark beat-nel voltak sulyosabb elnevezesek is pl.: deep-dark-sexy-twisted-tribal... :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:50, 03-11-2004 
droid

'G' wrote:
amugy a dark beat-nel voltak sulyosabb elnevezesek is pl.: deep-dark-sexy-twisted-tribal... :lol:

hát olyan van! az egy alstílus a progháuszon belül. :lol:

lásd: Steve Lawler.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:12, 03-11-2004 
piper

w_mute wrote:
'G' wrote:

hát olyan van! az egy alstílus a progháuszon belül. :lol:

lásd: Steve Lawler.

ha nem lenne nem irtam volna... de sztem azert ennyire nem kellene tuldimenzionalni a stilusokat :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:23, 03-11-2004 
partiarc

noel wrote:

en egy partyn folteszek breaket houset techouset vegyitve a break-el. neha lassabb zeneket is beleviszek egy ket szam koze.tobbfajta stilust azert nem tudok mert nem tudok anyagilag kovetni megtobb zenei izlest :)
egyszer-ketszer folteszek egy tornalemezt aminek tok jo alapja van ilyen 1985 os discofiling mikozben esztergalyos cecilia liheg rajta, az jo szokott lenni komboba :)

én is felteszem (na jó esztergályos cecíliát nem) csak arról beszéltem, h nem erre fogékonyak elsősorban (a nagy többség), hanem a kiszámíthatóra.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:25, 03-11-2004 
metalhead

nem jo a kiszamithatosag :)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 90 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]