i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 18:22, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 277 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:24, 16-11-2004 
pokemon

Image

:slayer:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:16, 18-11-2004 
droid

nah akkor mi leszen? ircen senki.... itt sincs semmi uj info....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:23, 18-11-2004 
metalhead

en nem tudom miguek mit terveznek hetvegere. en is infora varok :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:44, 18-11-2004 
black hoe rec.

Részemről rendben, nekem vasárnapra - estére semmi program, vagyis játék van tervezve. Ki jönne/menne akkor Rezához?

Névsorolvasás:

Noel
Halucska
Reza
Én + 1 fő

és még? Wacky? Vitoo?

Mondjunk este hatot. Rezánál lehet jelentkezni a pontos címért.

Nagyon nehéz ezt leszervezni :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:21, 18-11-2004 
solarcube

legyen inkább 7! amugy nekem minden ok! felőlem nyomhatjuk másnap estig 8) pü-ben jelezzen aki jön, és küldöm az infókat.
az első feladat, megtalálni a házamat... titánium pajzs, 1000EXP és egy pizza jár érte :lol:

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:26, 18-11-2004 
metalhead

nem tudok menni sajnos, de nektek jó mókát
gondolom abban nem lesz hiány ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:27, 18-11-2004 
metalhead

vasarnap szerintem meg ne jatszunk hanem legyen bemeseles es mindenki csinalja meg a karakteret. a kezdoknek segitunk. na? javaslat?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:31, 18-11-2004 
solarcube

felölem ok. de sztem az megvan 1-2 ora alatt. utana belekezdhetünk ha van idö rá...

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:42, 18-11-2004 
metalhead

pubi 10 ig raerek :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:24, 19-11-2004 
black hoe rec.

noel wrote:
vasarnap szerintem meg ne jatszunk hanem legyen bemeseles es mindenki csinalja meg a karakteret. a kezdoknek segitunk. na? javaslat?

Én is így gondoltam. Megcsinálunk mindent, amit kell, megbeszéljük a kiegészítő szabályokat, ilyesmi, segítünk a kezdőknek, aztán ismerkedés :D

Játszani a héten még nem nagyon fogunk, sokminden függhet az előtörténettől, azt meg meg kell írnotok, elvárom :wink: :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:22, 19-11-2004 
metalhead

Reza rovid elotortenete: megszulettem, felnottem, olok, tapolok, tomor lenyeges rovid :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:37, 19-11-2004 
metalhead

noel wrote:
Reza rovid elotortenete: megszulettem, felnottem, olok, tapolok, tomor lenyeges rovid :D

akkor a kalandjai is rövidek lesznek :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:39, 19-11-2004 
pokemon

Mit játszotok?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:42, 19-11-2004 
metalhead

amit te nem akarsz :D Gusmat

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:22, 19-11-2004 
pokemon

noel wrote:
amit te nem akarsz :D Gusmat

Thanx... :) Hétvégén utánanézek a könyveidnek. :wink:

Addig:

Vampire: The Requiem ismertető
A White Wolf Vámpír: A Maszkabál című szerepjátéka túlzás nélkül a legnépszerűbb horror-szerepjáték a világon. Népszerű témát lovagolt meg, számtalan kiegészítő jelent meg hozzá, burjánzik az élő Vámpír szerepjáték – divatos volt. A White Wolf mégis úgy döntött, hogy véget vet neki. Az Ítélet Napja kiegészítőkkel megadta neki a kegyelemdöfést és befektette a sírba, majd kikozmetikázta a halottat és egy csókkal újra felélesztette.
Élőholtakra jellemző, hogy haláluk után meglepő fürgeséggel és vitalitással képesek élni és mozogni. Ez igaz a Vampire-re is. A Vampire: the Requiem új életet lehelt a játékba.
A régi-új játék legnagyobb problémája, hogy nem tudja átlépni a saját árnyékát. A régi Vámpír sötét árnya ott lebeg a feje felett, és bár számos újítás van, épp elég a hasonlóság, hogy zavaró legyen. Nem igazán tudtam eldönteni, ki a célközönség: azok a szűz játékosok, akik még soha nem találkoztak a Vámpírral, semmilyen formában? Mert az ő számukra a Requiem ritka csemege, és bátran ajánlhatom nekik. A régi játékosokat azonban bosszanthatja a hasonlóság, amely mégis ismeretlen. Az ember szívesebben megy új házba lakni, mint gyerekkora imádott, de mostanra átépített paradicsomába. Nem ugyanazt találja, holott valahol ugyanazt a várja, és lehet bármilyen szép a ház, becsapásnak fogja érezni.
Régi játékos vagyok ugyan, de nekem sikerült felülkerekednem az érzésen. Nem az új elnevezések, hanem a megmaradt, de megváltozott jelentéstartalmú régiek voltak inkább zavaróak a számomra. Maga a játék és a koncepció viszont kárpótolt.

Sötétség Világa

Új koncepciót követ a játék kiadási formája is. A játékszabályok ugyanis (amit a WW Storyteller rendszernek nevez) teljesen külön könyvben találhatóak, aminek The World of Darkness a címe. Ez szolgál hátterül a vámpírok által benépesített világhoz, és ebben találod meg a karakterkészítésre és a harcra vonatkozó szabályokat is. Maga a világ Lovecraft és az X-akták nyomdokain halad. A főszereplők névtelen senkik, akik betekintést nyernek a természetfelettibe, és az élmény egy életre megváltoztatja őket.
A szabályok teljesen ezt a koncepciót követik, magyarán a karakterkészítés során csak ember karaktereket tudsz létrehozni (a könyv végén van ugyan pár mondat szellemekről meg effélékről, de ez csak a függelék). Új érték a Morality, ami lényegében olyasmi, mint a Humanity és a Call of Cthulhu Sanity-je egybegyúrva, és azt mutatja, mekkora gazfickó vagy. A karakter által tapasztalt vagy tett szörnyűségek hatására változik meg, és ez különféle hatásokat von maga után.
A rendszer alapja továbbra is a kilenc szociális, mentális és fizikai kategóriákba osztható tulajdonság (bár a nevük megváltozott), a képességek, és a ulajdonság + képesség alapú kockatartalék. A kocka továbbra is tízoldalú, és a sikert a célszám megdobása adja. Ez az új rendszerben fix ( 8 ), és nagy öröm, hogy eltűnt a balsiker és katasztrofális következménye. Nem a célszám változik a feladat nehézségével, hanem módosítók szabják meg, hány kockád van, vagy hány sikerre van szükséged.
A legnagyobb változást a harcrendszer szenvedte meg, bár ez inkább előnyére vált. Bár a sebzés bonyolultabb, mint az eredeti, bőséggel kárpótol érte, hogy maga a csihipuhi gyorsabban és egyszerűbben lemesélhető.

Vampire: The Requiem

A The World of Darkness könyv önmagában persze csak beetetés, ízelítő. Ha igazán bele akarod vetni magad a világba, mindenképpen meg kell venned a különálló téma-könyvek egyikét. Az első, ami egy időben jelent meg a The World of Darkness-szel, a Vampire: the Requiem volt.
Az alapok nem változtak. A vámpírok még mindig azért küzdenek, hogy megőrizzék emberségüket a Fenevad ellenében, még mindig az intrika és a lélektani horror a legerősebb témák. A vámpírok még mindig klánokba tömörülnek, és az ölelés is ugyanúgy folyik, mint ahogy azt már a korábbi játék folyamán megismertük. Mégis kicsit más az egész.
Ami azonnal szembeötlik: nincs Káin. Nincs egyértelmű magyarázat a vámpírok eredetére, a mitológia képlékeny, frakciónként változó. Mivel nincs Káin, generációk sincsenek. Felmerülhet a kérdés: hogy lehet az, hogy a több ezer éves vámpírok sem emlékeznek arra, hogyan is volt régen? A válasz: mert szenilisek. Minél idősebb a vámpír, annál többet felejt a múltból. A torpor során, amibe visszasüpped pár száz évenként, az álmok és emlékek összekeverednek, s nem lehet biztonsággal megmondani, hogy amit valóságnak vél, valóban megtörtént, vagy csak hiszi?
A legtöbbet a vértestvérek társadalma és politikája változott. Nincsen többé egész világra kiterjedő háború két gigászi szervezet (Kamarilla és Szabbat) között. A harcok és intrikák (amiket ezúttal a Danse Macabre gyűjtőnév jelöl – gyanítom, hogy a Dzsihád tiltólistára került) alacsonyabb szintre kerültek, közelebb a karakterekhez. A hatalom a hercegek kezében összpontosul – nincsen fejükre koppintó Ítélethozó vagy Belső Kör. A játékot városközpontúvá tették. A társadalom felépítése feudális, de a politikai élet elevenebb, mint a másik játékban. A kezdő játékosok nincsenek bábszerepre kényszerítve az öregek kezében: már a kezdetektől részt vehetnek a nagy játszmában, és jóval több esélyük van a felemelkedésre, mint korábban. Többé nem a fejük felett történnek a fontos dolgok – ha elég szemfülesek, maguk is meghatározóak lehetnek a város életében. Hogy ez miért van így?
Nincsen generáció. Az öregek és fiatalok közti nagy különbségek eltűnnek, kiegyenlítettebb egy város vértestvér társadalma. A generáció helyett azonban feltűnik egy új érték, a vérpotencia (Blood Potency). Minden játékos egy BP értékkel kezd, mely ötvenévenként, vagy magasabb BP értékkel rendelkező vámpír diablerizálásával egy ponttal nő. Minél magasabb az érték, annál szűkebb a fogyasztható áldozatok tartománya. 3-as vérpotenciánál az állatok vére már nem jelent táplálékot; 7-es értéknél pedig már az emberek vére sem elég: vámpírvérre van szükség a fennmaradáshoz. Ahogy a vérpotencia értéke nő, úgy emelkedik a tulajdonságok, képességek és diszciplínák limitje 6-ra, 7-re, vagy akár 10-re. A körönként felhasználható vitae menynyisége is nő. Gyakorlatilag ugyanaz a hatás, mint magasabb generációnál – azzal a különbséggel, hogy ezek az előnyök most már minden karakter számára hozzáférhetőek (feltéve, ha elég ideig életben marad). Ott van azonban a biztonsági tényező: nem növekedhet egy vámpír hatalma a végtelenségig, mivel egy idő után már csak más vámpír vére képes kielégíteni az éhségét, s ehhez nem könnyű hozzájutni. Ha a potens vámpír kellőképpen kiéhezik a préda hiányában, mélyálomba zuhan (hogy mikor, azt a BP és a Humanity – a Morality Vampire-beli megfelelője – határozza meg). Torporban viszont a vérpotencia 25 évenként eggyel csökken, vele együtt plusz értékei is (a vérpotencia újranövekedésekor pedig újra meg kell vásárolni őket tapasztalati pontból). Ilyenformán kialakul a mintegy 500 éves ciklus, melynek során a vámpír felemelkedésére és bukására egyaránt sor kerül. Ennek következménye: egy éveit tekintve fiatalabb vámpír lehet erősebb, mint egy vénség; és ugyanannyi eséllyel indul a Danse Macabre intrikáiban. Nem törvényszerű többé, hogy a feltörekvő karaktereket bélyegként elnyomják a több ezer éves öregek. Mostantól bármit megtehetsz. Bármire esélyed van.
A diszciplínák kiegyensúlyozottabbak, egyeseket leegyszerűsítettek, másokat átneveztek, és van néhány új diszciplína is. Újítás, hogy a klánoknál megadott három klándiszciplína közül egy csakis és kizárólag arra a klánra jellemző. A szövetségek közül három szintén rendelkezik saját titkos diszciplínával. A maradék olyan hatalmakat ölel fel, amelyek mitológia szerint minden vámpírnak sajátjai lehetnek (Celerity, Vigor, Resilience, Animalism, Obfuscate). Bizonyos diszciplínák megfelelő szintű kombinációjával pedig egészen új hatalmakra is szert lehet tenni.
A ghoulok, a vérkötelék és a vámpírokra ható jelenségek (napfény, tűz, karó) maradtak ugyanazok, két hangulatos kis újítás azonban került melléjük. Az egyik a vámpírok és a fenevadak párhuzamára épít. Ezentúl, ha két vámpír találkozik, nemhogy ösztönösen felismerik a másikban a vámpírt, de vérpotenciájuk szerint késztetést is éreznek arra, hogy megtámadják egymást, vagy netán elmeneküljenek (hasonlóan ahhoz, mint mikor a farkasfalkában egy domináns hím találkozik egy alacsonyabb rangúval). A másik új elem a vérszimpátia jelensége. Egymáshoz közeli vértestvérek (egy-két ölelés távolra eső „rokonok”) megérezhetik, ha a másikkal történik valami. Ez lehet futó hangulat, de nagy sikernél a vámpír egy pillanatra bele is bújhat a rokona bőrébe, és azt érezheti, amit ő. Mondanom sem kell, hogy ez számos kalandra és bonyodalomra ad lehetőséget.
Milyen is hát a Requiem politikai háttere? A klánok száma ötre csökkent (Davea, Gangrel, Mekhet, Nosferatu és Ventrue), de ezek legalább szépen elkülönülnek egymástól. Kisebb, klánon belüli vérvonalak is léteznek azonban, hogy a kellő diverzitás meglegyen – itt visszaköszönnek régi ismerősök is, mint például a Bruja, Toreador és Malkovian vérvonal. A gigászi két részre szakadt vámpírtársadalom helyett több intrikára és kiegyensúlyozottabb hatalmi harcokra lehetőséget adó frakció (covenant – szövetség) szerepel. Ezek vallási-politikai alapon oszlanak meg, de nem különülnek el fekete-fehéren, mint a Kamarilla és Szabbat. Mindegyikben van valami, amit szeretni és utálni lehet. Mindegyik meg is magyarázza a maga igazát, és filozófiával támasztja alá. A frakciók nagy része hatalomért küzd a többi frakció ellenében. De egyik csoport sem kerekedik felül a többin, s ezért kénytelenek együttműködni, nehogy káoszba fulladjon a vámpírtársadalom, és kiszolgáltassák magukat az embereknek; ugyanakkor számtalan lehetőség kínálkozik a hátbadöfésre és a politikai ármánykodásra. A viszonyuk inkább rivális, mint ellenséges. A frakciók között pedig van kettő, ami szinte kínálja magát, hogy célpont vagy ellenfél legyen: az egyik a sátánimádó Belial ivadékai (Belial’s Brood), a másik a vámpírgyilkos VII.
Az új politikai környezet több szabadságot ad a játékosoknak. Az eredeti játék hajlamos volt sztereotip „uralkodókra” és csóró vámpír punkokra szétválni, de ennek most vége. Könnyebb olyan karaktert létrehozni, amilyet akarsz (bár a tápolásnak gátat szab, hogy kevesebb az elosztható pont a karakteralkotásnál, és az 5. pont mindig két tapasztalati pontba kerül), és könnyebb felfelé kapaszkodni a ranglétrán. Akár még saját vérvonalt is alkothatsz. A vámpírtársadalom nem olyan merev, mint az eredeti játékban, és a játékosok nem szorulnak automatikusan a partvonalra; ugyanakkor itt is meg kell küzdeni azért, hogy egy játékos karakterből herceg legyen. Végtére is, ott vannak a többiek is.
Amilyen kétkedéssel vettem kézbe a könyvet, olyan elégedetten tettem le. A Vampire: the Requiem tartalmazza mindazon elemeket, amik akkora sikerré tették a Vámpír: A Maszkabált, de kiszórja a felesleget, ami csak bonyolulttá és átláthatatlanná tette, lelassította a játékot. Nem sok minden változott ugyan – de ha új játékos vagy, érdemes rá befektetned. S talán a régi játékosok között is lesz, aki vált.
Bár, bevallom, továbbra is ott motoszkál az agyamban, hogy ennyi változtatás elegendő-e ahhoz, hogy teljesen újnak kiálthassunk ki egy játékot?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:41, 19-11-2004 
metalhead

hat nem is tudom. csabito is meg nem is. az hogy aklanok eltunntek szamomra rossz mert en megszerettem oket. es pont azok aklanok maradtak amiket utalok :D
na mindegy. fugetlenulerdemes kiprobalni, de mar tul sokat oltem bele hogy hip hop csak ugy valtsak. es a hianyo dolgokat igy is megakarom venni. ellenben ha a vampire valtozik a regi teljesen megszunik? vagy adnak ki ahoz is ujabb dolgokat? es a regi stilust is lehet tovabb vinni?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:52, 19-11-2004 
pokemon

noel wrote:
hat nem is tudom. csabito is meg nem is. az hogy aklanok eltunntek szamomra rossz mert en megszerettem oket. es pont azok aklanok maradtak amiket utalok :D
na mindegy. fugetlenulerdemes kiprobalni, de mar tul sokat oltem bele hogy hip hop csak ugy valtsak. es a hianyo dolgokat igy is megakarom venni. ellenben ha a vampire valtozik a regi teljesen megszunik? vagy adnak ki ahoz is ujabb dolgokat? es a regi stilust is lehet tovabb vinni?

Nem Noel, a régihez már nem adnak ki semmit. Az egy lezárt dolog. Mi még kiadjuk a hátramaradt klánkönyveket magyarul és a ghoul kiegészítőt. Utána nem lesz semmi.
A Középkor Vámpírral és a Vérfarkassal foglalkozunk tovább. Illetve lesz még Engel RPG, ami igazán érdekes. Továbbá Oriental Adventures, ami a Legend of the Five Rings D20 aalapon, és nem utolsó sorban lesz majd Dragonlance szerepjáték is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:57, 19-11-2004 
pokemon

Ja, még a WoD-hoz Kairo by Night illetve Montreal by Night, magyar nyelven.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:11, 19-11-2004 
solarcube

noel wrote:

diabloban igy megy 8)

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:13, 19-11-2004 
black hoe rec.

reza wrote:
noel wrote:

diabloban igy megy 8)

Diablot szeretjük! 8)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 277 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]